Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás

Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   23 / 100
(#) celebrin válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 14, 2015 /

Épp ma sikerült kiméricskélnem a kondikat és tényleg az egyiken 2μF helyett ~300nF-ot mértem. Egyébként ez már volt is cserélve, látszik, hogy nem az eredeti (műanyag házas kondi, megbarkácsolt sarukkal). Ki fogom cserélni, remélem tényleg csak ez lesz a baj. Azt viszont nem értem, hogy miért indul el egy kis időre a komp ha rossz a kondi és utána miért áll meg. Te honnan következtettél erre a hibára? Csak szeretném megérteni a jelenséget.
(#) kaqkk válasza celebrin hozzászólására (») Aug 15, 2015 /

Nem indul a kompresszor csak próbál indulni és az áramvédelem lekapcsolja , ezt hallod úgy hogy : zúg egy kicsit-hallgat egy kicsit ..... mindkét kondit cseréld ki valami jó minőségűre .
(#) lakpal válasza habazutty hozzászólására (») Aug 15, 2015 /

Köszönöm a választ, de én is végigolvastam a fórumot és amint leírtam a nyák részéről szóval a másik oldaláról kéne fénykép. Valakinek nincs???????ilyen egysége amit le tudna fotózni?????
(#) Weiszi85 hozzászólása Aug 15, 2015 /

Üdv!

Lenne nekem egy Whirpool AMD 038 inverteres klímám és olyan problémám van h pár napja elkezdett a beltéri csöpögni...a cső nincs eltömődve,jó a lejtés is és nem jegesedik.Ma pedig bekapcsolásnál egyáltalán nem indult el a kültéri mi lehet a hiba???A gép 2 éves kb 2x1 hónapot használtuk eddig....
(#) Joe_001 válasza Weiszi85 hozzászólására (») Aug 16, 2015 /

Márpedig a víz az lefelé folyik. Ha csöpög akkor lehet szerelési hiba is nyisd fel az elejét, vedd ki a szűrőt (addig anya elmossa a csapban vízzel) üres petpalackból finoman folyass rá vizet az elpárologtatóra. Ha nem jelentkezik a beöntött víz csak a túlsó végén a cseppvízcsőnek akkor sérült a csőhéj a gázcsövön, és a bejutó levegő párája lecsapódik a csőre és azt vezeti oda a csőhéj.( Lehet végignézni a csövezést elvileg légmentesnek, folyamatosnak kell lennie.)
(#) celebrin válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 16, 2015 /

Na kicseréltem! Igaz csak a ventilátor kondiját és csak műanyag házasat sikerült kapni, de jelentem minden MŰKÖDIK kifogástalanul! Köszönöm @kaqukk-nak és @Joe_001-nek a segítséget!
(#) karathe hozzászólása Aug 17, 2015 /

Üdv!
Van egy ős régi ablakklímám ha a kompresszort kiszerelem lehet használni kompresszornak?
(#) kaqkk válasza karathe hozzászólására (») Aug 17, 2015 /

Üdv ! Lehet
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2015
(#) karathe hozzászólása Aug 18, 2015 /

Köszönöm!
(#) szavo hozzászólása Aug 18, 2015 /

Sziasztok !
Van az irodánkban két ICECOOL márkájú dualsplit klímánk . Az egyikben egyszer csak elkezdett villogni mind az összes led a beltérin. Nem hajlandó bekapcsolni csak fűttyent kettőt.Kicseréltem
a panelt a másik kültérihez kapcsolt beltériével és akkor működik. A másik beltéri ua hibát produkálja villog minden led.Tehát valószínű ,hogy a panel hibás. Van valakinek 5lete ?
(#) tibibalogh520 válasza szavo hozzászólására (») Aug 18, 2015 /

Szia!
Idézet:
„Van valakinek (öt)lete ?”

Igen. Panel csere sajnos. "Mikrovezérlő belső hiba". Nem tudsz vele mit kezdeni.
(#) szavo válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Aug 18, 2015 /

mi az a mikrovezérlő ?

Az egy IC. Az "agya".
(#) szavo válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Aug 18, 2015 /

gondolom ha ki is cserélem , akkor is bele kellene tölteni valami "tudást "

Jól gondolod.
(#) szavo válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Aug 19, 2015 /

Esetleg egy működő panelból nem lehetne lementeni és utána beletölteni egy új IC-e és azt
beleforrasztani a rossz helyett ?
(#) kaqkk válasza szavo hozzászólására (») Aug 19, 2015 /

Nem sok esélyt látok rá , 99,99% hogy kódolt (olvasás védett a mikrovezérlő)
(#) rammeradrian hozzászólása Aug 31, 2015 /

Üdv!

Van egy mobilklímám, amiből hiányzott a kompresszor kondenzátora (már így került hozzám), tettem bele egy 20µF-osat amivel működik, hűt is elég jól, de 5-10 perc után a kompresszorja túlmelegszik, és a hővédelem lekapcsolja. Ezt mi okozhatja? Lehet a nem megfelelő méretű kondenzátor? A klíma régi német gyártmány, az interneten semmit nem találtam róla egy két képet leszámítva. Viszont a bekötési rajza megvan, az rajta volt az oldalán, mellékelem, hátha valakinek mondd valamit! (a CAP jelzésű kondi hiányzott)
(#) antiochio hozzászólása Szept 3, 2015 /

Szervusztok! Tudnátok nekem esetleg segíteni abban, hogy Hisense típusú légkondikhoz hol találok töltősúly értékeket. Illetve egy típust nem találtam sehol, ez a Hisense (KFR3506G/FE). Előre is köszi a válaszokat! a.
(#) maszek0005 válasza rammeradrian hozzászólására (») Szept 4, 2015 /

Ha van egy árammérőd, akkor egy olyan kondenzátort keress, amellyel a főfázis árama valamint a segédfázis árama nagyjából megegyeznek. Ezt a 20 mikrós értéket túl nagynak tartom, szerintem egy 5- 8 mikrós is megfelelne erre a célra.Tisztelettel: Jani
(#) rammeradrian válasza maszek0005 hozzászólására (») Szept 4, 2015 /

Mekkora különbség számít jelentősnek? 1,9A az egyik és 2,2-2,3A a másik fázis.
(#) lakpal hozzászólása Szept 14, 2015 /

Ismét felteszem a kérdést. Valaki hát ha tud segíteni mert idáig érdemben nem kaptam választ.

Üdv mindenkinek. Segítséget szeretnék kérni. Van egy Regal split klímám és beleköltözött egy pok. Sikeresen zárlatot csinált és egy picit megéget a panel a beltéri egységen.
vestel02-c(v03) panel nyák részéről valaki nem tudna egy fényképet készíteni. Előre is köszönöm. Sürgős lenne.

A fórumon van ilyen de a másik oldaláról kellene fénykép!
(#) Sumi71 hozzászólása Nov 1, 2015 /

Üdv
Az emlitett gép tekno point ssa 12h.
Hiba:a beltéri egység leàllitàsa utàn a kültéri egységben a kompresszor nem àll le!
ON-OFF-OS A GÉP.Vezérlő panelre gondolok valami relé??
Köszönöm
(#) habazutty válasza Sumi71 hozzászólására (») Nov 1, 2015 /

Szia!

Simán összeragadhatott az érintkezője a relének.
A beltéri panelen lesz, érdemes megmérni. Ezen kívül ellenőrizném a kondikat a kültériben, nem-e gyengélkedik valamelyik...
(#) Sumi71 válasza habazutty hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Szia
Tényleg a relé maradt behúzva,feszt lehúztam róla ki is elytett rögtön,persze ez màr csere mert nyàron terhelés alatt ismét beragadhat!
Köszi
(#) habazutty válasza Sumi71 hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Sajna előfordul, ahogy az is, hogy hiába húz be nincs kontakt.
Relé csere és remélhetőleg sokáig jó lesz még. A két üzemi kondit azért még ellenőrizd.
(#) Sumi71 válasza habazutty hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Rendben!Most élvezzük a fűtést,persze leállitás után figyelek,hogy kattan e a relé,tegnap este még fel is mentem a tetőre,hogy tuti meg ált e!!
Tegnap volt kint a haverom /klimás/gázt töltött mérleg nélkül!Olyan bitangul túl töltöttem,hogy a müszer kialadt!Majd a paraszt a légkörbe engedte a felesleget!Kb egy kg.Vicc
Mondtam fejtse vissza:nincs idelye!husssss
(#) schmidtl válasza ZSS2 hozzászólására (») Nov 14, 2015 /

Szia! Ugyanez a problémám ugyanilyen klímával. Ha esetleg rájöttél a megoldásra kérlek írd le nekem. Köszönöm.
(#) schmidtl hozzászólása Nov 14, 2015 /

Sziasztok!Vestel split klíma távirányítóval kikapcsolt állapotban véletlen szerűen ki-be kapcsolgatja magát.A vezérlőpanel tipusa Vestel02-c(v03). Ha valaki találkozott ilyen problémával kérem írjon.
Köszönöm.
(#) kaqkk válasza schmidtl hozzászólására (») Nov 14, 2015 /

Reseteld le a távirányítót , lehet hogy a be-ki kapcsolási időzítők vannak elnyomkodva .
Következő: »»   23 / 100
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem