Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1776 / 2534
(#) reloop válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 3, 2015 /

A C904 egy 220µF 16V-os kondenzátor, erre az alkatrészre gondoltam. Ebben a csatornában mérted a kimeneti 2,5VDC-t?
(#) mark.budai válasza reloop hozzászólására (») Nov 3, 2015 /

Elnéztem a hozzászólásodat, én a Q904 tranzisztorra gondoltam. C904-es kondenzátor LCM3-mal mérve 197µF és 400mOhm az esr-je. Nem egy kicsattanó állapotban lévő kondi, de talán nem vészes.
(#) reloop válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 3, 2015 / 1

A szivárgó árama szokta elvinni a kimeneti egyenfeszültséget, de ezt is mindjárt látjuk, ha megméred Q901 és Q902 bázis és kollektor feszültségeit testhez képest.
(#) Kovidivi válasza simongab hozzászólására (») Nov 3, 2015 /

Szia.
Cseréld ki azokat a hajszálvékony vezetékeket rendesre, az is segít a búgáson. Bemenő jelet árnyékolt kábellel kösd be.
(#) mark.budai válasza reloop hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

A két tranzisztor lábain egyforma feszültségeket mértem, amik a következők: B:75mV, C:-43V, E:0,66V. Ezeket mértem a jó oldalon is.
(#) reloop válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 4, 2015 / 1

A kimeneti DC hiba (ha továbbra is 2,5V) nem jut vissza a differenciálerősítőre. Az említett kondi ennek a legvalószínűbb gátja.
(#) mark.budai válasza reloop hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

Én többet nem hiszek a méréseimnek, csak Neked! Kicseréltem a kondit, bekapcsolás után a szívet melengető relé kattanás, a kimeneten mérve 6mV van. Köszönöm szépen a segítséget, remélem ezentúl minden rendben lesz az erősítővel! Ha nem, még jövök!
(#) sonny007 hozzászólása Nov 4, 2015 /

Sziasztok!
Szeretnék építeni TDA7294-es hidalt erősítőt.
Érdeklődnék, hogy melyik elő fokot válasszam mellé?
1: LM1036
2. előfok
3. előfok. bár ez árban húzós.

Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) reloop válasza sonny007 hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

Szia! Az LM1036 a legpraktikusabb.
(#) sonny007 válasza reloop hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

köszönöm segítséged
(#) Tiggey válasza sonny007 hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

A 2. verzió túl egyszerű, TDA1524 zajos, LM1036 OK! Mindkettőt próbáltam.
(#) sonny007 válasza Tiggey hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Köszönöm segítséged.
(#) Longa György hozzászólása Nov 5, 2015 /

Sziasztok!Valaki be tudná azonosítani ezt az erősítő panelt?Kapcsolási rajz kellene hozzá de név nélkül nehéz keresni.Előre is köszönöm!
(#) Longa György válasza Longa György hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Telefon kijelzőjén szép éles volt a kép.
(#) szucsistvan123 válasza Longa György hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Nem biztos, hogy az, de én Castone belsőnek nézem...
(#) szucsistvan123 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Castone CPA 400 lesz!
(#) Longa György válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Akárhogy nézem a Castone panelokon van ic-s feszültségerősítés.Az én panelomon nincs.
(#) szucsistvan123 válasza Longa György hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Lehet, hogy egy régebbi változat.

CPA 400 NYÁK-ja:
(kísértetiesen hasonlít a tiedre)

101_0196.jpg

(#) sonny007 válasza Tiggey hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Még egy kérdésem mégis lenne. Ehhez HESTORE-on, kellene nekem közép állású potméter, ami "kattan" közép állásban. Balansz és a hangszín állítása miatt. Esetleg belinkelnéd nekem, hogy melyik lehet olyan amire én gondolok?

Köszönöm.
(#) reloop válasza Longa György hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Szia! Mi a célod a rajzával, hibás?
(#) Longa György válasza reloop hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

A végtranyók ki lettek lőve egy direkt rövidzárral.A gazdája próbálta a védelmet ami nem szuperált.

Mely alkatrész ellenőrzése okoz problémát, melyhez a rajzot kéne segítségül hívni?

Csak a kíváncsiság meg hogy meg legyen a gépen.Vissza tudnám rajzolni is de a javításhoz inkább műszereket használok.

A forrasztási oldalon sincs semmi árulkodó jel? Ipari, vagy amatőr termék?
(#) Longa György hozzászólása Nov 5, 2015 /

Története van ennek a végfoknak.Kis nevű gitár kombóba szerelték az eredeti meghibásodása miatt.Az egyik végfok hajtotta a hangszórót a másik fele hajtott volna egy különálló hangdobozt.Mivel vezetékkel kell összekötni, az zárlatba mehet.Így gondolkodván a gazdája rövidre zárta a hangszóró kimenetet így kapcsolta be az erősítőt.Arövidre zárt végfok (ez van nálam) egy idő után tönkre ment.

Ez egy gyári konplet erősítőbe volt csak a gazdája már nem elérhető.Csak ő tudna felvilágosítást adni.
(#) Tiggey válasza Longa György hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Szerintem a régi CPA300 panelei. Tudni kéne mekkora tápfeszről mennek.
(#) Tiggey válasza sonny007 hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Szétnéztem, de nem találni erről konkrét infót, hogy "kattan"-e. Amikor én ezekkel kísérletezgettem, HEstore még nem is volt. Nekem se kattogós poti van benne. Jelölt potmétergomb+skálázott előlap.
(#) vipera1997 válasza Tiggey hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Annyiről amennyiről akarja, ez a panel a 300-400-500 as castoneba van, az emitter ellenállásból lehet a legkönyebben megállapítani, de ez egy A-s castone amiből az 500-ast adták ki a legnagyobb számban.
(#) krisz69 válasza Longa György hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Épp.minap volt itt egy castone erösitő pont ilyen panele volt. Tuti caston. De melyik azt meg nem mondom . Mert ami itt volt le rozsdált a felirat róla.
Következő: »»   1776 / 2534
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem