Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Igaza van botesznek! Nekem is ezt javasolták, mert én is a fáziskeresővel "operáltam"! Most már értem, miért mondják, de ehhez nekem is kellett az első csalódás a fáziskeresőben! Egyébként, ha nem jut el a feszkó a fűtőszálhoz, kövesd vissza a vezetékeket, minden csatlakozónál, akár toldásnál mérj, ellenőrizz! Ne feledd a vezetékek folytonosságát is ellenőrizni, hátha szakadt valamelyik! Amennyiben a eljutsz a panelig úgy, hogy nem tudsz feszültséget mérni, akkor az azt jelenti, hogy a panelon kell tovább követni a szálakat visszafelé, a hiba okáig! Az viszont már több minden lehet! Akár relé, akár más! Jó esetben csak a relé van beégve!
Köszönöm szépen a tanácsot, holnap megfogadom! Egyébként elég furcsa szerzet a mosógépünk, régebben is érdekes dolgokat produkált: pl. ruhával nem, csak ruha nélkül melegítette a vizet! Illetve ami most is van, nem tudom, hogy ez számít-e valamit: az ajtót bármikor ki tudom nyitni mosás közben! Persze a motor egyből megáll olyankor, csak furcsállom. Még jó, hogy öblítés-centrizés közben már nem nyitható az ajtaja, akkor bezár az ajtóretesz....
Az ajtó az olyan szándékosan én inkább a szintszabályzót (át van vezetve rajta a fűtéskör)vizsgálnám meg és kipucolnám a légsűrítőt
És a szintszabályzón mit nézzek konkrétan? Belefújásra kattan, de gondolom műszeres vizsgálatot igényel... Illetve a légsűrítő alatt a légcsapda értendő?
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2015
Igen, az már egy jó jel, hogy kattan, de valóban nézd meg műszerrel, hogy valóban zárnak-e, illetve nyitnak-e az érintkezők. Bocsi, hogy ezt nem mondtam külön, hogy a szintszabályzón keresztül megy a fűtésszál. A légsűrítő az a "doboz", amiből egy vékony cső megy a szintszabályozóhoz. Amennyiben az elkoszolódik, akkor fordul elő olyan, hogy nem áll le a víz, vagy nem fűt, vagy esetleg hol működik, hol nem. Egyébként, teljesen jogos botesz tanácsa, mert a ruha nélküli fűtés éppen arra utal, hogy akkor nagyobb, illetve intenzívebb a víz nyomása a sűrítőre ezért akkor még kapcsol a szintszabályzó. Viszont, amikor ruha is van benne, az már csillapítja a víz oda ható nyomását, ezért az enyhébb nyomás már nem mozdítja meg az érintkezőt, ezért az nem zár rendesen és beég, vagy egyáltalán nem zár, na akkor nem fűt. Ha esetleg valamit nem jól mondtam, akkor remélem botesz kijavít. Amit Ő mond, az már biztos, hogy jó!
Van egy elöltöltős Whirlpool AWO/D4514 mosógépem, (3 éves) ami nem szivattyúzza le a vizet és nem centrifugál. Kigyullad egy piros fény, "tisztítsa meg a szivattyút". A szivattyú rendben működik, be lett mérve, a szűrő, és a kifolyó cső (mosógépen kívül lévő) ki lett tisztítva. Olvastam, hogy a szintszabályozó hibája is okozhatja.
Valaki meg tudná mondani, hogy ennél a típusú mosógépnél ezt hol kell keresni?
A fedél alatt van, valamelyik oldalon.
Üdvözlet! Egy Indesit WITP102 Tulajdonosa vagyok. A mosógép a következőt produkálja.
A dob motorját próbálja indítani egyik irány, majd a másik irány. A reléket hallani kattogni. Lekaptam az oldalát és próbálom kézzel rásegíteni a forgást. De nem megy, mert olyan mintha a forgás helyett "mágnesfékezne". Befeszül a motor amikor a relék kapcsolnak. Amikor a relék elengednek akkor meg simán forog minden irányba kézzel. A motort levettem és az alábbi rajz szerint bekötöttem 12V-on szépen elindul. Reléket lecseréltem mind a 6db-ot a panelon de a hiba megmaradt. Valakinek valami ötlete?. A motor egy WELLING HXGP21.11. Üdv!
Megtaláltam, ki is pucoltam. 3 db fogpiszkáló volt a "tettes".
Hálás vagyok a segítségért, köszönöm.
Nagyon szívesen, de szerintem nem a szintszabályzót takarítottad, hanem az üst oldalán lévő lenti légsűrítőt. A szintszabályzóhoz már nem tud feljutni még egy fogpiszkáló sem, nemhogy három!
A forgásirányt 2db relé végzi. Mit értesz az alatt, hogy nem kapcsol? Ha meghúz, de a kontaktjai nem zárnak/nyitnak?
Lehet, ehhez nem értek, nő vagyok, de nem szőke! A lényeg számomra, hogy működik.
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni lenne egy indesit elöltöltős mosógép ami elindulásnál nem veszi a vizet a kijelzőn az óra számlál vissza de nem megy a gép nem veszi a vizet a mágnesszelep jó kimértem meg kipróbáltam másikkal is a vízszint szabályzó is jó néztem a panelen a reléket azok is jók a motor is jó fűtőszál is jó mi lehet még a gond a panelen nem látható semmi elváltozás
Szia! Először is az ajtózár kapcsolót ellenőrizd, vissza adja-e a jelet?
Örülök neki, hogy működik, valóban ez a lényeg! Spórolós nő vagy, nem szőke! Megspóroltad a szerelő költségét!
a centrifugálás és a szivattyúzás lemegy az ajtó lezár és aha a mosás közben felöntöm az adagolón keresztül vízzel elkezdi a mosást forog a motor fűt a fürtőszáll de a mágnesszelepen keresztül nem akarja venni a vizet viszont multiméterrel megmértem hogy egyáltalán kap e áramot amikor venni kéne a vizet de nem mutatott semmit mint ha nem kapna áramot
Sziasztok! Nem szerelési, hanem beszerzési segítséget kérnék! Segítsen aki tud! Elfogadható áron keresek Whirlpool AWT 2205 és AWT2287/3 tip. gépekhez programkapcsolót! Akár postán is jöhet, de a futárt is fizetem! Esetleg cím, ahol be tudom szerezni!
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2015
Akkor valóban lehetséges, hogy nem kap áramot, hiszen először nem ez volt az info! A panelig kövesd vissza a vezetékeket! A szintszabályzón is átmegy, lehet, hogy az nem kapcsol, hiába kattog! Ha az jó, akkor a panelon kell keresni a hibát! Feltehetően ott a hiba!
megpróbálom végig követni bár még most tanulgatom paneljavításokat
Megoldódott! Egy motor csere megoldotta a problémát! Most végzett egy mosással a gép. Működik!
A szintszabályzón nem megy át a mágnesszelep vagy a szelep triacja rossz vagy szakadás van a vezetékek terén vagy szimplán csak rossz a mágnesszelep.
a mágnesszelep vezetékei egyből a panelhoz megy azok jók nincsenek megszakadva a szelep is jó mert másik magneszszelepél is ugyan ezt csinálja a triakot még megnézem hát ha az lesz a baj
Bocsánat! Valóban, összekevertem a szivattyú vezetékével! Csak kell az a Ginkobiloba!
Csak egy kisméretű címke van mindkettőn. Az egyik kék címke: 2047011500, P322˙6, SW17; a másik piros címke: 2047004700, 287-5, SW10. Gondolom, nem a címkék színe a fontos. Más azonosítást nem találok, kinézetre egyformák. Így néz ki.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2015
Egyébként mindkét gép olyan jelenséget mutat, hogy végigmegy a mosási program a centrifugázásig. Azt már nem kezdik el, csak leszívják a vizet, miközben a dobot mosási sebességgel forgatják párszor jobbra-balra, majd ezután csak szivattyúznak amíg ki nem kapcsolom. Már amit én gondoltam hibaként, az ellenőriztem, a panelon sem látok égést, vagy forrasztási hibát. Esetleg a motor lehet kettős tekercselésű? Mert azt még nem ellenőriztem ebből a szempontból. Ha tudsz, kérlek segíts, mégiscsak olcsóbb lenne a javítás, mint másik kapcsolót venni. Esetleg más valaki tud segíteni?
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2015
Sziasztok!
Whirpool AWG 652-es mosógéppel bajlódok. Csapágyat szeretnék benne cserélni,a szíjtárcsa felöli oldalon. Kérdésem az lenne a szíjtárcsa levétele után hogyan férek hozzá a csapágyhoz? A gép fekete üstházát megbontottam,de nem engedi a csapágy,eltörni meg nem szeretném. A fűtőszál már kint van belőle,minden kikötve,csak a csapágy tartja. Hogyan tudnám kiszedni? Ha a dobbal együtt jön akkor valószínű cserélek hátsó csapágyat is benne. Előre is köszi a segítségeteket. Szép napot:Jenő
Hali! Ha oldalára fordítod,akkor egy 6 os imbusszal kitekered a tengely végén lévő csavart és a tárcsa felé kijön a dob. Az üst és a ház közét ékeld ki,hogy beférjen a kezed!
Ha csapágyat is akarsz cserélni akkor találsz egy csapágyház biztosító rugós alkatrészt,azt ki kell húzni és befele kiesik a cs.ház,de ezért már felfelé ki kell emelni az üstöt! Volt egyszer egy beépítettem,ott nem cicóztam,a z oldalába,a tengellyel szemben vágtam flexxel kb. 10x10 es ablakot
|
Bejelentkezés
Hirdetés |