Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2500 / 3581
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 30, 2015 /
 
Zsámbéki légvédelmi múzeumot is érdemes megnézni, ha ilyen dolgok érdekelnek. De előtte telefonon érdeklődni ajánlatos, mert lehet, hogy bezárt.
Bővebben: Link
(#) promise válasza Gafly hozzászólására (») Szept 30, 2015 /
 
RepTár info
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2015
(#) Gafly válasza promise hozzászólására (») Okt 1, 2015 /
 
Tehát akkor még nincs készen. Gondolom akkor látogatni sem lehet/érdemes. Tulajdonképpen kicsit sajnálom a régit, mert jó fejek voltak.
(#) zoly15 hozzászólása Okt 1, 2015 /
 
Sziasztok!
Volt szó korábban arról, hogy kertes házban hogyan s mint lehet bütykölni az ember autóját.
Én hengerfej cserére készülök, így ma végre meg tudtam ejteni a hengerfej vízkörének nyomáspróbáját.
Sajna van szivárgás, de nem maga a hengerfej a hibás, hanem "csak" a termosztát ház tömítésnél ereszt, mivel az "ostobán" kitalált csavarozási pontok nem húzták le az 5mm-es acél lemez sarkát, a termosztát ház feltételezem azon a sarkon bőségesen ki van merevítve.
Kép a nyomáspróbáról
Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 1, 2015 /
 
Ha ez volt a baj, kár volt szétszedni. Megfelelő fagyálló megmutatta volna a hibát.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 1, 2015 /
 
Ez még mindég a "csere hengerfej" a motor még nincs szétbontva
Ez lesz teljesen felújítva és föltéve.
De 18 év kokszát a szelepen már illő letakarítani
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2015
(#) mineral válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 1, 2015 /
 
Az érdekelne. (18 éves kokszos szelepek) Majd teszel fel fotókat?
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2015
(#) zoly15 válasza mineral hozzászólására (») Okt 1, 2015 /
 
Ha leveszem a hengerfejet, persze, ez a cserehengerfej szelepei: Bővebben: Link
Ez is 97-es hengerfej, nem tudom volt-e már szétszedve, de 2-3 mm-vastag lerakódás volt raja.
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 1, 2015 /
 
Nem rossz. Ha az embernek van némi kreativitása és pár alap szerszáma, sok mindent meg tud oldani. Én is szinte mindent meg tudok oldani, egyedül egy eszterga jönne jól sokszor. Ha valamit esztergálni kell, akkor faternak szólok és elintézik munkahelyen, ha csak valami apróságról van szó. Csak hát az is időveszteség.
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 2, 2015 /
 
Azt hittem ez már az eredeti. Látom alaposan rendbe hozod a cseredarabot.
(#) jani1987 hozzászólása Okt 2, 2015 /
 
Kis terheltségű (értsd: nem tégla vagy tüzépes építőanyagból, hanem alternatív építési móddal készült) betonalap készítésénél várok javaslatokat. A dombházaknál erre az alapra elméletileg minimális terhelés jut. De vajon milyen vastagra szokás önteni? Olvasgatom a szalmabálás építészetet is. Már letettem arról hogy a telket házzal együtt vegyem meg.
Hasonló kategóriában.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2015
(#) mineral válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 2, 2015 / 1
 
De miért is jó középkori módszerekkel építkezni? Nagyon sokan vagyunk így , hogy nem öröklünk lakóparkot, úszómedencés luxus kéglit. De még csak egy 40nm-es panellakást sem... Nekünk marad a 20 éves hitel. De akkor legalább egy normális téglaépítésű, kifűthető, "egészséges" lakásban élünk. Én 12!!! éve csinálgatom a lakásom. Most jutottam oda, hogy kerítést építsek. De azon soha sem gondolkoztam, hogy szalmabálával építkezzek... Nyíregyháza környékén pár millió forintért emeletes kertes, házat kapsz tokkal, vonóval... Igaz, hogy munka nem sok van arrafelé. De szerintem még mindig jobb megoldás mint sárkunyhót építeni.
(#) granpa válasza mineral hozzászólására (») Okt 2, 2015 /
 
Én visszavennék ebből. A szomszédom vályogháza rendes, szigetelt alappal, fafödémmel, sokkal jobb komfortérzetet ad, mint az én téglából épített "modern" (~30 éves) házam, ami amúgy megfelel a 'korszerű' építési előírásoknak. És (jóval) olcsóbb volt megépíteni!
(#) zolika60 válasza mineral hozzászólására (») Okt 2, 2015 /
 
Azért mert az jobb. Én egy hetven éves vert falú házban lakom. Mióta a vízszigetelési problémát megoldottam és kicseréltem a tönkrement ablakokat, jobb mint egy mostani "korszerű" ház. Kis energiával fűthető, nem kell bele nyáron klíma és a nagy hőtehetetlensége miatt nagyon egyenletes a belső hőmérséklete. Laktam egy rövid ideig panelban is, no azt hozzámérni teljesen értelmetlen.
(#) Nemtudhatod hozzászólása Okt 2, 2015 / 2
 
Nem értitek, minerál azt írja, hogy hagyjuk ezt az "olcsó" szalma ügyet, meg a földdel takart tetőt.

A szalmás szigetelés (ami egyenlő egy 20cm es polisztirol szigeteléssel), azonos felületen, fele annyiba kerül, de és most jön a de, mivel ezt a szalmát, akár 2-3 hónap alatt széteszik a rágcsálók és egyéb állatfajok, így kénytelenek vagyunk kezelni, de mennyibe is kerül és megússzuk e ártalmas vegyszerek nélkül.?
Míg a polisztirolt csak esetleg glettelni és festeni kell, addig a szalmát stukatúrozni vakolni és glettelni-festeni is kell.
A vályogtégla manapság meg vetekszik a "rendes" tégla árával, sőt ha igényesek vagyunk drágább is. de leginkább egyenlő.
És a lényeg, egy sor semmiképpen nem elég, triplán kell rakni, mert főfalnak tuti kevés egy sor, szóval magasabb az ára a vályognak.

Sajnos elmúltak azok az idők, mikor kimentünk a határba a rokonsággal és hazahoztuk a háznak valót két három nap alatt. Azután elkezdtük gyártani a téglákat tavasszal és őszre lett használható, stb stb.

A földdel takart tetőt erősre kell csinálni, mert hatalmas súlya lesz ha zuhog az eső és nagyon sokára szárad ki, szóval tuti nem lesz olcsóbb.
(#) mineral válasza granpa hozzászólására (») Okt 2, 2015 / 1
 
"Én visszavennék ebből." Nézd én senkit sem akarok, akartam megbántani. Téged sem. De továbbra is a korábban leírtakhoz tartom magam. Mert én végig bugdácsoltam a bürokrácia összes kis gödrén. Tudom, hogy mit jelent egy lakás megvenni, felújítani, engedélyeztetni és sorolhatnám.
Jani1987 az írta, hogy: "Már letettem arról hogy a telket házzal együtt vegyem meg." Gondolom azért mert spórolni akar. De engedélyek nélkül már kerti budit sem lehet építeni nem , hogy házat. Arról nem is beszélve, hogy a közműveket sem kötik be csak úgy mert ott áll egy épület...
Ami egyébként szintén horror összeg. Csak a villanyra lehet minimum százezer forintot számolni. És akkor még a belső villamos hálózatot nem számoltam bele.

Bizonyos helyeken lehet kapni telket írd és mond 10 forintért. De bizonyos időn belül építened kell rá egy házat. Ha teszem azt, hogy Jani tud venni egy ilyen akciós telket akkor kezdődnek csak igazán a zsebbenyúlós kiadások. Egy lakást, házat meg kell terveztetni. És annak megfelelően is kell megépíteni. Építési naplót vezetni minden egyes munkafázisról. Már nem az van mint száz éve, hogy kalákába összedobjuk a kéglit. Feltételezem fával tüzelne Jani. Egy mai kémény amit megkövetelnek millión felüli összeg. Önerő és hitel nélkül havi kis fizetésből nem lehet sőt lehetetlen házat építeni. Még ha szalmabálából , vályogból vannak a falak akkor sem. Mert egy épületben , házban nem a falak kerülnek sokba. Most egy vályog, vagy szalma falú házban , hogy tudsz rendesen vizesblokkot kialakítani úgy hogy az ne ázzon szét rövid időn belül? Megoldható persze de nem Jani pénztárcájához mért profi anyagokkal...
(#) q765 hozzászólása Okt 2, 2015 /
 
Hű, de hosszúramenő vita ez. Ha mindenki itt a saját házát építette, jobban a szívéhez áll, mint egy "csöves erősítő". Belehallanak sokmindent, mert az övék - ők csinálták. Persze, hogy jobb egy szénás ház. Több munka volt vele a kivitelezőnek. Ha még beis bizonyítjátok, hogy a lambdája is érzésre jobb - magamhoz nyúlok.
[off]Nálam kisméretú van 5 soron. 15 centis EPS-el.

Ez a vert fal, azért jó, mert tömege van. Az ikersejt meg azért, mert hőszigetel. A porotermbe még kell súly is ami tartja a hőt. Én ezért döntöttem ennél.[/off]
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2015
(#) mineral válasza q765 hozzászólására (») Okt 2, 2015 /
 
Én nem mondom azt, hogy egy vályog ház rossz lenne. Csak azt, hogy nulláról felépíteni egy házat alternatív építőanyagokból tervrajzokkal, engedélyekkel, munkabérrel biztosan jóval drágább mint megvenni egy ugyan akkora kész téglaházat amin csak tisztasági festést kell csinálni.
(#) zolika60 válasza mineral hozzászólására (») Okt 2, 2015 /
 
Házat újonnan építeni téglából is drágább, mint megvenni egy régebbit.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 2, 2015 /
 
Bizony, a cseredarab majdhogynem gyári állapotú lesz, kíváncsi leszek hogy érezni_e majd a teljesítményen
(#) jani1987 válasza mineral hozzászólására (») Okt 2, 2015 /
 
A tavalyi évben márciustól (ekkor ástuk ki az alapot) október közepéig (ekkor már használható volt) minden energiámat abba a kis 16m2-es épületbe öltem amibe akkor szoktam aludni, amikor hazamegyek. El tudod képzelni mi munkám van benne? A vályogot újravetni. Aztán jött a többi. A munkafázisok 70-80%-át egyedül végeztem. Szóval ne vitatkozzunk mit lehet és mit nem. Ja igen: az akkori birkaól helyére építettem.
(#) mineral válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 3, 2015 /
 
Ha nem is írok ide de minden nap olvasom a HE-t. Különösen az OFF topicot. Így képben vagyok veled kapcsolatban. A fogorvos hölgyike , a deszka spájzajtón, a fatüzelésű bojlered hibás csapján át munkahelyi problémáid és panellakásban átteleltetett sárgarépád történetét is ismerem. Így a megépített 16nm-es épületed is láttam, végig követtem az épülését... Ezért írtam azt amit. Lehetni lehet mindent. Nem vitás. Kérdés az, hogy mennyi munkád fáradtságod fekszik benne. És megéri-e mindaz egyáltalán.
(#) ronin75 válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 3, 2015 / 2
 
Minek kérdezni, ha nem hallgatjuk meg a válaszokat. Csak a nekünk tetszőeket.
(#) 20sz Jófiú válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 3, 2015 / 1
 
Valószínűleg ennél olcsóbbat és jobbat nem tudsz önerőből építeni. Majdnem saját kezűleg újrahasznosított anyagokból építettél fel egy kis lakást, ennél költséghatékonyabban nem fog menni. Az volt a szerencséd, hogy falun építetted és ott elég nagyvonalúan kezelik az építési engedélyeket. Bár nem tudom, hogy bejártad-e a bürökrácia útvesztőit. Építettél és kész, az, hogy birkaól vagy lakás építészeti szempontból lényegtelen. Az engedélyeztetés elkerülésére úgy tudom csak egy mód van ha az épület nincs fixen rögzítve az aljzathoz.
(#) 20sz Jófiú válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Okt 3, 2015 / 1
 
De, hogy ne legyünk annyira borúlátóak: 8 millió
(#) mark.budai hozzászólása Okt 3, 2015 /
 
Nem tudom, láttátok-e, de nekem nagyon tetszik. Seb Lester
(#) q765 válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Okt 3, 2015 /
 
"Add" el valakinek gyorsan papíron. Ő így vásárolta. 5 év és elévül. Kénytelenek bejegyezni.
(#) Bakman válasza mark.budai hozzászólására (») Okt 3, 2015 / 1
 
Ez még jobban fog tetszeni: Bővebben: Link.
(#) Gafly válasza q765 hozzászólására (») Okt 3, 2015 /
 
Szerintem 10 az az 5...
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2015
(#) q765 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 3, 2015 /
 
2. pont első mondat.

Még mindíg nincs tekerentyűm... A CRT meg kettétört... Búslakodós smájli.
Következő: »»   2500 / 3581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem