Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Köszi az infót! Még én se próbáltam, mert nincs rá utalás, hogy tudja.
Keress autóvillamossági szerelőt. Ezt így fórumon keresztül nem lehet megoldani.
Sziasztok!
Szeretnèm a SONY CDX-GT111-es fejegysègemet jelforráskènt használni az előfok számára, sajnos nem rendelkezik LineOut csatlakozóval. A mellèkelt kapcsolás szerint szeretnèm megoldani a problèmát. Mennyire korrekt ez a megoldás? (A cèl egy diszkrèt mèretű mèlynyomó meghajtása) Előre is köszönöm a segitsèget!
Ez nagyon ötletes!
![]() Köszi!
Sziasztok! Egy olyan eszközt kellene készíttetnem, ami érzékelők segítségével figyeli az időjárást, és ha nem esik, és nem fúj a szél, akkor kinyit egy tetőt(mozgat egy motort), illetve időzített parancs alapján végzi mindezt. Segítsetek, hogy merre induljak el, kit keressek, tudtok-e ajánlani valakit, aki meg tudja ezt építeni. Köszi, Miki
Nekem a Swift-ben olyan volt, ami relét vezérelt, ami az indítómotor behúzótekercsnek adott áramot. Keresd meg a dobozt (nekem a jobb első szőnyeg alá volt dugva), a relé munkaérintkezőit zárd rövidre, ennyi, csak persze az immo így nem tud "immobilizálni".
Ide az elektronika a legkevesebb. A legkisebb mikrovezérlő is bőven elég, a programja sem túl bonyolult. Viszont az ablakmozgató mechanika, végállásokkal...
Nem tudom építeni szeretnél, vagy venni, mi annak idején valami hasonlót használtunk.
oké, az egy másik probléma, ha abban is tudtok tanácsot adni, az remek lenne
Nem szeretnék építeni semmit
![]()
Google nem hozott eredményt ha beírod ablakmozgatás?
Megtudná nekem mondani valaki, hogy melyik a primer, és melyik a szekunder oldal?
A bal oldali a primer, a jobb a szekunder.
Csalóka mert ha a képre kattintasz, akkor épp fordítva van!
A vékonyabb több a primer.
Ja, hát ez igaz...
![]() Erről viszont nem tehettem... nem tudom, miféle csatolás ez, hogy a névre kattintva fordítva jelenik meg, a képre kattnál meg a bal a vékony és a szekunder... ![]() Kellemetlen, hogy nyitás nélkül is úgy látszik, ahogy először írtam.. A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2015
Ez az az eset, amikor átkódolás nélkül forgatnak el egy képet, tulajdonképpen metaadattal. Van ami ezt figyelembe veszi és van, ami nem. Tökéletes példa.
Hello!
Meredek kérdés, CompactFlash foglalatot javított már valaki? tudna segíteni pár tapasztalattal, vagy tippel az illető, hogy pl. miből és hogyan érdemes lábat pótolni? Van it egy öreg fényképezőgép CF foglalattal, és az egyik lábat elhagyta... Kettőt sikerült kinyomnia az előző tulajnak, az egyik a gépben volt...
Nem lenne egyszerűbb és jobb, kicserélni a teljes foglalatot?
Nincs pont olyan sehol, ragasztva van a panelra, és amúgy is nagy valószínűséggel rontanám el
![]() Sajnos pl. kivetőszerkezetes a foglalat, elég mélyen van a gépben, stb. A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2015
A regebbi fenykepezokben alatalaban nagymeretu Flash van, ezert mi lenne, ha egy adaptert keszitenel mikro foglalat szamara. Magyaran, odaforrasztanad a vezetekeket a regi foglalathoz. Egyebkent szerintem is bonthatonak kell lennie. Van altalaban egy fembol keszult hid a szerkezet felett, azt kibontva (oldalt szokott lenni beforrasztva) hozzafersz az erintkezokhoz.
Hello! Mivel úgy látom nem válaszolt senki..
Nem ismerem a készüléked, de elvileg jó lehet. Csak azt nem értem, miért nem a 2-es és 5-ös csatlakozási pontra akarod kötni. (Tovább a nyíl irányában jobbra.) Mert így kikerülöd a zajzárt, valamint a rajzból azt látom ezek a pontok valami panel csatlakozó pontjai, ahol általában könnyebb hozzá férni.
Ezen nincs beforrasztva a teteje. Nem tudom, a képen levőről hogy szedték le, én nem merem (ezt az idióta megoldást, úgy van összekötve szalagkábellel a két nyák, hogy a nyák középső rétege a szalagkábel...)
Amúgy a foglalat le van ragasztva a nyákra. :S Még ha forrasztva lenne ![]() "A regebbi fenykepezokben alatalaban nagymeretu Flash van, ezert mi lenne, ha egy adaptert keszitenel mikro foglalat szamara." Mire gondolsz? Compact Flash van benne, SD adaptert tegyek bele? Nem is hülyeség. ![]()
Utánanéztem, tényleg van aki így használja -> CF to SD adapter megrendelve, meg vettem pár foglalatot is
![]() Fixre nem tudom bedrótozni az adaptert, mert ha benne van a foglalatban, nem lehet összerakni a vasat (ez a legtöbbnél így van, a ház is szerepet játszik a kártya megvezetésében). Viszont így ha egy-két behelyezést kibír, az nekem már jó, nem beszélve arról, hogy mennyivel olcsóbb a SD kártya a CF-nél. Köszi az ötletet ![]()
sziasztok!
Olyan időzített kapcsolót keresek, ami megadott időközönként rövidrezár 2 vezetéket. Mondjuk 10 percenként. Építeni nem szeretnék, inkább venni! Köszi!
Sziasztok!
Ne lincseljetek meg azonnal a kérdésem miatt. 12V stabil tápról működő áramkör GND pontja összeköthető a hálózati földeléssel? Ha igen: - mi az előnye? - miért nem érdemes? Köszönöm a választ! A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2015
Összeköthető, mert a stabil táp GND -je (remélem) földeletlen, de mi célod vele.
Érintésvédelmi szempontból a táp primer oldalát rá lehet, sőt kell kötni a védőföldre, de a szekundert nem. A leválasztó hálózati trafó miatt az lesz földön, amit megfogsz. Érvényes ez az erről a tápról működtetett berendezésre is. Ha eza berendezést is összekötöd a védő földdel, akkor már földhurok gondjaid lehetnek akkor, ha pl. egy másik, védőföldes berendezéssel összekötöd.
A stabil táp földeletlen (gyári), mert csak 2 csatlakozási ponton kapcsolódik a hálózathoz.
Egy MOC3063-al kapcsolok egy 230V-os szivattyút, aminek van védőföldje. Közel van egymáshoz a GND és a 230V ezért gondoltam, hogy összekötöm a védőfölddel.
Hello! Ha leföldeled, legfeljebb nem ráz meg ha átüt. De hogy ki ne gyulladjon, attól nem fog megvédeni. Célszerű lenne a távolságot is helyrehozni. Ha nyák, akkor esetleg átfűrészelni a közt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |