Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi / WLAN alapkérdések

Témaindító: Tomszy, idő: Aug 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   35 / 64
(#) Joe_001 válasza pucuka hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Elnézést mellényúltam reggel. Az antennaépítésben egyébként maximálisan igazat adok.
(#) dcsk válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

"Neked olyan 4G router kellett volna, amin van LAN (RJ45 aljzat) és mellé egy wifis AP is kellene.
A 4G-set feltetted volna egy olyan helyre, ahol van rendes mobil térerő,
egy UTP kábellel leviszed a helység egy olyan központi pontjára, ahova
az AP-t felszerelve az biztosítani tudja a wifit a kívánt helyeken."
-Igen. Ez a megoldás jónak tűnik.
Azonban a padlástérben-mint említettem építkeznek, újabb szobákat-nincs konektor, és így hova dugjam a WIFI-router adapterét?
Az UTP kábelt le kell vezetnem a lépcsőn az alsó szintre.
Talán ebből nem lenne baj, megengednék. (kb. 20 m kellene)

Viszont az AP-hez megint kell, hogy legyen konektor a falban, ami nincs kint a folyosón.
Nyílván miért lenne, csak kapcsoló.
(Ekkor szóba jöhet, hogy a saját szobámból vezetek ki egy hosszabbítót, de akkor az ajtóm nem tudom bezárni a hosszabbító vezetékétől.)
Megj: Említettem, hogy fúrás-faragás minimálisan, mert nem az enyém a ház, nem alakíthatom át a "saját kedvem szerint".

Kérdéseidre a válaszom:
1. Mivel kötöd össze USB-n a Wifi routert?
Laptoppal és egy 1.5m USB-kábellel már összekötöttem, és olyan helyre tettem az ablak közelébe, ahol van vmi jel.
Állítottam a routeren-már amit lehet.
Azóta annyi a változás, hogy 1-2-es térerőt mutat.
A net jön, filmet is lehet nézni interneten, csak időnként megszakad.
Természetesen a letöltési sebesség nem 30 mbps-amit rendeltem-
hanem csak 1,8-3,5mbps.

2. Mire építesz antenná(ka)t, wifire, vagy mobilnetre?
wifi-ről beszéltem.

3. Hova csatlakoztatod az antennát?
Az antennát felszerelném a ház jobb sarkától kb. 3m-re lévő, földbe leszúrt kb. 2m magas vassínre.
Aztán Én is azon gondolkoztam, hogy "a szigetelt vezetéket" behozom a lakásba, csak azt nem tudom, hogyan fúrás nélkül, és
úgy, hogy az ablak ne legyen nyítva.
Ezért gondoltam utána, hogy csak sugároznám a fal mentén.
Persze könnyen lehet, hogy "butaságot" írtam, vagy gondolok, de
az is, hogy félreértettem a kérdést, mert
még nincs ebben gyakorlatom.

Ami leírtam működne, a többi...hát...lehet gyakorolni.
-igen. Sztem ez jó megoldás, talán a körülményeket tekintve a lehető legjobb, csakhogy mindent cserélni kell -amit eddig megvettem.

De jó lenne, ha vki tisztázná, mert ezt Én sem értem.
Ámbár más oldalon már más is feltette ezt a kérdést, de számomra nem kielégítő -érthető-választ kaptam.
Tehát megkérdezem, hátha jobban el tudja vki magyarázni:

1. Pontosan mire jó/való az AP és milyen környezetben használható?
2. "Van ugyebár egy Wi-fi Access Point", ami az alábbi üzemmódokat ismeri:
- Access Point(default)
- AP Client
- Wireless Repeater
- Wireless Bridge

Melyik üzemmód mire jó és mikor kell azt használni?
(#) dcsk válasza proba hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

"kábelen, vagy wifin ossza meg."
Románok vannak, nem igazán "tudunk kommunikálni", és nem igazán segítőkészek.
Másrészt TV-kábel van, és parabola antenna nekik felszerelve.

"olyan AP pontok, amik több Km-ről is működnek, kültériek nem is túl drágák"
Lehetséges, hiszen más házaknál is valahogy csak megoldották az internet-elérhetőséget, hiszen nemcsak "vendégmunkások laknak a faluban", internet nélkül semmit sem lehet itt csinálni. --Lényeg: ennek utánajárok, más lakástulajdonosokat megkérdezek.

Jó Tipp.
(#) Bakman válasza dcsk hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Idézet:
„Pontosan mire jó/való az AP és milyen környezetben használható?”
Röviden és tömören: Vezetékes kapcsolatot alakít Wifi kapcsolattá vagy fordítva. A Repeater és Bridge üzemmódok inkább extrák. Előbbi csak jelismétlő, "erősítő", utóbbi két pont összekötésére szolgál, egy különálló hálózati eszköz a rendszerben.
(#) pucuka válasza dcsk hozzászólására (») Nov 7, 2015 / 2

Akkor egy kicsit bővebben.
Először is kell egy 4G -s modem, és egy WIFI -s router. Ez funkcionálisan külön dolog, de létezik olyan változat, ahol ez a két funkció egy dobozban van. Az, amit a laptop USB csatlakozójába dugsz, az csak egy 4G -s modem, nem router. A GSM 4G hálózatához is tartozik egy antenna, a WIFI -hez is egy másik. Mindkét szolgátatás eltérő frekvenciákon működik, ezért kell kétféle antenna. Ráadásul a GSM antennának többsávosnak kell lennie. A GSM hálózat olyan, hogy mindíg azon a frekvencia sávban kapcsolódik, ahol megfelelő a térerő. Alapból, ha más nem áll rendelkezésre, akkor az adatátvitel az alap EGSM sávokban bonyolódik (900 MHz), ahol az adatátvitel GPRS, vagy jobb esetben EDGE. (ez a GPRS javított, nagyobb sebességű változata) Valószínűleg ezt csípted meg az USB -be dugott modemeddel, gyanítom a sebesség alapján. Ez mindenütt elérhető, ahonnan telefonálni tudsz.
A nagyobb sebességet (5 - 15 Mbit/s) csak a 2100 MHz -es sávban, a HSDPA, vagy HSUPA révén tudnál elérni. Ehhez azonban már nagyobb térerő is szükséges. A 4G szolgáltatás 10 - 50 Mbit/s sebessége (nálunk legalábbis, de gondolom No ban is) 1800 MHz -en, részben 2100 MHz -en történik. (vagy 2600 MHz -en) Ehhez, már mégnagyobb térerősség szükséges, rálátás esetén is sok, az általad említett 20 km.
Ez egyáltalán az internet eléréséhez szükséges rádiótelefonos kapcsolat, ami a modem (vagy egybeépített modemrouter) működéséhez kell. Elsősorban erre kellene külső antennát szerezned.
A mások oldal, a router WIFI -je, ha nem a szobádban van, akkor arra is kell egy másik antenna, 2400 MHz -re.
Régebben volt a Linksysnek olyan modem routere, amely egy dobozban mindezt tudta. Mostanában csak olyan zseb HotSpot -nak nevezett modemroutereket látok. Ezeknek azonban csak USB -s csatlakozási lehetősége van, amit nem lehet 20 m kábel végén használni.
Ha lenne olyan modem router, aminek van GSM antenna csatlakozási lehetősége, és UTP hálózati csatlakozóval is rendelkezik, (megpróbálhatsz ilyet keresni) akkor az UTP (RJ45) -n keresztül távtáplálhatod, és nem kell csak az UTP kábelt felvinned a padlásra. Még akkor is gond a többsávos antenna beszerzése, és jó helyre telepítése.
(#) Inhouse válasza dcsk hozzászólására (») Nov 7, 2015 / 1

A készülék igényétől függően talán felvihetnéd a tápját is az UTP-n. Magához a kapcsolathoz 2 pár vezeték kell, a maradék 2 páron (2-2 lepárhuzamosítva) mehetne fel a táp. De inkább csak olyan 1A-ig, de lehet az is sok...
A hova csatlakoztatod az antennát arra vonatkozott, hogy a készülékeden hova dugod? A passzív lesugárzás talán működhet, Pucuka tudna neked ebben segíteni. De én még mindig azt mondom, hogy nem jó oda neked ez amit vettél...
Az AP az az Access Point, gyakorlatilag egy továbbsugárzó. Lehet az vezetékesről wifire, wifiről wifire, wifiről vezetékesre. Ha több LAN aljzat van rajta (AP router), akkor természetesen vezetékesről vezetékesre is, de ezt minden router (a wifiről kivételével ez is AP gyakorlatilag), switch tudja. Vannak átfedések, a mai eszközök már igen sok funkciót tudnak.
(#) Joe_001 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Esetleg Powerline (Ha a padláson is ugyanaz a fázis van) 230- on megy, az meg ki van már építve.
(USB-s router - eth kábel - Powerline ... Powerline - eth - AP) Persze először fel kéne deríteni az ideális vétel helyét.
(#) Inhouse válasza Joe_001 hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Ja, igen az is jó lehet. Bár azzal nincs tapasztalatom.
(#) dcsk válasza pucuka hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Köszönöm a választ. Ez a leírás sokat segített, hogy vmit értsek is abból, amit írtok. Mostmár kezd összeállni a kép.
Tudom, hogy látatlanban a legnehezebb "jó megoldást adni".
Mindenesetre nagyon hálás vagyok minden hozzászólónak, a sok önzetlen segítségéért, energiájáért, hogy "ilyen segítőkészen -és nem lenéző, lekezelő stílusban!!!-állt és áll hozzám annak ellenére, hogy jól tudom ez már sokaknak lerágott téma, nekem még nem evidens", ezért "talán van, aki haragszik is, hogy új témaként megnyítottam".
Megpróbálom átgondolni, feldolgozni az itt szerzett infokat, még utánaolvasok, megnézem ezeket az eszközöket pontosabban (melyik lenne a legjobb!) aztán belekezdek megvalósítani.
Remélem, ha van már konkrét tervem (fénykép a panzió belső elrendezéséről-mint helységek, külső környezet, és meglévő "elektromos vezeték kiépítettsége": pl. konektorok), akkor már kézzelfoghatóbb és a legmegfelelőbb választ tudjátok majd adni. Számíthatok-e erre tisztelt "pucuka" (érdkes Név választás , Inhouse, és esetleg Back...?
Akkor majd visszatérek a forum ezen topikjára a konkrét megoldással, hogy Én is segíthessek másoknak.
(#) dcsk válasza Joe_001 hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

szia! Az idelis vétel (legerősebb jel) OTT van, ahol írtam:
Ház jobb sarka vagy attól kb. 5 m-re levő terület, ahol egy vassín van leszúrva a földbe.
A ház jobb sarka felett lévő padlástérben már nem olyan jó a vétel, sőt inkább rossz.
Persze az ablakon nem próbáltam kitenni, de értelmetlen is.-nemde?!
-Erre lenne az antenna.
Nem tudom miért, talán a vastag fal miatt van ez.
Tehát -ami megoldás lenne-szerinem a kábel +AP kombináció sztem jó ötlet lehozni az alagsorba vagy behozni antennának a kábelét és azt AP-vel egy központi helyre felszerelve "szétosztani" (kisugározni a jelet),
xxxx Csak a Wifi -router elhelyezésével van a gond, és ezek a megoldások, amiket írtok, mind azt "erőlteti" (értsd: jól) !!!! xxxx
Ugyanis-ha hiszitek, ha nem-de nem erősebb a jel OTT fent, mint ITT lent.--ebből pedig sztem az adódik, hogy csak felesleges pluszktg.-ekbe verném magam, míg a jelerősség nem lenne jobb, nem beszélve a sok plusz és felesleges munkáról.

Megvalósítható a padlstérben is elhelyezni a routert, de nem szívesen teszem oda, mert "átjáróház", építkezés folyik, és nagyon kiszolgáltatott hely.
Bárki arrébb teszi, kihúzza, leborítja, összetöreti, stb. (pl. a románok oda járnak fel kiteregetni a ruhájukat, a tulaj meg hétköznap építi a panziót, és oda tesz minden "szemetet", maradék faanyagot, szerszámokat, stb.)
Egy hosszabbítóval megoldhatom az adapter áramellátását, úgy hogy a kinti folyosóról -ahonnan belépünk a padlástérbe-ott van konektor.
(#) dcsk válasza dcsk hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Még annyi: A padlástérbe feltett Router nem lenne hossszú élettartamú.
A nyári meleg, téli hideg-re is gondolni kell, ha nincs szigetelve.

A helix antenna -val (egy nagyobb változat elkészítése) nem tudnék buherálni vmit?
--Egy ilyen hálózatba hogyan tudnám beilleszteni? Van-e értelme?
A vassínre felszerelt helix-antenna (kupolával, pl. műanyag lámpabúra ) lefedve (eső, hó ellen),
azzal tudnék-e operálni vmit?
(#) Gafly válasza dcsk hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Általad leírt feltételek között tökéletes megoldást sajnos nem ismerek.
(#) Joe_001 válasza Gafly hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Én se. Valóban kényszerített a helyzet ahogy dcsk írja, és valóban lehet domborzati viszonyok miatt "lehetetlen" helyen a legjobb a vétel. (A hullámok mindig jobban tudják a fizikát nálunk) Viszont bakkor mégiscsak a külső antenna segíthet, de ezt a szolgáltatóval is meg kéne beszélni eszköz híján, mivel (legalábbis mifelénk) nem elterjedt az antenna fogadó képes eszköz. Az USB stick is max 4m re vihető erősítő nélkül. Az USB-s router is extra, de szerelünk (odavaló) eszközöket kültérre is. Ezek ára miatt is érzem a helyzete kényszerítettnek. A szolgáltató felkeresése/ váltása lenne lehetőség, a főbérlővel beszélni, (vagy még extrémebb. a lakhely váltása) ha műszaki megoldás nem lehetséges.(Sajnos)
(#) dcsk hozzászólása Nov 8, 2015 /

Tulajdonképpen ez lett volna a eredeti terv (Részben működik):

-feltöltőkártyás mobilnet (előfizetés nélkül! --Így rugalmasabb, csak akkor töltök rá, ha ITT vagyok, vagyis minek fizessek, ha nem AU vagy NO-ban, hanem Mo.-n tartózkodom, pl. szabadság ideje);
-Wifi-s internet megosztása annak vételére képes eszközök között (laptop, okostelefon), hogy akár a szomszédoknak (ismerősök) is tudja használni az internetet-szüksége esetén.
Tehát , ha jól értelmezem a Hotspot fogalmát, akkor amolyan "Hotspot"-ként is üzemelne ez az eszköz, amit vettem: TP-Link M7350.
Természetesen tudtam, hogy a térerő nem a legjobb, és azt is, hogy a falak
(hol vastag, hol gipszkarton-nyílván nem kértem előtte egy tervrajzot a tulajtól, hogyan alakította át az eredeti panziót, hova gipszkartont, hova Ytong, vagy téglafalat építve választófalként. Márcsak azért sem , mivel nem magyar.)
A vételi körülményektől eltekintve a szoba fekvése miatt -jön a 4G is !-minden adott lett volna a kínált letöltési és feltöltési sebesség eléréséhez.-Ebbe csak a fekvése a szobának, az épületnek-ami belerondított.
ITT látható,
hogy a készülék paraméterei alapján nem rosszul vásároltam szerintem (feltöltőkártyás router+modem+hotspot egyben). Antennával nem kalkuláltam, így már nem biztos, de pont ez a probléma szülte ezt a "kérdést"

mod_
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2015
(#) pucuka válasza dcsk hozzászólására (») Nov 8, 2015 / 1

Az, hogy feltöltő kártyás, az érdektelen. Az előfizetést, a SIM kártya testesíti meg, a készülék olyan lesz, amilyen típusú szolgáltatást vásárolsz. Ha feltöltő kártyás szolgáltatást vásárolsz, és az ahhoz tartozó SIM kártyát dugod bele, akkor feltöltő kártyás lesz, ha előfizetéshez tartozót, akkor előfizetéses lesz. Csak arra kell figyelned, hogy kártyaföggetlen készüléket vásárolj.
Jelen esetben HotSpot = modem + WIFI router.
Vannak másfajta HotSpotok is, üzletek, bevásárló központok, kávézók, benzinkutak, utasterminálok, szolgáltatók üzletei hotspotjai, egy részük fizetős is lehet (megvásárolt voucherrel elérhetők), de sok nyílt, ingyenes is.
Nekem egy Huawei E5776 "zseb" hotspotom van. Ennek van ennek van antenna csatlakozója is, de hogy melyik hálózaté (GSM, vagy WIFI), arról minden dokumentum szerényen hallgat. Egyébként kiválóan teszi a dolgát. Van benne 3000 mAh akksi is, egy napot kibír, éjszaka tölteni szoktam. Laptophoz használom "átjátszóként" egy olyan szobából, ahol jó 4G vétel van. De ez sem, ahogy az általad bemutatott sem, nem távtáplálható, tehát állandó üzemre csak egy állandóan rajta levő USB -s töltővel lenne használható. Azt nem látom, hogy az M7350 -nek van-e külső antenna csatlakozója, a szöveg csak beépítettről ír.
(#) 1984white válasza kendre256 hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Köszönöm a választ!
Mindkét oldalon H155 típusú 2m-2m kábel van, N-N dugóval. Azóta is stabilan megy a link mióta kiépítettük és még vissza is vettem az adásteljesítményből 2dbm-et, így 7dbm helyett csak 5dbm megy ki a 23dbm-es antennákon.
További tervek között szerepel az antenna lecserélése 2x2 mimo rendszerűre.
1km-re melyik mimo-s antenna a legmegfelelőbb?
(#) kendre256 válasza 1984white hozzászólására (») Nov 8, 2015 / 1

Szerintem a JC-220 is elég lenne, de használhatsz JC-320-at is.
Ezeket lehet magyar forgalmazónál is kapni, de nem tudom melyiknél.
Itt egy másik fajta.
(#) dcsk válasza pucuka hozzászólására (») Nov 9, 2015 /

"Azt nem látom, hogy az M7350 -nek van-e külső antenna csatlakozója, a szöveg csak beépítettről ír. "
-Ez is baj, nincs. De a nagyobb baj, hogy LAN portja sincs, amibe tehetnék egy CAT5e-t UTP kábelt.
Gyakorlatilag most ez lett a probléma, ugyanis megtaláltam utólag azt a helyet, ahonnan elég jó lenne a 4G vétel.
Persze maximalistaként lehetne antennás megoldást erőltetni, de legfeljebb csak kisérletezés szintjén, mert
nem akarom feleslegesen plusszktg.-ekbe verni magam, nem egy életre tervezem az ITT-lakást.

Változás van!
Eddig nem vettem észre, csak most fedeztem fel!
Ez jó hír, és most már konkrét megvalósításról beszélhetünk, mert "megtaláltam a módját, honnan tudom fogi a jelet", és
szerintem ebben az esetben már antenna sem (külső vagy belső) kellene.
A fejlemény (és elnézést kérek-hogy eddig nem fedeztem fel-mert így megváltozik MINDEN.)
A szobából kilépve 3m-re van egy lépcső, ami felvezet a padlástér folyosójára.
(Nem kell a padlástérbe belépni, amit építenek, és romokban áll!)
A tetőtéri folyosón van egy konektor a falon, közvetlenül balra, ahogy felérek a lépcsőn.
Ahogy felértünk a lépcsőn, egyből szemből van egy ajtó, ami a felső tetőtéri WC-be nyílik.
Ott van egy kicsi ablak (pontosan a folyosóra néző, és a ház jobb oldali sarka felől kinéző-ahol a legjobb a vétel!),
ámbár úgy épített be a tulaj, hogy azt a szó szoros értelmében nem lehet kinyitni, csak résnyire.-ilyet még nem láttam.
DE a LÉNYEG:
Ott a 4G térerő 3-as, a fenti készülék mérése szerint.
Az ablakon kívülre sem kell tenni a készüléket!

Tehát újra nekifutva, hogyan is lehet egy olyan mobil és wifi-s hálózatot kiépíteni, hogy azzal kihasználhassam a szolgáltatónál megrendelt csomag szerint kínált, maximális 30mbps letöltési sebességet?

-Figyelembe véve azt, hogy az eszköz-amit vettem-nem megfelelő
a probléma megoldásához, mivel sem LAN (RJ45 aljzat), sem külső antenna nincs.
USB-csatlakozója sem, csak a mobiltelokhoz hasonló 5pines csatlakozó.
A készülék egyébként funkcionálhatna mobil-Wifi-modem-router -ként, Hotspot-ként is (máskülönben, ahogy írtad)

Összegezve a készülék előnyeit és hátrányait:
-A modem 3G hálózatokon 21,6 Mb/s letöltési és 5,76 Mb/s feltöltési sebességű,
4G hálózatokon akár 150Mb/s letöltési és 50Mb/s feltöltési sebességű internetelérést biztosít.
A beépített vezeték nélküli útválasztó segítségével pedig egyidejűleg akár tizenöt WiFi-képes eszközzel
(táblagéppel, notebookkal, fényképezőgéppel stb.) is kapcsolódhat a készülékhez, megosztva az internetkapcsolatot.
A WiFi üzemi frekvenciája választhatóan 2,4 GHz vagy 5 GHz, és a készülék támogatja a 802.11 a/b/g/n szabványokat is, ezért
majd minden eszközzel és szinte minden helyzetben gond nélkül használható.
A nagy teljesítményű, 2550 mAh-s cserélhető akkumulátorral a készülék akár 10 órányi folyamatos működésre képes, és
egyszerűen feltölthető USB-csatlakozóján keresztül, akár a hozzá adott tápegységgel, akár egy számítógépre csatlakoztatva.

-Mi a probléma?
AZ, hogy az eszközön-amiben a SIM kártya van-nincs más kimeneti csatlakozó (LAN port), csak
a mobiltelefonok feltöltéséhez használt tápkábel 5 pines csatlakozója.
Ezen az eszközön kívűl-amit vettem-nem találtam olyat, ami SIM kártyával (feltöltős) működik, csak egy gyengébb változatot.
Viszont ITT nekem csak a feltöltőkártyás mobilnet jöhet szóba, vezetékes nem !
Ezt kellene "felturbózni normális sebességre" és szétosztani a lenti pár helységben (szoba).

Ha lenne a készüléken LAN-port, akkor evidens, hogy azt csinálnám, amit mondtatok, vagyis
-tennék egy olyan dugót a konektorba, amibe több dugó is tehető (hogy az áramforráshoz 220-230V több eszköz is hozzáférjen-ha vki be akar oda dugni vmt, nehogy kihúzza, mert akkor megszűnik a Wifi-router+modem tápellátása),
-ebbe dugnám egy hosszabbító csatlakozóját, aminek vezetékét (kb.8m) beviszem az ajtófélfa mellett és a helység mennyezetére "U-kapoccsal" rögzítve a WC-mosdó helység ablakáig, mellé.
- Az ablak mellé felszerelném a mobilnetes Wifi Router-modem-t.
1. És most jön a lényeg, az okosság-gondolom ezért is kérdezted!-kicserélném a rajta lévő külső antennát egy erősebbre, ami
erősebben tudná lesugározni a jelet az alsó szintre.
Ekkor talán már AP sem kellene.
2. VAgy -a router LAN portába dugnék -további UTP kábelt (sajnos nincs LAN port sem rajta!) leviszek az alsó szintig (kb. 10 m kellene) és ott egy AP-t felszerelek-e
a fal mennyezetére, közvetlenül a két szintet összekötő lépcsőfeljáró ajtaja elé, amihez már nagyon közel vannak a szobák (kb. 5m)
Innen szétsugárzom a jelet a szobákba.
Gondolom CaT5e kábel jó lenne, nem tudom van-e értelme a patch-nek és mire szolgál, vagy a CAT6.

mod: A rengeteg egyforma karaktert kivettem! Nem tűnt fel, hogy kilógott az oldalról? Légyszíves ne használd és figyelj egy kicsit jobban köszi!
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2015
(#) dcsk válasza pucuka hozzászólására (») Nov 9, 2015 /

"Nekem egy Huawei E5776 "zseb" hotspotom van.
Ennek van antenna csatlakozója is, de hogy melyik hálózaté (GSM, vagy WIFI), arról minden dokumentum szerényen hallgat."
-Megnéztem, de tényleg ne derül ki a leírásokból semmi.
Viszont az lenne benne a jó az igazán, mivel funkcióját tekintve többmindenre lehetne használni és "nem csak az elméletben!", ha egy jobb wifi-antennát rá lehetne szerelni külső antennaként.--Akkor már "majdnem tökéletes lenne: minden egyben funkció" (eltekintve a LAN port hiányától), hiszen ezeket nem is erre tervezték.
(Megj: talán nekem is ilyen kellett volna talán vennem.)

-Már csak egy AP kellene akkor, ha jól értelmezem, mint "jelerősítő", és ezzel megvalósítható lenne az is, hogy akik az AP-re csatlakoznak, azoknak meghatározott szélessávú letöltést engedek meg, vagy korlátozok internetes tartalmak elérését, pl. torrentes oldalak.???---Ilyen belső hálózat kiépítésére, internetmegosztásra (egy nagyobb térben) nem használtad még?
(#) Inhouse válasza dcsk hozzászólására (») Nov 9, 2015 /

Még mindig elég nagy kavarok vannak a fejedben, pl. ahogy írták a SIM kártya nem egyenlő a feltöltőkártyával. Az, hogy a szolgáltató által rendelkezésedre bocsátott SIM-hez feltöltős, vagy havidíjas szolgáltatásod van, csak a díjazásban okoz eltérést.
Költség nélkül nem tudsz ebből a helyzetből működő megoldást fabrikálni. Még mindig azt mondom (hiába győzködöd magad), nem jó neked az amit vettél...közben azért néha rá-rávezeted magad te is erre.
Most azért meghagyni ezt a kütyüt, hogy valahova a közelébe rakj egy AP-t, onnan le egy UPT kábel, majd ott egy wifi router...hát igen felesleges. Ha olyan routered lenne, ami tudja a mobilnetet (kapható, hiába nem találtál) és vannak LAN portjai, akkor lentre még egy sima wifi router is elég lenne.
A patch kábel (kereszt kábelnek is hívják, mert a TX-RX oldalak szembe vannak kötve) régen 2 gép közé kellett, meg néhány hálózati eszközhöz. A maiaknak már mindegy, meg is tudják fordítani belül. Tehát ez csak egy bekötése a csavart érpáras kábelnek, pl. CAT-5E. A CAT-6E egy modernebb kábel, nagyobb átviteli sávval, de bekötni be lehet ezt is patchként is.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2015
(#) Kari55 hozzászólása Nov 20, 2015 /

Sziasztok!
Hoztak hozzám egy MODECOM mc-wr22 routert, hogy nézzem meg, jó-e.
A kérdésem az, hogy ha tápot adok neki, (DC 9V helyett DC 12V) akkor valamelyik lednek jelezni kellene, hogy megkapta a feszültséget?
(#) kendre256 válasza Kari55 hozzászólására (») Nov 20, 2015 /

A SYS Led jelzi a táp meglétét.
Routere válogatja, hogy melyik bír el nagyobb feszültséget, mint amekkora rá van írva.Tönkre is mehet tőle! Inkább 9V-tal próbálkoznék.
(#) Kari55 válasza kendre256 hozzászólására (») Nov 20, 2015 /

A gazdája adott egy 12 V AC tápot is hozzá, Ő azzal is próbálta.
Ettől lehet valami komolyabb baja?
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2015
(#) zolika60 válasza Kari55 hozzászólására (») Nov 20, 2015 /

AC? Az semmilyen feszültségen nem jó neki. Egyenirányíts, tegyél utána egy feszültség stabilizátort, aztán próba. Ha szerencséd van kibírta, ha nincs majd meglátod mi baja lett. Tán van benne biztosíték ami hülyeség ellen véd.
(#) Kari55 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 20, 2015 /

@kendre256
@zolika60
Köszönöm a válaszaitokat, tehát a gazdája már előttem tönkre tette, megy vissza a gazdihoz.
(#) zolika60 hozzászólása Nov 28, 2015 /

Sziasztok!
Volna a kérdésem, hogy létezik-e olyan program, ami egy WiFi kapcsolat jelszintjét közvetlenül mutatja? Tehát ahogy állítom az antennát úgy mutatja a jelszint változást.
(#) pucuka válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Van, sőt okostelefonban is van, külön programként. Áruházból beszerezhető. Valamelyik WLAN os topikban is találsz ilyet, lehet az antennásban.
(#) Skori válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Az egyik jól használható program neve windows-os PC-re: inSSIDer a régi verziók ingyenesek voltak, ami most elérhető annak a jogállását nem ismerem, lehet, hogy demo/fizetős lett, de nem vagyok benne biztos.
Egy régi ingyenes verziót megpróbálok csatolni, ha az fórum engedi.
(#) zolika60 válasza Skori hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Köszönöm neked és pucuka-nak is. A fórum engedte és le is töltöttem, de sajnos nem tudom használni. (Lehet, hogy a nemlétező angol tudásom az oka.) A program fut, bármilyen paramétert tudok állítani, de nem mutat semmit.
(#) kadarist válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Ez a program USB-s wifi kártyákhoz jó, ha neked ahhoz kell, akkor működnie kell.
Következő: »»   35 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem