Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2503 / 3615
(#) szamóca válasza pjg hozzászólására (») Okt 9, 2015 /

Ajtótokja, asztalosa válogatja.
(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Okt 10, 2015 /

Nekem gyönyörű fa ajtókat készített az asztalos , a régi papír ajtók helyett (a bau..x ára alatt!) és ő maga rakta-igazította bele a régi tokba .
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 10, 2015 /

A többség nem vállalja. Annyi idő alatt komplett új ajtót készít. Persze drágábban. Munkanélküli, nyugdíjas, vagy kevés géppel rendelkezők csinálnak ilyesmit.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2015
(#) Buvarruha válasza pjg hozzászólására (») Okt 10, 2015 /

Ebben az a vicces, hogy "kevés géppel" egy komplett bűtorszettet is könnyebb megcsinálni lakásba, mint egy ilyen ajtót, ehhez gyakorlatilag minden kell.
(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Okt 10, 2015 /

Idézet:
„Annyi idő alatt komplett új ajtót készít”
Igen ez komplett új ajtó csak a keret maradt a falban .Szerintem ezen kár vitatkoznunk , aki nekem csinálta az egy tökéletesen felszerelt műhely tulajdonosa, nagyon sok ajtót ablakot és egyedi bútorokat készít , ha kell bútorlapból ha kell tömör fából . Ez csak hozzáállás kérdése , ha meg tud csinálni egy ajtót kerettel akkor kész keretbe is tud csinálni .
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2015
(#) jani1987 hozzászólása Okt 10, 2015 /

Elkezdődött a lomtalanítás itt nálunk, de a helyi "őslakosok" már azelőtt elvittek mindent mielőtt szétnéztem volna. Azért remélem nekem való dolgok még nem voltak közte, mert tegnap haza felé jövet az előttem haladók csomagtartóján a dobozba felismertem egy vezetékes telefont meg egy bontott panelt.
(#) BarnaPili válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 10, 2015 /

Mikor olyan helyre vet a munka,ahol lomi van,iszonyatos lelkierő kell,hogy ne szedjek össze minden kincset.Ugyanez van,ha kidobott TV-t látok. Pár hónapja a 44-sn az egyik parkolóba egy síkképcsöves SONY volt kihajítva,tegnapelőtt meg egy 51-es Thomsont láttam. De van elég ilyen dolog otthon édesanyámnál,azok sem mozdultak ,mióta nem lakom otthon.
Üdv! István
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 10, 2015 /

Akkor zárjuk azzal a témát, hogy a te embered a kivétel. Sajnos a többség elhajt a francba.
(#) zoly15 hozzászólása Okt 10, 2015 / 1

Sziasztok!
Hengerfejes mizzéria végéhez közelítek.
Ma sem Tétlenkedtem nyomattam tovább a Projektet .
Megtakarítottam az Alkatrészeket , majd beszereltem a szelepeket és a Rugókat is.
Majd gyakorlatilag Készen is lettem ,a szelepeket még vákuummal fogom ellenőrizni.
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 10, 2015 /

Szuper, ügyes vagy! De hát mi mást is várhattunk volna tőled.
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 10, 2015 /

Köszönöm szépen, kíváncsi leszek teljesítményen lehet-e majd érezni ezt a sok melót
(#) Bakman válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 10, 2015 /

Ha elindul, mindenképp. Nem semmi munka...
(#) zoly15 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 10, 2015 /

Köszönöm az elismerést, egy pár óra melót beletettem
Vágyakozva várom a pillanatot.... (Egy hét múlva)
(#) jani1987 hozzászólása Okt 10, 2015 /

(#) Szárnyas válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 11, 2015 / 1

Engemet meg a "honfoglalás" szó irritál. A krónikáink nem ismerik ezt a szót, helyette a primus ingressus és a secundus ingressus kifejezést említik, ami a magyarok első és második bejövetelének fordítható, de a bejövetel helyett szerintem nyugodtan használható a visszajövetel szó. A honfoglalás kifejezés elterjedése meg alapul szolgált a környező népek nemzeti sovinizmusának megerősödéséhez velünk szemben. Arról nem is beszélve, hogy a 896. (895.) év egy a történészek által megállapított évszám, és korántsem biztos, hogy tényleg akkor történt.
Ami meg a videót illeti, nem tudom mire jó az, ha egyesek a másik emberen viccelődnek, hogy milyen tájékozatlanok és tanulatlanok azok. Miért kellene minden embernek ugyanazon a szellemi szinten állnia? Az már más kérdés, hogy az általános szavazati jog alapján az ő szavazataik is ugyanannyit érnek, mint mondjuk egy tanultabb emberé. De ebbe már nem akarnék belemenni, mert kapok a fejemre. Egyébként azt is el tudom képzelni, hogy a műsor készítői azért fizetnek az alanyoknak, hogy azt mondják amit ők szeretnének.
(#) BarnaPili válasza Szárnyas hozzászólására (») Okt 11, 2015 / 1

Az ilyen műsorok célja,hogy a nézők"jobb" embernek érezzék magukat. Ezért néz ilyet a polgár.
(#) jdani hozzászólása Okt 11, 2015 /

Üdv. Mi a foglalkozása annak, aki a vasúton a vagonokat kapcsolja össze, a váltókat váltja, az egyik vágányról átteszi a vagont a másik vágányra? Hogy hívják?
(#) ronin75 válasza jdani hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Kocsirendező. Talán.
(#) szucsistvan123 válasza jdani hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Vasutas!
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2015
(#) szucsistvan123 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Ja nem! Bakter!
(#) jdani hozzászólása Okt 11, 2015 /

A bakter az más, szerintem a kocsirendező lesz az.
(#) ronin75 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Bakter: Vasúti pályaőr. A sorompót kezelő, és a sínpálya egy szakaszán a forgalomra és a sínek állapotára ügyelő vasúti alkalmazott.
(#) Gafly válasza jdani hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Több munkakört is felsoroltál. Mi a kérdés, vagy csak hallottál egy jópofa viccet?
(#) Ricsi89 válasza jdani hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

A vagonokat a mozdony teszi át az egyik vágányról a másikra. Aki a váltókat váltja az a váltókezelő, a kocsikat pedig több munkakörben dolgozó is összekapcsolhatja.
(#) gernerakos válasza jdani hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Tudtommal a kocsirendező kapcsolja a kocsikat illetve a ő jelez a mozdonyvezetőnek, hogy meddig mehet, stb, a váltókat a forgalmi irodából irányítja a forgalmi szolgálattevő, vagy nagyobb helyeken a váltókezelő. Azt, hogy melyik kocsit melyik vágányra tolják át, azt a tolatásvezető határozza meg. Nem vagyok benne 100%-ig biztos, de szerintem így van.
(#) jdani válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

A munkám nevére vagyok kíváncsi magyarul. Amit írtam, azt csinálok, és a szlovák nevét lefordítva kocsirendező, ( ha szó szerint fordítom le, akkor kB áthelyező lesz) de mivel ilyen nincs, így szerintem az én munkám a kocsirendező lesz.
(#) MikulaSan hozzászólása Okt 11, 2015 /

Faterom mikor a vasútnál volt Tolatás vezető címszóval ő kapcsolta össze a kocsikat és szét illetve irányította a mozdonyokat a másik rá kapcsolandó vagon sorhoz
(#) Ricsi89 válasza jdani hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Akkor az kocsirendező lesz.
(#) Nemtudhatod hozzászólása Okt 12, 2015 / 2

Kocsirendező munkakörben ellátandó feladatok:

A „kocsiösszeállítás” szerinti jármű kapcsolások elvégzése.
A tolatás részére a helyszíni állítású váltó állítása a tolatásvezető rendelkezése szerint.
Tolatás közbeni jelzés adása, a tolatási terület figyelése, valamint a jármű „megfutamodásának” megakadályozása az Utasítás és belső szabályozások szerint
(#) nagym6 hozzászólása Okt 12, 2015 /

A "Sarus" eddig kimaradt. Aki a guruló vagonok elé fékezősarut tesz a sínre, így lassulva ütközik a vagon a többihez, ezután összeakasztja.
Következő: »»   2503 / 3615
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem