Fórum témák
» Több friss téma |
Tesla, már akkor is tudott valamit! Amit mi még ma sem
Sziasztok. Ez milyen alkatrész lehet? Egy gyújtás alaplapból sikerült kibányászni.
Ellenállásnak tűnik, de hiányzik az egyik sapkája.
Hát igen a sapka is megvan Meg lehet tudni az értékét ebből a spirálból, vagy csak méréssel?
A spirál alakú bemarással van beállítva az ellenállás értéke, abból nem lehet meghatározni. Mérd meg!
Mármint úgy, hogy visszatetted a másik kupakot is.
Ha már szóba került ez a sapkás ellenállás, kérdezném, hogy lehet ilyeneket kapni valahol? A régi készletem lefogyóban és szeretek ezekkel dolgozni.
Bővebben: Link
Ez is "sapkás", a sapkára van ponthegesztve a kivezetés. Takarítsd le a védő zománcot, és meglátod.
Én a képen lévőre gondoltam:
Szia! Miért ne lehetne kapni? Minimelf, vagy melf ellenállásként keresd.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2015
Kössz, a nevére nem emlékeztem, így már találtam is beszerzési forrást: Bővebben: Link
Köszönöm a válaszokat.
Szupresszor dióda volt valóban, csere után megszűnt a kimeneti zárlatom.
Üdv.
Elfüstölt a párom 25-30 éves Aka Unifix kézmixere. Szétkaptam, és belül a kondit a a képeken látható állapotba találtam. Tehát segítséget szeretnék kérni, hogy honnan lehetne ilyen típusú kondít beszerezni ? Mi ennek a típusú kondenzátornak a pontos megnevezése ? Előre is köszönöm a segítséget. Üdv Paler
Abban csak zavarszűrő kondi van! Bármilyen zavarszűrő jó bele,ha elfér,de ha simán levágod a vezetékről úgy is jó,legfeljebb zavarja a rádiót,tv ét
Szia ! Azt gondoltam hogy zavarszűrőként is funkcionál, de más funkciója biztos nincsen ennek a kondinak ? Hol tudnék pont ilyen vagy ehhez hasonlót beszerezni ?
Bármelyik elektro boltban,de a szervízesektől is kérhetsz. Nálam pld. kilószámra van,dugig a fiókom velük!
Oké, akkor megnézzem a helyi elektortanyát , ha meg véletlenül még sem lenne nekik, akkor tőled vennék egyet ha már olyan sok van belőle a fiókodba .
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2015
Ilyesmikért nem szoktam pénzt kérni,csak a postaköltséget!
Ha így van, akkor a mai világ ritka úriemberéi közzé tartozol
Hát'igen,én még a régi iskolába jártam,ahol kölcsönösen kisegítettük egymást.
Szevasztok,
Van itt egy *alkatrész-bánya* amiről jó lenne tudni mi is volt eredetileg. Van rajta 2 F-csatlakozó, LED, villany be. Ha valaki találkozott már ilyennel, kérem avasson be engem is, hogy mi lehet ez.
Sziasztok Tudna valaki segíteni milyen alkatrész ez a három lába van és a középső kicsi az nincs is bekötve. Egy laptop bemeneti panelen van közvetlen a dugasz alatt. ez lehet ,dióda???????és mivel lehet helyettesíteni?
üdv Ar
Szia.
Ez csak tipp. Valószínuleg egy régi, analóg muholdas TV adások dekódolásához készített áramkor. Mivel megszuntették az ilyen adások sugárzását és nem is valószínu, hogy újból indítanák, ezért gondolom a felhasználási értéke minimális, max. alkatrészeknek.
Szerintem is alkatrész-ellátó lesz belőle.
Van benne: CD4040, 4060, U664B, SAW, 75 Ohm koax poti stb. vagyis sok finom dolog. Szedem szét, pedig olyan szépen meg van csinálva.
Az U664B eloosztóra kulonosen kéretik vigyázni és a piros gombos "hármas" potira is !
Na ja, egy 1.3 Gigás osztó nagy kincs frekimérőhöz.
Idézet: „a középső kicsi az nincs is bekötve” Mert azonos a hűtőfelülettel, amit felforrasztanak egy nagyobbacska fóliára. Lehet dióda is, de inkább tranzisztor, vagy FET.
Szia! elnézést rosszul láttam a nagyító alatt is a számokat.
A helyes MS146F 1040DI ez van rá írva. kimérve zárlatos minden irányban jelez. van egy hasonló APM2030N GG65M * A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2015
Szia, Nem találom sehol, MF145F néven, de a középső lábat nem is szokás bekötni, mivel az maga a ház, ás hűtés is egyben. Talán, ha a laptop típusát megírod, s találunk rajzot, egészen pontosan megmondható, mi az. Vagy esetleg, ha lerajzolod a pár körülötte lévő alkatrészt. Most a google nem volt a barátunk
Sziasztok
Találtam megin egy kütyüt amit nem tudom hogy mire jó és hogy egyáltalán mi ez ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |