Fórum témák
» Több friss téma |
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Kontha- ról mi a véleményed? Papahoz közel van. Mindíg oda megy, ha nekem kell valami. Ha ott nincs, "nembeszerezhetővé" nyilvánítjuk.. : ) Ilyen esetben én macerásnak tartom a telefonos gumigyűrű egyeztetést.. Pedig papa jön hozzám egy hét múlva. Hogyan hívják ezt a bizb@szt?
Kábelátvezető gyűrű Lehet, hogy villanyszerelési boltban is van, bár kicsi az esélye. Vagy a barnánál
Nem az eredeti állapotban való megtartás a cél? Nem értem a kapcsolás módosítást... A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2015
Többször átnyálaztam az egészet. A cél az amit írsz, viszont használni is szeretném. Ha aztépítem, ami a kapcsolás akkor:
fotocella 50mV , gramofon 180mv, magnetofon 25mV, mikrofon 25mV a bemenetek. Nemvalami életszerű. Maximum lemezjátékost köthetnék rá, az érzékenysége miatt- Viszont akkoris kell elé a line szintű riaa. Ezért ejtett gondolkodóba..
Itt tart a projekt. Látod a képeken a buherát kapcsolót. A többiben a peckek le vannak törve. Ezt már mondtam. Ami mostjönne az alkatrészeken kívül az az egyenírányító bekötése. Trafót bekell fűznöm, utána a csöveket bekötni. 6L6 nál csak egy ez81 van. Ebben kettő. Gondolom az EL34 miatt. Kigoogliztam EZT , és EZT. Mindkettő más. Az a gondom, hogy nemtudom hogyan vezetékeljem, hogyan kezdjek hozzá a medve miatt. Csak essek neki, letojva mindent? A GND -ot vigyem egyből a kondikhoz, és onnan húzzam tovább? ...
Tartok tőle, nemakarom elbaltázni. Jól szeretném csinálni, talán túlságosan is tisztelem. Lehet gyorsan asztalon össze kellene dobni. Feleslegesnek tartom. Úgyis dobozban máshogy viselkedik.Hiányzik a Schwung. Amik hiányoznak a képről azok a hátsó csúszócsatlakozói. Azok is készenvannak. Abbólis újatszeretnék. Nemhiszem, hogy 60 év után jólenne a kontakt. Összerakom így egyelőre, úgyis megyek galvánoztatni a foggantyúit. Ezeket viszem velük a rézgálic alá. A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
De várjál már. A linkeken mindenütt van biztosíték és kapcsoló
Hová is kéred őket?
Mivel a kedves moderátor kitörölte, (miért is?), mégegyszer leirom:
Az első linken levő kapcsolást használhatod, két EZ81 esetén. A macitól ne félj, a GND-t vidd a puffer negativjára és minden földpontot ide köss be.
Most hol tartunk?Marad az eredeti kapcsolás,vagy új készül bele?Ha marad,akkor én az EL34-es verziót preferálnám.Illetve jó úgy a kötés ahogy gyárilag volt, az se volt brummos.
Ellenben én szinte biztos,hogy egy "jobb" gyári erőlködő kapcsolását építeném bele,valami Audio Note,vagy Jolida...
Fűzöm is. Ami megzavart az előbb, hogy emlékszel kicseréltem egy tarfót, mert nagyobb volt a vas rajta. Próbáltam áramalá helyezni, és leveri az autómatát. Valószínű a primer nemcsak kétrészre van osztva. Rajzot nézem, és sorba van fűzve egy másik szekunderrel. Azt majd kikell mérnem.
Ezt gondoltam énis. Nemértettem amúgysem a kapcsolás elejét. Valamihez biztos illeszti. ( Ebből következik,. hogy keveset olvastam idáig.)
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
Amúgy nagyon szépen haladsz a projekttel,tettszik az elhivatottságod,így a vége felé sem szabad csüggedni,most jön a "jó" része.(a kondik nekem nem tettszenek )
Nemtetszik a kínai kondim?.. Ebből látszik, hogy nemnézted eléggé.. Véletlenül 500V ra matricáztam a 400V elkot. Cserés lesz valószínű. Bár járattam vele egy ideig..
6l6 -hoz jólesz. A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
Mielőtt... Ugyanúgy négy kivezetéses a primer, és ugyanakkora az ellenállása mindkét oldalnak. Nemhiszem hogy zárlatos.. Márcsak azért sem, mert a csévén belül van. Énmeg kívül bizergáltam a szigetelés cseréjekor..
Elég karcsú lesz a 400V-os elko...Úgy emlékszem,hogy nálam fölötte állt be 410-15V körül,vezérlés nélkül.Más.A gyári kapcsi is jó,nem kell foglalkozni a rajz elejével,amúgy sem jó,mert a sima vonalszinttel hamar túl lehet vezérelni,ugye én is átkötöttem az EF-et "triódába" és máris sokat javult a helyzet,mind vezérelhetőségben és torzításban.
Primer szekunderrel fűzve? Szerintem ott más lesz. Rajz szerint 3 db primer van, két ugyanolyan, meg egy "állítható".
Azt fűzöm ami idáig is ígyvolt. Ha ez kész megnézem hogyan volt bekötve, amit átraktam. Annak volt egyx füles csavaros váltója 110V hoz. Azt kötöttem rövidre. (2 primer sorosít).
Fész. : De messze járok én még ettől..
Egyik végfok megvan a trafóig. Most a másikat szeretném kigubancolni. Remélem csak a két primer van forgatva szembekötve..
Igen, a másiknak azvolt a gondja, hogy nemmentek sorba a vason a primerek. Mostmár ottis megvannak a szekunder feszek. Ami gondom van, hogy elfogyott az egyszínű vezeték. 2 métert evett meg csak az, hogy elvittem a hátuljától a kapcsolóig - trafóig az áramot.
Kell még ebből két méter a másikhoz. Mutattam egy rajzot, amire Ronin rábólintott. Van még másfajta megvalósításai a 2x Ez81 -nek? Csakmert itt szerintem egy darab Ez81 van, szétbontva. A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
Ha 2db-ot szeretnél használni, ugyanez a rajz, csak mindkét csőnél összefogod az anódokat és egyként kezeled. (Felső cső két anódja összekötve egymással megy a trafó "felső" kivezetésre, alsó cső két anódja összekötve egymással megy az "alsó" trafó kivezetésre.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
Szerintem ígygondolod.
Márcsak az a kérdés, hogy a rajzon szereplő 240 /290 /290V értékek hogyan változnak El34 -nél. Csináljam meg az egyenirányítást, és utána nézzek adatlapot minden csőhöz? És állítsam be az anódfeszüket a cső után egy ellenállással, adatlap után? Ennyire egyszerű volna? A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
Nem pont igy, úgy nézd mintha egy cső egy dióda lenne, egy anód (összefogva a kettő) és egy katód. Igy rakd be az első rajzba.
Szépen alakul a molekula. A földelés kialakítására nekem is van egy bevált és jól működő tippem. Az én EAG erősítőmben, amit felújítottam, úgy van kialakítva a földelés, hogy a sasszira van hegesztve egy fül és ahhoz van forrasztva az összes földelő vezeték, kivéve a bemenet földje, mert azt a bemeneti pont mellé tettem. Ha ez a hegesztett füles megoldás nem tetszik, akkor javasolnék egy marha nagy szemes sarut, amit a sasszihoz tudsz csavarozni, a forrasztás után. (Az erősítőmben az egyik földelés így van megoldva, mert nem volt hegesztett fül éppen ott a sasszin, ahol kellett volna.)
Szerk: Ha csillagpontos földelést használsz, és a sasszit is beveszed a buliba ehhez, akkor teljesen medvementes lesz az erősítőd. A bemenetet viszont ne ehhez a ponthoz földeld, hanem a bemenet mellé közvetlenül. A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
Értem. Akkor eszerint a poti is mehet sasszira, csak a bemenetnél fontos a csillagpontról levenni a GND- ot. Viszont akkor a föld minél jobb, ha közelebb van a csillaghoz nemde?
Inkább csendbemaradok. Már semmitnemértek.. Mondjuk felettébb örülnék, ha ez az erősitő is szolgáltatná a HE alatt a muzsikát.. A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
A sasszi jelenleg/eredetileg hálozati védőföldre van kötve?
(Szerintem a bemeneti GND-t szigeteld a sasszitól és azt is a csillagpontra kösd. A bemeneti Gnd-sasszi-csillagpont kötéssel csinálsz egy földhurkot.) Földhurok topikban olvashatsz többet erről.
GND sehol nincs sasszin. A hálózati föld, mint a csillagpont. Mindenhol csatlakozik a sasszihoz.
Tehát a sasszid hálózati védőföldön van, és lesz egy GND csillagpontod (szigetelve a sasszitól), amire minden GND-t kötsz, ha jól értelmezem (?)
Átvettük mégegyszer amit már egyszer megbeszéltünk. Igen.
Vondd vissza. A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
Nee, freestyle -oltam neked egyet. Ezt még elkell viselned.
Próbáltam krétával kőbe, de nemsikerült. Aztán jött a gondolat! A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |