Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Arra jó ez a szörnyeteg. Leválsztótrafó+állítható autótrafó
Csináld ezzel, de amit kiszámítottam értéket a kimenő primerére, az 6V AC ra vonatkozik.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2015
Ilyen nekem is kell!
![]()
A feketrére raktam a testcsipeszt, a két sárgára a szondákat.1,82V -nál 2x20 v jön ki.
Olvass vissza, nem erről beszéltem!!!!
Nagyon jó üzlet volt, egy PT100-as hőelemre cseréltem.
![]()
6v-nál 2x64V
Rosszul számoltam, kb jó..
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2015
A 8ohm-os kivezetésre kötöttem a 6V-ot
Jól kötötted és a mért érték is ok.
De mitől lesz az 1kHz-es jelből 2kHz?
Szkópod nem ismerem.
Mekkora és milyen műterhelésen mérted a 8V eff. torzítatlan kimenő szintet? Ha ez a mérés valós, akkor zenével is jelentős teljesítményt kellene kapnod, elviselhető minőségben.
A szkópom jó, mert mértem és utána ráakasztottam mindkettő csatornát ugyanarra a jelre.
Méterhelésem jelenleg nincs, HS 500-al mértem(fül befog).
Az igen!
![]()
Hoppá! Folytassuk akkor ha lesz megfelelő műterhelésed.
Kimenőd sem ideális, Gu-hoz 450V táp mellett kb 5K kimenő lenne jó..
Nem halok bele egy kis zúgásba/sípolásba.
Fleta tudta, mennyi lesz a tápfesz, mivel ő tekerte a hálózatit is.
Nézz meg egy hangsugárzó impedanciamenetét, frekvencia függvényében és rájössz miért alkalmatlan mérésre! Erősítőt bemérni pontos értékű terhelésen lehet.
Nem frekvenciatvitelt akarok nézni, hanem valahogy meg akarom oldani, hogy ne torzítson. Már megvan honnan szerzem be a műterhelést, nemsokára meglesz.
Az új szerzeményem. A találkozón vettem.Az az első analóg szkópom, úgyhogy még meg kell tanulni vele a mérést
![]()
Ez jó lesz? 570Ft-ot szerintem megér.
Olyan, mint egy VFD ráccsal, foszfor nélkül.
Jó, de több kisebből is összerakhatod.
Marci, most láthatod, mi a különbség a gyerekjáték szkópocska, meg a között, amin értékelhető jeleket lehet látni.
Azok a kis digi vackok csak pénzcsalás... Sőt, az annál komolyabb, drágábbak is egy bizonyos szintig szintén a (rossz) vicc kategória. Volt nekem is 2x25MHz-s, sokkal nagyobb örömöt szerzett, mikor el tudtam adni.
Eddig nem sokat próbáltam rajta, de a nagyobb frekis jeleket sokkal jobban kijelzi, mint a digitális. Van egy két rész, amit nem értek rajta, Pl: delay rész, időalap állítő alatt egy ,,hold" nevü poti. A delaynek a potiját körbe tudom akárhányszor tekerni és ki is jön a gomb, úgyhogy azt a részét nagyon nem kell használni
![]()
Én 10ohm/6W-os ellenállásokból raktam össze.
A GU50PP már megmelegítette, akkor elkelt a ventilátor. ![]()
Pont én is azt akartam megvenni, tetszett, hogy kicsi és 2x20MHZ-es
Végül elhoztam 10-ért a félig hibás másik Hameg-ot ![]() (pont elmentünk egymás mellett, aztán egyszercsak eltüntél, gondolom hazamentetek) Nem értem a modi mérte tette át az érdekességek közé az Új elektroncsőről szóló cikkemet, pedig erősítőről van benne szó és ide tartozna, de hát most minek álljak le vitatkozni, semmi értelme.
Jó ötlet, de mért van ennyi kivezetése?
2,4,6,8 Ohmos kimenetekkel rendelkezik és mindezt 2 csatornára?
Sietni kellett így is, mert apa ment délutános műszakra. (így is késett kb.20 percet.)
Gondolkoztam a másikon az ára miatt, de mégis csak kellhet a két csatorna.
Egy sorban 10db 10R van.
Abban 5-ös csoportok vannak párhuzamosítva, ergo 2 ohm, és az még sorba. Tehát egy csatorna 4 ohm/60 watt. Veszel Itt 2x 70db-ot 210Ft-ért, és ha kell odaadom a NYÁK tervet.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |