Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   443 / 564
(#) murena72 hozzászólása Júl 23, 2015 /

Nem vilagit semmi hibajező,viszont a főkapcsoloja is rossz néha nemtudom lekapcsolni,es ha megutom picit egyből katan valami relé,vgy a mágnes szelep az aljában..
(#) Chipmunk1960 válasza murena72 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Szia, Ha a főkapcsoló sem jó, meg le is esett, akkor el kell indulni a "kályhától" s mindent végigmérni, újraforrasztani! Az ROHS techika egyetlen hátránya, hogy nincsen előnye. Nagyon könnyen reped, s oxidálódik. a multkor pont erről értekeztem egy fórumtárssal, hogy a 325V helyett, csak 285 V-volt. Gondoltam, hogy a Greatz egyik diódája szakadt. Kivette kimérte, visszarakta, s jó lett... Az enyém is eldőlt a csomagtartóban, majd néha nem kapcsolt be. Annak a seg táp soros ellenállása szakadt meg, /míg később kiderült/ de ha megkocogtattam a gépet elindult.
(#) murena72 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

A multi volt,rossz 300dc utan besokalt. Most igy masikkal mérve plussz főkapcsolo csere után,puffereken 315v a15v meg 14,8. Viszont ugyan ugy nincs terhelésen semmi értékelhető energiája,max valami 0,2 pálcát ha elbírna. A forrasztásokat mindkét oldalról forrasszam át? Egyik oldalról már csinaltam próbáltam úgy,h átfollyon..
(#) murena72 hozzászólása Júl 23, 2015 /

Kb negyed óra üresjárat után a a nagy trafó ami az igbt-k re megy meg kimenetekre igen felforrósodott,érdekes módon a vasmagja a forróbb...
(#) ati790731 válasza murena72 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Szia!
A relé aminek bekapcsolás után kellene meghúzni, kattan?
Mert én már jártam így egy inverterrel, hogy a relét vezérlő tranyó adta meg magát, és csak az ellenálláson keresztül kapott fezsültséget a gép, ami arra elég volt, hogy minden jónak tűnjön, csak a kimeneten nem volt elég áram, (épp ahogyan te is leírtad) csak szikrázni lehetett vele!
(#) murena72 válasza ati790731 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Szia,igen sajna azért már rövidre is zártam de semmi változás..
(#) p_kowa válasza murena72 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Hali!

Én meglesném a kimeneti egyenirányítót is még Üdv!
(#) murena72 válasza p_kowa hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Hali! Az jónak tűnik,viszont az egyik kábel ami a trafóból jön rá annak nem találtam párját,hacsak nincs valami vékony és hosszú tekercselés benne,de akkor minek a hatos kábel? Esetleg egy rajz jól jönne..
(#) murena72 hozzászólása Júl 24, 2015 /

Még egy kép

Na még egy
(#) swich hozzászólása Júl 24, 2015 /

Már valahol olvastam de most nem találom. A sípoló hang az ív felől rossz áramváltó bekötésre utal?
(#) murena72 válasza swich hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Elvileg gyáriak a bekötések. Nem is annyira a sípolós hanem inkább olyan mintha egy gagyi hangszórón keresztül jönne a hang a trafóbol,hasonló recsegő szikrázó hang,mint mi az elektróda végén van..
(#) dara válasza murena72 hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Na még egyszer leírom.A gép leszabályzott minimumra,és azt kéne megkeresni hogy mi veszi vissza.Hővédelem,poti,vagy valami visszacsatolás hiánya.
(#) swich hozzászólása Júl 24, 2015 /

Én a saját építésű hegesztőmmel kapcsolatban tettem fel a kérdést nem a tiéddel. Az én gondom ez hogy sípol az ív hegesztésnél és nem találom az oldalon hogy mi ennek az oka.
(#) dara válasza swich hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Használd a válasz gombot mert nem tudjuk kitől kérdezel vagy kinek válaszolsz.
Egyébként hegeszt rendesen a gép?
(#) swich válasza dara hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Sikerült vele ivet fogni viszonylag könnyen csak zavaróan sercegő sípoló hangja van az ívnek. Nem hegesztettem igy vele sokat.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2015

Milyen főtrafó van benne?Mekkora az induktivitás?Nem melegszik rendellenesen?

Nos próbáltam újra ívet fogni a potin kicsit tekertem sajnos pukk lett a vége. A trafóm toroid 3 pár U57 magból kialakitva. 28 - 8 menetszámokkal. Csak egy mezei multim van ezzel tudok méregetni. Semmi nem melegedett a gép üresjáratban teljesen csendes volt.

Elötte próbáltad az áramváltó tekercset forgatni?

Ez után akartam hogy megtudjam pontosan külömböztetni a két hangot.
(#) murena72 válasza dara hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Ok,keresgélem. Hőfok led nem világit,bár az nem biztos,h mérvadó. Esetleg rajz található valahol ehez? Köszönöm a segítséget!
(#) dara válasza murena72 hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Ha a vezérlő panelről is raknál fel képet,többet segítene.Rajz nincs,de ezek majd mind egy kaptafa.Más nevű rajzal lehet egyforma.Nézz át több rajzot amit itt találsz.

Ok,és csinálok még képeket.

Csináltam még párat.
(#) Chipmunk1960 válasza murena72 hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Az SG2525 11,14 lábát kellene szkóppal megnézni, mindjárt kiderülne a turpisság.... De egy ráadásul nem stabil DMM-el, nem lehet invertert javítani. A Greatz utáni elkón sem eshet a 325V-t 20x-re. Hány V-t egyáltalán a kimeneti DC?
(#) murena72 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

A kimeneten a komolyabb és silányabb dmm-el is 95voltot mértem terhelés nélkül,amikor szikrázgat a pálca akkor 20 körül mozog,ha leragad akkor nulla,és ilyenkor a pufferen is vissza esik 230 környékére. Sajnos szkopom nincs,és lehetőségem sincs,h szerezzek. Tudom igy elég nehéz javítani,de most ez van.....
(#) Ricsi89 válasza murena72 hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Az első képen lévő fet forrasztása képről is elég silány, talán még repedezett is. Átnézném legalább a teljesítményrész forrasztásait, és akár át is forrasztanám az összeset. Egy repedt forrasztás tud ilyet okozni.
(#) Chipmunk1960 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

A ..723-as képen is az IGBT "ferdén" áll. mintha a paneltól elmozdult volna a borda. Az is megérdemelne egy igazítást. A felépítése így a képekről nézve alap, a 4 IRF hajtja a 2 imp trafón az IGBT-ket. D a vez panel lábait is sorban lehetne forrasztai, mert bárhol lehet repedés....
(#) murena72 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Alulról már átforrasztottam az egész panelt ahol hozzá fértem,próbáltam úgy hogy atmenjen de nem nagyon sikerült. Próbáljam meg mindkét oldalról?

A puffereken mennyire eshet a fesz hegesztés próbálkozásnál?
Következő: »»   443 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem