Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Nem vilagit semmi hibajező,viszont a főkapcsoloja is rossz néha nemtudom lekapcsolni,es ha megutom picit egyből katan valami relé,vgy a mágnes szelep az aljában..
Szia, Ha a főkapcsoló sem jó, meg le is esett, akkor el kell indulni a "kályhától" s mindent végigmérni, újraforrasztani! Az ROHS techika egyetlen hátránya, hogy nincsen előnye. Nagyon könnyen reped, s oxidálódik. a multkor pont erről értekeztem egy fórumtárssal, hogy a 325V helyett, csak 285 V-volt. Gondoltam, hogy a Greatz egyik diódája szakadt. Kivette kimérte, visszarakta, s jó lett... Az enyém is eldőlt a csomagtartóban, majd néha nem kapcsolt be. Annak a seg táp soros ellenállása szakadt meg, /míg később kiderült/ de ha megkocogtattam a gépet elindult.
A multi volt,rossz 300dc utan besokalt. Most igy masikkal mérve plussz főkapcsolo csere után,puffereken 315v a15v meg 14,8. Viszont ugyan ugy nincs terhelésen semmi értékelhető energiája,max valami 0,2 pálcát ha elbírna. A forrasztásokat mindkét oldalról forrasszam át? Egyik oldalról már csinaltam próbáltam úgy,h átfollyon..
Kb negyed óra üresjárat után a a nagy trafó ami az igbt-k re megy meg kimenetekre igen felforrósodott,érdekes módon a vasmagja a forróbb...
Szia!
A relé aminek bekapcsolás után kellene meghúzni, kattan? Mert én már jártam így egy inverterrel, hogy a relét vezérlő tranyó adta meg magát, és csak az ellenálláson keresztül kapott fezsültséget a gép, ami arra elég volt, hogy minden jónak tűnjön, csak a kimeneten nem volt elég áram, (épp ahogyan te is leírtad) csak szikrázni lehetett vele!
Szia,igen sajna azért már rövidre is zártam de semmi változás..
Hali!
Én meglesném a kimeneti egyenirányítót is még Üdv!
Hali! Az jónak tűnik,viszont az egyik kábel ami a trafóból jön rá annak nem találtam párját,hacsak nincs valami vékony és hosszú tekercselés benne,de akkor minek a hatos kábel? Esetleg egy rajz jól jönne..
Már valahol olvastam de most nem találom. A sípoló hang az ív felől rossz áramváltó bekötésre utal?
Elvileg gyáriak a bekötések. Nem is annyira a sípolós hanem inkább olyan mintha egy gagyi hangszórón keresztül jönne a hang a trafóbol,hasonló recsegő szikrázó hang,mint mi az elektróda végén van..
Na még egyszer leírom.A gép leszabályzott minimumra,és azt kéne megkeresni hogy mi veszi vissza.Hővédelem,poti,vagy valami visszacsatolás hiánya.
Én a saját építésű hegesztőmmel kapcsolatban tettem fel a kérdést nem a tiéddel. Az én gondom ez hogy sípol az ív hegesztésnél és nem találom az oldalon hogy mi ennek az oka.
Használd a válasz gombot mert nem tudjuk kitől kérdezel vagy kinek válaszolsz.
Egyébként hegeszt rendesen a gép?
Sikerült vele ivet fogni viszonylag könnyen csak zavaróan sercegő sípoló hangja van az ívnek. Nem hegesztettem igy vele sokat.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2015
Milyen főtrafó van benne?Mekkora az induktivitás?Nem melegszik rendellenesen?
Nos próbáltam újra ívet fogni a potin kicsit tekertem sajnos pukk lett a vége. A trafóm toroid 3 pár U57 magból kialakitva. 28 - 8 menetszámokkal. Csak egy mezei multim van ezzel tudok méregetni. Semmi nem melegedett a gép üresjáratban teljesen csendes volt.
Elötte próbáltad az áramváltó tekercset forgatni?
Ez után akartam hogy megtudjam pontosan külömböztetni a két hangot.
Ok,keresgélem. Hőfok led nem világit,bár az nem biztos,h mérvadó. Esetleg rajz található valahol ehez? Köszönöm a segítséget!
Ha a vezérlő panelről is raknál fel képet,többet segítene.Rajz nincs,de ezek majd mind egy kaptafa.Más nevű rajzal lehet egyforma.Nézz át több rajzot amit itt találsz.
Csináltam még párat.
Az SG2525 11,14 lábát kellene szkóppal megnézni, mindjárt kiderülne a turpisság.... De egy ráadásul nem stabil DMM-el, nem lehet invertert javítani. A Greatz utáni elkón sem eshet a 325V-t 20x-re. Hány V-t egyáltalán a kimeneti DC?
A kimeneten a komolyabb és silányabb dmm-el is 95voltot mértem terhelés nélkül,amikor szikrázgat a pálca akkor 20 körül mozog,ha leragad akkor nulla,és ilyenkor a pufferen is vissza esik 230 környékére. Sajnos szkopom nincs,és lehetőségem sincs,h szerezzek. Tudom igy elég nehéz javítani,de most ez van.....
Az első képen lévő fet forrasztása képről is elég silány, talán még repedezett is. Átnézném legalább a teljesítményrész forrasztásait, és akár át is forrasztanám az összeset. Egy repedt forrasztás tud ilyet okozni.
A ..723-as képen is az IGBT "ferdén" áll. mintha a paneltól elmozdult volna a borda. Az is megérdemelne egy igazítást. A felépítése így a képekről nézve alap, a 4 IRF hajtja a 2 imp trafón az IGBT-ket. D a vez panel lábait is sorban lehetne forrasztai, mert bárhol lehet repedés....
Alulról már átforrasztottam az egész panelt ahol hozzá fértem,próbáltam úgy hogy atmenjen de nem nagyon sikerült. Próbáljam meg mindkét oldalról?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |