Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A C904 egy 220µF 16V-os kondenzátor, erre az alkatrészre gondoltam. Ebben a csatornában mérted a kimeneti 2,5VDC-t?
Elnéztem a hozzászólásodat, én a Q904 tranzisztorra gondoltam. C904-es kondenzátor LCM3-mal mérve 197µF és 400mOhm az esr-je. Nem egy kicsattanó állapotban lévő kondi, de talán nem vészes.
A szivárgó árama szokta elvinni a kimeneti egyenfeszültséget, de ezt is mindjárt látjuk, ha megméred Q901 és Q902 bázis és kollektor feszültségeit testhez képest.
Szia.
Cseréld ki azokat a hajszálvékony vezetékeket rendesre, az is segít a búgáson. Bemenő jelet árnyékolt kábellel kösd be.
A két tranzisztor lábain egyforma feszültségeket mértem, amik a következők: B:75mV, C:-43V, E:0,66V. Ezeket mértem a jó oldalon is.
A kimeneti DC hiba (ha továbbra is 2,5V) nem jut vissza a differenciálerősítőre. Az említett kondi ennek a legvalószínűbb gátja.
Én többet nem hiszek a méréseimnek, csak Neked! Kicseréltem a kondit, bekapcsolás után a szívet melengető relé kattanás, a kimeneten mérve 6mV van. Köszönöm szépen a segítséget, remélem ezentúl minden rendben lesz az erősítővel! Ha nem, még jövök!
Sziasztok!
Szeretnék építeni TDA7294-es hidalt erősítőt. Érdeklődnék, hogy melyik elő fokot válasszam mellé? 1: LM1036 2. előfok 3. előfok. bár ez árban húzós. Előre is köszönöm a válaszokat.
A 2. verzió túl egyszerű, TDA1524 zajos, LM1036 OK! Mindkettőt próbáltam.
Sziasztok!Valaki be tudná azonosítani ezt az erősítő panelt?Kapcsolási rajz kellene hozzá de név nélkül nehéz keresni.Előre is köszönöm!
Telefon kijelzőjén szép éles volt a kép.
Nem biztos, hogy az, de én Castone belsőnek nézem...
Castone CPA 400 lesz!
Akárhogy nézem a Castone panelokon van ic-s feszültségerősítés.Az én panelomon nincs.
Lehet, hogy egy régebbi változat.
CPA 400 NYÁK-ja: (kísértetiesen hasonlít a tiedre)
Még egy kérdésem mégis lenne. Ehhez HESTORE-on, kellene nekem közép állású potméter, ami "kattan" közép állásban. Balansz és a hangszín állítása miatt. Esetleg belinkelnéd nekem, hogy melyik lehet olyan amire én gondolok?
Köszönöm.
Szia! Mi a célod a rajzával, hibás?
A végtranyók ki lettek lőve egy direkt rövidzárral.A gazdája próbálta a védelmet ami nem szuperált.
Mely alkatrész ellenőrzése okoz problémát, melyhez a rajzot kéne segítségül hívni?
Csak a kíváncsiság meg hogy meg legyen a gépen.Vissza tudnám rajzolni is de a javításhoz inkább műszereket használok.
A forrasztási oldalon sincs semmi árulkodó jel? Ipari, vagy amatőr termék?
Története van ennek a végfoknak.Kis nevű gitár kombóba szerelték az eredeti meghibásodása miatt.Az egyik végfok hajtotta a hangszórót a másik fele hajtott volna egy különálló hangdobozt.Mivel vezetékkel kell összekötni, az zárlatba mehet.Így gondolkodván a gazdája rövidre zárta a hangszóró kimenetet így kapcsolta be az erősítőt.Arövidre zárt végfok (ez van nálam) egy idő után tönkre ment.
Ez egy gyári konplet erősítőbe volt csak a gazdája már nem elérhető.Csak ő tudna felvilágosítást adni.
Szerintem a régi CPA300 panelei. Tudni kéne mekkora tápfeszről mennek.
Szétnéztem, de nem találni erről konkrét infót, hogy "kattan"-e. Amikor én ezekkel kísérletezgettem, HEstore még nem is volt. Nekem se kattogós poti van benne. Jelölt potmétergomb+skálázott előlap.
Annyiről amennyiről akarja, ez a panel a 300-400-500 as castoneba van, az emitter ellenállásból lehet a legkönyebben megállapítani, de ez egy A-s castone amiből az 500-ast adták ki a legnagyobb számban.
Épp.minap volt itt egy castone erösitő pont ilyen panele volt. Tuti caston. De melyik azt meg nem mondom . Mert ami itt volt le rozsdált a felirat róla.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |