Fórum témák
» Több friss téma |
Összedobtam egy ábrát, így talán könnyebben tudsz választani.
Az elöbb kicsit megkevertél de az ábrák mostmár egyértelművé tették számomra a dolgot. Unipoláris kell.
Kössz.
Szia! Allegro Microsistems az tuti a 42 után L betűre tippelek. Akkor pedig Bővebben: Link ő lehet .
Üdv: Kodak A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2015
A TDA4853 milyen ic ? mire valo , hogyan hasznalhato fel ?
Hello! TV-be monitorba való eltérítő vezérlő. Másra nem igazán jó, maximum kutyát dobálni vele..
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2015
hogyan használhatnám fel ???
Írtam, hogy sehogy.. Legfeljebb ha valamibe ilyen van és hibás..
értem köszönöm , megyen a dobozba
A Shift gombot vedd elő a dobozból, és tedd a helyére!..
Épp billentyűzett tisztítás volt , ténleg nem volt egy shift se caps lock se benne
, gondolatolvasó proli007
A régebbi, két vezetékes (piros, fekete), nem fordulatszám szabályozós PC ventilátorokban az elektronikus kommutációt még általában egy darab IC-vel oldották meg. Ez az egyetlen elektronikus alkatrész, a forgórész serleg alatt (esetleg néha egy-két kondenzátor is van), csak még az állórész tekercsek találhatók. Már a hall-os fórumon is foglalkoztam az itt található ATS276, vagy ATS277 integrált hall érzékelő-kapcsolóval. Ennek négy kivezetése található, széleken táp plusz-mínusz, középső 2 láb mágnes polaritástól függően kapcsol, A forgórész serlegre ragasztott, váltakozó pólusokra felmágnesezett ferro gumi az éppen kapcsolt tekercs mágneses terének hatására elmozdítja a forgórészt, emiatt egy másik pólus a másik hall kimenetet aktivizálja, az a másik tekercset vezérli ki..., felváltva kapcsolgatja a térben eltolva kialakított tekercseket, ami miatt létrejön a forgás. (ld fentebb: elektronikus kommutáció.)
Ez a hall IC Neked tökéletesen megfelel, pólustól függően egyik középső láb kapcsol, addig tart az állapota, amíg az adott mágneses térben van. Ez az IC tartalmaz jelformáló, erősítő stb. áramkört, és nem utolsó sorban igen jelentős mértékben (300 mA, azaz 0,3 A !) terhelhető. Nagy előnye még, hogy régi, megszorult (PC táp, de gyakran procihűtő is) ventilátorok nagy számban találhatok akár saját, akár ismeretségi körünkben, ráadásul gyakran ingyen is megkaphatjuk. A mellékelt ábrán egy egyszerű vizsgáló teszt kapcsolás látható, ezt a neten találtam.
Kössz a kiegészítést de már letettem a voksom az unipolár mellett. Már csak a 3 kivezetés miatt (lásd: korábbi kép) és mert kell vagy 12 db. egyforma. Annyi ventit kár lenne kibelezni.
Csak vigyázz mert neked kétvezetékes HALL ra van szükséged mint ahogy az adatlapján szerepel olyant keress 1.láb Vcc 2es 3as láb föld!Bővebben: Link
Sziasztok!
Találkozott már valaki ilyen csinos jelöléssel? Egyszerűen nem bukkanok rá a neten :\ Ahogy látszik is valamelyest az egyik 733-as szállt el, az helyett keresgélek. (6V-os villanymotort hajt, értelemszerűen az egyik irány ment el.)
Gyanithatóan a 2SA733 jó lessz hejette. Vagy
hasonló típus. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2015
Köszönöm a gyors választ. Nemsokára ki fog derülni .
Hello
Ennek az alkatresznek nem talalom a lab kiosztasat STC 90C58RD+ ,ha valaki tud segiteni aszt megkoszonem. A kepen lathato lampa vezerlese. Segitsegeteket elreis koszonom
Mondjuk a chipről tehettél volna fel külön képet. Így elsőre mikrokontrollernek tűnik: adatlap
Nem birok kepet felteni de az adatlap az ok koszonom szepen.
Ha birnal meg abban segiteni hogy hogyan birom felprogramozni ezt a mikrokontrolert aszt megkoszonem. Mijen program kene a felprogramozashoz A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2015
Arra a programra lesz szükséged, amit a gyártó megírt, vagy írsz egy újat. Arra nincs esély, hogy megkapod az eredetit, esetleg felprogramozott chip-et hajlandóak küldeni.
Honnan birom megrendelni a felprogramozott csipett?
Menyibe kerul? Kar volna ezert a lampaert hogy csak ugy eldobjam egy vezerlocsip miatt.
Szia, Eléggé valószínűtlen, hogy valahol találsz programot a kontrollerre. Szellemi termék, a világért ki nem adnák a kezükből. Ugyanígy vagyok a futópadok vezérlőivel. Egy lámpa vezérlése nem egy bonyolult dolog, írsz,vagy íratsz valakivel egy kis progit Arduinora, a lámpák, vagy LED-ek meghajtói, meg már rajta vannak a panelon. De miből gondolod, hogy a controller a rossz?
Csak megjegyezném... Én ritkán találok chip hibás áramkört. Gyakoribb a forrasztási, vagy kontakthiba. Akár a chip lábon is. Én is követtem már el olyat egy körbelábas mikrokontrollernél, hogy tökéletesnek tűnt még nagyító alatt is a panel és a láb forrasztott kapcsolata, de az a fránya csipogó nem csipogott, amikor az egyik fele a panelen, a másik az IC lábán volt.... Újra átforrasztottam és lőn csoda... Ha ez egy robotlámpa, akkor nem kis szoftver van benne. Gondolom a teljes DMX protokoll, ami vezérli. Esetleg megpróbálhatsz ugyanilyet írni - de ha kezdő vagy - rámegy egy-két éved... Nekem haladóként és mintaprogrammal is elment egy évem egy ilyen DMX-es vezérlésre. Esetleg lehet olyat elkövetni, hogy keresel egy Arduinos DMX vezérlőt és készítesz egy Arduino - STC adapterpanelt. Ha már dolgozni akarsz vele. Én készítettem már PLC-hez hasonlót - egész jól működik.
A he(j)zet az(,) hogy mikor a dj haverom elho(s)zta hozzam a lampat (moving head weinas ml30s) elob(b) en is a(s)zt hittem(,) hogy egy s(z)enzorral lesz majd a gond, de miutan atneztem az egesz lampat(,) es nem talaltam benne semmi defektet(,) igy szoltam neki(,) hogy hozza el hozzam a masikat amelyik mukodik(keto egyforma lamparol van szo).
A ros(s)zbol atraktam a mikrovezerlot (ic foglalatra van teve ) a job(b)a(,) es igy a hiba is atment(.) innen jottem ra(,) hogy a mikrovezerlo ros(s)z. A jo ic-bol ki>< birom masolni a programot(,) hogy atirjam a rosz ic-be? Ha<>igen mijen program kell hozza(,) es mijen programozot keszitsek neki? A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2015
Nem tudom mennyire másolható, de gyanítom be van kapcsolva az olvasásvédelem éppen azért, hogy ne tudd klónozni. Én vettem egy Eprom írót, ami ugyan látja a mikrovezérlők egy részének memóriáját is bináris szinten (hogy írni tudná-e azt szintén nem tudom, mert nem próbáltam), de ezt a mikrovezérlőt nem ismerem egyáltalán.
Hali!
Hozzám kerűlt egy két fokozatú kézi hőlégfúvó. Ki ment benne a hőbiztosíték, de semmi érték nem olvasható le róla. Milyen hőfok értékű lehet ez?
Mi a maximum hőmérséklete amit tudnia kell az eszköznek? Annál egy kicsivel nagyobb jó lesz.
Szerintem csak 1 lehetőséged van, írsz a Weinas cégnek, hogy kellene egy ilyen controller, s mennyiért adnának neked egyet. ISP felületről, lehet programozni, de a Ctrl_c, Ctrl_v biztosan nem működik.
Nem tudod átmásolni, mert védve van.
Van már kép is. Ahol pirossal jelöltem, oda van be forrasztva. A légfúvóra az van írva, 2-es fokozaton 560 fok. Ez az érték szerintem a kifújt levegő hőmérséklete.?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |