Fórum témák
» Több friss téma |
Programozáskor az atmega328 megkapja a +5 volt feszültséget ?
És melyik programozót vetted meg a drágábbikat , vagy a másikat ? A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2015
Ezt a programozót vettem ez elvileg meg is táplálja az AVR-t
Volt már programozva az AVR? Netán külső órajelet igényel? Segédórajel generátor a cikkek közül.
Nem volt még tiszta új kettővel is próbáltam mind a kettő új és mindkettővel ugyanaz az üzenet.Köszi!
Értem a programozón található egy Jumper funkció , ami a 3,3v , illetve az 5v céláramköri feszültséghez van .Az most neked milyen helyzetben van ?
5V-os helyzetben van de próbáltam már a 3.3-ason is ugyanaz az eredmény.Köszi!
Értem , akkor azt kellene megnézni , hogy amikor össze van kötve a programozó a céláramkörrel vagyis a teszterrel , akkor az atmega 328 megkapja e a +5 volt tápfeszültséget .
Várjál most kicsit megkeveredtem jól van azon a panelen az 328 mert a foglalat szerint ha szemből nézzük akkor az egyes láb jobbra fent van vagy én nem néztem jól?Köszi!egyébként az aljzatig megy az 5V utána melyik lábra kellene menni neki?
A 7-20 as lábak a + , és a 8-22 a GND táp csatlakozások.
A nyák rajz amit te csináltál az az alkatrész nézet felől van .Tehát kérdéses , hogy te hogy csináltad meg ezt a nyákot , mert lehet , hogy pont fordítva sikerült ugye ? Ha így nézzük , tehát a beültetési oldalról , akkor az egyes lába a 328 nak meg van jelölve egy piros háromszög sarokkal ott a R2 es ellenállásnál. A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2015
Köszi igen jól van megvan az 5V a lábakon.
Jó , akkor azt kell ellenőrizni , hogy a programozó pontok is jól vannak e , tehát az isp csatlakozás is jól van .Mosi , Miso, SCK , és így tovább.
Megnéztem jó helyre mennek azok a lábak is köszi!Lehet hogy a programozóval van valami gubanc?
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2015
Ok akkor a következő ami az lenne , hogy amikor elindítod a read funkciót az atmel szoftverból , akkor meg kellene mérni , hogy akkor is meg lesz e az atmega328 tápfeszültsége , vagy esetleg kevesebb , vagy talán nem is lesz meg.
Megnéztem meg van olyankor is az 5V köszi.
Pedig nem megy majd megnézem egy másik programozóval is ha tudok szerezni hogy mit csinál.Köszönöm!
Annyit fűznék hozzá , hogy amelyik kapcsolás nem biztosítja a céláramkör tápellátását ot neked kell ezt megtenned .Vagyis feszültség alá kell helyezned a céláramkört , hogy meglegyen a programozáshoz szükséges +5v fezültség.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2015
Szia!
Próbáld meg ezzel: Bővebben: Link Vagy ha nem akarsz IC-t külön programozni, akkor a MRP-01 programozót, ami csak ISP-s. Először én is egy olcsóbb verzióval kísérleteztem. Aztán sok szívás után megvettem Egy MRA-01 szetet (igaz aukción) és elsőre tökéletesen működött. A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2015
Köszönöm a hozzászólásokat!
Épp az a baj hogy nem jön létre a kommunikáció már próbáltam próbapanelon is (dugdosós)ott is ugyan ez volt a jelenség 25.5V az 1.8V-5.5V-hejett ezért nem jöhet létre a kommunikáció nagyjából így értelmeztem az angol szöveget! Idézet: „Épp az a baj hogy nem jön létre a kommunikáció már próbáltam próbapanelon is (dugdosós)ott is ugyan ez volt a jelenség 25.5V az 1.8V-5.5V-hejett ezért nem jöhet létre a kommunikáció...” Magas feszütségű párhuzamos programozáshoz max. 12.5V kellene. Az alacsony feszültségű soros programozáshoz pedig 5V. Melyikkel próbálkozol? A kiválasztotthoz tartozó vezetékezés megfelelő? Mit is keresne errefelé 25.5V?
Köszönöm a hozzászólást!
Hát ezt nem értem én sem hogy hogyan lehet 25.5V USB-s tápfeszről!A 328-ra 5V megy azt mértem. Idézet: „Hát ezt nem értem én sem hogy hogyan lehet 25.5V USB-s tápfeszről” Hát ezt én sem . Mi az , hogy USB tápfesz ? Honnan van ez neked ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |