Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor magad is tudod a választ arra, hogy lehet-e beszerezni, vagy sem. Ott van az internet előtted, rá is tudtál keresni.
Azért nem biztos , hogy egyértelműsíteni kell , hogy main board.Viszont nem ártana méréseket végezni a tévében , ha valóban minden ok ez ügyben , úgy lehet mondani rá , hogy main.
De ezt meg kellene , hogy előzze az , hogy a tévét átnézni kimérni a fontosabb helyeket stb.
Rendben majd letöltöm a rajzát és aszerint kimérem a pontokat hátha táp, de nem hiszem ha megvannak a feszültségek akkor main? gondolom ?
Valószínű, hogy a main döglött meg pláne, ha tápfeszméréseken már túl vagy. Az álandóan világító zöld led és az, hogy nem reagál semmire elég klasszikus.
Ha átnézed , és leellenőrzöd , és nem fogsz találni más irányú hibát , akkor igen.
Na. végre összehoztam valamennyire a már régebben itt felemlített Orion LCD T2637S TV-met úgy, hogy antennával bejön rajta a hang.
És amikor "gondol egyet", akkor néha-néha még a kép is! Tehát az mindebből a sanda gyanum, hogy valójában semmi baja nincs, csupán valahol egy bődületes kontakthiba bujdosik. No meg egy másik gondom véle. Egy univerzális, bármire beállítható távszabályzóval (URC1-es - Somodi féle) már lehet rajta mindenfélét ügyködni, ám az oldalán található saját, kézi állíthatóságú nyomógombjaira nem reagál. Így aztán persze a menüjébe sem tudok igazán belépni! A gombsorból egyedül a hálózati ki-be kapcsolója megy. Ha viszont mégis megnyomom a MENU gombot, azt írja a képernyőre: "Gyerekzár bekapcsolva" ... A képek róla: ilyen, ha nincs képe - és ilyen, ha van Valami ötlet a kontakthibát iletőleg? Ha nincs képe, és jól oldalba döngölöm, volt már olyan, hogy lett. Vagy egyszerűen bekapcsolom, s hagyom menni egy darabig csak a hanggal, aztán nagyhírtelen bejön magától a kép is ... A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2015
Már megyeget.
Később itt részletesen írom (2015. szept. 11)
Én fényképeztem.
A központi "agyán" található sárga színű hűtőbordát is én tettem fel rá, mert gyárilag csak valami fekete ragacsos fémszalag volt a hűtése - szerintem eléggé gyerekes megoldás! A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2015
Klasszikus chimei kijelzőhibának tűnik, talán átköthető.guglizz rá a kijelző típusára. Ha gyerekzár van bekapcsolva, azt a beállítások törlésével lehet oldani, de kitudja ezekben mi tartja a beállításokat.
Az általad említett kijelző elektronika a képen látható baloldali lyukacsos lemez alatt lenne?
Ott vannak valami trafó szerű dolgok egy keskeny NYÁK-on - azt hiszem 5 darab. Egyébként azt írod: "könnyű tönkretenni és gyakorlatod nincs benne". Most nem megy, tehát tovább tönkretenni már igazán nem tudom. De ha megjavul - király! Ha viszont nem, egyáltalán nem sírok érte, mert ezt csupán egy lomtalanításkor kaptam el, mint kidobott rossz TV-t, tehát nálunk a család attól még simán fog tévézni, ha ez nem javul meg. És én sem fogok sírni érte, mert gondolom, hogy éppen azért dobták ki. Amúgy - amikor behoztam, szépen apró darabokra szedtem, aztán meg újra összeraktam ... Szoktam én ilyenekt csinálni ... Energiatakarékos izzóból szinte minden harmadikat megjavítok. Rossz, kidobott hajszárítóból meg minden másodikat!
A beállítások törlését viszont?
Gondolom, a saját MENU-jébe kellene valahogyan bejutnom. De mint írtam, az sem megy. A kijelzője valami kínai gagyesz. Olyasmi van ráírva, hogy - Chi MEi Optoelectronig Tipusa: V26051-L01
Bal oldalon az inverter van. az csak a csöveket hajtja, az elektronika a kijelző tetejében van. A típusa V260B1-L01, a többi szövegelést hanyagold kérlek, nem ide tartozik. Az eprom-ot kell törölni, amiben a beállítások vannak tárolva.
Köszi!
Bár már a boncolgatásnál valóban eljutottam eddig a panelig is, ám azt tüzetesebben nem vizslattam át. Tehát ezen kellene a néhány "roggyant szálat" átpatkolni egy-egy vékonyka huzallal? Majd megnézem. Egyszer egy 320 GB-os alaposan széjjelrugdosott winchesterbe leheltem így újra életet. Az EPROM-ot meg sajna egyáltalán nem tudom törölni. Ahhoz már érteni kellene. Kiszedni még ki tudom, de aztán annyi. Valaki egyszer régebben javasolt nekem szoftverfrissítést, de nincsen rajta még csak USB se. Csupán 1db. HDMI!
A rajta lévő C64-es eprom-ban van a Firmware, de most csak a beállításokat kell törölni, ami normális cuccban egy külön erre fentartott 24C-s eepromban szokott lenni, de a vesteleknél összevissza van variálva, nem lepődnék meg, ha a FW mellé lennének beleírva a felhasználói beállítások, ez magyarázná a gyakori FW hibát.
Van az alaplapon" - közvetlenül az agya" (Micronas 7973P A1 G000) mellett - egy 8 lábú EPROM, a tipusa 24C64WP. Ezek szerint abban lenne minden alapvető tudása és felhasználói beállítása? Mert más EPROM-ot a környékén bizony nem látok.
Ez a TV egyébként nem Vestel, hanem Orion, ám ahogyan magát a lapot nézem, ezeket többnyire mind egyetlen gyártó csinálja - különféle neveken ... és elrendezésekben. (A tápegységénél viszont találkoztam már pl. Hitachi- gyártásúval is) Holott a hátuljára az van írva - Made in EU. Idézet: „mind egyetlen gyártó” Igen, Vestel.... Ami török...
Törökország mióta az EU tagja?
Én valahogy nem tudok róla ... hiszen még csak tárgyalgatnak (és Szerbia sem az!). Meg aztán - Törökország egyik fele Ázsiában van! - Wikipédia - "amelynek területe kisebbik részben Európában, nagyobbik részben Ázsia délnyugati részén fekszik. " persze ez már valójában nem tartozik ide, mert nem elektronikai téma.
A mainboard-ot, tápot tervezik a törökök, Az apple amerikai mégis kínában gyártják és kínai cuccokban is török panelek vannak, de ne ezen vitatkozzunk már! BEKO is lehet még a bél, ami szintén török.
Olyasmi létezik, hogy már előre megírt EPROM - pl. erre a készülékre?
Firmware-val és a más egyéb nyalánkságokkal. Vagy csak üres IC-t lehet venni (240 HUF) ............... azután töltse - ki mivel akarja? ... kakaóval, nutellával, lekvárral ...
Ja! Én még emlékszem a RAKS videókazettára, az is török volt - és nem is olyan rossz.
Azt a 64-est nem tanácsos üresre cserélni, mivel a Firmware is abban van, neten kell keresni alaplap, vagy Tv típusa szerint. Ha ne ehez a TV-hez való, de ehhez az alaplaphoz, akkor működhet, de a távirányító nem fog menni, ha más a típus, viszont azt neked kell beleírrnod az IC-be..
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2015
Még csupán azt kérdezném - ez a "képcső"-elektronika egy különálló nyákon van
(tehát leszerelhető és valami sorkapoccsal csatlakozik), avagy teljesen összegyógyítva van a kijelzővel (afféle félig-átlátszó barnás-sárgás lapkábellel)? Bár egyszer már jó alaposan szédszedtem a TV-t, mint azt megemlítettem, de erre egyáltalán nem emlékszem ...
Ezen szerintem egyben van. Az elejéről kell leszedni a fémkeretet és már ott is lesz, akkor óvatosan kell bánni vele, mert könnyen leszakad és akkor viszlát broadway.
Az eredeti távszabályozója sajna nincsen meg, (mert azt nem dobták ki hozzá, avagy nem a TV-vel egyidőben), ezért eleve egy Somogyi féle univerzális URC1-gyel nyomatom.
EPROM -ba meg írni ... na az igazán nem az én asztalom. Én csak ceruzával és tollal tudok írni .... mivel annyira sajnos még nem fejlődtem ki, hogy EPROM-ba is.
Na ja.
Lakik itt felettem a II. emeleten egy csávó, majd megkérdezem ...
Melyik huzal-szálak szoktak a lapkábelben elpunnyadni? Avagy mindegyik?
Mert lehetséges, hogy csak az hal be, amin a nagyobb áram megy át ...
Nem vagyok távgyógyító. Mérni kell a mellékelt PDF-ben minden le van írva képekkel illusztrálva, ha nem tudsz angolul, akkor is egyértelmű.
Köszi, de én arra gondoltam, hogy sok éves megfigyelés és tapasztalat, vagy ilyesmi ...
Mert lehet az, hogy mindegyiknél mindig ugyanazok a szálak "sülnek el" ... |
Bejelentkezés
Hirdetés |