Fórum témák
» Több friss téma |
Esetleg ?
De azért kövesd le , hogy minden stimmel e . A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2015
valahol zárlat lehet, azt vettem észre, hogy a audió jel kábelt rákötöm, a két panel bemenetére, ezen az árnyékolás, azonos pontra fut össze . és ugye, ez megy bele, a keverő előerősítő kimenetére, ez egy 3 pines csati () jobb-bal oldal és az árnyékolás) nos ez a kábel baromira elkezdett melegedni...
Értem én , de nem az audió jel kábelen szokott a megtáplálás menni az árnyékolást kivéve.
Nekem úgy tűnik , hogy valami ilyesmi lehet a gond.Egyébként sem szabadna melegedni mivel ott nem lehetnek nagy áramok . Nem lehet az , hogy az erősítőről menő kábelre kerülhetett DC ? Dobozolásnál nem jó testelés , vagy nem jó polaritás , és ezáltal az árnyékolásra ki kerül a +DC , ami a keverőbe zárlatot csinál ? Méregetni kellene , hogy mi kerül ki az erősítőből a kábelekre , és megmérni a keverőt is külön külön , hogy mik mennek ki a kábelekre .Valahol biztos , hogy kikerül DC feszültség , és ezért lehet zárlat. A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2015
sziasztok ehez hol tudnék kapcsolási rajzot találni? : RCF ART 310-A MK III (ART 310-A MK3)
Nagy vonalakban ő lenne az , ha igen , akkor utána nézek .Egyébként hibás , vagy miért kellene a rajza ?
Most látom, hogy ez híd-kapcsolás, a negatív hangszórókimeneten is jel van, amit a korábbi kivitelhez képest le kell választani a testről.
A híd ugyan 4-szeres teljesítményre lesz képes, de a táp nem biztos, hogy jó néven veszi.
valahonnan kukáznom kell 15v-os trafót..... a két vékfok panel audió jel bemenetének árnyékolása között, 25v váltakozó feszt mérek, ezért melegszik, a kábel, de, hogy ez mitől lehet, arra nem jöttem még rá...., ha nincsen összekötve, az árnyékolás, akkor szinte nulla alapzaj, és semmi zúgás.
Le kellene választani a két végfokot , és külön külön mérni , hogy melyik viszi bele az árnyékolásba a hibát.Gondolom a keverőt ebből a szempontból ki lehet zárni.
Gyárilag a trafón nincs 15volt váltó ?A rajz szerint olyan kell hozzá.
Gyárilag a trafón (12v-0-12v) tehát 2X12v külön külön volt adva neki 12v ac nyilván való, hogy az egyik pólus közös volt mind a 2 panelon. A 12v -ot vihetem párhuzamosan mind a 2 panelra?
újabb probléma merült fel a PR-800-as vékfokkal. a 2 panel közül, az egyik tökéletes, a másik viszont kb közép hangerőtől, torzít, illetve egész pontosan recsegő hangot ad ki a hangfal, olyan mintha a hangfal nem bírná, viszont nem hangfal hiba, mivel a másikpanelnál nem jelentkezik a probléma. Előerősítés résznél minden tökéletes. létezhet, hogy a munkapont nincsen jól beállítva, vagya végtranzisztoroknál, valameik haldokolna?
Létezhet , de inkább a égtranzisztorok közül lesz valamelyik kuka véleményem szerint.
tud úgy működni, hogy hibás az egyik, de attol még szól, csak amikor teljesítmény kellene, akkor krákog?..... multiméterrel, zárlat kereséssel mérhetem ki, hogy melyik a hibás végtarnzisztor, mielőtt kiszerelném a panelból?
Milyen típusúak a végtranyók?
TTA1943 TTC5200m a végtranzisztorok. Közben találtam, egy bibit.... a szállítás közben letört, a panelról egy kerámia ellenálás, ez a végtranyó után van, pótoltam, egy 1,2 ohmos ellenálással, a hiba ugyanúgy fenn áll..... vajon emiatt, mi mehetett ki....
De ha jól látom oda nem 1,2 ohm os kell , hanem 0,22 ohm 5w nem ?
jogos..... akkor azt be kell szereznem, mert az eredetinek totál letörtek a lábai..... a vámon kicsit megnyomorgatták...
Sziasztok!
Kis segítség kellene. Kellene nekem elektrolit kondi, 15000uf 56v-s, de csak 50V-t találok.
Van, igen. Csak nem tudom mennyire használna neki.
Ilyen, amit leírtam.
56V 15000uF NC Negatíve Ez van a kondira írva.
Ez eddig rendben van , de nem írtad mihez kell , így nem tudom , azt mondani , hogy jó lesz a 63v os is , csak , ha leírod mihez kell.
Beszereztem, a hiányzó ellenálást, a torzítás, ugyanúgy jelentkezik, a végtranzisztorok nem hibásak, merre keressem a hibát?
Pedig reménykedtem benne, hogy a hiányzó ellenállás miatt a maradékon annyi feszültség esik ami beindítja az áramkorlátot és a pótlásával megszűnik a hiba.
A tranzisztorok típusából kiderült egészen más kapcsolásról van szó mint ami korábban felmerült. Pillanatnyilag abból lehet kiindulni, hogy olyan mechanikai hatás érte a panelt, amitől letört egy alkatrészt, ezért a vezetősávok hajszárepedése sem elképzelhetetlen. Pontos kapcsolási rajz hiányában csak azt tudom javasolni, nézd át a panelt négyzetcentiméterről-négyzetcentiméterre, erős fényben, nagyítóval, mechanikai sérülés után kutatva.
Kérlek ismertesd velünk, hogy milyen alkalmazásban nem felel meg egy azonos kapacitású és a gyári tervezettnél magasabb feszültségtűrésű kondenzátor.
Jó lesz a 63v os bele nyugodtan megveheted , és belerakhatod nem lesz semmi baja tőle .Arra kell figyelni , hogy méretben megfelelő legyen.
egyenlőre, más mechanikai sérülést nemtaláltam...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |