Fórum témák
» Több friss téma |
Régi szép időkben az R22 vel fel sem merültek ezek a problémák. Sajnos ma már minden más,lassan minden hűtős mellé kell egy titkárnő. Főleg mióta a politikai elit is benne van a klíma bizniszben...
Olyan kérdésem lenne, hogy a sima ON/OFF klímák esetén van a kültériben elektronika?
Nincs, a régebbieknél van egy mágneskapcsoló az ujjabbakban már az sincs
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2015
Segédfázis relé,és kondik. esetleg kaqkk által is említett mágneskapcsoló.
Szia!
Mint az előttem hozzászólók is írják, nem jellemző! De multi split (2-4 beltéris) klímák esetén akad néhány gyártó, mely a kültériben is elhelyez elég komoly (saját procival szerelt) vezérlőpanelt. Mono (1 beltéri) gépeknél szinte kizárt! Üdv Tibi.
Köszönöm az infót! Eddig én is csak olyat olvastam, hogy külső hő szenzor volt ami nélkül nem indult a beltéri.
Sziasztok!
Tudna e nekem valaki segíteni,hogy van egy gree fajtájú beltéri egy ségem ami inverteres de viszont most jött hozzá egy kültéri ami on-off-os. Mit kellene rá raknom hogy működtesse az on-off-os kültérit és,hogy ne írjon ki hibaüzenetet a beltéri,hogy nincs kominikáció? A segítségeket előre is köszönöm.
Szia! A beltériben cseréld ki a vezérlőpanelt On-Off-osra. Ezzel nem fog működni.
Ki is cserélném.
De honnan szerezzek ilyen panelt ami a kijelzőjét is vezérli?
Nem fogsz találni olyat , inkább keress on-of beltérit
Igen. pl ilyenre:
Vez panel
Ehhez nem tudsz kijelzöt csatlakoztatni , viszont a kérdezö szeretné használni a beltéri kijelzöjét...
Sziasztok,
Egy icecool dual klíma, vestel paneles, amikor eléri a beállított hőmérsékletet, hűtésre kapcsoláskor először a kültéri ventillátormotor relét kapcsolgatja kb. 1 másodperc be majd 1 másodperc ki arányban 3-5-8szor, majd ezután bekapcsolva marad és indítja a kompresszort. Kb egy perc után kikapcsol, majd öt perc úlva újra kezdi. Éjjel nagyon zavaró a relék kattogása és gondolom a motornak sem tesz jót. A vezérlőpanelt kicseréltem a másik beltériben levővel, ugyanaz a jelenség. Amíg van hőfokkülönbség, normálisan kapcsolgat és hűt. Valakinek esetleg valami ötlete?
A kültéri kompresszor üzemi kondiját mérd ki -és cseréld . (szerintem csökkent a kapacitása ) Induláskor túl nagy áramot húz a komp ezért kikapcsol az elektronika-majd ujraprobál , ebböl adodik a kapcsolgatás ...
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2015
Sziasztok! Van egy Daikin ON/OFF split rendszerem:
Beltéri: FTYN35DV3B; Kültéri: RYN35DV3B A baj csak annyi, hogy nem indul el a hűtés. A szerelő elmondása szerint a hőmérséklet érzékelő panelt kell cserélni, mert nem adja a jelet, hogy a helyiség hőmérséklete a beállított érték fölé emelkedett, így nem kapcsol be a kültéri. Hol van ez a panel? Nem lehet javítani? Esetleg egy külső termosztáttal helyettesíteni? A szerelő 35k-t mondott a javítására... Remélem tudtok segíteni! Előre is köszi! Üdv.
Közben letöltöttem a szerviz manuált így megvan a helyiség hőmérséklet érzékelő. Kimértem a termisztort, jónak tűnik 8kΩ-mot mértem (ez a leírás szerint kb. 30°C-nak megfelelő érték) és az ujjamat rátéve szépen változik az ellenállás értéke.
Még a hőcserélőn lévő vezetékes szenzort is meg akarom mérni, ha minden igaz ő is ilyesmi értékű kell, legyen. Aztán ha az is jó, nem tudom hogyan tovább? A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2015
Üdv!
Jó irányba haladsz, de a hőérzékelő a beltérin nem szokott elmenni, vagy ritkán. a beltéri panelon van egy relé az kapcsolja a kült. kompot, még azt nézd meg rendben van e, vagy a meghajtója jó-e. a kültéri hórzékelő jele bennt a beltérinél mit mutat? Beljebb már csak a panelcsere segít, ha eredeti panelt kínál akkor cserével kb jó ár. Feljebb ajánlottam univerzális kínait az kb 12.000Ft tokkal vonóval. (több fajta van belőle ugyanattól a cégtől)
Kimértem a kondenzátorokat, jó értékűnek mutatkoznak.(Ráírt érték +- 10%-on belül mértem)
Gondoltam, a hőérzékelő nem volt már csak cserélve a beltériben, úgyhogy felcseréltem a két beltéri között ezeket is . Közben megmértem, mindegyik kb. 10 kohm volt. Azóta a kapcsolgatások lényegesen csökkentek, max. 2 van, utána indul. Lehet valami köze a beltéri hőérzékelőnek a hibajelenséghez? Üdv emgy
Köszi a választ! Még megnézem a relét, bár úgy tűnik indításkor bekapcsol a kültéri egy kis időre, de utána meg is áll. A kültériből jövő thermistor jel rendben van szerintem, mert ha széthúzom a csatit, akkor semmit nem csinál a beltéri, csak villog.
Ha nincs más lehetőség érdekelne az univerzális panel. Ezek tudják a fűtési és egyéb funkciókat is? Mindegyik kompatibilis lehet az én típusommal? Nincs tapasztalatom ezen a téren, így örülnék bármilyen infónak róluk. Üdv.
Kondit még nem mértem. A kültérire gondolsz? Egy multiméterem van, max rövidzárat tudok mérni. Kondenzátor hiba is okozhat ilyen jelenséget?
Köszi a tippet!
Ha nem indul el a ventillátor akkor a megnövekedett kondinyomás miatt megállhat a komp ....
Üdv mindenkinek. Segítséget szeretnék kérni. Van egy Regal split klímám és beleköltözött egy pok. Sikeresen zárlatot csinált és egy picit megéget a panel a beltéri egységen.Nyák megéget.
vestel02-c(v03) panel nyák részéről valaki nem tudna egy fényképet készíteni. Előre is köszönöm. Sürgős lenne.
Segítséget szeretnék kérni azoktól, akik javítottak már gal0411gk-12aph1 panelt!
A triak vezérlő körében van egy 200 ohm-os ellenállás vagy 20 kohm os, sajnos megégett és nem egyértelmű! Hiába cseréltem ki elszáll.... A motor hőbiztosítéka kiment, kicseréltem szinte mindent a motorvezérlésben, de nem jutok tovább... Remélem tud valaki segítséget nyújtani a problémámban. Előre is köszönöm!
Esetleg itt:
Bővebben: Link
Van olyan is inkább a beltéri motorja az érdekes szabályozás szempontjából. Tekercsleágazásos, vagy Hall-os. de utána nézek a listának a jövő héten.
Idézet:
„úgy tűnik indításkor bekapcsol a kültéri egy kis időre,” Ez a tünet nekem kompresszor üzemi kondi hibának (szakadás) tűnik , a kondit cseréld ki |
Bejelentkezés
Hirdetés |