Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi antenna készítés

Témaindító: saca200, idő: Jún 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   68 / 83
(#) pucuka válasza jokerkiller hozzászólására (») Jún 1, 2015 / 1

Mindkét oldalon külső, egyszerű antenna, és több nem is kell. Beltérivel lehet nem fogsz boldogulni a reflexiók miatt.
(#) eSDi válasza jokerkiller hozzászólására (») Jún 1, 2015 / 1

Ez a távolság nem probléma, csak a falak miatt nem lesz jó. Meg a forgalom miatt sem, mindenképpen legalább a forgalom fölé kell emelni.
(#) jokerkiller válasza pucuka hozzászólására (») Jún 1, 2015 /

apum laptopot használ diagnosztikák miatt /muszáj mobilnak lennie/ szóval az sem nagyon járható út, mert az akkor fix lenne
(#) kadarist válasza jokerkiller hozzászólására (») Jún 1, 2015 /

Elég a router antennáját felemelni, nem kell a laptopét is.
(#) jokerkiller válasza kadarist hozzászólására (») Jún 1, 2015 /

Tehát a házunkból csak lőjem /majd/ és akkor nézzem meg hogy fogja e?
(#) kadarist válasza jokerkiller hozzászólására (») Jún 1, 2015 /

Ez kétirányú kapcsolat, ezt ne feledd, tehát "egyszerre" kell az adást-vételt megoldani mindkét oldalon. És igen, elég lehet az egyik oldalon kiépíteni az irányítottságot.
(#) jokerkiller válasza kadarist hozzászólására (») Jún 1, 2015 /

Ezt nem igazán tudom értelmezni tehát nemtudom ezt a kétirányú dolgot mire írtad, de vannak wifis eszközeim és mérnökinfóra járok, és annyit eddig is "sejtettem" hogy vevő nélkül olyan sokra nem mennék..
ha nem erre gondoltál akkor elnézést bizonyára fáradt vagyok
(#) kadarist válasza jokerkiller hozzászólására (») Jún 1, 2015 / 1

A fogásra írtam, hogy nem csak fogni kell, hanem adni is és így jön létre a kapcsolat, mert ugye egy kapcsolat általában kétirányú átvitelt feltételez.
(#) uniman válasza jokerkiller hozzászólására (») Jún 1, 2015 / 1

A laptopok beépített wifi antannája fabatkát sem ér...
Oda egy wifi "repeatert" kell telepíteni rendes antennával.
Ennek a jele már elégséges lesz a laptopnak is...
(#) kadarist válasza uniman hozzászólására (») Jún 1, 2015 / 1

Azért ha egy irányított antennával "rávilágítasz" egy kis teljesítményű készülékre vagy az irányába, akkor azért elképzelhető az, hogy jó minőségű kapcsolat jön létre. Próbálja csak ki az irányított antennát!
(#) uniman válasza kadarist hozzászólására (») Jún 1, 2015 / 1

Egy helyét változtató "mobil" notebookra, amely akár egy gépjármű "árnyékában" is lapulhat, nehéz lesz "rávilágítani"...
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2015
(#) kadarist válasza uniman hozzászólására (») Jún 1, 2015 / 1

Ez a rávilágítás elég széles nyaláb lenne, mert nincs közel egymáshoz a két helyszín.
(#) Joe_001 válasza jokerkiller hozzászólására (») Jún 2, 2015 / 1

Üdv!
Itt mindent megtalálsz ami kell.

Profi Wifi cuccok
Vagy itt
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2015

Én két UBiQUiTi NanoStation M5 Loco- t raknék fel az út szintje felett( hogy az út fogalma ne zavarjon be) pp kapcsolatban, és AP-vel, vagy Routerrel szétosztanám a túloldalon. Gondolom az üzembiztos kapcsolat fontos, melóhoz kell.
(#) jokerkiller hozzászólása Jún 2, 2015 /

Köszi srácok a válaszokat akkor majd kipróbálom, egyenlőre rendelek n aljzatot meg persze 3 hétig még vizsgaidőszakom van addig nem csinálok semmit tanuláson kívül.

A krimpelősek a jók ezekből is. Amúgy kalappal!
(#) jokerkiller hozzászólása Jún 28, 2015 /

Hali srácok!

Építettem egy antennát de nem lett jó illetve nem hozta amit vártam, rosszabb mint a gyári antenna :/
Szóval én ezt próbáltam megépíteni: antenna
Az antenna egyébként 270 hosszú és 90 az átmérő ez teljesült is, és szerintem mindent úgy csináltam ahogy ő a videóban :/ csináltam egy csomó képet építés közben ezekhez adok dropbox linket, láttok valami hibát? A koax kábel egyébként egy tl-ant2408c-nek a hosszabító része ami a talphoz megy, azt vágtam el egy helyen arra forrasztottam.
Mást nem tudok mondani, sokkal többet vártam egy ilyen antennától :/
/ja a forrasztások nem túl szépek de erősek mindegyiket ellenőriztem többször is/
Itt vannak a dropboxos képek: képek
És magát az összehasonlítást pedig csatolom, ezen látszik hogy nagyon nem jó..

Névtelen.png

(#) Joe_001 válasza jokerkiller hozzászólására (») Jún 28, 2015 /

Mihez szeretted volna használni routerhez?
(#) jokerkiller válasza Joe_001 hozzászólására (») Jún 28, 2015 /

routerhez de ez a vevő oldal a routeren egy 16dbisnek mondott /netről van ki tudja mi van benne../ botantenna van
(#) kendre256 válasza jokerkiller hozzászólására (») Jún 28, 2015 /

Az a baj, hogy ezzel a programmal nem lehet tudni, hogy mennyivel rosszabb az antenna...
A térerő százalékos megadása szinte mindenki által érthető, csak fogalmunk sincs, hogy mekkora jel a 100%-on és mekkora mondjuk a 10%-on. A használható programok, műszerek dBm-ben mutatják a jelet, mert nagyon nagy különbségek vannak a valóságban. Pl. egy -50 dBm-es jel bika erős, a -70 dBm-es jel ennek a századrésze, mégis rengeteg esetben tökéletes átvitelt ad. Néha még -80 dBm-es jellel is lehet valahogy internetezni, pedig az ezredrésze a -50 dBm-es jelnek. Na azt nem tudjuk, hogy ez a százalékos kijelzés ehhez képest mit jelent...
Az is lehet, hogy a képeden látható 5-8%-os csökkenés pár decibelt jelent, ami semmi lenne ahhoz képest, hogy házilag készült antennáról van szó.
Azt is figyelembe kell venni, hogy a WL722 eredeti antennája mondjuk úgy, hogy "függőlegesen polarizált" (függőleges állásában), az általad épített antenna, pedig körpolarizált, ami további polarizációs veszteséget is jelent. Hogy mennyit, azt nem tudom, utána kellene néznem, a függőleges-vízszintes veszteség 15-20 dB körül van a valóságban.
(#) jokerkiller válasza kendre256 hozzászólására (») Jún 28, 2015 /

Értem, hát én azért ebben a programban még mindig jobban bízom mint a többiben a piacon, de a lényeg az hogy az antenna tényleg rosszabb, oké ne az én wifimet vegyük de beirányítottam szomszédok felé ahol tudom 4-5nek a nevét a routereknek de talán 1et ha látott, pedig tényleg abba az irányba fordítottam, tudom hogy velem egy magasságban van a router még azt is hogy melyik szobában, erre ez nem is látja a botantenna meg igen? szóval nem jó na
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2015
(#) jokerkiller válasza jokerkiller hozzászólására (») Jún 28, 2015 /

Ja és még annyi hogy alfaval sem jobb a helyzet /awus036nh 2w/
(#) Joe_001 válasza Joe_001 hozzászólására (») Jún 28, 2015 / 2

Ezt az antennát körpolarizációra tervezték el is mondja a videóban. A router antennája vízszintes polarizációt ad az antenna függőleges helyzetében. A másik oldalra is ilyen antennát kéne rakni esetleg parabolára rálőve fókuszpontból.
A csőtápvonalnak kb. jó a 90 mm belső átmérő 2,4 GHzre, a szabály hogy a hullámhosszak összemérhető, és tükörsima legyen a belseje. Használj bele inkább botantennát 5/8 lambdára méretezve (Kb 78 mm) adó botantennának a legjobb nyereséget hozza a legkisebb méretben.. Ennek helye 1,5 lambda a cső fenekétől. A vízszintes polaritást a függőleges antenna adja. A nyitott szája egyéb fémgyűrűk nélkül 180° sugárzási karakterisztikát ad, amit fémgyűrűkkel lehet beszűkíteni. A 2x quad antenna 1/2 lambdára (kb 62 mm) 2 mm rézdrótból 20mm távolságra egy nyáklaptól(reflektor) nekem jobban bejött(nekem egyszerűbb volt legyártani). Pontosabb számításokat a sávközép hullámhosszára kéne kiszámolni.
(#) jokerkiller válasza Joe_001 hozzászólására (») Jún 28, 2015 /

Köszi a választ, szerinted ez megfelelő lenne? Bővebben: Link
(#) jokerkiller válasza jokerkiller hozzászólására (») Jún 28, 2015 /

vagy milyen méreteket javasolnál? mekkorák legyenek a kis négyzetek oldalai? a téglalap /reflektor/ oldali mekkorák legyenek? mennyire legyenek a négyzetek a reflektortól?
És még egy dolog, sajnos nincs semmilyen csatim, és nem szeretnék heteket várni ebayre szóval egyből a koaxra forrasztanám a dolgokat /másik vége adott, most vágtam szét egy TL-ANT24PT3-t/, a kérdés: tehát a koaxnak van a belső vezetője utána műanyag majd az árnyékoló, az tiszta sor hogy a belső vezetőhöz kell a négyzetek egyik végét majd forrasztani, viszont a külső árnyékolót hozzá kell majd forrasztani a reflektorhoz vagy nem? /sajnos elég bénán írom le remélem azért érthető/
JA és még annyi hogy én drótból csináltam az előző antennánál is a "propellert" itt meg majd abból kellene a kis négyzeteket, ez probléma? annyi igazából hogy le van lakkozva szerintem valami tekercs lehetett, forrasztás előtt jól megkaparásztam szikével a végüket és szépen leehtett őket forrasztani, de annyi a lénbyeg hogy ez rossz erre a célra? esetleg használjak valami mást? ha igen mit ajánlanátok? /apum autószerelú esetleg vmi tipp hogy miylen használt esetleg rossz alkatrészben találok ehhez szükséges rézdrótót?/
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2015
(#) eSDi válasza jokerkiller hozzászólására (») Jún 28, 2015 / 1

Üdv!

Én azt tudom javasolni, hogy ne akard túlbonyolítani, mert abból az lesz amit most tapasztaltál. Két oldallal ez előtt linkeltem egy waveguide antennát, méretszámítóval együtt. Azt építsd meg pontosra és akkor jó lesz (a kúp alakú belső antenna nem kell, elég a botantenna bele). Csatlakozót pedig használj! Közvetlen forrasztással csak elrontod, mert nem tudod rendesen pozícionálni. Ekkora frekvencián nagyon kis eltérések is sokat számíthatnak.
(#) Joe_001 válasza jokerkiller hozzászólására (») Jún 28, 2015 / 1

A mienk csak a közepe volt (2xquad), dupla méretű volt a hurok 2 mm rézpálcából. Ez saccra 1/4 lambdás lehet a fél lambdásnak jobb a nyeresége. A dipól távolsága kb 2 cm a reflektorlaptól ami az antenna irányítottságát határozza meg. a reflektorral nem tököltünk ennyit, nyáklemez, ami 2,5-3 cm-mel nagyobb a huroknál, és ebbe a H1000-kábel árnyékolása szépen forrasztható ahogy a videón van mi is így csináltok a bekötést, azaz mi BNC helyett direkt forrasztottuk be a kábelt de a videó szerinti 50 Ohmos BNC, vagy más nagyfrekis csati is jó. (A túlsó vége természetesen SMA, vagy RPSMA ami a stickhez illeszkedik.Ebből a kábelből se érdemes 2m-nél hosszabbat rátenni a veszteségek miatt, illik az rf részt minél rövidebbre venni az usb-t hosszabbra amíg engedi. Mi TP-Link AP-t használtunk, nekünk praktikusabb volt, eth kimenettel, azt hosszabbra lehetett engedni(POE táplálás stb). Az antenna elkészítése nem sokkal tartott tovább mint a videón, talán az előkészítéssel kell több idő. Ja, elejére hőre lágyuló műanyag lap lett ragasztva szilóval, fbssel. A hlgy takaró deszkalapra lett hőlégfúvóval ráformálva, ez lett az eleje. A hátlapra mi kívülről M6 rézanyát forrasztottunk, ehhez már a normál antennabilincs hozzáköthető. Persze ez rég volt kiszorította a UBQT. Ha esetleg lenne még kérdésed szívesen válaszolok.
(#) jokerkiller hozzászólása Jún 28, 2015 /

Köszi a válaszokat srácok, egyenlőre ennyi, majd ha időm engedi próbálkozok
(#) jokerkiller hozzászólása Júl 15, 2015 /

Hali!

A biquad antennat meg nem csinaltam meg de olyan kerdesem lenne hogy vevooldalon egy ilyen szerintetek mennyit erne? vagy ugy is kerdezhetnem hogy megeri? vagy ha tudtok jobbat javasolni akkor irjatok meg legyszi szoval rola lenne szo: link
es akkor ele egy wn722n vagy egy awush036nh moge meg a tervezett biquad vagy botantenna, szerintetwk sokat erne? La ttam rola olyat hogy -20 dbivel jobb atlagban ami nagyon jo lenne de nem merwm elhinni
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2015
(#) uniman válasza jokerkiller hozzászólására (») Júl 15, 2015 /

Az általad mutatott 2W-os, nagy teljesítményű 2,4Ghz WiFi eszköz Magyarországon engedély nélkül nem lenne használható...sőt talán még engedéllyel sem, mert nem is adnának hozzá.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2015
Következő: »»   68 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem