Fórum témák
» Több friss téma |
A telefon és Quad405 közötti kölcsönhatás miatt létrejövő búgásnak nem látom esélyét.
Töltő esetleg nincs rátéve? Maga a felvétel nem tartalmazhatja eleve ezt a zajt?
Mindegy milyen felvétellel próbáltam, illetve a töltőtől is független.
Megfelelő vizsgálati eljárás nélkül, csupán kézrátétellel nehéz továbblépni
Telefont másik erősítőre, Quad elé másik jelforrás - így feltárul a hiba.
Összekeversz nzozz-vel, nekem van quadom.
Megforgattam a bc182t és életre kelt! Igen jól szól és szép a hangja is, és még ki se cseréltem az ellenállást. Nagyon köszi a segítséget, szerencsére csak ennyi volt a baja
Sziasztok, valakinek nincs meg a dokumentációja ehhez a QVAD-hoz? Bővebben: Link
+-60V-on milyen teljesítménye van 8Ohm-on? A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2015
Nekem is van Quadom, különben elég nehéz lenne arról beszélni, hogy zúg...
Az erősen függ az alkalmazott alkatrészektől. Az alap kapcsolás nem is tűri az 50V-nál többet...
A kereső sokat segíthet, javaslom használni.
Pl. itt is találsz hozzá anyagot, de számos egyéb helyen is.
Bővebben: Link
Az meg hogy mit raksz a végére, és hogy tervezed a panelt, rajtad múlik. Bővebben: Link
Sziasztok! Előre is elnézést,ha oktondi lesz a kérdés.de...felvetődött bennem egy gondolat:a Quad vajon nem működne fet-tel a végén?? A két,B-osztályú végtranyóra gondolok,természetesen.
Szia!
Ezt a kérdést én is fel tettem mar régebben, igen működne a QUAD Fet-tel a végén, rengeteg átdolgozás kering az interneten, de szerintem azok mar nem Quad-ok. Ízelítőnek ITTvan egy rajz. Igaz én nem epitettem meg egy fet-es verziót sem, mert jobban vonz a Quad Ludwig fele át dolgozás! A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2015
Biztos van aki átvariálta, de én biztos nem küzdenék vele. A Quad, az Quad. Van kismillió változat belőle, de egy alapra épül. Ha fetes végerősítőt akarsz inkább keress élből fetes kapcsolást, abból is van rengeteg. Nekem van egy fetes ami tranyósra van átalakítva, (nem én voltam), és van abból az eredeti is, amit én építettem. Nagyon át van variálva, és a hangja se az igazi az átalakítottnak.
Ehhez is van téma, mint szinte mindenhez.
Rajz is van ott róla, de ne higgyél a rajznak, valahol már leírtam hogy miért.
Nekem egy olyan Bluetooth kapcsolás kellene amit belelehetne építeni quadba hogy telefonnal is lehessen rá zenét küldeni kábel nélkül. Van valakinek ilyen kapcsolás?
Hát nem igazán Quad téma, mert ez mikrovezérlő nélkül nem fog menni, és igazából nem a kapcsolás, hanem a program a kihívás a dolgban.
Egy bluetooth hangszóró elektronikája lehet megoldás erre, vagy egy olcsó, sztereo fejhallgatóé.
Szia. Nekem valahol megvan , meg is épitettem, 200w 8ohmra, brutálisat szól. Ebbe a opicna megtalálod, oldalanként 4db 2n3773-ast tettem a végére. Az áttervezett panel is itt van a topicba. A gép maga ilyen lett : Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2015
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Az indító ötletet az adta,hogy több ízben is felvetődött itt a fórumban a kapcsolás egyik hibája,nevezetesen,hogy az A-osztályú rész a maga 50mA-jével nem tudja teljesen kinyitni a végtranzisztorokat.A dumper fokozatban fet-et alkalmazva ez a gond automatikusan megoldódni látszik.Talán egy próbát megérne a dolog.
De, ha így is jó, akkor minek vergődni vele.
Mert...ha úgy még jobb lehetne(??),akkor miért ne? Meg van két Urbán-os panelem fölös"-be.
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2015
Sziasztok!
Lenne valakinek a klasszikus Quadhoz (ami a rádiótechnikában lett leközölve anno) egy olyan rajza, amin rajt vannak a megfelelő feszültség értékek? Köszi! Bővebben: Link
Szia! Ezt használhatod hozzá - Bővebben: Link
Az ábra bal felső sarkában leírtakat sikerült értelmezni?
Persze. Annyi hogy most az én Quadom +-35v-ról megy. De arányaiban látható a dolog vagy emelek a feszültségen.
A Tr1 bázis, emitter, Tr2 kollektor és az 560 hom-ok közös pontja lesz arányosan kisebb a többi helytálló.
Ok! Kösz! este megmérem! Amúgy a negatív táp van kint a kimeneten.
Irkáld rá a rajzra a mérési eredményeidet (előjelet nem elfelejtve) ha segítségre szorulsz!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |