Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ajtótokja, asztalosa válogatja.
![]()
Nekem gyönyörű fa ajtókat készített az asztalos , a régi papír ajtók helyett (a bau..x ára alatt!) és ő maga rakta-igazította bele a régi tokba .
A többség nem vállalja. Annyi idő alatt komplett új ajtót készít. Persze drágábban. Munkanélküli, nyugdíjas, vagy kevés géppel rendelkezők csinálnak ilyesmit.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2015
Ebben az a vicces, hogy "kevés géppel" egy komplett bűtorszettet is könnyebb megcsinálni lakásba, mint egy ilyen ajtót, ehhez gyakorlatilag minden kell.
![]() Idézet: Igen ez komplett új ajtó csak a keret maradt a falban .Szerintem ezen kár vitatkoznunk , aki nekem csinálta az egy tökéletesen felszerelt műhely tulajdonosa, nagyon sok ajtót ablakot és egyedi bútorokat készít , ha kell bútorlapból ha kell tömör fából . Ez csak hozzáállás kérdése , ha meg tud csinálni egy ajtót kerettel akkor kész keretbe is tud csinálni . „Annyi idő alatt komplett új ajtót készít” A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2015
Elkezdődött a lomtalanítás itt nálunk, de a helyi "őslakosok" már azelőtt elvittek mindent mielőtt szétnéztem volna. Azért remélem nekem való dolgok még nem voltak közte, mert tegnap haza felé jövet az előttem haladók csomagtartóján a dobozba felismertem egy vezetékes telefont meg egy bontott panelt.
Mikor olyan helyre vet a munka,ahol lomi van,iszonyatos lelkierő kell,hogy ne szedjek össze minden kincset.Ugyanez van,ha kidobott TV-t látok. Pár hónapja a 44-sn az egyik parkolóba egy síkképcsöves SONY volt kihajítva,tegnapelőtt meg egy 51-es Thomsont láttam. De van elég ilyen dolog otthon édesanyámnál,azok sem mozdultak ,mióta nem lakom otthon.
Üdv! István
Akkor zárjuk azzal a témát, hogy a te embered a kivétel. Sajnos a többség elhajt a francba.
Sziasztok!
Hengerfejes mizzéria végéhez közelítek. ![]() Ma sem Tétlenkedtem nyomattam tovább a Projektet . Megtakarítottam az Alkatrészeket , majd beszereltem a szelepeket és a Rugókat is. Majd gyakorlatilag Készen is lettem ,a szelepeket még vákuummal fogom ellenőrizni.
Szuper, ügyes vagy! De hát mi mást is várhattunk volna tőled.
![]() ![]()
Köszönöm szépen, kíváncsi leszek teljesítményen lehet-e majd érezni ezt a sok melót
![]()
Ha elindul, mindenképp.
![]()
Köszönöm az elismerést, egy pár óra melót beletettem
![]() Vágyakozva várom a pillanatot.... (Egy hét múlva) ![]()
Engemet meg a "honfoglalás" szó irritál. A krónikáink nem ismerik ezt a szót, helyette a primus ingressus és a secundus ingressus kifejezést említik, ami a magyarok első és második bejövetelének fordítható, de a bejövetel helyett szerintem nyugodtan használható a visszajövetel szó. A honfoglalás kifejezés elterjedése meg alapul szolgált a környező népek nemzeti sovinizmusának megerősödéséhez velünk szemben. Arról nem is beszélve, hogy a 896. (895.) év egy a történészek által megállapított évszám, és korántsem biztos, hogy tényleg akkor történt.
Ami meg a videót illeti, nem tudom mire jó az, ha egyesek a másik emberen viccelődnek, hogy milyen tájékozatlanok és tanulatlanok azok. Miért kellene minden embernek ugyanazon a szellemi szinten állnia? Az már más kérdés, hogy az általános szavazati jog alapján az ő szavazataik is ugyanannyit érnek, mint mondjuk egy tanultabb emberé. De ebbe már nem akarnék belemenni, mert kapok a fejemre. Egyébként azt is el tudom képzelni, hogy a műsor készítői azért fizetnek az alanyoknak, hogy azt mondják amit ők szeretnének.
Az ilyen műsorok célja,hogy a nézők"jobb" embernek érezzék magukat. Ezért néz ilyet a polgár.
![]()
Üdv. Mi a foglalkozása annak, aki a vasúton a vagonokat kapcsolja össze, a váltókat váltja, az egyik vágányról átteszi a vagont a másik vágányra? Hogy hívják?
Vasutas!
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2015
Ja nem! Bakter!
Bakter: Vasúti pályaőr. A sorompót kezelő, és a sínpálya egy szakaszán a forgalomra és a sínek állapotára ügyelő vasúti alkalmazott.
Több munkakört is felsoroltál. Mi a kérdés, vagy csak hallottál egy jópofa viccet?
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2015
A vagonokat a mozdony teszi át az egyik vágányról a másikra.
![]()
Tudtommal a kocsirendező kapcsolja a kocsikat illetve a ő jelez a mozdonyvezetőnek, hogy meddig mehet, stb, a váltókat a forgalmi irodából irányítja a forgalmi szolgálattevő, vagy nagyobb helyeken a váltókezelő. Azt, hogy melyik kocsit melyik vágányra tolják át, azt a tolatásvezető határozza meg. Nem vagyok benne 100%-ig biztos, de szerintem így van.
A munkám nevére vagyok kíváncsi magyarul. Amit írtam, azt csinálok, és a szlovák nevét lefordítva kocsirendező, ( ha szó szerint fordítom le, akkor kB áthelyező lesz) de mivel ilyen nincs, így szerintem az én munkám a kocsirendező lesz.
Faterom mikor a vasútnál volt Tolatás vezető címszóval ő kapcsolta össze a kocsikat és szét illetve irányította a mozdonyokat a másik rá kapcsolandó vagon sorhoz
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2015
Kocsirendező munkakörben ellátandó feladatok:
A „kocsiösszeállítás” szerinti jármű kapcsolások elvégzése. A tolatás részére a helyszíni állítású váltó állítása a tolatásvezető rendelkezése szerint. Tolatás közbeni jelzés adása, a tolatási terület figyelése, valamint a jármű „megfutamodásának” megakadályozása az Utasítás és belső szabályozások szerint |
Bejelentkezés
Hirdetés |