Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   237 / 313
(#) uniman válasza help hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Csavarokat ne keress! Bővebben: Link
(#) help válasza uniman hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Hm, szóval feszegetni kell a szélét, na ez érdekes. Köszi a linket. Na ha ez kell akkor ez kell, nekilátok feszegetni. Azért óvatos leszek Most viszont egyéb dolgom van, de ha megleszek vele, jelentkezem.
(#) bbalazs_ válasza help hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Lapos,szeles pengeju kessel vagy regebbi telefonkartyaval erdemes szetpattintani, a keskeny dolgok, pl. csavarhuzo csak turjak a muanyagot.
(#) help válasza uniman hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Na, nekiestem, de bevallom elakadtam. Eleve a talpát sem tudtam kiszedni, de gondoltam annyi baj legyen hátha anélkül is megy. A vékony keretet lefeszegettem, aztán próbáltam a belső panel kivenni a keretből, de nem engedi. Felül szépen jönne ki, de lent valami tartja, kb. ott ahol a talpa belemegy a törzsébe. Lehet ott is van valami rögzítő amihez a talp miatt nem férek hozzá.

Egyelőre itt tartok, még küzdök, de lövésem sincs hogy tudnám kivenni
Feszegethetném erősebben is de félek hogy eltöröm... nyilván simán ki kéne jönnie a hátsó borításból, de nagyon nem akarja...
(#) help válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Köszi, kicsit elkéstél vele, már csavarhúzóval feszegettem el Egyből láttam hogy öli a műanyagot akármilyen óvatos vagyok, szóval az alján kezdtem mert az úgyse látszik, aztán belejöttem és mire körbeértem már egész jól ment Kicsit összekarcoltam, de ezt csak az látja aki direkt keresi, annyira nem vészes.
(#) help válasza help hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Ebben a videóban 1:25-nél a srác csak szépen lehajtja a hátsó borítást a panelről, mintha lapozna egy könyvben, látszólag semmi sem tartja, én meg csak kitörni tudnám

Mi tarja nálam???

https://youtu.be/R7JD10BBaos?t=85
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2015

Na, csak SIKERÜLT kiszedni!
Megnéztem jópár youtube-os videót, de bár a típusszám stimmelt, egyik se olyan volt mint az enyém ennél a talpát kellett szétszedni, de teljesen, és a végén a talp törzsét 4 csavar rögzítette a monitor testéhez. Na de ezután már könnyű volt.... innen más simán kiemeltem a borításból a panelt, és leválasztottam a gombokat. És most? Vissza az egész gombok nélküli teszt?

Na visszadugtam a gépre, most itt fekszik szegény kibelezett monitor az asztalon, ezen írok most is, kicsit táblagép-feelingje van

Várok.... meglátjuk kezdi-e megint a kikapcsolgatást....

Amúgy nem tudom mi ez, hogy az én monitorom nem pont olyan mint a youtube-videókon, lehet valami hamisítvány? Ha jól rémlik vagy 5 éve vettem az Extreme Digitalban, eddig minden oké volt vele, a szemem is szereti.

Ha így nem fog kikapcsolni akkor simán szereljem össze anélkül hogy visszakötném a panelt a gombokhoz? Annyira nem hiányoznak a gombok, alapból mindig a legalacsonyabb fényerőn használom, csak ritkán emeltem feljebb a fényerőt átmenetileg ha nagyon világos volt a szobában, de enélkül is el tudom képzelni az életem. Vagy lehet venni új gombsor-panelt? Na mindegy, egyelőre várok hogy így is lekapcsolhat-e...

Ha lekapcsol, azért, ha nem, akkor meg azért fogok jelentkezni

Eddig jó....

Még nem merem elkiabálni, de úgy néz ki igazatok lesz, a monitor gombjai lehetnek hibásak.
Véglegest csak holnap tudok mondani, olyan eddig is volt - igaz ritkán - hogy órákig jó volt, szóval elvileg lehet most csak véletlenül jó, de ha holnap is oké lesz, akkor tuti a gombok.

Jó éjszakát, köszönöm nektek az eddig segítséget
Holnap megírom a véglegest.
(#) didyman válasza BlackForce hozzászólására (») Okt 12, 2015 /

Nem tudom, miért zavar ennyire, hogy nem értek egyet veled. A fényerő és a LED színe, spektruma (nem, az nem spektrum, hogy "hidegfehér") elég fontos dolog, ha nem csak az számít, hogy valami látszódjon a monitoron. Igyekeztem óvatosan fogalmazni ("kérdés, mennyire szempont"). Kérdésedre válaszolva, igen, van benne tapasztalatom, illetve konyítok valamit a fényhez is, és ezért írtam, amit. Ritkán, speciális esetben LED-esítek, mert számomra korrekt megoldás (tehát: Megfelelő szélesspektrumú LED, fényerőszabályzás) bekerülése, munkaigénye a számomra beszerezhető fénycsövek árát erősen közelíti.
A szem egészsége kapcsán: Igen, te is számos helyen olvashatsz arról, hogy a monitor fényereje környezeti fényviszonyok függvényében mennyire igénybeveszi a szemet, ráadásul látensen. Nem hiszem, hogy bármilyen költséghatékony megoldás ezt figyelmen kívül hagyhatja egy olyan eszköznél, amit napi sok órában néz az ember. Persze kirakatba tett kijelzőnél ennek nincs jelentősége, csak akkor beszéljünk erről is, mert nem olyan egyszerű, hogy csak beletolom a LED-szalagot és milyen olcsó.
(#) help válasza help hozzászólására (») Okt 12, 2015 /

Sziasztok,

ma is hibátlanul működik a "gombtalanított" kibelezett monitorom már 3 órája, szóval most már egész biztos hogy tényleg a gombokkal volt a hiba, nagyon köszi a segítséget, elsősorban bbalázsnak, de a többieknek is.

Na most mit lehet tenni a hibás gomb-panellel? Lehet javítani? Vagy cserélni kell?
Megmondom őszintén, így gombok nélkül is működik a monitor, tehát annyira nem vészes a dolog, de persze néha jól jönnének a gombok egy kis fényerő-változtatásra, ha meg lehet javítani valahogy akkor megjavítanám.
(#) Lucifer válasza help hozzászólására (») Okt 12, 2015 /

Van rajta más a gombokon kívül?
(#) help válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 12, 2015 /

Nincs. 5 gomb és kész.
Meg ebből a panelből kimegy a 3 eres vezeték a keretbe épített kis állapot-jelző led-lámpáig, amely zölden világított eddig ha ment a monitor és sárgával ha standby-ban volt.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2015
(#) verwolf9999 hozzászólása Okt 12, 2015 /

Üdvözlöm a kedves fórumozókat .
Nekem egy inverter lábkiosztása kellene hogy pótolni tudjam vele elhalálozott társát. Inverter
A segítséget előre is köszönöm.
(#) Buvarruha válasza verwolf9999 hozzászólására (») Okt 12, 2015 /

Nem olyan bonyolult. Egy GND egy táp és két másik szál van még. Az egyik a ki-bekapcs, a másik a fényerő, hogy melyik melyik az könnyen kideríthető, mérni kell rajta feszültséget. Ha kettőt megcseréled akkor sem lesz tragédia, legfeljebb amikor csökkented a fényerőt leáll az inverter ekkor megcseréled és kész is van. Hogy melyik melyik azt szemrevételezéssel ki tudod deríteni a csatlakozónál.
(#) verwolf9999 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 12, 2015 /

Köszönöm a válaszod . Közben érkezett egy olyan változat is amelyiken fel volt tüntetve minden , szóval ő került beépítésre . Ez meg tartalék .
(#) spgabor válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 13, 2015 /

Az LCD felől az LVDS-en a szinkronjelet melyik lábon keressem? Ezeknek meg kell egyezniük a d-sub-bal?
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Okt 13, 2015 /

Nem, ne az LVDS-en keresd, hanem a D-SUB-on! Van DVI bemenet a monitoron?

Nincs. A D-sub-on a 13-14-es láb a H és a V sync. Kizárásképp, meg mivel unatkoztam, újrakondiztam az egészet, hogy a tápzavart kizárjam. Mit kellene látnom a 13 és a 14-es lábakon? Van oszcilloszkópom, de a nem nagyon vagyok otthon a mérésben.
Amúgy 800x600-ban jó a pozícionálás, de 1020x768-ban már elcsúszik jobbra, 1280x1024-ben pedig kicsit felfelé is. Frekvencia változtatása nem segít rajta továbbra sem.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2015
(#) spgabor válasza spgabor hozzászólására (») Okt 13, 2015 /

Amit most vettem észre, hogy a felbontás állítgatásával az kép egy pillanatra a jó pozícióban jelenik meg, majd elcsúszik egyből.
Valamint a menüjében ha átállítom a színhőmérsékletet melegről hidegre, akkor a kék és zöld árnyalat szinte eltűnik is tiszta piros lesz a kép.

Annak a scalernak véres a torka. A szkópon nézd meg, hogy a 800x600 és a nagyobb felbontások között van-e különbségjelalakban. Ha a színek így el vannak álítódva, akkor be kellene lépni a szervízmenübe és ott beállíttatni saját magát, megfelelő háttérkép mellett, amin például rajta vannak a színek a legvilágosabbtól a legsötétebb árnyalatig (AIDA64 monitor diagnosztika opciója erre jó).

Szerviz menübe hogy tudok belépni? Igazából sok különbséget nem véltem felfedezni, nagyjából semmit nem mértem, csak egyszer egy négyszögjelet h-syncen. Azért is kérdeztem, hogy mit kéne látni, mert úgy gondoltam, hogy rosszat mérek.

Négyszöget kell mérni, de szépet, ha "karcos" az nem jó. A menübe való belépést és a többit nem tudom, annak utána kell nézni.

most azt guglizom, meg megmérem még egyszer, ha bejutottam a menübe, utána..
nem is kell guglizni, service manual írja
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2015
(#) spgabor válasza spgabor hozzászólására (») Okt 13, 2015 /

service menu factory reset megoldotta az összes írt hibajelenséget. De mitől fordulhat elő, hogy hibás adatot tartalmazott a memóriája a monitornak?
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Okt 13, 2015 / 1

Zavaros táp, írás közben megszűnt táp, írás közben erős elektrosztatikus zavar, hibás IC, bármi.

ok, mindenesetre köszi
(#) Auth Zsigmond válasza jannus hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

Találtam egy kidobott kijelzőt, elektronika nélkül. Az LCD panelt kiszedve fehér (12 V, 60 db/m-es) LED szalag darabbal pótoltam az élvilágító fénycsövet, szép homogén világító felületem lett.
Megemlítem (bár nem függ össze a kérdéseddel), az LCD panelról le (kísérletezés céljából) le szerettem volna szedni a rá laminált polarizációs fóliát, ez sajnos a számtalan kipróbált módszer (hővel, oldószerrel, stb.) ellenére is csak "részletekben" sikerült...
(#) belfi2 hozzászólása Okt 14, 2015 /

Sziasztok!

Kaptam egy LCD karcos monitort. a karcot tudom hogy nem lehet javítani de az alatta lévő elmosódott foltot lehet e? (Rajzolt kép,a fekete vonal jelenti a sérülést.)
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2015

moni.jpg

(#) rohi hozzászólása Okt 14, 2015 /

Sziasztok
Az alábbi monitor javítására szeretnék segítséget.
Mikor hozzám került akkor a táp ráadása után "szervizmódba lépett",váltogatta a színeket
az LCD-én de a menüt nem értem el,ill nem tudtam a kezelő gombbal kikapcsolni.
Kicseréltem a 24C memóriát (elektrotanya cikk),de a helyzet annyiban változott csak,hogy már be-ki
tudom kapcsolni,van fehér kép a kijelzőn,menü viszont továbbra sincs.
Feszültségeket ellenőriztem (sajnos nincs rajzom csak sejtésre),a mem.IC tápja rendben zárlat nincs.
Első bekapcs utáni power led villogása jelezte,hogy a memóriát tölti?
Következő: »»   237 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem