Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sajnos csak kétt front üzem modban van,És nem értem miért csinálja ezt.
Pedig mindent jolcsinaltam.Vagyis remélem
Megvan a gond.Akkor halgat el a másik csatorna az erősitőn ha rca dugo külső része a testre ér,
És egyből lejeb megy a hang. ?
Meg van a gond.Mivel kicseréltem 3db 2k elenállast igy már nem kattog a relé.
de aztán rca dugókon a pólusok forditva volt forrasztva gyárilag ezért tiltotle az erősitő. Elképesztő mik vannak Nagyon szépen köszönöm minden szakembernek hogy segitet. És forditotak rám egy kis időd de hát mig élünk tanulunk.
Sziasztok. Van egy beag apt 453 javításon nálam. Gond a következő.kapcsolási rajzán 22k az R13.én viszont csak.23ohmot mérek . Most rosz lenne a kapcsolási rajz ?(tranyo nincs bent .nem szól a mérésbe)segitségeteket eőre is köszönöm.
Mindenképpen emeld ki és úgy vizsgáld meg. Érdemes a méréshatárokat is még egyszer átnézni. Fura, mert általában az ellenállások vagy eltörnek valamilyen mechanikai behatásra, vagy "megnyúlnak" , azaz magasabb az értékük, mint a névleges. Gyanús valóban a rajz, mert emitterellenállásnak kicsit nagynak tűnik. Ha 23 Ohmot mérsz és 22 (krumpli, barack, k) van az ellenállás mellé írva, ekkor duplán gyanús. A jelölt feszültségek egyébként stimmelnek? Diódák jók? Ellenálláson van valami felirat, ami támpont lehet? Nagyító sokat segíthet.
Szia! Az alkatrész értéke helyes, a rajzon van az elírás. Szintúgy hibás a BC300 bázisfeszültsége, talán -33,3V szeretett volna lenni.
Köszönőm a segitséget. Szétszedettem ismerösőmmel egy. Mükődőt. És abban 22ohm van. Kiderült. Azért köszönöm mindenkinek a segitségét.
Az ott egy áramgenerátor az áram kiszámítása: 0,6V osztva 22 ohm s megkapod amperben 22k-val nagyon kis áram lenne csak.
Sziasztok
Valakinek volna ehhez a végfokhoz kapcsolási rajza? A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2015
Szerintem a Twin line 600 kistesója. Az néz ki ugyanígy, csak 8 végtranyó van benne.
Hivatalosan APT100 univox 150w os modul,csak sehol nem találok rajzot róla
Neked nincs meg véletlenül a Twin Line 600 nak a rajza? Üdv Zsolt,
Próbáld meg az adatlapot keresek topic-ban, mert amikor hozzám került egy twinline, égen-földön nem találtam hozzá rajzot. Az nélkül javítottam. Csak egy jótanács. Ha végtranyót cserélsz, keress bele valami ütőképesebb párost a BD-k helyett.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2015
A TIP35C-36C jó lehet, de azokat is hamisítják sajna..
Szia Beringer 600 !
Én nem értem mi a baj a BD249-250-el ha nem nagyobb +-50 V nál a táp, szinte ugyanazt tudja mint valamelyik nagyságrendekkel drágább 2sc -2SA páros. Véleményem szerint ezek az erősitők egy kaptafára készülnek, én vettem egyszer itt 2végfok panelt mivel az egyik hibás volt, visszafejtettem a rajzát és szinte teljes mértékben megegyezett az u,n PA 300 rajzával, sőt elmondanám az Ibiza amp 800- aséval is csak abban két pár végtranyó van benne. AZ IC tipusa( de a lábkiosztása azonos volt) a meghajtó tranzisztorok és a zéner dióda volt más ill pár ellenállás értéke tért el minimálisan il hiányzott a rajzról . Mivel a tranzisztorok száma megegyezik szerintem jó támpontot adhat a javításhoz ha mégsem akkor tévedtem, csak próbálok segíteni. Ja és ha a BD-ket mégis cserélnéd baráti áron átvenném , de én nem tenném a helyedben, persze ha hibásak ki vele, A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2015
Szia Balu50
Nem cserélni szeretném,csak a rajzát szeretném át nyálazni.
Sziasztok!
Hitachi HA-1800 erősítő csak teljes hangerőn szólal meg. Úgy hogy egyik napról a másikra... Végfok STK463 Jó. Feszültségek rendben, már kínomba műv erősítőt is cseréltem de semmi! Valakinek ötlet?
Én még ilyet nem láttam tényleg a poti volt a ludas!!! Ezer köszönet!
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2015
Sziasztok!
Van itt ez a régebbi típusú Sanyo (System 220) erősítő, D526 és A1262 végtranzisztorokkal. Az erősítő leégett, az említett tranzisztorok zárlatosak lettek, de sajnos ugye ezek a típusú tranzisztorok már nem kaphatóak, ezért BD243C és BD244C tranzisztorpárral helyettesítettem őket a nagyker ajánlása szerint. Az előtte lévő fokozatot is kicseréltem, ugyancsak a nagyker ajánlása szerint (C2274 -> 2N5401, A984 -> BC639). A többi tranzisztor teljesen ép. Indításkor viszont a BD243C NPN tranzisztorok ismét zárlatba mentek és sajnos nem tudom miért. Valakinek nincs ötlete esetleg, hogy mi lehet a probléma? Amit még érdemes tudni, hogy az előző gazdája összekötötte a két kimenetet (gondolom mert már az egyik alapból halott volt). (a képek internetről vannak, de teljesen ugyanez a modell) Köszi előre is! A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2015
A lábkiosztásuk megegyezik e ? azt tisztázd le , szerintem a "SC2274 és a 2N5401 -é eltér .egymástól. az első NPN-es a második PNP-s.
Heló!
A hűtőborda két oldalánál van 3-3 dióda,azokat mérd meg,mert engem azok csaptak be,de egyik lábát emeld ki,mert esetleg hibás mérési eredményt kaphatsz
Én találtam. Elsőre lehet magyarba ninvs de világhálon találtam. És van. Sok elég jó áron is
Nekem is van egy ilyen erősitőm, de bíztosan nem áldoznák rá már annyit, jó abba a BD243C-és komplementer párja.
Nincs mit. Ismered a viccet... az autójavításról és a kalapáccsal való odakoppintásról... A rutin. Az elektronika a lehető legkevesebbszer hibásodik meg - ha eleve jó és jól van méretezve. A mechanika tréfálja meg a legtöbbször az embert. Csatlakozók, vezetékek, forrasztások, kopás.
Sziasztok! Megint a Proel PRL 1300 erősítő miatt írok. Tegnap ki volt próbálva hidalt üzemmódban egy nagy mélyhangszóróval. 230V-os hálózatról 1260VA-t vett fel folyamatosan (néha feljebb ugrott) clip-ig kihajtva. 3-4 zeneszám után (kb 3 perc/zene) a protect led ki/be kapcsolt és a relé is, viszont ha lejebb vettem a hangerőt visszakapcsolt. A relék 24V-osak, fogtam a mérőműszert újból clippig nyomtam és ugyanúgy figurázott, a relé tápjának negatív részénél csak -6V DC-t mértem, ha levettem a hangerőt akkor megvolt a -12V DC. Nos én itthon kicseréltem a stab IC-t, de nekem nincs csak két darab 8 ohmos hangfalpárom (400-500W RMS) még nem próbáltam clippig itthon azóta. Szerintetek mi okozhatta? Másik kérdés: hidalt üzemmódban úgy látszott a ledeken, hogy az egyik hamarabb ment clipbe mint a másik. Ez normális?
Új félvezetők beépitésekor szükséges a nyugalmi áram beállítása is. Ennek hiánya okozhatja a végtranzisztorok idő előtti halálát. Ha ezt elmulasztottad könnyen lehetséges mint hiba ok. A kis fehér trimerekkel a gyártó ajánlása szerintire állithatod be a nyugalmit. Üdv.
Sziasztok!
Akinek van Univoxos apt100 végfokja,meg kérem szépen,hogy legyen szíves nagyon jó minőségbe 4-5 képet küldeni,ellenállás egyeztetés céljából. Segítséget előre is köszönöm.
Nem véletlen ezt a rajzot keresed? APT100:Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |