Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Találkozó

Témaindító: Norberto, idő: Nov 22, 2005
Lapozás: OK   173 / 199
(#) Gafly válasza madzagos hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Azzal hat megálló.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Bélatelepen csak balatoni személyvonatok állnak meg (Fonyód és Bélatelep-alsó közt). A keletről Pestre menőknek nincs megállójuk ott. Kőbánya-Kispest a jó. Sajnos a BKK útvonaltervező nehezen (sem) kezelhető. El van baltázva rendesen!
(#) granpa válasza madzagos hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

A 136E a jó, az a leggyorsabb, legegyszerűbb (én is azzal járok), Üllői út, Margó Tivadar út, és visszafordul az Ifjúság útnál. Feljössz a vonattól a felüljáróba, lemész az első utcai lejárón (a metrós után), és ahogy lejöttél, némileg előbbre ott a megállója. A kert végében áll meg (Ifjúság útja), onnan csak átmész (ahogy leszálltál a buszról), mész ~50m-t a Városház utcán, meglátod a lyukacsos kerítést, ~50m-re ott a kapu, ott be, onnan előre, jobbra, uszoda mellett el ~50m, és a helyszínere értél. Ha véletlenül a másik kis utcába tévednél, ott is ~50m a másik kapu.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015
(#) granpa válasza gerleimarci hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Ne variálj semmit! 6:48-kor felszállsz a vonatra, ~8:20-kor kiszállsz Kőbánya-Kispesten, a 136E busszal (és gyalog) 15' múlva a Bókayban vagy. És még pótjegyet sem kell venned a vonatra, ez a leggyorsabb járat.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015
(#) gerleimarci válasza granpa hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Köszi, akkor ezzel megyek, vagy ha sikerül, autóval.
(#) peti333 válasza gerleimarci hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Gyalog sem volt szörnyű. Gyorsabban odaértem a KöKi kijáratától, mint ahogy a vonattól a KöKi kijáratáig.
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Idézet:
„meglátod a lyukacsos kerítést”

Ismered a viccet: átlátszó fém. Mi az? Drótkerítés.
Délelőttös vagyok tehát akár az éjszaka leple alatt akár fel is tekerhetnék.
(#) Dióda hozzászólása Aug 11, 2015 /

Gyöngyös környékéről valaki megy autóval?
(#) Gafly hozzászólása Aug 11, 2015 /

Közérdekű közlemény: Pestszentlőrinc ránk szervezett.
Kossuth Lajos téren kézműves sörfesztivál.
13:00 Figurák és Artz'z és más Társulat zenés műsora. És így tovább egészen estéig...
Ami nem baj, lányoknak még egy alternatív program
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Ha netán épségben felérnél (mivel bicikli út nincs), hátadon az erősítővel, jól átaludnád a napot Helyesbítek: kerek lyukakkal épített, fehérre meszelt téglakerítés.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2015
(#) pajti2 válasza gerleimarci hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Ha vonattal érkezel pestre, próbáld megcélózni Kőbánya-Kispest-et. Ha azt nem sikerül, jó lehet a Keleti-pályaudvar is. Ha a Keleti-be érkeztél be, ott a legkevésbé eltéveszthető útvonal felszállni a piros metró vonalon Déli-pályaudvar irányába, és menni egészen a Deák Ferenc Tér-ig (3. megálló, kb 10 perc átszállással). Ott átszállni a kék vonalra Kőbánya-Kispest irányába, és végállomásig (10. megálló, kb 15-20 perc).

Egyébként lehet beérkezni bármelyik vonat állomásra, csak azokból eltéveszthetőbb a közlekedés, ha amúgy nem vagy ismerős BP-en. A Keleti-, Nyugati-, Déli- pályaudvarok metróvonallal vannak összekötve, és nagyon sok embert fogsz látni a metró felé menni, ki is van táblázva, nem tudod eltéveszteni az irányt. Ezért ezek a jobbak. (Ja igen, a Nyugati-t most felújítják ha jól tudom, oda nem tudsz egyenlőre beérkezni.)

Kőbánya-Kispestről tovább a 136E busszal - megtalálod temérdek hozzászólásban.
(#) gerleimarci válasza pajti2 hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Most úgy néz ki, sikerült rávenni édesém, hogy kocsival elvigyen. Köszi az infót, tényleg nem nagyon ismerem pestet.
(#) granpa válasza gerleimarci hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Akkor regisztráld be őt is, nehogy éhen maradjon!
(#) pajti2 válasza madzagos hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Van 4 busz vonal, konkrétan a 282E, 182, 284E, 184, ezek mindegyike egy bizonyos szakaszon közös vonalon jár, mindegyik érinteni fogja a "Varjú utca" megállót - szerintem onnét a legközelebbi begyalogolni a Bókay főbejárata felé. Viszont ha nem muszáj, ezeket a buszjáratokat inkább ne használd, mert ezek a "kicsi" méretű buszok, és nagyon tömve szoktak lenni. Azon túl a gyorsforgalmi úton néha dugó van, és a 282E / 284E buszokon halálra fogsz sülni, míg állsz a konzervdobozban, mint a szardínia - kb a hőmérséklet is stimmelni fog, amilyen hőfokon azokat sütik. Szóval nem lesz kellemes az a kb 40 perc, mire a dugóból kijutsz. A másik kettő (182 / 184) dugó mentesebb útvonalon jár (az Üllői útkereszteződés előtt csak max 10 percet szokott állni a sor, viszont azt mind a 4 járat érinti), de az a két járat olyasmi, mint vonatban a "minden megállónál és megállóhelyen megáll" - nagyon unalmas lesz az a fél óra, mire a Varjú utcáig beér, és még jobban meg vannak tömve, mint az "E" járatok (főleg szombaton "piac nap" van).

Ezért is javasolták inkább a 136E-t, ami sűrűbben is jár, csuklós busz, és néha félig üresen rohan végig a vonalon. A megállót is könnyű megjegyezni, indulás után kb negyed órával lesz majd egy hajtű-kanyar féle (az az egy hajtűkanyar van a 136E vonalán, a Margó Tivadar útról fog ráfordulni a Kinizsi Pál utcára), közvetlen az után meg fog állni, és ott kell leszállni ("Fiatalság utca" megálló, ha a nevet jobban szereted megjegyezni).
(#) Hp41C hozzászólása Aug 12, 2015 /

A Bókay kertnek a Morgó Tivadar utcában is van egy kapuja, ami közelebb van a halastóhoz, a tálálkozó helyszínéhez. ...Ha kinagyítjuk a feltöltööt térképet, sok mindent megtudhatunk...
(#) pajti2 válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Kinagyítottam a fórumhoz csatolt térképet, és emlékeim felrémlettek egy régi kapuról, ami a Margó Tivadar / Cziffra György sarok közelében volt. Afféle romkapus / teherbejáró féle, talán egykori földmunkákhoz használhatták, és szimplán kaput raktak oda, ahol kidőlt a kerítés Van még ott kapu?

A Bókay kert nem kicsike, és eddig amit fentebbi postokban találtam, hogy eridjek be a főbejáraton (Szélmalom utca felől a Szélmalom / Városház sarokhoz közel), induljak el a Park Uszoda felé az úton, és majd látni fogok valakit gulyást főzni. Szükséges ennél pontosabb meghatározás, vagy így is elégnek fog bizonyulni megtalálni a tali helyszínét?
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Aug 12, 2015 /

Én úgy tervezem, hogy a Vasvári Pál utcával szemben lévő kapun megyek be. Szerintem ezen az úton haladva a helyszínre érek, ha jól gondolom. Ha a kapu felől jövök az úton, akkor elvileg balra lesz a kis halastó és a tali helyszíne, jobbra pedig a büfé.

Jól emlékszem?
(#) kaqkk válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Nem fogsz eltévedni , majd integetek ....
(#) sunside hozzászólása Aug 12, 2015 /

Szombat reggel 8:15 - 8:30 között a Kelenföld pu.-nál lévő posta elött esetleg fel tudok venni 2-3 tagot ha van rá igény. Csak akkor leszek ott ha visszajelez akinek kell a lehetőség.
(#) Gafly hozzászólása Aug 12, 2015 /

94.
Lehet emelni kell az adagot.
Pedig már megrendeltem husit
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Akkor (ma van szerda) után rendelsz vagy 5 kilót.
(#) erdgab válasza granpa hozzászólására (») Aug 12, 2015 / 1

Az biza jó lészen,mert én is tudok éhes lenni.
Tisztelettel jelentvén,nem mintha nagy szenzáció lenne,de szerénységem is behömpölyögne e neves eseményre fiam és vőm társaságában.Viszek két cipős doboz ingyen elvihető dolgot.Van köztük hűtőborda,sok ferritgyűrű,ledes dolgok,panelok alkatrészekkel,akkuhibás diktafon (nem gagyi),mechanikai hibás videó kamera ahogy kaptam,apró léptetőmotorok,mitudoménmik.Ha véletlen lenne valakinek olyan kívánsága,amit teljesíteni is tudnék,az kérem legkésőbb holnapig jelezze.Köszönettel!
(#) guliver83 válasza erdgab hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Na akkor nekem is ott a helyem!
(#) Zoli_bácsi válasza guliver83 hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

juppii!!!
(#) guliver83 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Jaja!
Várlak az Örsön!
(#) jani1987 válasza erdgab hozzászólására (») Aug 12, 2015 1 /

Idézet:
„akkuhibás diktafon”

Dobsz egy képet róla? Meg hogy mennyi az annyi.
(#) guliver83 válasza erdgab hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Kívánságom hogy igyunk egy sört!
(#) jani1987 válasza guliver83 hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Nézzük van e valami jó műsor. Nincs. Hát akkor igyunk.
(#) erdgab válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Szia!
Nem mai darab,ez egy SANYO NBP-07 tip. diktafon.Súlya az van rendesen,ahogy kaptam álapotban.A képek nem minőségiek,bocs.Ha kell,félreteszem.
(#) guliver83 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Következő: »»   173 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem