Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő probléma

Témaindító: proksa1, idő: Márc 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   57 / 85
(#) eyess válasza Csabesz666 hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Esetleg ?

De azért kövesd le , hogy minden stimmel e .
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2015
(#) Csabesz666 válasza eyess hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

valahol zárlat lehet, azt vettem észre, hogy a audió jel kábelt rákötöm, a két panel bemenetére, ezen az árnyékolás, azonos pontra fut össze . és ugye, ez megy bele, a keverő előerősítő kimenetére, ez egy 3 pines csati () jobb-bal oldal és az árnyékolás) nos ez a kábel baromira elkezdett melegedni...

Értem én , de nem az audió jel kábelen szokott a megtáplálás menni az árnyékolást kivéve.

Nekem úgy tűnik , hogy valami ilyesmi lehet a gond.Egyébként sem szabadna melegedni mivel ott nem lehetnek nagy áramok .

Nem lehet az , hogy az erősítőről menő kábelre kerülhetett DC ? Dobozolásnál nem jó testelés , vagy nem jó polaritás , és ezáltal az árnyékolásra ki kerül a +DC , ami a keverőbe zárlatot csinál ?

Méregetni kellene , hogy mi kerül ki az erősítőből a kábelekre , és megmérni a keverőt is külön külön , hogy mik mennek ki a kábelekre .Valahol biztos , hogy kikerül DC feszültség , és ezért lehet zárlat.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2015
(#) lenard0212 hozzászólása Nov 8, 2015 /

sziasztok ehez hol tudnék kapcsolási rajzot találni? : RCF ART 310-A MK III (ART 310-A MK3)
(#) eyess válasza lenard0212 hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Nagy vonalakban ő lenne az , ha igen , akkor utána nézek .Egyébként hibás , vagy miért kellene a rajza ?

rca.PNG

(#) reloop válasza Csabesz666 hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Most látom, hogy ez híd-kapcsolás, a negatív hangszórókimeneten is jel van, amit a korábbi kivitelhez képest le kell választani a testről.
A híd ugyan 4-szeres teljesítményre lesz képes, de a táp nem biztos, hogy jó néven veszi.

valahonnan kukáznom kell 15v-os trafót..... a két vékfok panel audió jel bemenetének árnyékolása között, 25v váltakozó feszt mérek, ezért melegszik, a kábel, de, hogy ez mitől lehet, arra nem jöttem még rá...., ha nincsen összekötve, az árnyékolás, akkor szinte nulla alapzaj, és semmi zúgás.

Le kellene választani a két végfokot , és külön külön mérni , hogy melyik viszi bele az árnyékolásba a hibát.Gondolom a keverőt ebből a szempontból ki lehet zárni.

Gyárilag a trafón nincs 15volt váltó ?A rajz szerint olyan kell hozzá.

Gyárilag a trafón (12v-0-12v) tehát 2X12v külön külön volt adva neki 12v ac nyilván való, hogy az egyik pólus közös volt mind a 2 panelon. A 12v -ot vihetem párhuzamosan mind a 2 panelra?
(#) Csabesz666 hozzászólása Nov 10, 2015 /

újabb probléma merült fel a PR-800-as vékfokkal. a 2 panel közül, az egyik tökéletes, a másik viszont kb közép hangerőtől, torzít, illetve egész pontosan recsegő hangot ad ki a hangfal, olyan mintha a hangfal nem bírná, viszont nem hangfal hiba, mivel a másikpanelnál nem jelentkezik a probléma. Előerősítés résznél minden tökéletes. létezhet, hogy a munkapont nincsen jól beállítva, vagya végtranzisztoroknál, valameik haldokolna?
(#) eyess válasza Csabesz666 hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

Létezhet , de inkább a égtranzisztorok közül lesz valamelyik kuka véleményem szerint.
(#) Csabesz666 válasza eyess hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

tud úgy működni, hogy hibás az egyik, de attol még szól, csak amikor teljesítmény kellene, akkor krákog?..... multiméterrel, zárlat kereséssel mérhetem ki, hogy melyik a hibás végtarnzisztor, mielőtt kiszerelném a panelból?
(#) reloop válasza Csabesz666 hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

Milyen típusúak a végtranyók?
(#) Csabesz666 válasza reloop hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

TTA1943 TTC5200m a végtranzisztorok. Közben találtam, egy bibit.... a szállítás közben letört, a panelról egy kerámia ellenálás, ez a végtranyó után van, pótoltam, egy 1,2 ohmos ellenálással, a hiba ugyanúgy fenn áll..... vajon emiatt, mi mehetett ki....
(#) eyess válasza Csabesz666 hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

De ha jól látom oda nem 1,2 ohm os kell , hanem 0,22 ohm 5w nem ?
(#) Csabesz666 válasza eyess hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

jogos..... akkor azt be kell szereznem, mert az eredetinek totál letörtek a lábai..... a vámon kicsit megnyomorgatták...
(#) Musicface hozzászólása Nov 12, 2015 /

Sziasztok!
Kis segítség kellene.
Kellene nekem elektrolit kondi, 15000uf 56v-s, de csak 50V-t találok.
(#) eyess válasza Musicface hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Van ilyenből 63v os is nem ?
(#) Musicface válasza eyess hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Van, igen. Csak nem tudom mennyire használna neki.

Mihez kellene ez tulajdonképpen ?
(#) Musicface válasza eyess hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Ilyen, amit leírtam.
56V 15000uF
NC
Negatíve

Ez van a kondira írva.

Ez eddig rendben van , de nem írtad mihez kell , így nem tudom , azt mondani , hogy jó lesz a 63v os is , csak , ha leírod mihez kell.
(#) Musicface válasza eyess hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Egy TA-AX500-s Sony erősítőhöz.
(#) Csabesz666 válasza reloop hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Beszereztem, a hiányzó ellenálást, a torzítás, ugyanúgy jelentkezik, a végtranzisztorok nem hibásak, merre keressem a hibát?
(#) reloop válasza Csabesz666 hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Pedig reménykedtem benne, hogy a hiányzó ellenállás miatt a maradékon annyi feszültség esik ami beindítja az áramkorlátot és a pótlásával megszűnik a hiba.
A tranzisztorok típusából kiderült egészen más kapcsolásról van szó mint ami korábban felmerült.
Pillanatnyilag abból lehet kiindulni, hogy olyan mechanikai hatás érte a panelt, amitől letört egy alkatrészt, ezért a vezetősávok hajszárepedése sem elképzelhetetlen.
Pontos kapcsolási rajz hiányában csak azt tudom javasolni, nézd át a panelt négyzetcentiméterről-négyzetcentiméterre, erős fényben, nagyítóval, mechanikai sérülés után kutatva.
(#) lukacsp válasza eyess hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Kérlek ismertesd velünk, hogy milyen alkalmazásban nem felel meg egy azonos kapacitású és a gyári tervezettnél magasabb feszültségtűrésű kondenzátor.
(#) reloop válasza lukacsp hozzászólására (») Nov 14, 2015 /

Például nem fér be.
(#) lukacsp válasza reloop hozzászólására (») Nov 14, 2015 /

A választ... ő... elfogadom!
(#) eyess válasza Musicface hozzászólására (») Nov 14, 2015 /

Jó lesz a 63v os bele nyugodtan megveheted , és belerakhatod nem lesz semmi baja tőle .Arra kell figyelni , hogy méretben megfelelő legyen.
(#) Csabesz666 válasza reloop hozzászólására (») Nov 14, 2015 /

egyenlőre, más mechanikai sérülést nemtaláltam...
Következő: »»   57 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem