Fórum témák
» Több friss téma |
Na, az majd holnapra marad. De köszönöm a segítséged, örül az egész család hogy van újra Automata kapu Majd írok ha ellenőriztem.
Ha még lesz gondod, keress. Szia
Most megint ránéztem, sikerült két fehér vezetéket felcserélnem tegnap, de baj nem lett belőle. De még mindig nem működik. Alapállapotban a stop, az apertura, és a start ég
Ha megnyomom a távirányítón a gombot akkor a fotocellula is felvillan. Az infra kattan ha, ha elé teszem a kezem, de a ledeknél semmi sem változik.
A tegnap linkelt pdf szerinti bekötést ellenőrizd. (2. oldalon alul) A végálláskapcsolók és az infra pillanatnyi állásának megfelelően változnak a ledek.
Fontos a jobb-bal végálláskapcsoló helyes bekötése. A távvevő kapcsolójele a 15-16 pontra megy (16 a közös pont) és a 14-16 össze van kötve.
Ez mind így van, ahogy mondod, de az infrára nem reagál. Akkor nem változik semmi sem a panelon.
Jó. Akkor a panel 12-13 pontját zárd össze. Ha valamelyik led felvillan, akkor az infra bekötés vagy a benne levő relé hibás.
Ha összezárom, akkor felkapcsol a fotocellula feliratú led. Ha ilyenkor az infrák közé rakok valamit, majd elveszem, akkor kinyílik a kapu. Ha a 12-13 nincs rövidre zárva, akkor csak olyan 20-30 cm-et megy majd leáll. Az egyik infra szerintem beázott..
Sziasztok!
Van 2db tolóajtós kapum. Azt szeretném megkérdezni hogy, a master távirányítót hogy lehet ráprogramozni úgy hogy 1 távirányítóval tudjam külön külön nyitni a kapukat. 2 szomszéd használja az 1ik kapuk másik 2 szomszéd a másika. Én szeretném használni mind a kettőt. Roll 230-as a vezérlése a kapunak. Köszönet a válaszért!
Hello
Ezt szerintem csak úgy lehetne megcsinálni, hogy a szomszédoknak 1 gombos, neked meg 2 gombos távirányítód van. És a 2. mnyitót a 2. csatornára hangolni. Bár lehet, hogy külső vevő kell, mert nem biztos, hogy a saját vevőjével ezt meg lehet csinálni. Üdv
Mindenkinek 4 gombos távirányítója van. Mind a négy a bal felsővel nyitja. 2 a baloldalit nyitja csak.
Másik kettő távirányító a jobb oldalit. Akkor az én 4 gombosommal nem lehet hogy bal felsővel a jobb oldalit, alatta lévővel a bal oldalit? Már ráprogramoztam a bal oldalira. De attól tartok ha a másikra is rátanítom akkor mind a kettő fog nyitni egyszerre. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015
A 2. kapura ráteszel egy külső vevőt amire ráhangolod a te távirányítód 2. gombját, most hiretelen ezt a megoldást tudom elképzelni.
üdv
Hali!
Van egy ilen villogóm. Megszűnt villogni. A képen jelöltem az alkatrészt, pozíció száma L1, amin szakadást mérek, illetve a kondenzátorok kapacitását mutatja a műszer. Ez szerintem nem jó így.? Milyen alkatrész ez?
Szerintem az egy induktivitás.
Ha villanócsöves a lámpa , akkor elég esélyes.
A termékleírás alapján lede-es, de ha már fölmerült, épp a minap gondolkoztam, hogy lehetne egy régi fényképező vakuját felhasználni erre a célra, a "nehogymár ugyanolyan villogóm legyen mint a szomszédnak" elvet követve.
Üdv
Ledes a lámpa, milyen értéket jelent rajta a jelölés?
Nem akarlak megijeszteni, de ha az szakadt, akkor rántott az magával mást is (remélem tévedek) ennek fényében érdemes elgondolkodnia javításon.
Üdv
Hello!
Ennek a villogónak a tápja egy LNK305DN smd IC és egy 555-ös IC villogtatja? Van egy hasonló beninca lamp.led antennás villogóm, csak abban más LED-ek vannak. Itt említettem is. A táp IC adatlaplából kiolvasható az induktivitás értéke. Előkeresem majd az enyémet és ha azonos az táp IC, akkor mondom az értékét...
Nem kívánok vele sokat szenvedni, de ha ezt kicserélném és működik, akkor...
Mutatom a képeket...az L1-es induktivitás ugyanolyan színű: 3xpiros+az arany (5%) jelzés van rajta... A táp IC a másik oldalon van.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2015
Ez oké, ezt látom nálam is. Ezt az L1 el jelzett alkatrészt mivel lehetne helyettesíteni?
A színkód szerint 2,2mH induktivitás, az IC adatlapjában 1...1,2mH szerepel.
Tehát ha ilyet találok, azt bele rakhatom?
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2015
Beleteheted ugyan, de félő, hogy a táp IC is szétduranhat, ha ezidáig még "túlélte". Ugyanis az másik fajta akár biztosítékként is funkcionálhatott...bár az áramát nem tudom megsaccolni...
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2015
Akkor nem kisérletezek, szerzek olyat, ami volt benne.
Hali!
Vissza térve a gondjaimhoz,, nem tudok csak 1mH es induktivitást beszerezni. Ezeket nem lehet úgy párosítani, mint pl. a kondikat?
Elvileg sorba lehet kötni őket és akkor összeadódik. Kondenzátorhos képest annyi a nehezités, hogy tekercsek jobban hatnak egymásra, ha egymás mágneses erőterében vannak...
Hali!
A képen látható módon sikerült megoldani, 2 db 1mH es sorba kötve. Tökéletesen működik.
Ügyes, nem gondoltam volna, hogy nem rántott magával mást is, szerencséd volt.
Az az 1db led villog ami a panelen van? Üdv
A másik oldalon is kell lennie egy LED-nek, valamint a táp IC-nek... Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |