Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm, de eszem ágában sincs linux-ra váltani. Van 3 gépem, mindhárom probléma nélkül működik a win-el is, és megy rajtuk az összes szoftver amikre szükségem van. Mondjuk a 64 bites win7-el kell néha küzdeni hogy a régebbi programok is működjenek rajta, de ettől szép az élet.
A "nagyobbikba" amikor 3 éve összeraktam tettem 8GB ramot, eddig még egyszer sem fogyott el.
Üdv!
Az általad linkelt leírás, vagy ahhoz hasonló tartalom nincs véletlenül magyarul is? Ugyan nem adnak el kilóra angolul, de ez már túl mutat a szintemen... a google-fordító meg használhatatlan szakmai nyelvezetnél.
Megnéztem a gépi fordítást....
Nem tudom pl ezzel a mondattal mi a baj: Idézet: „Itt van az index a teljes határainak kitolása sorozat.” A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2015
Kezd elegem lenni ebből a Linux-ból
Idézet: Semmit nem enged rá telepíteni, csak a saját szoftverközpontjukból. A NAV oldalról letöltött ÁNYK-t nem engedi lefuttatni a Java-val, hanem ilyet ír ki. A terminálban sem lehet kiadni semmilyen parancsot, mert jelszót kér, de nem ír oda semmit, csak egy villogó fehér kocka van. Nem tudom, mivel lehet abban a jelszavamat aktiválni, de ott sem enged semmit beírni, mert utána jelszót kér, de nem ír. A felhasználói kézikönyvük is erről egy betűt sem ír. „The file '/home/mester/Letöltések/abevjava_install.jnlp' is not marked as executable. If this was downloaded or copied from an untrusted source, it may be dangerous to run. For more details, read about the executable bit. ]” A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2015
Amikor a jelszavadat írod (azt, amit telepítéskor megadtál) a karaktereket nem látod, olyan, mintha nem is írnál be semmit sem, de attól még ott lesz a jelszavad. A nemrég mellékelt leírás alapján telepítesz?
Megnéztem, itt rá kell kattintintani az első linkre és automatikusan feltelepül a Java-s program. A Firefoxban legyen engedélyezve az IcedTea web plugin. A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2015
Az ÁNYK-t nem engedi a Java-val megnyitni. A Java az ő szoftverközpontjukból van. Igaz egyszer eltávolítottam, és újra telepítettem, mert nem láttam, hol van? A jelszónál nincs igazad, mert csak 1 kocka villog, és nem lép tovább. Semmire nem reagál. Enterrel egy sorral lejjebb lép, és újra kéri. Valamit be kell előtte írni, talán dollárjelet? Szakképzett programozóknak való ez a Linux, nem átlagpolgárnak. Már kezdem érteni, miért idegenkednek tőle sokan. Ami a NAV oldalról lejön, az abevjava_install.jnlp. olyan, hogy .jar nincsen?
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2015
Itt a további lehetőségeknél kiválaszthatod a jar-os telepítőt. A terminált nem kell ilyen esetben futtatni. A Java-t pedig a Synaptic csomagkezelőből telepítsd. A Java-runtime-ra két katt, bezöldül, majd alkalmaz.
Részemről ezzel befejezve a Linux-oktatás.
Helló!
Tudnátok mondani nekem olyan videó kártyákat, amelyek a HD5000-es szériából vannak (A DX11 miatt), És a teljesítményük megegyezik a 9600GT-vel. És 1Gb videomemória van benne. Köszi!
Hd5750től válogathatsz.
Megnézem köszönöm a választ!
De már egy 7850 2giga vram-mal nem árt.
Még csak nézelődök, de már nagyon érik a kártyacsere. Köszi a válaszokat!
Ha cserélni akarsz, akkor érdemes felfele menni, nem pedig azon a szinten maradni mint a régi. Pl ATI R9270OC egész jó árba van, és nem gyenge.
Meg persze sok függ az alatta lévő géptől. A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2015
Hát azért mondtam a 9600gt-hez hasonló teljesítményűt, mert az van, de az DX10-es.
A gépem meg nem tudná kihasználni a jóval nagyobb teljesítményű kártyát. A proci is elég gyenge... De azért el lehet vele játszani! (Far Cry 3, Assasin's creed Black flag, GTA IV, Call of duty sorozat egészen az MW3 ig! Battlefield 3-4... )
Üdv Mindenkinek.
Egy problémám támadt,és nem igazán találok rá megoldást. HP Compaq dc7100 alaplapom van,BIOS 786C1 v02.15.(Kb. 1 hónapja frissítve,előtte sem volt HW) Azt szeretném megtudni hogy az alaplapom nem közlékeny,vagy ezen a verzióju BIOS-on nincs HW monitor menüpont alapból?! Szeretném beállítani a hőfok tarományt,és a türést is,mert eddig a többi gépemen ez nem volt akadály,mivel a BIOSban volt ilyen menüpont. Ebben is van olyna hogy Thermal menüpont,de azzal csak a gépház szellőztatő venti fordulatát tudom szabályozni. Jelenleg állandó 52-53 Celsiuson megy a processzor terhelés nélkül,viszont ha bármit megnyitok azonnal sikít a ventillátor.(Tisztítva a hütő,pasztázva,rendesen lefogatva) Proci tipusa: Intel® Pentium® 4 Processor 540J supporting HT Technology (1M Cache, 3.20 GHz, 800 MHz FSB) Szeretnék vele valamit kezdeni,mert idegesítő hogy azonnal felpörög a venti ha apró terhelés éri. Más gyártó BIOS-ával megszünne ez a probléma?Ki lehet ezt küszöbölni valahogy? A válaszokat előre is köszönöm!
Ezt a problémát, egy méretes hűtéssel tudod kiküszöbölni, ugyanis ezek a procik elég forrófejűek. Gyári hűtés sajna nem a legjobb. Vagy ha támogatja, keresel valami kis alap core2őt bele, és kész. Többre is mennél vele.
Sziasztok!
Létezik olyan, hogy ráz a notebook alumunium borítása (hálózati táplálás)? Multival mérve (egyik zsinór kezemben, másikkal körbepásztázva a borítás.) 65Vac köztem és a fejhallgató/mikrofon dugók felett. Pásztázás közben a win nyekereg mintha új HW-t talált volna.
Létezik. Nincs bekötve a védőföld.
Üdv!
Sajnos a HP BIOS ilyen, nem tudod állítani, de nem is kell, mert jól működik. Másik hűtőt nem tudsz bele rakni, mert egyedi a felfogatása, ha SFF-es (alacsony profilú fekvő) a ház. Csak a proci cseréjével javulna a helyzet, mert ez a Prescott magos úgy fűt mint egy kazán, de a lap nem tud mást kezelni.
Más gyártó BIOS-át hogy gondoltad feltenni a lapra?
Ez a lap csak a Prescottokat eszi meg, 915-ös Intel lapkakészlettel. A 630-as valamicskével kevesebbet tud fogyasztani talán, de sokkal előrébb nem lennél vele. Mivel a Prescottok amúgy elég alacsony maximum hőfokkal bírnak muszáj hűteni őket-Amúgy a Speedfan talán képes lenne az alaplapi szabályzást felülbírálni. Idézet: „Létezik. Nincs bekötve a védőföld.” Ha a tápegységen van védőföld csatlakozás (egyszeres szigetelésű), és a konnektor jó, akkor hibás a táp. Ha nincs a tápegységen védőföld csatlakozás (kettős szigetelésű), akkor mindegy a konnektor védőföldje, de ha így is ráz, szintén a táppal van gond. Esetleg próbáld megfordítani a dugót a konnektorban. Előfordulhat, hogy a laptop össze van kötve kábellel más, hálózatról táplált készülékkel (erősítő, tv, hangszóró, stb), és onnan jön vissza a bizsergés. A kábel kihúzásával ez eldönthető. Ne használd ilyen állapotban a laptopot, mert romolhat a helyzet, és az már életveszélyes lehet.
Szia!
Tudom, hogy nekem szántad. Nálunk Szlovákiában a védőföld ki van vezetve pocökkel, ezért nemtudom fordítgatni a dugót. Hosszabbítóba van dugva. Lehet, hogy rosz a földelés az egész házban. Holnap elviszem melóba és kipróbálom ottan, hogy mi a helyzet. Általában úgy szokott lenni, hogy néha "megszúr". Gondoltam biztosan sorjás a sarkainál vagy valami. Ma hoszabb időre éreztem és aztán még bizsergetett is... Szerk.: Lehet, hogy a védőföld a tápban nincs is bekötve (Asus). A melóhelyen anno fujitsu notikat használtal nem volt gond a galvanikus leválasztással. Később átmentek a Dellre, ők 3 vezetéket használnak. Azóta leválasztótrafóról kell táplálni. (Állítólag gondjaik voltak az EMC vel, így oldották meg.) A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2015
Gabó,eSDi,didyman.
Köszönöm a gyors válaszokat! Hütést nincs értelme cserélnem,erre én is rájöttem,mert szépen teszi a dolgát ahogyan kell. Feljebb vettem a gépház hűtését,valamivel jobb a helyzet. Állóházas,és ugye LGA775 foglalat,van egy Intercolerem vadonat új ilyen foglalatra,de már ránézésre is gyengébb. Procit is próbáltam bele másikat egy kisebbet (3,06),nos a helyzet ugyan az szinte,és mint írva is lett nemnagyon szereti a másfajta procikat,mert állandóan F1-et kellett nyomnom bekapcs után,de amugy tökéletesen müködött.(Nem is tudom igazából hogy kell-e ilyen esetben állítani valamit a biosban ha másik procit teszek bele) Igen,arra gondoltam,más gyártóét,de valószínüleg akkor ez egy buta gondolat A Speedfan telepítve van,de változást azzal sem tudtam elérni akármit állítottam fel vagy le,nem változott a venti fordulat ezáltal a hőfok sem. Hát most így állunk,csak a Firefox fut. Idézet: „A primer oldalon van két Y ba tett kondi, az vezeti le a védőföld felé a hálózat felé menő zavarokat és így, megemeli annak ptenciálját.” Ez az. De ez a megoldás csak a védőföldes tápokban van. Ha nincs védőföld, a megoldás nem értelmezhető. De ha ilyen megoldású tápot dugnak védőföld nélküli, vagy hibás aljzatba (pl a régebbi elosztósávok), akkor bizony "ráz" a szerkezet. Naná, mert a fél hálózat rajta van. Agyon nem üti, de nagyon kellemetlen. Terhelésnél ez a 120V persze kisebb lesz. A megfogás, vagy a mérés is annak számít.
Szia!
Nem írtam, hogy nem az eredeti töltőt használom.
Idézet: „Nem írtam, hogy nem az eredeti töltőt használom.” Nem is érdekes. Ha ráz, akkor a leírtak vannak.
Vicces,de közben a problémát sikerült megoldani.
Méghozzá egy finom szemcsés smirglipapírral,és újrapasztázással. Azóta stabil,és keveset pörög feljebb a venti. Azért köszönöm a segítséget e téren A különbség majd kilenc fok,és ugyan ugy csak a firefox fut.
Szevasztok!
Komoly segítség kellene: eltűnt a fejléc a monitorról (amiben ki voltak gyűjtve a látogatott oldalak: google fordító, citromail, Frank's el.tube, stb.). Valahogy kinyúlt a kép, vagy mifene, de csak akkor látom a fejlécet, ha túltolom az egeret a képernyőn, akkor is csak az alapsort, a keresővel. Mi ménkű ütötte ezt? Nagyon idegesítő, mivel nem találok így semmit, mindent külön kellene beírogatni, de csak addig tart, nem marad ott.Szerintem a fiam szívat, mert leigazítottam egy kicsit. Alulról is eltűnt minden; hangerő, óra, stb. A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015
Az mi, hol kell, mit megnyomni? Síkmonitorom van, azt sem tudom van-e rajta, és hol, kezelő szerv, poti, bármi.
Alul vannak valami nyomó (tekerő) gombok. Hogy melyik mi, azt még megpróbálom kideríteni , csak nem lehet alálátni. A monitor menüt hogy lehet előszedni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |