Fórum témák
» Több friss téma |
Ha bekötöttem az izzót állítsam be a nyugalmi áramot a bal oldalon, a potméterrel?
Legalább is tegyél kísérletet, csökkenti-e az ellenálláson eső feszültséget.
Ha sikerûl állítani,milyen értékre legyen beállítva? Persze az izzót bekötőm a trafó elé amit mondtál.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2015
Állítsd a 0V-tól egy gondolatnyival többre, amit már képes jelezni a műszered. Ha jó az irány az izzó fényereje mérséklődni fog.
Ez normális Reloop?
Bekötöttem az izzót a trafó elé,bekapcs után felvillan az izzó majd kialszik....Bővebben: videó
Ez akkor természetes, ha egyidejűleg megszűnt a bal csatorna intenzív melegedés. Így izzón keresztül bekapcsolva testhez képest mekkora feszültség mérhető a végfok panel biztosítékokon?
A biztiknél 139
A tekercsnél 69 Mit csináljak?
Ezúttal sem testhez képest mértél. Maga az érték akár jó is lehet. Melegszik most a bal csatorna?
Az egyik puffernél vettem le a testet,úgy mértem. Most nem melegszik egyáltalán.
Működőképes? Jellel és hangszóval teszteld! Az izzó fényereje megnő és betorzít ha hangosabbra veszed, de az természetes.
Szerk.: ahonnan "levetted" a testet, annak a puffernek a másik lába közös a párjával, az a valódi testpont. A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2015
Sziasztok !
Ezt a hangerősítőt szeretném életre kelteni, de nem jöttem rá, mit hova kell kötni. A pc-ből kkijövő stereo jelet szeretném vele felerősíteni. Lehetséges ez vele ? Előre is köszönet a válaszokért. ( Ez egy Conrad KIT termék, amit a barátom nyomott a kezembe, a legnagyobb jószándékkal.) Köszönöm a segítséget előre is.
Szia! Ez egy monó erősítő, 1k ellenállásokkal közösítheted a két csatornát.
A 10-16V, 3A pufferelt egyenfeszültségű táplálást kösd a +Ub és PGND-re. A hangszóró az Out csatlakozókra kerül. A jel bekötési pontja az NF-IN és az SGND.
Üdv!
Kis segítséget kérnék! Képen látható alkatrészt kellene cserélnem, és az lenne a kérdésem, hogy: Csak PC16DH-100k LIN-st találtam amit magánszemélyként meg tudtam rendelni. Az nem probléma, ha ezt a 100k-st teszem PC16DH-50k LIN-s helyett be? Mert ezt a fajta Alpha potit sehol se találni 35mm-s hosszúságú tengellyel.
Szia! Tragédia nem történik egy nagyobb értékű potenciométertől, de várható hatását csak rajz alapján lehetne megjósolni.
Bővebben: Az erősítő rajza.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2015
Mi a poti funkciója? A rajzból nem derül ki, mert egyik sem 50k-s.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2015
Úgy látom a balance poti lesz az, oda tökéletes a nagyobb érték is
Ja, igen. Sorry, el is felejtettem még azt hozzá tenni, hogy az lenne.
Köszi!
Hello Reloop!
Bocsi elvoltam tûnve,költöztem meg sok munka. Na mindegy,volt időm végre foglalkozni az erősítővel. A jobb oldal tökéletesen szól ahogy tekerem a potit az égő egyre jobban világít,majd kattan a relé és csend. A bal oldalon semmi hang. Meg az equlozer sem megy. Mellékelek egy videót. Hogyan tovább? https://youtu.be/4UpMk1ayhSo
Az szerencsés, ha csak a jel útja van megszakadva. Szóppal, vagy annak hiányában AC voltmérővel hasonlítsd össze a két csatornát. Belátom ehhez kell némi tapasztalat kapcsolási/beültetési rajz nélkül. Az előzmények tükrében a hangerő poti a leggyanúsabb.
Képzeld pont itt volt apám. kérdezi mivan az erősítővel. Mondom ez,hogy a bal oldal sület.Erre ő: de hát az a kábel rossz amit tőle kaptam. Megcseréltem,hátul a bemenetnél. Nézzd csak.
http://youtu.be/1NKbNHuSF-I Szóval az az oldal is hibátlan így izzóval. A poti akkor jó. Tovább?
Még várom a választ, hogy áll a csatorna melegedése?
A lámpa óta mind a kettő oldal jó. Nincs melegedés.
Meggyógyult Próbáld ismét élesben!
Levettem az izzót. A bal oldal egyből melegszik
Azért nem lehet az olyan durva melegedés. Tedd vissza az izzót és nézd meg állítható-e a nyugalmi áram amiről korábban beszéltünk.
Hát fél perc után olyan meleg a hütőborda,hogy nem bírod ott tartani a kezed. A másik oldal meg jéghideg....Holnap megprobálom a nyugalmit beállítani.
Ez sajnos nagyon nincs rendben így, hogy az üresjárati áramfelvétel (ami a melegedést okozza) ennyire tápfeszültségfüggő. Egy próbát minden esetre megért, miként reagál a potira.
Na ,ma potit csavartam. Fixen krokicsipesszel mértem,és állítottam be. Az eredmény hogy, 0.01v ra állítottam be. A melegedés eltünt . De a venti még mindig maxon megy,és az a 2 piros led még mindig világít.
Azt a részét sajnos nem látom át az erősítőnek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |