Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szia! Akkor ezek szerint nagyon rendes fiú voltál a múlt évben, rendesen vezetted a villamost, nem kaptál bünticsekket, meg ilyenek. Na de azt hiszem jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon hogyan fért be a csizmádba?
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2015
Nem kaptam csekket, és szőnyeg szélén sem voltam. (Sajnos, 3 balesetbe is sikerült belekeverednem. Csizmám meg tizen éve nincs, így semmi probléma...
Macsek! Ezen az ultrahájgdefinésön tévén mit fogsz nézni? Remélem nem retekklubbot, meg trévétút?
Amúgy gratula hozzá!
Arra lennék kiváncsi, hogy PC-re kötve milyen input lag-ja van?.
Egyenlőre a saját 4K-s videóimat, meg amit még lelek a neten. Most még nem túl bő a választék, de a fullhd tartalmak is gyönyörűek rajta.
Az nem tudom mi, de hdmi-vel van rákötve, mert vga az nincs...
Pedig az Victor Reinz tömítések a legjobbak között vannak, ha lehet mindig azt használok. Hosszú évek alatt nem volt szerencsém selejteset találni, de mint látjuk van.
Ámítógépes játékosok miatt kellő adat. Mennyire gyorsan válaszol a tévéd a kiküldött jelekre. Magyarán ha lődözöl és hirtelen fordulsz, mennyi a késedelem a kép és az egér elmozdulása között. Kemény játékosoknál az ezredek számítanak.
Ne is beszéljetek az ámítógép játékokról. Engem úgy fel tud húzni az agar.io. Összeállnak az emberek, és csapatokban szemétkednek a többiekkel. Igazságtalan. Le is törölném a gépről, ha nem egy weboldal lenne!
Valamikor -őskorban- a 192x256 felbontásnál lövöldöztünk, ZX Spectrumon. És elájultunk az Amiga 256x640 felbontásán. Ma meg itt tartunk.
És ennek ellenére 20 éve nem kockásodott be a vizilabda közvetítés képe ha belecsapott valaki a vízbe. Már UHD TV-t lehet venni, de a digitális kép még mindíg csak 720p-ben jön ki a stúdióból, amit aztán a tisztelt kábelszolgáltatók úgy agyontömörítenek, hogy egy nézhetetlen ótvar lesz belőle. Igaz, a mai műsorokhoz jó ez is, mert tartalom úgysincs.
A 2mm-es rést, 3mm-es fúróval, ez má' döfi!
Nem úgy, ez egy led sor lenne, most lapos ledek vannak benne, így gyakorlatilag egy rés, de ha kicserélem őket kerek ledekre, akkor kéne 3mm-es fúró, a 3mm-es ledekhez. De ez már off az offban.
Hello!
Egy vastagabb laposvas mellett flexkoronggal ki tudod vágni. Van belőle 2 mm széles is. Csak olyat vegyél,ami aluhoz való. Figyelj a szélekre,ott reszelővel kell kiigazítani. Először csinálj próbavágást párat. István
Most vettem észre, konyhában áll a víz. Karos csaptelepünk fém teste egyszerűen elrepedt. Igaz már 2 éves, igen sokat bírt. Két hónapja cseréltem a másikat, ugyanígy a fémtest elrepedt. Víznyomás nyomáscsökkentővel alacsony, 2bar alatt van.
Elképesztő szarokat gyártanak, ilyen soha nem volt, hogy vízcsap repedne önmagától. Ha fél napig nem vesszük észre, mindent eláraszt. Nem lehet tudni milyet vegyen az ember, ez a kettő is más gyártmány.
Én is ezt a márkát választottam ,pislogtak is rám mikor jeleztem hogy hibás
De a drágaszágnak nem lehet hibás tömítést adni!
Szerintem MOFÉM csapot vegyél. Azzal még nincs gond.
Csaptelepben jó, de sarokszelepben nem jó, már több példa volt rá ,hogy egyszer csak szépen sutyiban lelövi magáról a szelep fölső részt és ömlik a víz, pedig nem is olcsó szelep
Tudom, de még az előző melóhelyen voltak ilyen példák
Csaptelepből olyat kell venni ami nehéz ,mert van benne anyag.
Mindenből olyat kell. Ezt a Flexeken tanultam meg. Amikor ide költöztünk vettem egy kínai flexet ami akkor épp a legolcsóbb volt a barkácsáruházban. Tíz éven keresztül nyúztam, hibátlanul működött, tán csak egyszer javítottam a hálózati zsinórját. Amikor a kerítést építettem akkor is folyton kellett, de egyszer csak megállt. Át mentem a szomszédomhoz, elkértem az övét, amit aztán tíz perc alatt leégettem. No mondom dolgozni kéne hát beültem a kocsiba el egy áruházba vettem mindjárt két kinézetre ugyanolyan masinát mint az enyém volt. Egyet dolgozni, egyet a szomszédnak. Amikor otthon kézbe vettem, éreztem, hogy könnyebb mint a régi. Ennek ellenére elvoltam vele vagy fél évig, amikor is szét törött benne a fogaskerék. El a boltba újabb flex ugyanolyan kinézettel húsz perc alatt kivégeztem. Mind a hármat szétszedtem. Akkor jött a meglepetés. Az elsőben rendes csapágyak voltak, a forgórésze körülbelül 12cm hosszú. A másodikban a nagy fogaskerék hátsó csapágya csak egy bronzpersely és a forgórésze csak 8cm hosszú. A harmadikban nem volt egyetlen csapágy sem. Vasból készült perselyek voltak minden csapágy helyén és a forgórésze csak 5cm hosszú volt.
Ilyen adatot nem adtak meg. Gondolom, gyenge ez az érték, mert különben dicsekednének vele, s még drágábban lehetne eladni... Amúgy az egérrel folyvást gondban vagyok, mert mindig elbújik. Főleg világos háttéren.
Valaqmikor 1989 előtt ájuldoztunk a nyugati és egyéb külföldi technikáktól. Most itt vannak.
Ez igaz, de akkoriban a kínai holmi egzotikusnak számított.
Hát sajna ez van manapság már tartós holmit nem igazán lehet kapni.Vagy ha igen akkor ritka és aranyáron van.Apám pl több mint 20 éve nyüstöli a bosch flexét.Majdnem napi szinten.1x kellett tekercseltetni a forgórészét 8 ezerért mert kihullott a kollektorból egy darab.Akkor olyan 25 ezer körül voltak a hasonló bosch felxek.Szerintem megérte megcsináltatni egyrészt azért mert a mai napig jó másrészt mert az új ettől csak rosszabb minőségű lehet.
Akár tizedekről is szó lehet egy alsókategóriás Tv-nél. Nem csak játéknál lényeges egy ablakot nem tudok rendesen bezárni ilyen TV-s késésnél, mert mire odaér az egér, már rég túltoltam.
Ilyen gond nálam nincs. Most próbáltam. Nem tudom, mérni hogy lehetne, de érzésre százados nagyságrendbe tenném. Az hozzátartozik, hogy nem egészen alsó kategóriás, mert egy 7000-es sorozatú, idei modell. Ez a legnagyobb sorozat, amit még nem lehet (hardveresen) bővíteni. Mert a 8 és 9 ezresekhez évente adnak ki bővítő egységet egy vagyonért. Én úgy voltam vele, hogy inkább a tudása legyen nagyobb, mint a mérete. Jelenleg ár-érték kategóriában szerintem ez volt a legjobb vétel, legalábbis ebből a márkából. Csak nagy vonalakban: uhd, smart, 3d, wifi, bluetooth, pvr (időeltolással), dupla tuner (dvb t; c; s), pip, hangvezérlés, mozgás-, és gesztusvezérlés (utóbbiak csak opcionális kamerával), két távirányító (klasszikus és smart)... Hirtelen ennyi jutott eszembe, de lehetne folytatni, ha elővenném a marketing-maszlagot.
Egyébként azt a minimális késést, ami biztosan van, akár a grafikus kártya is okozhatja, vagy a vezeték nélküli touchpad, amit évek óta használok...
Ha előtte is TV-t használtál, vagy késős (jellemzően néhány DELL) monitort, akkor már megszokhattad én is megszoktam annó egy hét alatt. A vezetéknélküli tácsped és hasonlók késését észre sem veszem, de a TV-st általában igen, a VGA késése Windows alatt egérnél nagyon minimális. Ha nem a legalja akkor ez már annyira nem vészes, de az alsókategória az időutazás. Amúgy vettél rá kiterjesztett garancciát? Ha nem, akkor kondenzátorozd át és tegyél hűtőbordát a processzorra, ha van rajta akkor nagyobbat. Gyárilag annyira méretezik a hűtést általában, hogy éppen ne forrassza le magát a processzor.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |