Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2494 / 3591
(#) granpa válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
A fagyi súlyra megy; az lehet megvolt, csak dizájnos (vagy gyakorlatias) a pohár.A (mű)fagyi különben sem egészséges.
(#) mark.budai válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
Bocsi, hogy talán kicsit késve, de beledumálok a beszélgetésetekbe. Sajnos ez elég komoly probléma, én sétáltan Győrben bedugott füllel, majd' három éve, fél éven át, minden kedden, mert aznap egyedül mentem ki a suliig (2,5km). Nem egy élvezetes séta, valamivel el kell ütni az időt. De az első 5 perc után mindig kivettem, és eltettem a táskába, mert zavart, hogy semmit sem hallok.
Tegnap újra rájöttem, hogy nem szabad ilyet. Iskola után a szomszéd városban találkoztam egy csajjal. Hazafelé ő bicózott, én kocsival jöttem. Egy darabig egy irányba mentünk, de ő elhúzott, én meg beértem egy idő után, két rövidet ráböktem a dudára, amolyan köszönés gyanánt, de ezt nem hallotta a fülhallgató miatt. Pedig messze sem volt, mert az autó- és a bicikliút közt egy szélesebb árok van. Oké, ha valami hang hosszabban szól, talán meghallja. De egy bicikli elég gyors lehet hozzá, hogy ne térjen időben észhez az ember. Azt sem értem, aki mer így közlekedni. Én városban még a kocsiban is leveszem a hangerőt, mert zavar a rádió, vagy zene, pedig attól hallok mást is, mert nem dugaszoltam be a fülem egy műanyaggal.
(#) elektroncso hozzászólása Szept 15, 2015 /
 
Anya a fiának:
- Ne hallgasd olyan hangosan a zenét kisfiam, mert süket leszel.
-Kösz anya, már vacsoráztam.
Egy kis zene.
(#) nagym6 válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
Lelki szemeim előtt látom, a közeljövő, vagy már mai emberi találkozásokat. Két ismerős megy szembe egymással, nem veszik észre egymást, mert a telefont tapizva mennek. De összeütköznek. Felnéznek, látják ismerős, gondolják "a francba", kényszeredetten elkezdenek kilépni az éppen futó telefonos valamiből. Ezután kibányásszák füllukaikból a hangszórókat. Gyors üdvözlés: hogy vagy? Választ sem várva füles vissza, telefon indul, rámeredve leszegett fejjel indulnak izgulva, nehogy újra ismerős legyen, aki miatt pár pillanatra nem lehet a telefont buzgálni.
(#) Buvarruha válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
Nem is rossz (mármint a következtetés).
(#) kala1982a válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
Közepes fej vöröshagyma egészben hagyva.
(#) zenetom hozzászólása Szept 16, 2015 /
 
Fent van valaki element14-en?
(#) MikulaSan hozzászólása Szept 16, 2015 /
 
Ehhez a zenehallgatós témához annyit szolnék: n csak fejhallgatót használok és azok közül is amelyek jó minőségűek és kizárják a zajt. Mivel rengeteget olvasok amikor itthon vagyok (én nincs semmi dolgom) és nálunk sok a zaj így oda tudok koncentrálni ahova kell. Viszont kedves ismerősöm még a motoron is közlekedve bukó alatt hallgaz zenét ami nagyon balesetveszélyes. Sokan nem gondolnak bele hogy mennyire károsíthatják magukat és környezetüket a túlzottan hangos zenehallgatással. De ez csak az én véleményem. Majd sírnak pár év múlva hogy nem hallanak és fáj a fejük..
(#) Kovidivi hozzászólása Szept 16, 2015 /
 
Én azt bírom, amikor haverok mennek egymás mellett, és az agybadugós fülhallgató be van dugva legalább az egyiknek, de néha mindkettőnek, mindkét fülbe, és úgy mennek egymás mellett, esetleg beszélgetnek (???), vagy a babakocsit toló anyuka mindkét füle bedugva, mellette a 2. gyerek sétál. Tudom jól, hogy annyit már szigetelnek ezek a fülhallgatók, hogy ne halld más beszédét, főleg, ha zene is szól.
(#) elektroncso válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 16, 2015 /
 
Mink ha beszélgetünk akkor soha nincs ,,bedugva a fülünk". Arról nem is beszélve, hogy szerintem az, hogy fülhallgatóval zenét hallgatok, miközben a barátom beszél hozzám óriási tiszteletlenség, mintha azt mutatnám, hogy nem érdekel amit mond. Én még akkor is kiveszem a fülhallgatót amikor a buszvezetőtől a jegyet kérem.
Ma is háromnegyed órát vártam a buszra, egyedül, unatkozva nagyon rossz, zene nélkül szinte kibírhatatlan. Azután megjöttek az ismerősök, fülhallgató a táskába került és hazáig beszélgettünk.
Jó, az, hogy ha itthon vagyok, itt a haver is akkor miközben beszélgetünk, dolgozunk szól a zene a magnóból az megint más dolog.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2015
(#) sastas01 válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 16, 2015 /
 
Mindenkinek más a tűrőképessége, mások a szokásaik. Ez van. Na meg nekem is van olyan ismerősöm, akinek ha ránézek a FB-jére tudom, hogy éppen hol van, mert 15 percenként nyom egy itt vagyok-ottvagyok bejelentkezést. Ezek után csodálkozik, hogyha bármikor találkozunk, mindig tudom hogy hol járt előtte.... Nincs is túl sok megbeszélnivalónk...
(#) jani1987 hozzászólása Szept 16, 2015 /
 
Más kategória: mozgó bicikliről ordibál mintegy beszélgetést utánozva. Még véletlenül sem állna meg.
(#) gernerakos hozzászólása Szept 16, 2015 /
 
Az utcán zenehallgatós témához: személy szerint én sem szoktam. Nem is egyszer tapasztalom, hogy milyen hátrányai vannak. Megyek például biciklivel, utolérek egy gyalogost, aki zenét hallgat. Lassítok, és csengetek, ki tudnám kerülni mindkét oldalról, de szoros, nem biztos hogy elférek. Természetesen nem hallja a csengetést, így csak reménykedek benne, hogy nem fogom fellökni amikor elmegyek mellette.
Másik eset:
Helyszin Rákospalota-újpest vasútállomás. Aki ismeri az tudja hogy milyen az az állomás, elég szűkek a peronok, felüljáró van de kb életveszélyes, aluljáró szintén semmi. Emberünk zenét hallgatva vonul át a vágányokon, közben bemondják, hogy x. vágányon vonat halad át, stb, stb. Persze nem hallja, de azért átvonul a közeledő vonat előtt, nem sokon múlt hogy át is ért.
(#) nagym6 válasza gernerakos hozzászólására (») Szept 16, 2015 /
 
Másik kategória, akik autóban teljes hangerőn bömböltetik a 4000000000 Wattos erősítőket. A nagykörnyéken nem hall senki semmi mást, csak a bumm-bumm-bumm -ot. Rendkívül zavar mindenkit, tojnak rá, inkább még rácsavarják.
(#) q765 válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 16, 2015 /
 
Búg a páva..
(#) jani1987 válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 16, 2015 /
 
De ha megfigyeled csak a diszkósok mániája. Hány rockert vagy klasszikus zenét hallgató ember kocsijából hallasz ugyanennyit?
(#) Kovidivi válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 16, 2015 /
 
Ezt egy ismerősöm szépen meg is szívta. Az esküvőjükre összegyűjtött pénzt lopták el tőlük, amikor mindketten éppen legény/lány búcsún voltak. Persze már időben felrakták fb-ra, és még az este folyamán is posztoltak folyamatosan. Aztán pedig ismét fb-on kértek segítséget, még azt is leírták, hogy mit vittek el, milyen értékben. Másik alkalommal valami tűz volt a mellettük levő társasház felső szintjén, és posztoltak egy képet, hogy állnak az utcán, de az Ipad, a nem tudom milyen almás gép, több drága fényképezőgép, optika, meg minden értéktárgyuk ott a kezükben, és nézik, hogy mi lesz a lakással. Ehhez jön hozzá a tipikus autós kép, amikor a szélvédőn látható látvány lenne az érdekes, de azért a kép aljára még pont ráfér a kormány BMW logója meg a karóra Azóta nem az ismerőseim
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2015
(#) ronin75 hozzászólása Szept 16, 2015 /
 
Ismét a tipikus példa. Valaki bedob egy témát, mindenki hozzá (tud) szólni. És mindenki nagyon jó és csak jól csinálja a dolgokat.
Igen, van hogy teljesen feltekert hangerőn szól egy jó szám az autóban. Nem a fülemmel vezetek. Érdekes, egy süket ember nem tud vezetni, akkor ezek szerint? Az más kérdés, hogy figyelem a tükröket. Nem a zenén múlik.
(#) elektroncso válasza ronin75 hozzászólására (») Szept 16, 2015 /
 
De bizony a zenén múlik! Tudom magamról, hogy ha jó zene szól akkor az eltereli az ember figyelmét. Vezetés közben ez nagyon veszélyes mert nekimehet valaminek vagy rosszabb esetben valakinek. Arról nem beszélve, hogy a mentő-, a tűzoltó- és a rendőrautó megkülönböztető hangjelzést (is) használ. A fényjelzés nappal nem feltűnő.
(#) nagym6 válasza ronin75 hozzászólására (») Szept 16, 2015 /
 
Másokat zavar. Borzasztó erős. Lehúzott ablakkal állok lámpánál, mellém áll a másik sávban, a fejem szétmegy.
(#) elektroncso válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 16, 2015 /
 
Én rocker vagyok, de itthon sem hallgatok hangosan zenét, mert zavar. Egyszerűen nem szeretem a hangos zenét, pláne zárt térben.
A találkozón is zavart a hangos zene. Ha már egyszer összejöttünk, beszélgetünk akkor minek ordibáltatjuk a zenét?
(#) ronin75 válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 16, 2015 /
 
Sokat vezetsz, ugye?
(#) Kovidivi válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 16, 2015 / 1
 
Na meg a csajok tudják még elvonni az ember figyelmét!
(#) elektroncso válasza ronin75 hozzászólására (») Szept 16, 2015 /
 
Nem szokásom.
Viszont a bicikli úton szokok zenét hallgatni biciklizés közben, ott mivel sem kereszteződés, sem beláthatatlan ív nincs ezért nem veszélyes (árvízvédelmi töltésről van szó). Pláne, hogy csak egy füllel hallgatom és tudom, hogy mennyire el tudja vonni a figyelmemet még így is.
(#) q765 hozzászólása Szept 16, 2015 /
 
A "vezetést szét kell szedni. Ki hol vezet. Van aki szakmából adódóan, van aki kocából, van aki csak áramot. Én az utóbbihoz tartozom.
A vezetési stílusokat is szét kell szedni. Van aki figyel, van aki másra figyel (csak jobra), van aki "sportosan vezet .

Autópályán, körültekintően, max hangerőn hallgatva a lakodalmas lajost - nincs probléma
Teszkóbamenet, csajjal gyöszmötölve, bunyós pityu - nagy hiba
" a citiben körkörözve, diumdisumot hallgatva, csajt gyöszmötölve - vezetési képtelenség

Hozzám visszatérve, én az áramot jól vezetem.

Akkorvan gond, mikor nemveszi az ember észre, hogy amatőr.
Egy dakota közmondás úgytartja, hogy az amatőr azért amatőr, mert azthiszi, hogy profi - közbe meg amatőr.

A rokkereknek meg nincsis kocsijuk. Ők röpgitáron közlekednek.
(#) ronin75 válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 16, 2015 / 1
 
Ha 20mp alatt szétmegy a fejed ettől, amíg melletted állok a pirosnál, akkor nem vagy megfelelő idegállapotban a vezetéshez sem.
(#) pucuka válasza q765 hozzászólására (») Szept 16, 2015 /
 
Az egy igazi nagy tévedés. Az autópályán kell igazán figyelni, a nagy sebesség miatt minden hirtelen, gyorsan történik. Erősen koncentrálni kell az előjelekre, mert ha nem, könnyen csinbe szaladhatsz. A legfontosabb a visszapillantó tükör sűrű nézegetése (de nem a sminkelés miatt), mindíg lesz aki nálad csorsabban akar haladni.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2015
(#) zolika60 válasza ronin75 hozzászólására (») Szept 16, 2015 /
 
Egyrészt ritka az a lámpa, aminél 20 másodpercet állunk, másrészt 20 másodpercig is miért nyomasztasz?
(#) cupika97 hozzászólása Szept 16, 2015 /
 
Én csak pár hónapja vezetek, de nemszeretem hangosan hallgatni a rádiót az autóban. A saját dudámat allig lehet hallani az autóban, nemhogy a másét. A mai kocsiknak nagyon jó a hangszigetelésük, allig vagy eggyáltalán nem hallani a kinti hangokat.
(#) zolika60 válasza cupika97 hozzászólására (») Szept 16, 2015 /
 
Bölcsen teszed. Így van esélyed, hogy egyszer nagyon rutinos vezető legyél.
Következő: »»   2494 / 3591
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem