Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Fantasztikusak ezek a német mérnökök ott a BMW-nél!
Tízegynéhány éve feltalálták a variátor láncos váltót, ami akkor már úgy 30 éve létezett! PIV hajtóműnek hívták. Ezt avízbefecskendezéses dolgot több haverommal alkalmaztuk Ladákban és Skodákban sufnituningként, cirka 25 évvel ezelőtt.
Mindössze érdekesség képpen egy kis olvasnivaló, ha esetleg még nem láttátok volna
Miért nem fejlesztenek etil alkoholra (E85) optimalizált motorokat?
A nagyobb kompresszió miatti hatásfok növekedés miatt nem fogyasztana többet mint a benzines.
Fejlesztenek: Koenigsegg. A svédek. Már az Agera változat is legyorsulta a Ferrarit. Fel is gyulladt a műhely az első komolyabb megrendelésnél. Szerencsére meg tudtak menteni 1 prototípust. Igaz - nem a mi zsebünkre méretezték, de attól létezik. Ha nyerek a lottón - ez szerepel a top10-ben. Mindjárt a Tesla és a kínai másolata (Youxia) után. Mert ugye nálam az elektromos autó vezet. Talán éppen az üzemanyag miatt amit itthon napelemről is tudnék biztosítani.
Chapman Stick nekem nagyon új hangszer. Ma botlottam bele véletlenül. Youtube videókat nézve/hallgatva nagyon szuper kis hangszer.
Maga a hangszer A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2015
Ez tetszik. Pont Kaliforniában tiltanák be, ahol betiltották az egyetlen sorozatban gyártott elektromos autót, az EV1-et. Be is kellene mindent tiltani, járjanak bringával. Az is, aki 200km-t ingázik naponta.
Ehhez nincs mit hozzátenni. De hagyjuk az off részét. Csak mint hír - akadt meg rajta a szemem.
Ez voltaképpen gitár szintetizátornak tűnik éppen olyan , mint Szalay András hangszere, amit már csak Fischmann név alatt lehet megtalálni Kicsit hasonlít az én hangszeremhez s, amit vittem a találkozóra és amit Travolta jóvoltából egy rövid ideig meg lehetett hallgatni. Annyi különbséggel, hogy az enyém nyílt platformú és kicsit több, mint gitár-kellék. Egy önálló hangszer. Van MIDI és PS2 bill. bemenete. Midi0 GMSynth van hozzá a lejátszáshoz és még további 12 program. Ebből egy SID chip emuláció, egy AY chip emuláció stb. A SID szintetizátorként működik PS2-ről de átirányítható rá a MIDI IN is. Szép lassan készül egy olyan változat belőle, ami több boot eprommal dolgozik és nyomógombbal választható a boot eprom. A szoftvert ezekre PC-ről, vagy SD kártyáról lehet rátölteni, vagy direktbe az epromokba (i2c, vagy USB). Sajnos én csak a technikai részét tudom úgy, ahogy, de nem vagyok képzett zenész.
És aki HE pólóban jön, az kap tőlem egy sört
Mellesleg érdemes "rágyúrni" a tanreaktorra. Rágyúrni azt jelenti, hogy másodpercek alatt elfogynak a helyek...
Ezek szerint már voltál korábban ezen a rendezvényen.
Én még nem, de érdekel, úgyhogy lehet elmegyek. Sajnos a HE talin nem voltam, amit már bánok, de ha erre megyek, akkor HE pólóban megyek.
Nem jöttem rá, milyen trükkel pörgette meg a ventit, ötlet?
Arra én sem, de biztosan nem a mágnessel...
Ilyen fényeknél pl egy 0.1 mm-es huzalt már nem veszel észre az asztalnál...
Nem tudom hogy csinálta, én beletennék 3 kis lítium gombelemet, és egy reed relé kapcsolná, ha a külső mágnest odateszi. Úgy fordítanám bemutatáskor a ventit, hogy ezek ne látsszanak.
Az égőben lehet led is, némelyiknél elválik a búra a foglalattól, itt szerelhető. Vagy hajszálvékony, videón már nem látható drótokkal van megoldva.
EZ még annál is jobb!
Szerintetek ez igaz lehet?
Mágneses féregjáratot hoztak létre Én nem nagyon hiszem el. Ha valóban így lenne, akkor ez elképzelhetetlenül nagy áttörés lenne. Szóval ez nagyon jó: Idézet: „felhasználhatják őket új típusú MRI berendezések gyártásáná” De azért szerintem egy picit ez nagyobb áttörés.. Továbbá, még mindig nem hiszem el ezt a többdimenziós dolgot. Illetve, azt aláírom hogy nem csak 3 dimenzió van, de szerintem ez sokkal összetettebb. Pl. a dimenzió szó is csak egy definíció, amivel megmagyarázzunk egy kiterjedést. De maga a szó nem is létezik. Bár ez igaz az összes szóra, hiszen semminek sincs neve, csak mi, emberek találtuk ki őket. Na, ez ám az agymenés.
Ugyanilyen filcem volt nekem is. Ezüstöt tartalmaz a folyadék.
Nem néztem bővebben utána, de ebben az ég világon semmi áttörés nincs. Ferromágneses anyag jó mágneses vezető, a külső szupravezető pedig totálisan lefedi a belső szórt indukcióvonalakat. Ez a két dolog már vagy 50 éve ismert. Ezt mágneses monopólusnak nevezni néphülyítés. Eleve a mágneses mező örvényes vektortér, ami önmagában záródik, semmi köze nincs a dimenziós térhez. Ennyi erővel a kádban kihúzott dugóval is lehet csinálni féreglyukat. Valakinek nagyon kell az a Phd titulus.
A több térdimenzió pedig algebrailag különösebb probléma nélkül kezelhető. Hogy még jobb legyen az agymenés, matematikailag végtelen sok térdimenzió létezik. Ábrázolni viszont már a 4D-t sem vagyunk képesek, fizikailag képtelenség.
Pontosan igy csinalta. CR2032-es elem van oldalt elrejtve, es egy reed rele, fefete szigeteloszalaggal korbe van tekerve, hogy semmi ne latszodjon mindenbol, igy probalja atverni a nepet.
Idézet: „Idézet: „felhasználhatják őket új típusú MRI berendezések gyártásáná” De azért szerintem egy picit ez nagyobb áttörés..” Hmm... Azért előbb ismerjük meg a történetét, mielőtt véleményt mondunk.
Sziasztok!
Kíváncsi lennék milyen lehet egy ekkora tölcsér hangja. Bővebben: Link Ezt a nyolc méteres szörnyeteget egyetlen WE555-ös hajtja legfeljebb 5W teljesítménnyel.
Nyomókamrás hangszóró a javából.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |