Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   51 / 2208
(#) burgdavid válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 24, 2008
Hello!
"A kimenetet le kell zárni..." Időközbe kiderült, hogy szakadt volt a poti amit hangerőszabáylzónak tettem be De érdekes, hogy fél állásnál jobban zúg picit.

Az anódköri trimmerek nem nagyon vannak tekergetve, alapból olyan 150 - 200k környékére lőttem be őket(ECC83 mas kapcsolás mintájára van megépítve), de teljessen igazad van hogy fix ellenállatok kellenek oda(meg mindenhova). Viszont a katódkörbe még kísérlezetni kell. Az adatlap szerint 90V anódfesz kell neki. Legalábis az összes grafikon annyin van felvéve.
Sajnos a búgás és/vagy gerjedés még téma, bár a gitáromat is át kellene drótozni, mertha távolabb megyek a "modell"től és megfogom a húrokat, abbamarad a zúgásbúgás. Valószínúleg nincs testponton, vagy szakadt a húrlábra menő drót. Meg a potik környékét is alufóliával ki kellene bélelni.

Aztán ha úgy érzem hogy végleges a kapcsolás, akkor jöhetnek a mérőjeles próbák.

Egyenlőre ennyi Amúgy abban is igazad van hogy nem agc/önrezgő cső, valóban,VHF csatornaváltóból szedtem ki.
(#) kocos hozzászólása Feb 24, 2008
Honnan lehet kondenzátor papírt venni?
(#) Mate78 válasza sturbi hozzászólására (») Feb 24, 2008
Helló

a 6P14P-re én is vevő lennék,ha megoldható.
EL84-em volt,de elajándékoztam,most meg kéne.

üdv.
(#) djhans válasza Mate78 hozzászólására (») Feb 24, 2008
Nekem is van egy használt de jól működő 6p14p. Nem használom mert nincs párja. el84-eket használok most.
(#) cua hozzászólása Feb 24, 2008

bár van egyéb csöves téma is, úgy látom itt mozognak legjobban a szakértők
a mellékelt cső került a kezembe, természetesen semmi felirat. először azt hittem stabilizátor, aztán meg azt hogy mégsem esetleg valakinek ismerős?

regards,
(#) Imi65 hozzászólása Feb 24, 2008
Mit szóltok eme remekművekhez?
(#) cua válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 24, 2008

szépek, igényesek.
én alig várom hogy elkészüljön a műhelyem (holnap megy bele az aljzatbeton ) és ismét nekilátok alkotni!

regards,
(#) Imi65 válasza cua hozzászólására (») Feb 24, 2008
Nagyszerű! Az a jó/baj, hogy az idő látványosan javul. (Annyi motoros volt ma kint az utakon.) HA viszont jó, akkor ki kell menni a természet lágy ölébe.
(#) cua válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 24, 2008

a műhelyem egy 6 ha-os legelő közepén van (lesz), körülötte lovak, kutyák miegymás azt hiszem ez belefér a természet lágy ölébe

regards,
(#) slow.gabor hozzászólása Feb 24, 2008
Csöves előfokhoz kellene rajz. QUAD 405-öt hajtani. Ha valakinek van, minden formátumban érdekel. Előre is köszi.

Best regards,

LG
Hát ez így egyértelműen része a természetnek.
(#) cua válasza slow.gabor hozzászólására (») Feb 24, 2008

itt (is) válogathatsz:
http://www.lh-electric.4t.com/archive.htm

regards,
(#) slow.gabor válasza cua hozzászólására (») Feb 24, 2008
Köszi, azt hiszem próbára jó lesz.

Best regards,
LG
(#) sturbi válasza cua hozzászólására (») Feb 24, 2008
Hidegkatódos stabilizátor lehet talán..
(#) Mate78 válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 24, 2008
Szia!

Nagyon igényes munkák,én ilyet valószínűleg sosem leszek képes alkotni,a lakatos munka része nem az én világom.Az elektromos részével bármeddig eldolgozgatok,de a doboz...
Meg aztán úgy gondolom hogy inkább a belbecs a lényeg.
A harmadik képen azok nem valami KT66,vagy KT88-asok?Nagyon tetszenek azok a csövek.

üdv.
(#) Imi65 válasza Mate78 hozzászólására (») Feb 24, 2008
De, azok. Én sem tudok nagyon lakatolni. Ezek meg triódák, B300.

Art audio.jpg

(#) cua válasza sturbi hozzászólására (») Feb 24, 2008

először én is arra gondoltam, lévén hogy csak két csőláb van huzalozva, aztán elbizonytalanodtam, voltak régen ilyesmi kivitelben rezonátor csövek is vagy mik. aztán gondoltam megkérdem
de akkor már ketten is stabilizátorra tippeltünk

regards,

Hárman, mert eléggé így néztek azok ki.
(#) Imi65 hozzászólása Feb 24, 2008
Mi van a PCL86-kivitelezőkkel?
Nagyon csendesek ma.
(#) Mate78 válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 24, 2008
Én már beszámoltam tegnap....
(#) Müszi válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 24, 2008
Én két EL84-essel fogok PP-t építeni, csak a passzív elemek meg a hálótrafó kell hozzá.
(#) Imi65 válasza Müszi hozzászólására (») Feb 24, 2008
Azt a tegnap belinkeltet?
(#) Müszi válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 24, 2008
persze
(#) Tom025 hozzászólása Feb 24, 2008
Régen írtam már.
Imi, két hírem van: A kimenőiddel nagyon szép mélye van az erősítőnek, viszont fülre még mindig torzít, bár nem méricskéltem. Ezek után mégegyszer átvizsgálom a kapcsolást, véletlenül nem tettem-e rossz alkatrészt bele, illetve megépítem EL84/ECC82 párossal is, hátha. Tehát mégsem a trafó volt a gondja, a rossz áttétel ellenére...
(#) Müszi válasza Tom025 hozzászólására (») Feb 24, 2008
az is lehet hogy a csöveid elöregedtek....
(#) Tom025 válasza Müszi hozzászólására (») Feb 24, 2008
Hát az nem valószínű, lévén minden csőből több van, és minddel próbálva marad a jelenség..
(#) Mate78 válasza Tom025 hozzászólására (») Feb 24, 2008
Egy ötlet:

Van a kimenő primerjével párhuzamosan egy RC tag?
Nekem be kellett tennem 15k+4,7nF-ot,és megszűnt a torzítás a rádió kimenőkkel.A kondi 630V-os legyen,de nem baj az sem ha 1000V-os.

Ha nincs bent,szerintem egy próbát megér.

üdv.
(#) Tom025 válasza Mate78 hozzászólására (») Feb 24, 2008
Nincs, kipróbálom majd. Köszi a tippet. Üdv!
(#) Ricsi1992 hozzászólása Feb 25, 2008
Itt van az egyik PCL86 kivitelező,csak tegnap nem volt netje.

Lenne egy kérdésem:Müszi rajzában a 22pf-os kondi helyett jó lesz a 22nf-os,mert ezekből van vagy 30db-om(630V,fóliakondi)

Ezerrel készül a fadobozom,ha jó bele a fent említett kondi,akkor ma már próbálom is az erősítőt.
(#) Imi65 válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Feb 25, 2008
Az az alkatrész nem cserélhető egy 1000X akkorára. Bajt nem okozna (nem füstölne semmi, a cső sem megy tönkre), de csak dörmögne az egész, a magas átvitelét teljesen tönkre vágná.
Egyes kapcsolásokban ezt teljesen elhagyják, és pl. pár sorral lejjebb, Mate78 által leírt megoldást alkalmazzák a töréspont kialakítására. Vagy akár egyszerre több megoldást is alkalmaznak, ezért látni ebben a pozicióban más értékeket is.
Következő: »»   51 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem