Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Van két Gembird Silvershield túlfesztültségvédős elosztóm, viszont se a dobozában, se a gyártó weblapján nem találok magyarázatot hozzá. Ami a dobozán van, az nekem nem sok, pedig jó lenne, ha a rajta lévő jelzéseket el tudná magyarázni valaki. Csináltam a dobozról képeket: kép 1 kép 2 kép 3 Ahogy az látszik, vannak égők rajta. Mindkettőt számítógéphez használom, egyik egy külvárosi házban van, a másik panelházban. Egyik ház fali konnektorairól sem tudok semmit, viszont máshogy világít a 2 helyen a 2 elosztó. A külvárosi házban CSAK a Wiring-hez tartozó 2 lámpa közül a Wrong világít sárgán. A panelházban használton pedig a Wiringhez tartozó mindkét lámpa világít, tehát a Wrong sárgán és az Ok zölden. Fogalmam sincs, ezek miket jelentenek, és hogy pl. az elosztók alján található fekete "reset" gomb mire jó. Azt is hallottam, hogy ezek csak földelt fali konnektor esetén hatékonyak védelmi szempontból, gondolom a földelést tudja megmondani valamelyik lámpa rajta? Kérlek, segítsetek, köszönöm!
Szia!
megnéztam a képeket, és amit megtudtam a némettudásommal: - jelzi a készülék ha szivárgó áramot észlel,vagyis sérült vhol a vezetékszigetelés,illetve képes egy "öntesztre". egyébként mások biztosan többet tudnak majd segíteni...
Valóban csak földelt konnektornál müködik. Paneloknál nem jellemző hogy földeltek a konnektorok a szobákban. Azt hogy be van-e kötve a földelés egyáltalán azt egy multiméterrel te is ki tudod mérni. Úgyanis attól hogy földelt az aljzat , mégha látszólag vezetékkel be is van kötve lehet hogy még sincs földelés.
Hali!
Idézet: „Azt is hallottam, hogy ezek csak földelt fali konnektor esetén hatékonyak védelmi szempontból” Így van! Idézet: „A külvárosi házban CSAK a Wiring-hez tartozó 2 lámpa közül a Wrong világít sárgán.” Hibát jelez. ...gondolom nincs védőföld... Idézet: „A panelházban használton pedig a Wiringhez tartozó mindkét lámpa világít, tehát a Wrong sárgán és az Ok zölden.” Ok=hálózat rendben... ...de itt nem értem, hogy akkor mér jelez a "wrong"(=hiba) led...
Talán segít valamiben:
-észreveszi ha a fali csatlakozó nincs jól huzalozva -észreveszi a földeléssel kapcsolatos hibákat -extra hely a csatlakozók között a méretes dugasztápoknak -lyukak és akasztók a rögzítésre -mindhárom "vonal" védett(fázis, null, föld) a tüskéktől -rádiófrekvenciás zavarok szűrése a zaj 99 százalékát szűri 100 KHz és 1GHz között -a modem fax telefonnal nem értem mit akar mondani -automatikus leoldás 10A 250V kis reakcióidő -VDE által garantált 16A kábel
Idézet: „-a modem fax telefonnal nem értem mit akar mondani” A telefonvonalat is védi a feszültségtüskéktől...
szia!
Nekem van 1 tulfeszvédős rajzom nekem az elosztómhoz még rajzot is adtak Persze értékek sajna nincsenek Ha gondolod megkereshetem neked... üdv!
Értékek nélkül nem lehet után építeni
De azért kösz!
Üdv Mindenkinek!
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat. Nos, az egyik legzavaróbb dolog az, hogy Idézet: Illetve, nem tudom, hogy melyik fénnyel jelezheti a földelési gondot és melyikkel a másikat...„A panelházban használton pedig a Wiringhez tartozó mindkét lámpa világít, tehát a Wrong sárgán és az Ok zölden.” Meg ugye a Reset gomb... Mit takar a nem jó huzalozása a csatlakozónak?
Ha 180 fokkal elfordítva dugod be a konektorba, akkor sem változik?
A "reset" nálam azt jelenti, hogy ha a túláramnál a kismegszakítója leold, azzal lehet azt visszaállítani.
szia!
itt a rajz remélem ki tudsz belőle valamit hozni üdv!
szia!
ezek azért 1X használatosak : túlfesz után cserélni kell.. a villmosági kereskedésekben kaphatnál márkásat is de megérne 70 000 Ft-t? ? ráadásul működés után ezt is cserélni kell... konektor " földelés probléma: legalább 150W-s izzót -mint terhelést rákötszz . közben voltmérővel nézed a feszültséget .előszor L___N között utána L___PE között utána N___PE között. két helyen kell a 230V-ot találnod / határok 198 és 265 V / a nem jó huzalozás----- A LEGJOBB DUMA : a földelő vezető hossza max. 10m a konektor és föld között. a földelés értéke kisebb mint 5 ohm megvan a N__PE öszekötö vezeték... nincsenek felcserélve stb. kb 30 oldalnyi előirás ......
Üdv!
A mondandód 2. felét nem értem innentől: ,,a nem jó huzalozás----- A LEGJOBB DUMA". titi: megpróbáltam, de nem változott. Kérdés: az mennyit számít, ha nem közvetlenül a falba van dugva, hanem egy öreg elosztóba, ami a fali konnektorba van dugva?
szia!
amig nincs villám / túlfesz --semmit ! de ha van-- AKKOR --működik-e? A lényeg annyi lenne a Sz. gép és a föld között ne legyen 10m-nél több vezeték / induktivitás ! /ezt nemigen lehet betartani --ha csak minden fém csövet be nem kötsz a védővezethöz.
Szia!
a huzalozásról: vannak ajánlások .hogyan kell elvezetni -fémcsövet keresztezni a hurkokat elkerülni----nálunk 1 lakás sem igy készült----ALAPBÓL NEM MEGFLELŐ !! a lindab csarnokok és elosztó rendszerük igen. tehát a csodát csak várni lehet-- de villámcsapásnál nem lessz szerencséd....
Olvasgatva a hozzászólásokat a különböző "túlfeszültséglevezetős" hosszabbítókkal foglalkozó fórumtémákban, nekem az jön le, hogy mindenki teljes védelmet vár, akár villámcsapás esetén is.
Ez a cikk talán egy kicsit segít eloszlatni a kételyeket, és rávilágít arra, hogy a D-típusú levezető(hosszabbító) csak a legutolsó lépcsője a védelemnek: Bővebben: Túlfeszültség-védelem
Sziasztok!
most tervezem egy ilyen túlfesz védő beszerzését a koliba mert a legutóbb amikor a szinten lecsapodott az áram (egy modern koli nincs még 1 éves!ahhoz képest...) megtudtam hogy nagy ingadozások vannak (a helyi elektronikai karbantartó fönök mondta ). nézegettem szét és egy rakaton vannak RJ45ös csatlakozok! az mire jó? lehet vele a netet is osztani vagy micsaoda? azt mért kéne fúlfesztől védeni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |