Fórum témák
» Több friss téma |
Ctrl+Shift+B és ott letudod menteni a könyvjelzőket. Az újra pedig visszatenni.
El olvastam a cikket, de nem igazan latok megoldást, esetleg töröljem azt a dll-t?
Üdv!
Az Adobe javította a hibát, a legújabb Flash Player-el már nem lesz gond, a Windows-os pedig nem akkor probléma, hogy neked abból bajod legyen. Ezeket félre téve, ha ilyen alap program, mint egy böngésző nem tud települni egy frissen újratelepített rendszeren, akkor ott mással lesz a gond. Feltelepítettél minden drivert? Nem egy agyonhackelt/kiherélt windowst telepítettél? dll-t semmi esetre sem törölj. De akár hardverhiba is lehet.
Vagy 17 éve használom a gépet és ezt az XP-et SP2, a chrom nem támogatja az XP-et azért nem megy fel.
Az adob. com szerint "You have version 18,0,0,194 installed"
Értem, sajnos az XP-vel egyre több ilyen problémád lesz, ha a gép elbírja ajánalnám helyette legalább a Windows 7-et.
Sajnos nem volt szándékomban erre költeni , akkor mar egy új gép a megoldás windows-al együtt. Főleg hogy egy tucat eredeti CD-em van a driverek telepítéséhez. Ez a gép darabokból volt összerakva nagyon régen , az akkor legjobb található alkatrészekkel.
Gondoltam mar kihúzom pár evet evvel a géppel , majd a gyerekeknek úgyis kell más ahogy nőnek.
Azzal még van probléma, a legújabb a 18.0.0.209-es verzió.
Inkább a 8, vagy a 8.1 -et, plusz a Classic Windows Shell -t. Kisebb a gépigénye, mint a 7 -esnek.
Próbáltam frissíteni de nem megy , lefotózom mit ír.
Ilyen régi (17 éves) gépre nem valószínű, hogy fel fog menni a Windows 8(.1), kell neki olyan processzor tulajdonság, ami nélkül el sem indul a telepítő. PAE, NX, SSE2, ebből az utólsó teljesül is valószínűleg.
Idézet: „a chrom nem támogatja az XP-et azért nem megy fel.” Ez biztos? Nekem két laposon is XP van és chrome megy rajtuk. Működik is... (1-2 oldal nem akar csak..)
Igen ez volt a kérdésem hogy az opera nem megy fel SSE2-ot kér. Mi az ?
"adapter " Idézet: , igen sajnos , mikor a régi felállás volt addig működött a CHROM, ahogy újba tetem nem is indul az installálás. Nekem is a régivel nem nyílt meg pár (jó sok)oldal valami "Certificate" volt a baja az oldalakkal. „Ez biztos? Nekem két laposon is XP van és chrome megy rajtuk. Működik is... (1-2 oldal nem akar csak..)”
De támogatja, én felléptem a Chrome letöltő oldalára és egyből ezt írta nekem: "Letöltés Windows 8.1/8/7/Vista/XP 32-bit rendszerre". Vagyis mennie kell XP -n is. Ott más gond lesz, inkább már meg van sérülve a gépen lévő XP.
De egy 17 éves géppel már nem csoda, hogy lassan semmi nem működik már rendesen. Ilyen kövületet már nem szabad használni. A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2015
Az SSE2 egy processzor kiterjesztés, amit 2001 óta használnak a processzorokban. Bővebben: Link
Mivel a géped ilyen öreg, ezért ilyet a processzorod biztosan nem tud, ezért reklamál rá minden. Így viszont nincs sok értelme az XP-nél újabb operációs rendszer feltelepítésének sem. Esetleg azt lehetne kipróbálni, hogy egy olyan XP SP3 telepítőt kell letölteni, amiben bele van integrálva az összes eddigi frissítés. A Windows Update-ről már nem biztos, hogy letölti a frissítéseket, mert már nincs támogatva. Amúgy, csak kíváncsiságból, milyen hardverek vannak a gépben?
Gondolom az nem egy 17 éves konfiguráció, így nem is lesznek vele ilyen gondok. Nekem van egy HP DC7700 típusú munkaállomásom (kb 8-9 éves), azon sem volt semmi gond az XP-vel, de Win7-el, Win8.1-el és jelenleg Win10-el sokkal gördülékenyebben tudok rajta dolgozni. Valószínűleg jobban kihasználják a hardvert.
Idézet: Pont egy hete írtam itt a fórumon, hogy komoly baj van az Adobe Flash Player-rel, és megadtam az új verzió linkjeit is.„Az adob. com szerint "You have version 18,0,0,194 installed"” Te olvasod is a fórumot, vagy csak kérdezel? Mellesleg: nincs olyan link, hogy adob. com Inkább adobe.com. A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2015
Szia!
Két dolog: Az egyiket mások is írták mondjuk az SSE2, az a processzor része, ha a része, tehát azt csak a processzor cseréjével "szerezheted meg", ezek bizonyos multimédiás tartalmak gyorsabb futtatását lehetővé tevő gépi utasítások, magában a processzorban. Olyan, mint a korábbi MMX, vagy az azt követő SSE (SSE1). A Flash-ra nekem az a tippem, hogy próbáld meg letölteni a Flash uninstallert (szintén az Adobe-tól), mert a régebbi verzióra, ha minden igaz a legújabb csak úgy megy fel, ha előtte uninstallálod a régit. Szóval uninstaller letölt, futtat, új flash letölt, futtat, és ha ezt kipróbáltad így, és valami nem stimmel, akkor írd meg az eredményt Vagy azt írd meg, hogyha jó lett A processzorból is amúgy kitudja lehet van esély P3-asból beszerezni olyat, amiben van SSE2, bár nem tudom ennek amúgy konkrétan utána kell(ene) nézni, mert, ha valahol lehet kapni (lehet inkább az a gond, hogyha gyártottak is ilyet, akkor nem nagyon lehet használtan se kapni belőle esetleg, mint ahogy nem sok P3-at árulnak valószínű mostanság), akkor azzal megoldódhat esetleg ez a dolog is...
Sajnos még a PIII Xeon-ban is csak SSE volt. Az SSE2 a P4-el és a NetBurst mikroarchitektúrával érkezett. Magyarán, hardverileg nincs értelme ezzel a konfigurációval foglalkozni, mert úgysem megy fel rá jobb az XP-nél (na jó, Linux).
Ha az XP az illető céljaira megfelel, akkor végülis jó lehet az egy ideig Nemrégiben ugye nem egy olyan cikket lehetett olvasni, ahol akár nagyvállalatoknak is egy idő után "mostmár végre" át kell állniuk az XP-ről valami másra, mert mostmár "tényleg de tényleg" megszüntetik a támogatását Tehát valószínű sok feladatra teljesen jó operációs rendszer lehet, szóval, ha valaki azt akarja használni, főleg esetleg azért, mert maga a hardver amije van se túl új, akkor végülis miért ne... Amúgy itt magát a hozzászólásokat erre a kezdeti kommentre, nem olvastam el csak átfutottam, így nem tudom, hogy végülis az SSE2 probléma hol merült fel...
Az is igaz, hogy akár 775-ös foglalatú core2duo-s gépet is akár lehet, hogy 20ezer Ft alatt lehet venni, az meg akár a P4-esekhez képest is egy "minőségi"/sebességi ugrást jelenthet De ha valaki nem akar/esetleg "nem tud" éppen gépre költeni, akkor végülis a P3-as talán egy olyan gép volt annak idején, amin már kb minden futott, ami ma is használatban van... (sokablakos internetböngészés, szövegszerkesztés, táblázatkezelés ilyesmikre ha van elég RAM benne, akkor akár jó is lehet, ha valakinek éppen olyan van...) mod: mondjuk 1magos P4-eket, meg a core2duo-k valószínűleg szintén egyre alacsonyabb ára miatt meg talán még olcsóbban lehet kapni, mintha itt a HE aprón is láttam volna valamikor nem is olyan régen, valami 7ezerFt -ért? komplett P4-es körüli gépet házzal táppal mindennel, mintha még vinyó is lett volna benne annyiért... Szóval, ha más nem egy olyanra akár valószínűleg tényleg akár egészen olcsón is be lehet ruházni... A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2015
Az SSE2-t talán az Opera böngésző hiányolta, de a Chrome sem akart menni neki. Ebből indult az egész, amúgy teljes mértékben egyetértek. Én nagyon szerettem a Coppermine és a Tualatin magos procikat, ezek elég sokáíg húzták az igát nálam.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2015
Lefuttattam egy "spy&bot search-et" a képen látható dolgokat törölte , vagy karanténba helyezte, a háromszöges tételt nem tudta torolni csak újra indításnál.De most nem indul egyáltalán a windows , vagyis csak addig amíg az asztalt kell előhozza. Be tetem egy másik merev lemezt arról indítottam a gépet , persze benne van a saját lemeze is . Van esélyem visszarakni a hiányzó dolgot és melyik lenne az?
Szerintem a win.ini-t biztosan hiányolja...
Megkerestem a win.ini -t és ott van a helyén. Tehát azt nem törölte
.
Lefuttattam a chkdsk c: \p \r- et az installáló cd-vel, de semmi.úgysem indul. Safe módban sem, van lehetőség vissza állítani egy régebbi időpontra valahogy?
A check disk az nem nyúl bele fájlokba, max a nyitottakat lezárja, adattöredékeket fájlokká konvertálja. Registry-dről kellett volna egy mentés előtte és úgy vissza tudnád állítani. A mellékelt képen az látszik legalább is, hogy jó pár kulcs törölve lett belőle.
Telepítsd újra a Windowst, van olyan választható lehetőség, hogy Javító telepítés. Megmaradnak a fájljaid, a dokumentumaid, meg az eddigi programjaid nagy része is futni fog.
Egy másik merevlemezről indítva a gépet tudok matatni a hibás registry-ben?
Nem hiszem, én még ilyesmit nem csináltam, mindig gyorsabbnak találtam az újratelepítést. Bár lehet vannak ilyen szoftverek a hiren's boot cdn.
Sziasztok böngésző ügyben igazán adhatna valaki tanácsot. Egyre inkább kezdem utálni a Google Chrome-ot. Már például a hobbielektronikát sem nyitja meg, és nem értem miért? Bejön az a manó, hogy összeomlott, Firefox pedig azonnal behozza, és nem panaszkodik. A videók hangját szaggatja, ha meg Firefoxot használok, elárasztja a levelezőmet értesítésekkel, hogy aktivitást észlelt Firefoxon. Hát jó hogy más böngészőket próbálgatok, amior a Chrome szinte használhatatlan bármire. Windows XP-m van, és erre a hardverre már nem is telepíthetek újabbat. A valaki által ajánlott Opera rém lusta volt, Youtube- os videókhoz a legjobb lenne még mindig az IE8, ha a Youtube nem figyelmeztetgetne állandóan, hogy cseréljem le a böngészőt olyanra, amivel csak szaggatott hanggal tudom őket lejátszani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |