Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás

Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   22 / 100
(#) laccika77 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 29, 2015 /

Régi szép időkben az R22 vel fel sem merültek ezek a problémák. Sajnos ma már minden más,lassan minden hűtős mellé kell egy titkárnő. Főleg mióta a politikai elit is benne van a klíma bizniszben...
(#) Pixi hozzászólása Júl 29, 2015 /

Olyan kérdésem lenne, hogy a sima ON/OFF klímák esetén van a kültériben elektronika?
(#) kaqkk válasza Pixi hozzászólására (») Júl 29, 2015 /

Nincs, a régebbieknél van egy mágneskapcsoló az ujjabbakban már az sincs
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2015
(#) laccika77 válasza Pixi hozzászólására (») Júl 29, 2015 /

Segédfázis relé,és kondik. esetleg kaqkk által is említett mágneskapcsoló.
(#) tibibalogh520 válasza Pixi hozzászólására (») Júl 29, 2015 /

Szia!
Mint az előttem hozzászólók is írják, nem jellemző!
De multi split (2-4 beltéris) klímák esetén akad néhány gyártó, mely a kültériben is elhelyez elég komoly (saját procival szerelt) vezérlőpanelt.
Mono (1 beltéri) gépeknél szinte kizárt!
Üdv Tibi.
(#) Pixi hozzászólása Júl 29, 2015 /

Köszönöm az infót! Eddig én is csak olyat olvastam, hogy külső hő szenzor volt ami nélkül nem indult a beltéri.
(#) krisz790510 hozzászólása Júl 31, 2015 /

Sziasztok!
Tudna e nekem valaki segíteni,hogy van egy gree fajtájú beltéri egy ségem ami inverteres de viszont most jött hozzá egy kültéri ami on-off-os. Mit kellene rá raknom hogy működtesse az on-off-os kültérit és,hogy ne írjon ki hibaüzenetet a beltéri,hogy nincs kominikáció?
A segítségeket előre is köszönöm.
(#) tibibalogh520 válasza krisz790510 hozzászólására (») Júl 31, 2015 /

Szia! A beltériben cseréld ki a vezérlőpanelt On-Off-osra. Ezzel nem fog működni.
(#) krisz790510 válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Júl 31, 2015 /

Ki is cserélném.
De honnan szerezzek ilyen panelt ami a kijelzőjét is vezérli?
(#) kaqkk válasza krisz790510 hozzászólására (») Júl 31, 2015 /

Nem fogsz találni olyat , inkább keress on-of beltérit
(#) Joe_001 válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Júl 31, 2015 /

Igen. pl ilyenre:
Vez panel
(#) kaqkk válasza Joe_001 hozzászólására (») Júl 31, 2015 /

Ehhez nem tudsz kijelzöt csatlakoztatni , viszont a kérdezö szeretné használni a beltéri kijelzöjét...
(#) emgy hozzászólása Aug 3, 2015 /

Sziasztok,

Egy icecool dual klíma, vestel paneles, amikor eléri a beállított hőmérsékletet, hűtésre kapcsoláskor először a kültéri ventillátormotor relét kapcsolgatja kb. 1 másodperc be majd 1 másodperc ki arányban 3-5-8szor, majd ezután bekapcsolva marad és indítja a kompresszort. Kb egy perc után kikapcsol, majd öt perc úlva újra kezdi. Éjjel nagyon zavaró a relék kattogása és gondolom a motornak sem tesz jót. A vezérlőpanelt kicseréltem a másik beltériben levővel, ugyanaz a jelenség. Amíg van hőfokkülönbség, normálisan kapcsolgat és hűt.

Valakinek esetleg valami ötlete?
(#) kaqkk válasza emgy hozzászólására (») Aug 3, 2015 /

A kültéri kompresszor üzemi kondiját mérd ki -és cseréld . (szerintem csökkent a kapacitása ) Induláskor túl nagy áramot húz a komp ezért kikapcsol az elektronika-majd ujraprobál , ebböl adodik a kapcsolgatás ...
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2015
(#) emgy válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Köszönöm, kipróbálom.
Üdv emgy
(#) celebrin hozzászólása Aug 7, 2015 /

Sziasztok! Van egy Daikin ON/OFF split rendszerem:
Beltéri: FTYN35DV3B; Kültéri: RYN35DV3B
A baj csak annyi, hogy nem indul el a hűtés. A szerelő elmondása szerint a hőmérséklet érzékelő panelt kell cserélni, mert nem adja a jelet, hogy a helyiség hőmérséklete a beállított érték fölé emelkedett, így nem kapcsol be a kültéri.
Hol van ez a panel? Nem lehet javítani? Esetleg egy külső termosztáttal helyettesíteni? A szerelő 35k-t mondott a javítására...

Remélem tudtok segíteni! Előre is köszi! Üdv.
(#) celebrin hozzászólása Aug 8, 2015 /

Közben letöltöttem a szerviz manuált így megvan a helyiség hőmérséklet érzékelő. Kimértem a termisztort, jónak tűnik 8kΩ-mot mértem (ez a leírás szerint kb. 30°C-nak megfelelő érték) és az ujjamat rátéve szépen változik az ellenállás értéke.
Még a hőcserélőn lévő vezetékes szenzort is meg akarom mérni, ha minden igaz ő is ilyesmi értékű kell, legyen. Aztán ha az is jó, nem tudom hogyan tovább?
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2015
(#) Joe_001 válasza celebrin hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Üdv!
Jó irányba haladsz, de a hőérzékelő a beltérin nem szokott elmenni, vagy ritkán. a beltéri panelon van egy relé az kapcsolja a kült. kompot, még azt nézd meg rendben van e, vagy a meghajtója jó-e. a kültéri hórzékelő jele bennt a beltérinél mit mutat? Beljebb már csak a panelcsere segít, ha eredeti panelt kínál akkor cserével kb jó ár. Feljebb ajánlottam univerzális kínait az kb 12.000Ft tokkal vonóval. (több fajta van belőle ugyanattól a cégtől)
(#) emgy válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Kimértem a kondenzátorokat, jó értékűnek mutatkoznak.(Ráírt érték +- 10%-on belül mértem)
Gondoltam, a hőérzékelő nem volt már csak cserélve a beltériben, úgyhogy felcseréltem a két beltéri között ezeket is . Közben megmértem, mindegyik kb. 10 kohm volt. Azóta a kapcsolgatások lényegesen csökkentek, max. 2 van, utána indul. Lehet valami köze a beltéri hőérzékelőnek a hibajelenséghez?
Üdv emgy
(#) celebrin válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Köszi a választ! Még megnézem a relét, bár úgy tűnik indításkor bekapcsol a kültéri egy kis időre, de utána meg is áll. A kültériből jövő thermistor jel rendben van szerintem, mert ha széthúzom a csatit, akkor semmit nem csinál a beltéri, csak villog.
Ha nincs más lehetőség érdekelne az univerzális panel. Ezek tudják a fűtési és egyéb funkciókat is? Mindegyik kompatibilis lehet az én típusommal? Nincs tapasztalatom ezen a téren, így örülnék bármilyen infónak róluk.

Üdv.
(#) kaqkk válasza celebrin hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

A ventillátor kondiját mérted ?
(#) celebrin válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Kondit még nem mértem. A kültérire gondolsz? Egy multiméterem van, max rövidzárat tudok mérni. Kondenzátor hiba is okozhat ilyen jelenséget?
Köszi a tippet!
(#) kaqkk válasza celebrin hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Ha nem indul el a ventillátor akkor a megnövekedett kondinyomás miatt megállhat a komp ....
(#) lakpal hozzászólása Aug 9, 2015 /

Üdv mindenkinek. Segítséget szeretnék kérni. Van egy Regal split klímám és beleköltözött egy pok. Sikeresen zárlatot csinált és egy picit megéget a panel a beltéri egységen.Nyák megéget.
vestel02-c(v03) panel nyák részéről valaki nem tudna egy fényképet készíteni. Előre is köszönöm. Sürgős lenne.
(#) zoloo hozzászólása Aug 14, 2015 /

Segítséget szeretnék kérni azoktól, akik javítottak már gal0411gk-12aph1 panelt!
A triak vezérlő körében van egy 200 ohm-os ellenállás vagy 20 kohm os, sajnos megégett és nem egyértelmű! Hiába cseréltem ki elszáll....
A motor hőbiztosítéka kiment, kicseréltem szinte mindent a motorvezérlésben, de nem jutok tovább...
Remélem tud valaki segítséget nyújtani a problémámban.
Előre is köszönöm!
(#) habazutty válasza lakpal hozzászólására (») Aug 14, 2015 /

Csak nem valami ilyesmi?
Bővebben: Link
(oldal alján...)
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2015
(#) habazutty válasza zoloo hozzászólására (») Aug 14, 2015 /

Esetleg itt:
Bővebben: Link
(#) Joe_001 válasza celebrin hozzászólására (») Aug 14, 2015 /

Van olyan is inkább a beltéri motorja az érdekes szabályozás szempontjából. Tekercsleágazásos, vagy Hall-os. de utána nézek a listának a jövő héten.
(#) kaqkk válasza celebrin hozzászólására (») Aug 14, 2015 /

Idézet:
„úgy tűnik indításkor bekapcsol a kültéri egy kis időre,”
Ez a tünet nekem kompresszor üzemi kondi hibának (szakadás) tűnik , a kondit cseréld ki
(#) Joe_001 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 14, 2015 /

Igazad van, gyorsabb leellenőrizni.
Következő: »»   22 / 100
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem