Fórum témák
» Több friss téma |
Épp ma sikerült kiméricskélnem a kondikat és tényleg az egyiken 2μF helyett ~300nF-ot mértem. Egyébként ez már volt is cserélve, látszik, hogy nem az eredeti (műanyag házas kondi, megbarkácsolt sarukkal). Ki fogom cserélni, remélem tényleg csak ez lesz a baj. Azt viszont nem értem, hogy miért indul el egy kis időre a komp ha rossz a kondi és utána miért áll meg. Te honnan következtettél erre a hibára? Csak szeretném megérteni a jelenséget.
Nem indul a kompresszor csak próbál indulni és az áramvédelem lekapcsolja , ezt hallod úgy hogy : zúg egy kicsit-hallgat egy kicsit ..... mindkét kondit cseréld ki valami jó minőségűre .
Köszönöm a választ, de én is végigolvastam a fórumot és amint leírtam a nyák részéről szóval a másik oldaláról kéne fénykép. Valakinek nincs???????ilyen egysége amit le tudna fotózni?????
Üdv!
Lenne nekem egy Whirpool AMD 038 inverteres klímám és olyan problémám van h pár napja elkezdett a beltéri csöpögni...a cső nincs eltömődve,jó a lejtés is és nem jegesedik.Ma pedig bekapcsolásnál egyáltalán nem indult el a kültéri mi lehet a hiba???A gép 2 éves kb 2x1 hónapot használtuk eddig....
Márpedig a víz az lefelé folyik. Ha csöpög akkor lehet szerelési hiba is nyisd fel az elejét, vedd ki a szűrőt (addig anya elmossa a csapban vízzel) üres petpalackból finoman folyass rá vizet az elpárologtatóra. Ha nem jelentkezik a beöntött víz csak a túlsó végén a cseppvízcsőnek akkor sérült a csőhéj a gázcsövön, és a bejutó levegő párája lecsapódik a csőre és azt vezeti oda a csőhéj.( Lehet végignézni a csövezést elvileg légmentesnek, folyamatosnak kell lennie.)
Na kicseréltem! Igaz csak a ventilátor kondiját és csak műanyag házasat sikerült kapni, de jelentem minden MŰKÖDIK kifogástalanul! Köszönöm @kaqukk-nak és @Joe_001-nek a segítséget!
Üdv!
Van egy ős régi ablakklímám ha a kompresszort kiszerelem lehet használni kompresszornak?
Üdv ! Lehet
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2015
Sziasztok !
Van az irodánkban két ICECOOL márkájú dualsplit klímánk . Az egyikben egyszer csak elkezdett villogni mind az összes led a beltérin. Nem hajlandó bekapcsolni csak fűttyent kettőt.Kicseréltem a panelt a másik kültérihez kapcsolt beltériével és akkor működik. A másik beltéri ua hibát produkálja villog minden led.Tehát valószínű ,hogy a panel hibás. Van valakinek 5lete ?
Szia!
Idézet: „Van valakinek (öt)lete ?” Igen. Panel csere sajnos. "Mikrovezérlő belső hiba". Nem tudsz vele mit kezdeni.
mi az a mikrovezérlő ?
Az egy IC. Az "agya".
gondolom ha ki is cserélem , akkor is bele kellene tölteni valami "tudást "
Jól gondolod.
Esetleg egy működő panelból nem lehetne lementeni és utána beletölteni egy új IC-e és azt
beleforrasztani a rossz helyett ?
Nem sok esélyt látok rá , 99,99% hogy kódolt (olvasás védett a mikrovezérlő)
Üdv!
Van egy mobilklímám, amiből hiányzott a kompresszor kondenzátora (már így került hozzám), tettem bele egy 20µF-osat amivel működik, hűt is elég jól, de 5-10 perc után a kompresszorja túlmelegszik, és a hővédelem lekapcsolja. Ezt mi okozhatja? Lehet a nem megfelelő méretű kondenzátor? A klíma régi német gyártmány, az interneten semmit nem találtam róla egy két képet leszámítva. Viszont a bekötési rajza megvan, az rajta volt az oldalán, mellékelem, hátha valakinek mondd valamit! (a CAP jelzésű kondi hiányzott)
Szervusztok! Tudnátok nekem esetleg segíteni abban, hogy Hisense típusú légkondikhoz hol találok töltősúly értékeket. Illetve egy típust nem találtam sehol, ez a Hisense (KFR3506G/FE). Előre is köszi a válaszokat! a.
Ha van egy árammérőd, akkor egy olyan kondenzátort keress, amellyel a főfázis árama valamint a segédfázis árama nagyjából megegyeznek. Ezt a 20 mikrós értéket túl nagynak tartom, szerintem egy 5- 8 mikrós is megfelelne erre a célra.Tisztelettel: Jani
Mekkora különbség számít jelentősnek? 1,9A az egyik és 2,2-2,3A a másik fázis.
Ismét felteszem a kérdést. Valaki hát ha tud segíteni mert idáig érdemben nem kaptam választ.
Üdv mindenkinek. Segítséget szeretnék kérni. Van egy Regal split klímám és beleköltözött egy pok. Sikeresen zárlatot csinált és egy picit megéget a panel a beltéri egységen. vestel02-c(v03) panel nyák részéről valaki nem tudna egy fényképet készíteni. Előre is köszönöm. Sürgős lenne. A fórumon van ilyen de a másik oldaláról kellene fénykép!
Üdv
Az emlitett gép tekno point ssa 12h. Hiba:a beltéri egység leàllitàsa utàn a kültéri egységben a kompresszor nem àll le! ON-OFF-OS A GÉP.Vezérlő panelre gondolok valami relé?? Köszönöm
Szia!
Simán összeragadhatott az érintkezője a relének. A beltéri panelen lesz, érdemes megmérni. Ezen kívül ellenőrizném a kondikat a kültériben, nem-e gyengélkedik valamelyik...
Szia
Tényleg a relé maradt behúzva,feszt lehúztam róla ki is elytett rögtön,persze ez màr csere mert nyàron terhelés alatt ismét beragadhat! Köszi
Sajna előfordul, ahogy az is, hogy hiába húz be nincs kontakt.
Relé csere és remélhetőleg sokáig jó lesz még. A két üzemi kondit azért még ellenőrizd.
Rendben!Most élvezzük a fűtést,persze leállitás után figyelek,hogy kattan e a relé,tegnap este még fel is mentem a tetőre,hogy tuti meg ált e!!
Tegnap volt kint a haverom /klimás/gázt töltött mérleg nélkül!Olyan bitangul túl töltöttem,hogy a müszer kialadt!Majd a paraszt a légkörbe engedte a felesleget!Kb egy kg.Vicc Mondtam fejtse vissza:nincs idelye!husssss
Szia! Ugyanez a problémám ugyanilyen klímával. Ha esetleg rájöttél a megoldásra kérlek írd le nekem. Köszönöm.
Sziasztok!Vestel split klíma távirányítóval kikapcsolt állapotban véletlen szerűen ki-be kapcsolgatja magát.A vezérlőpanel tipusa Vestel02-c(v03). Ha valaki találkozott ilyen problémával kérem írjon.
Köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |