Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A hosszú hétvégén csináltunk egy órafrissétést, amikor is a régebbi konstrukciókat modernizáltuk egy kicsit. Nem új építés, inkább "ráncfelvarrás" történt a tom025 által publikált órán.
Mivel alapvetően jó és egyszerű konstrukció, ezért csak néhány apróság változott. Mivel ez volt az első óraépítésem, ezért alapból cserélnem kellett a vezérlőpanelt. Akkor viszont már hiánypótlásként belekerült egy DS3231 RTC. Az alapkonstrukcióban nem volt elválasztőcső-villogtatás, ezért beépítettem egy IN-13 csövet, de nem tudtam szinkronizálni. Most ezt is megoldotta az RTC. A kvarc cserélve lett 20MHz-re, és köszönet sooty mesternek, az általa készített IV-18 sw -ért, ami némi átalakítással fut az órában.
Ez nagyon kemény!
Maga a szerkezet mennyire masszív? Üdv
Az első nulla megjelenítését én valahogy nem bírom. Ha már nullát mutat, akkor ne legyen ott, legalább is szerintem. Egyébként jó.
A 0 elnyomás ízlés kérdése, nem mintha különösebb programozási gondot okozna. Viszont ha egy óra 6 digites, akkor legyen 6 és ne 5-6 összevissza.
Köszi.
A burkolat valami fém, az gyári, az üveg is nagyon erős. A LED panel minősége is szuper, nincs konktakt hiba sehol, csak minden sorra és oszlopra ráforrasztottam egy lakkozott huzalt, ami a LED panel mögötti vezérlő panelra csatlakozik.
Tintasugaras nyomtatóval is lehet a hozzá való fóliára nyomtatni. Kézi rajzhoz képest nagyon is jó, nincs mit szégyelni rajta!
Persze ízlés dolga, ezért is írtam, hogy nekem nullák nélkül jobban tetszik. Ezzel is növekszik a cső élettartama. 24 órából 10-et nem világít feleslegesen.
Nagyon jó lett!
Azt tudtad, hogy a drótnélküli csengőben van egy jumpersor az adóban és a vevőben is? Azzal "el lehet hangolni" a szomszéd csengőjétől, és nem csörög nálatok, ha náluk nyomják
Amikor pl 00:00:xx van, akkor csak a másodpercek világítsanak?
Elkészült az ADC+MCU panelem is. Most már a szoftverfejlesztésen van a sor.
Üdv.
Szép rendezett panel, látszik nem sajnáltad a helyet. Profi munka gratulálok.
Üdv!
Teszt jelleggel építettem egy 30 ledes kis lámpát mindenféle bontott ledekből. Szeretnék majd építeni egy nagyobbat normális ledekkel. Egy 12v-os ledszalag tápjával hajtom meg a 30led-et párhuzamosan kapcsolva 470Ohm-os előtéttel. Az ellenálásban nem vagyok biztos mert néhány led kiégett pár perc utáni használattól, de nem tudom hogy túlfesz vagy csak rosz.
Kisebb teljesítményűek voltak mint többi. Amúgy sok az áram, 680ohm-al jó lesz. Egy LED 20mA-rt kaphat max,de nem mindegyik. Vannak kisebbek. Oké, hogy elbírja a 20mA-rt is, de akkor nem lesz hosszú életű.
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2015
A tápod 12V stabilan?
12,3 körül van. Stabil
Trivium93 Rendben köszi! Úgy lesz!
Mièrt nem kötötted 3asàval sorba őket, ès ùgy pàrhuzamba.
10db ellenàllàs kellene csak a 30db helyett ès kisebb lenne a vesztesèg.
Kellett egy fejhallgató erősítő, de sokat nem akartam vacakolni vele. Fogtam egy pc-hangszórót, levettem róla a hangszóróit. és kivezettem egy 3.5ös jack-re (vagyis kettőre, mert párhuzamosítva van). Itt a lényeg hogy minél kevesebb munkával minél jobb eredményt érjek el, ugyanis két gyerek akar segíteni bármit is csinálok (darabja nincs három éves!)
A vége már nem fért rá. Az előlappal szenvedtem nagyon sokat, legalább hat példányban készült, mert mindig történt vele valami. Az eredmény az, hogy jó hangos, tiszta. Eltekintve attól hogy a trafó az bizony zúg. Nem csak a fülesben, de a doboz is remeg tőle. Erre számítottam, úgyhogy csere lesz kapcsolóüzemű tápra. Szerencsére nem hangos, úgyhogy megvárja a következő szabit
Pofás lett! Külön dicséretet érdemel az is, hogy a hibáidat sem szégyeled megosztani!
Sziasztok.
A csöves fórumba már tettem fel képeket, de gondoltam ide is teszek. A projekt egy OS51-es végcsővel épített együtemű végfok, csöves egyenirányítással, egy régi rádió dobozába beépítve. Észrevételeket a befejezésére szívesen várok.
Szép munka, de szerintem sokat dobna rajta egy új előlap. Valami vékony anyagból csinálhatnál rá egy maszkot, amin csak a hangerő poti, a kivez jelző és a bekapcsoló gomb helyét vágod ki.
Köszi! Igen erre gondoltam én is. Vagy esetleg fából is jól nézne ki valami hasonló. A burkolás még nincs kész lehet a csöveket is védeni kellene valamivel.
Üdv!
Elkezdtem építeni egy tapskapcsolót, már kész lenne csak sajnos hiányzik néhány alkatrész. Ötleteket észrevételeket szívesen fogadok! (Egy bontott mikrofont tettem bele az nem gond?)
Idézet: „Egy bontott mikrofont tettem bele az nem gond?” Működik a mikrofon? Ha igen, akkor nem gond, ha nem működik, akkor gond.
Nem tudom hogy működik-e, hogyan tudom leellenőrizni?
Egyszerű. Ha működik, akkor jó.
Rányomod a szkópot, beállítod 50mV/div-re és megkocogtatod.
Ha lenne szkópom, multiméteremen van mV azzal is megtudom?
Felteszem AC-t nem tud mérni ilyen alacsony tartományban a multimétered. Figyi dugd rá a PC mikrofonbemenetére.
Majd próbálgatom, de már elég az OFF ból.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |