Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Az egyáltalán nem baj ha hiszel még a mesékben.
Rájöttem, hogy nem is hülyeség ez a mérési módszer. Ássatok le egy méteres PVC csövet 45 fokos szögbe és a mért eredményt osszátok el kettővel. Igen gyors és pontos összehasonlítást tesz lehetővé. Lehet, hogy a videóban elhangzik a kettővel való osztás is. Akkor viszont nem egy csoda ez a gép, de a mérési módszer frappáns!
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
Ez lenne az első nyáklapom valami egyszerübbet gondoltam nem olyat amihez PIC-et kell égetni meg fejet venni egy egyszerü és könnyen megépithető kellene akinek van nyákterv meg tudna adni 1-2 infót a fej készítéséről az irjon itt vagy üzenetben. Előre is köszönöm
A fene, tényleg. Mindenesetre úgy tűnik érmézésre elég jó. Feltéve, ha az arannyal és a rögös talajjal nem áll hadilábon. Van benne 6db IC, meg vagy 4 tranzisztor. Nem lehet valami bonyolult.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
Akkor marad a PI vagy a BFO elv. Utóbbiból a DX-1000 volt a legérzékenyebb ami publikálva lett, megtalálsz róla mindent a neten. A PI-re nem tudok jó megoldást mert azok általában bonyolultak, de azt mondják az a lengyel gép 555-ökkel elég stabil. Arról is találsz rajzot és nyáktervet is a topik képei között. A surfmaster-t nem javaslom, nekem nagyon nem jött be.
Nekem érmézni az esemwém tökéletes. Egy Fortune M-re lennék kíváncsi hogy mit mutatna ez mellett ugyanazokon a helyeken. Az ebay-en árultak hozzá nyákot 15 dolcsiért. Az gyakorlatilag tudja amit a korszerű gépek, a multifrekit leszámítva.
Az jónak tűnik. Amiért ódzkodom a digiktől, azt jól bemutatja a berkut-5. Már levegőben is zavarba jön egy ezüst érmétől is. Tajalban meg a platty-platty-plitty-platty-plitty kikészít. Vágom földhöz az ilyet. A fortune nyákterve nagyjából kész, végleges az alkatrészek megérkezése után lesz. Az LM386-ot dip tokosra terveztem, az jobban bírja a teljesítményt. A kijelző is kérdéses még.
Ha valakit esetleg érdekel
Sikerült beállítanom a Fortuna_M-hez a 32-es fejet. 10600Hz-en megy most. Levegőben a 20-ast 38-40 cm-ről leszedte az 1 forintost 30-32cm-ről. Földben a 20-as 33-35cm az 1ft-os 25-27cm. De még biztos lehet finomítani rajta.
Kijelzőnek nem sok értelmét látom, az oké hogy tájékoztat, de én nem nagyon tudnék úgy haladni hogy közben folyamatosan azt kell bámulni. Azért vannak a hangok, hogy ne legyen az ember szeme elfoglalva.
Azt érdekesnek találom hogy a levegőben 30-ról hozza az 1Ft-ot, a talajban meg 27-ről. Ott vagy valami árulás van, vagy hiper-szuper a talaj. Azért az elárul a szoftverről ezt azt, hogy a levegőben még az SMW-mnél is érzéketlenebb, pedig annak valamivel kisebb feje van.
Igazából úgy lehet ahogy sejtettem, hogy a mezei digitális gép nem váltja meg a világot, csak az, amelyik ki van egészítve hardveres és szoftveres hibajavítással is. Na ilyen progit még nem nagyon írtak otthon. Ha nincs hibajavítás (vagy hívjuk korrekciónak), akármilyen jó is a vevő-mintavételező áramkör, a fázishibák ugyanúgy gondot okoznak mint az analóg gépnél, ami behatárolja az érzékenységet.
A kijelzőt nem szükséges keresés közben nézni,mert a hangjelzés ugyanaz,mint az
analóg gépeknél.Ha egyszer beállitottuk a gépet keresés előtt már többé nem sok szükség van rá.Bár előbb jelez valamivel,mint a hang.Azért nem mindegy,hogy a coil balance,frekvencia,geb,hangtónusok,és még sok lehetőség ezeken kivül hozzáférhetőek. Ha egyszer beállitottuk őket,kikapcsolás utánsem kell hozzá nyulni ha nem szükséges. Ezeké a gépeké a jövő,még akkor is ha nem látnak át a föld másik féltekére.
Összejöhet az. A silverem időnként igencsak megásatott. Pedig egy egyszerű statikus gép, de nincs diszkrimináció úgy, mint másnál. Jelzi a fémet, vagy berregősen, vagy nem. Nem kalajmol bele az X csatorna az Y-ba.
Nem kell folyvást a kijelzőt nézni, csak beállításkor és találatkor. Az a fránya italos kupak bosszantóbb tud lenni, olyan helyen, ahol van valami, de a kedves túristák teleszórták vele a terepet.
Sziasztok.
PI kereső fejlesztéssel szórakoztam sokat, de sajnos egy bizonyos érzékenység felett a földhatás jelentkezik. Tovább növelve érzékenységet már a buckák, kicsi földpúpok is egyenként beszólnak. Ez a szokásos PI erősítőknél eléggé nagyobb erősítésnél jelentkezik. Sajnos időm nincs akármennyit szórakozni vele a főldhatás kiküszöbölésére, bár kedvem lenne. Hogy lehet ellene tenni, tudja-e valaki. Szerintem egyszerű módon nem, mert a föld válaszjel alakja nagyjából olyan, mint a fémfajták átlaga. Ha ezt az alakot kiszűröm, fémet sem venne. Köszönöm.
Majdnem annyit tud mint az SMW-m. Nem véletlen hogy a geo-n az egyik legpörgősebb topik az IDX pro+VDI volt.
Nálam ugyanilyen volt a Surf is. Csak úgy lehetett terepen használni, ha el volt emelve legalább 15 centire a talajtól, különben azt is jelezte. Annak meg ugye nem sok értelme van.
Amit a helyedben kipróbálnék, hogy tennék egy árnyékolást a tekercsre (alufólia). Akkor kiderül hogy a kapacitás változás okozza-e ezt, vagy pedig a földben lévő oxidok. Ha az utóbbi, arra nincs ötletem.
Bár senki nem szólt hozzá, kijavítom a tévedésem. Az 1m hosszú 45 fokban beásott PVC cső 52 cm eredményét, nem kettővel kell osztani, hanem 07 szorozni. Figyelembe kell még venni, hogy az érme a rúd végén 90 fokban, vagyis félig dőlve volt. Így már teljesen más a gyerek fekvése. Nem is olyan rossz ez a kereső a 36.5 centijével.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2015
Sziasztok.
Elkészültem az SMW 3 paneljával már csak a fej elkészítése és persze a beállítás és az esetleges hibákat kell majd kijavítani. Azt szeretném kérdezni hogy milyen fejet érdemes készíteni az SMW-hez láttam hogy a TGSL fejét csinálták meg hozzá. Néztem a TGSL fejének a készítését és volt itthon 0.25mm-es tekercselő huzalom és a leírás alapján csináltam egy 98 menetszámú tekercset azonban a leírásban 18-25 Ohm-ot írtak rá de nekem ez 38 Ohm lett ez milyen problémákat okozhat. Bármilyen segítséget szívesen fogadok. Előre is elnézést kérek a tudatlanságom végett de ilyenekkel még nem foglalkoztam ezért még tapasztalatom sincs. Előre is köszönöm.
Az SMW nem lesz jó a TGSL fejével. Annak az adója 65-80 menet körül legyen, a vevője meg 160 menet körül. Az Attila egész jó fejeket csinál hozzá, az is lehet egy opció.
Köszi a segítséget.
Akkor csak a mérete a TGSL-é igaz. A tekercsekről meg adó 65-75 menet 0,4mm-es huzalból, a vevő meg 160-175 menet 0,25mm-es huzalból. Ez így jó lehet?
Valami olyasmi. Egyszer megmértem nagyjából az enyémet (analóg szkóppal), de már nem emlékszem az adatokra. Sajnos a készítője sem...
Üdv!
Na végre készen van az Equinox. Köszönöm a segítséget! Itt van néhány kép róla. Már egy marék szemetet összeszedtem vele az udvarban. Nekem tökéletes a tudása. Kapott egy csúnya, de hasznos festést "terepmintás". Még a kábeleken igazítok. A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2015
Valami ilyesmi volt nekem is az első sk. vaskeresőm. Valahol el kell kezdeni. Egy idő után persze tele lett a hócipőm. A tárgyak kb.98 %-a vas.
Igen, aranyat egyáltalán nem olcsóbb ötvözetet nehezen veszi észre. A jó vastag ezüst láncomat jól érzékeli, egy gyűrű már kihívás. De nem azért csináltam, hogy ilyeneket keressek vele.
Keresőkerettel hasznos, vagy fűrésztelepre szögérzékelőnek. Ez persze az én véleményem. Na, majd rájössz mennyire használható arra, amire szeretnéd.
Tankot, és egyéb alkatrészt keresni tökéletes.
Arra Silver star kicsit tuningolva.
Ha a fémkeresők füzetből építetted meg, akkor az r18 r19 ellenállások helyére tegyél be egy-egy 47k tr potit. Attól tartok, hogy az "E" mintavételezési jeled nincs jó helyen. A potikat állítsd be 18k
ra és jelöld meg, majd egy picit térj el ezektől a pontoktól úgy, hogy közben a gyűrűvel teszteled. Ezt az "E" jelet egy rendes PI keresőnél lehet állítani, mondhatnám azt is, hogy kötelező állítani. |
Bejelentkezés
Hirdetés |