Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2483 / 3611
(#) pjg válasza Petyaa hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

Az 5-10 kg-os bombák bizony jó magasra felmennek. Van amelyik 25-30cm átmérőjű.
(#) Petyaa hozzászólása Aug 20, 2015 /

Itt vidéken olyat tuti nem lőnek fel szerintem. Akkora átmérőjú már nem játék az tuti.
(#) szikorapéter hozzászólása Aug 20, 2015 /

Üdv. Nem tudom mennyiben ide illő a téma lényegét véve OFF. Köszönetet szeretnék mondani annak a hölgynek aki hobbielektronika találkozón egy kisebb összegért egy commodore 64-el ajándékozott meg. Sajnos tápegység nem volt hozzá,így csúnya és feletébb életveszélyes módszerekkel megalkottam a tápegységét. Ezúton szeretném neki hálámat kifejezni,a gép működik,és ez az első ilyen masinám ami végre elindult hiba nélkül!

Remélem nem kapok nagy püfölést az offért,mert lényegében elektronika,de inkább hálanyilvánításnak szánom a gépért,melyre már nagyon régóta vágytam.
(#) pjg válasza Petyaa hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

De! Játék. Tűzijáték.
Vidéken biztosan nem. Ott a max. 1-1,5 kg-os. Általában 100mm-es csőből lövik fel.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2015
(#) sastas01 válasza Petyaa hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

Mi számít vidéknek? A szót, budapesten előszeretettel, az egész országra használják, én (majdnem) debreceni vagyok, nálunk a kb 50-100E fő alatti település számít vidéknek, de van ahol még a 10-20 ezres településeket is így értik.
Debrecenben most kb 500 méter lehetett a legnagyobb, több mint 1 másodperc volt mire leért a hangja
(#) Szárnyas válasza szikorapéter hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

Melyik változatú a gép, a kenyértartó doboz alakú, vagy a laposabb, szögletes formájú? Én is régóta vadászok egy jó állapotú C64-re, annak idején hülye fejjel eladtam az enyémet.
(#) szikorapéter válasza Szárnyas hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

Laposabb szögletes masina. Commodre 64 G verzió. ezen talán az egy hiba hogy a tulaj elcsípte a bekapcsolás jelző led vezetékét,de már visszakötöttem.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 21, 2015 / 1

(#) Szárnyas válasza szikorapéter hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

A szögletes változat nem a C jelzésű? Bővebben: Link
Biztos zavarta a szemét a led fénye. Én meg elkezdtem assemblyben programozni C64-et emulátorban, de jó lenne egy valódi készüléken is kipróbálni a programokat, na meg el is kapott kicsit a nosztalgiahullám.
(#) Szárnyas válasza szamóca hozzászólására (») Aug 21, 2015 / 1

Van domborzati térkép is az időjárás bemutatásához.
(#) pjg válasza Szárnyas hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

Milyen időjárás?
(#) Szárnyas válasza pjg hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

Na igen, abból én sem tudnék semmit visszaidézni.
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2015
(#) jani1987 hozzászólása Aug 21, 2015 /

Lassan itt a tél és a fürdőszobában nincs fűtés. Olcsón megvalósítható ötleteket várok.
(#) Buvarruha válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

Öreg ETA hősugárzót kellene kukázni valahonnan. A kis fürdőmet 10 perc alatt szaunává változtatja.
Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

Vagy bármilyen márkájú hasonlót.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

Ha bírod villannyal, hozok fel Györökről. Adok ilyen ventilátoros melegítőt (kis hibával, de működik).
(#) jani1987 válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

Épp az ilyen villanyos dologtól féltem a legjobban. Szívem szerint beraknék egy fatüzeléses bojlert még annak is több haszna lenne. A fürdőszoba nem nagyobb 5,5m2-nél. A kémény a kellős közepén van a fürdőkád felett. A rajz nem méretarányos de jelzi hogy nagyon elbarmolták az elhelyezést. 2.emeleti lakásról van szó. A wc és a kád közt válaszfal van.

Névtelen.jpg

(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

Azon töprengek, hogy a villanyos témában alkotott dolgok után ez egy igazán nehéz megoldandó feladatot ad bárkinek. Ha sikerül és kicsi az üzemeltetési költsége akkor ide nekem a tudományos díjat. Rajzot nem mellékelek mert az már off off.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

Ha van kémény az sem rossz. A villanyfűtés szinte csak addig fogyaszt amíg fürdesz. A manapság divatos enyhe teleknél ez nem sok idő.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

Az én fürdőim is kicsik. Vagy ventilátorost, vagy hősugárzót használok (inkább utóbbit, mert csendes). Azt hiszem nehezebb a fa a II.-ra, meg a kályha, mint a villany.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

Ma azt mondta valaki egy másik fórumon, hogy enyhe telünk van.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

Mindenképpen infrasugárzót javasolok. Ez lehet villanyos, de lehet PB gázos is.
(#) Buvarruha válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

Ne félj tőle, nem kell beledobni a fürdőkádba és teheted messzire is tőle. Ha napi egy órát menne, ami teljesen kizárt, még akkor is meglenne a villany kb. havi 1200Ft-ból, annyit megér és a feléből, ha csak napi fél órát megy ami kb. a valós használat lenne. Továbbá télen nem is feltétlenül kell mindennap fürdeni, például hétvégén nem nagyon kell, ha hétköznap a meló miatt kell is.

pjg. Ha beraksz egy PB gázost egy kis zárt fürdőbe, meg is fulladsz.
(#) pjg válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

A konyhában sem fulladsz meg, pedig megy a 4 láng meg a sütő. Ráadásul nem félórán át, hanem egész délelőtt.
A fürdőszobának is van szellőzése.
Erre gondoltam.

infra.jpg

(#) Buvarruha válasza pjg hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

A konyhai tűzhely nudli egy infrás izéhez képest és nagyon ritka, hogy egyszerre menjen mindegyik. Rühellem a PB gázos infrás fűtőizéket, eleve úgy dől belőlük a gázszag, hogy már attól majd megfulladok, ami a konyhai tűzhelynél egyáltalán nincs. Azok a gázos fűtők eleve nonszenszek, rájuk van írva, hogy csak jól szellőztetett helyen lehet használni őket. Fűteni általában hidegben kell és, ha jól szellőztetsz a hideg levegővel, akkor nincs sok értelme fűteni.
(#) pjg válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

A hősugárzó nem fűt. Alig melegszik a levegő. De a test mégis jól érzi magát.
Az imént ollóztam:
"PB INFRASUGÁRZÓ
-Hétvégi házak, üzletek, üzemi helyiségek, lakószobák ideiglenes vagy átmeneti fűtésére szolgáló, kémény nélküli fűtőkészülék. Hálószobákban nem alkalmazható. "

Gáztűzhely: Főzőzóna-teljesítmény: 8 kW, Sütőteljesítmény: 2,7 kW. A konyha 6 m2.
(#) Buvarruha válasza pjg hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

Én nem ollózom, hanem mindkettőt évekig használtam. A hősugrázót egy fürdőszobában pontosan olyan céllal, mint a kolega és tökéletesen megfelelt, a gázosról meg már leírtam a tapasztalataimat... Az egy borzalom.
(#) BarnaPili hozzászólása Aug 21, 2015 /

Sziasztok!
Ez a kerítés kertkapu része itthon.A képen látni,hogy a kiskapu irányába megsüllyedt a ház felőli rész.Olajos emelővel vissza tudom nyomni,mint látni,de ha kiveszem,visszasüllyed,lehetetlenné téve a kiskapu használatát.Hogyan tudom én ezt stabilizálni? Alá kéne betonozni?
István
(#) Gafly válasza BarnaPili hozzászólására (») Aug 22, 2015 / 2

Szia,
ugyan nem értek hozzá, de mintha a kiskapu alatt nem lenne alap...
Felénk ilyenkor azt szokták csinálni, hogy vesznek pár kiló marhalábszárat, megfőzik bográcsban az összehívott haveroknak (lásd "kaláka"). Miközben megfő a marha, közben a haverok felverik a betont, aláásnak és betonoznak. Ha sok sör van, akkor érdekes eredmények tudnak születni
Olyan egy hétig nem használhatod utána a kaput (ha sok volt a sör akkor utána sem).
Olajemelő helyett, szerezz valami gerendát és éket.
Van egyébként tudományosabb módszer is. Ugye nálatok is agyagos a talaj?
Szombaton úgyis találkozó lesz és ha minden igaz megyünk
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2015
(#) BarnaPili válasza Gafly hozzászólására (») Aug 22, 2015 /

A talajról nem sokat tudok.Fekete a föld,rohadt nehéz megmunkálni... A házat így vettük,akkor még kinyílt a kapu magától.Most kezdett süllyedni kb. fél éve. A marhalábszárat fölettük a bejáró betonozásakor,ezt egyedül kell megoldanom.A kiskapu alatt nincs alap,csak egy réteg igen hitvány beton. Ha aláásnék,nem lenne elég alábetonozni? Bár,nem eszik meg olyan sok anyagot,fölverem a járdát is.(Nem lesz nehéz,cipősarokkal is megy ) Milyen találkozó lesz szombaton?
Következő: »»   2483 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem