Fórum témák
» Több friss téma |
Esetleg egy picike quadot, aminek elég egy két száz mA.
Ezt át lehetne alakítani hogy több ampert tudjon?
Mire alakítani és miről? Mekkora a tápfesz? Gondolom akku, mert a hálózatra ott van a trafó, vagy a kapcsolóüzemű táp. Az akkuhoz való megoldás pedig ott van az autóserősítőkben. Amennyiért használtan (esetleg üzemképtelenül) hozzájutsz egy olyanhoz, annyiból az alkatrészeket sem veszed meg, és 150-200W-ot általában tudnak.
Szóval LED-del leesik, LED-et lehúzva a beállított feszültséget látom, de ha az áramkör vezetősávjait tapogatom ujjal, 3,1V-ra növekedik a feszültség.
Létezik hogy FB feszosztóknak kisebbet kéne betennem mert nagy lehet az induktivitásuk? Fölső tag 1M illetve alsó 470K sorosan 100K potival. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2015
Ne nagyon tapogasd, mert nem 50 kHz-en működik.
Az adatlap nyák-mintáját, alkatrész elhelyezéseket is tartsd be lehetőleg ugyanebből az okból.
Sziasztok! DC 100V-ból kellene 12V/36-50mA-t előállítanom. Jelenleg egy 2k/10W-os ellenállás és egy zener van, de az ellenállás nagyon melegszik - ami persze természetes, de gondolkodom, hogyan tudnám egyszerűen kiváltani. Van esetleg megoldási ötlet? Hopp eszembe jutott egy megoldás hirtelen... valamelyik kínai távvezérlőnek van 240V-ról 24V -os egy chipes megoldása, az 60mA-t tud... Na gyorsan annak is utánanézek amíg nincs jobb ötlet..
Ezzel az IC-vel működhet:
LNK304 Induktivitásként jó a fénycsőfojtóból kitermelt értéke nem kritikus. u.i: Máshol csak 314Ft. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2015
Tökéletesnek tűnik. Köszönöm! Jár a mancs!
A TNY 255 is ugyanúgy jó, és olyat kapsz 56Ft-ért a lomexben.
Igen de ahhoz kell egy szoros csatolású transzformátor, ha nem szükséges galvanikus leválasztás akkor nem egyszerűbb egy tekercs?
Bocsi, de pont TNY255 nincs raktáron a Lomexben... Van más persze hasonló.
Gpeti1977 Megoldása azért jó, mert van két darab a fiókomban - ingyen én is az LNK304-re gondoltam elsőre. De a TNY 255 is jó lehetne, most azonban a trafómentes változat itt megteszi, mivel van eleve egy trafó az egész cucc előtt. Köszi mégegyszer, már elkészült az újabb nyákterv. Feltételezem a HEStore-ban el van csak írva az ár, mert távvezérlővel együtt nem fizettem ennyit a chipért.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2015
A TNY meg az LNK belső kapcsolása tök ugyanaz.
Helló!
Még mindig MCP1640, de most más tekintetben bajos. Egy auto PFM/PWM módos darabról van szó melyet a Store-ban is lehet kapni. Azt tapasztalom vele, hogy egy idő után alacsony terhelésen nem ad stabil DC feszültséget a kimenetén, elképzelhető hogy zajos, sajnos szkópom nincsen hogy kimérjem, viszont úgy figyeltem meg (bár lehet hogy rosszul) hogy amint kicserélem az IC-t, ez a dolog megjavul. Kicsit még tesztelgetem meg miegymás, és ismét ugyanott vagyok ahol voltam. Ez a dolog abban nyilvánul meg hogy a rákötött mozgásérzékelő modul ki be kapcsol, mert nagyon érzékeny a táp változásaira. Ennek a modulnak a készenléti fogyasztása egyébként kb. 50uA és 3-5V-ig működik. Mindenképpen jobban le kellene terhelnem a kimenetét, vagy volna erre valamilyen megoldás? Mert oda lenne az energiatakarékosság. Egyébként 2-2,4V in mellett 3,5V a beállított kimeneti feszültsége. A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2015
No, elfelejtettem hogy itt feltettem már korábban ezt a kérdést is.
Meg kellett kétszereznem a kimeneten a fogyasztást kb. 100uA-re, és így már szép minden, valószínűleg kisebb a kimeneten a feszültségingadozás, melyre nem érzékeny már a PIR modul. A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2015
Megérkezett a konverter, amit ajánlottam
és egyszer csak nem működött. Boost konverter Feltérképeztem mi lehet a baj a vezérlő IC UC3843, ez egy smd 78L09 ről kapott tápot, na itt volt a bibi ez kevés volt neki hogy az alacsony feszültség küszöböt elérje, adatlap szerint 8,5V de van szórás 9V ról nem mindig indult. Mivel 12V ról üzemeltetem ezért kiforrasztottam a 9V stabilizátort és átkötöttem egy 10 ohm os ellenállással, illetve hiányzott a soros gate ellenállás is, itt elvágtam a fóliát és oda is beforrasztottam egy 10 ohm osat, most már teljesen jó. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2015
Azt azért nézd meg ha van benne áramkorlát is, hogy annak a referenciája nem a stab-ról lett-e kialakítva, mert a másik fajtánál amiket javítottam úgy van. Mert abban az esetben könnyen lehet füst belőle.
Én is 12V-tal táplálok 2db ugyanilyet,de még nem volt vele problémám. Viszont ezek is 10V körül kezdenek működni.
A dobozolást direkt nem túloztam el.
Sziasztok! Olyan kérdésem van, hogy Bp-n hol kapható ETD-29, vagy E25/13/7 tipusú porvasmag? Olyan helyet keresek elsősorban, ahol személyesen átvehető a termék, és nem kell előrendelni... Egy Buck converterhez kellene, de a hq-ban csak előrendelésre van sajnos...
Egyrészt nem porvasmag hanem ferrit. Légrés nélküli a TME-nél van aranyárban (6-700Ft nettóban a két félmag és még kell cséve is hozzá ami ott nincs).
A konverterbe légréses kell (légrés rakható abba is), ha megfelel nekem van olyan hogy E25/13/11, 1,4mm légréssel. Vagy a Tali bt. Vácon.
A 13/7 meg a 13/11 miben más?
Az egyik mag 11mm széles a másik meg 7mm, de ennek te is utána tudtál volna nézni.
Telefonról vagyok, most fogok hazaérni nemsokára, ahhoz kevés a mobilnet, hogy adatlapokat keresgéljek, meg töltsek le.
Üdv mesterek!
Egy kis segítségre lenne szükségem a mellékletben feltett DC konvertert 4db-ot lehet e egy tápról üzemeltetni párhuzamosan kötve? Köszönöm!
Nálam úgy megy. 9V, 5V és 3,3V a kimenetem. Mivel nem akartam állandóan tekergetni a kettős tápomat, inkább csináltam egy fixet is.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
Köszönöm a gyors választ nagy ötletek voltak a fix kimenetek így nem kell állandóan tekergetni a potikat. És így minden gond nélkül működik a dolog? Köszönöm még egyszer.
Lassan 2-ik éve igen... Működik. Sőt nyüstölöm sokszor, mert ezek a feszültségek kellenek a legtöbbször. Most már nem vagyok meglőve, ha lemerül a műszerem, vagy pontatlanul mutat a beépített műszer a tápban. Sőt megfejeltem és bekerült egy nagyobb kapcsolóüzemű is emellé, így szimmetrikus 12V-ot is tudok csinálni és van egy 5A terhelhetőségű 5V-om is. A kétféle tápot is összeköthetem, így kombinálhatom is a feszültségeket. Így 8.3V(5+3,3), 10V(5+5), 17V(5+12) és 24 V(12+12) is egy-egy mozdulat. Igaz így már csak ~1A-el terhelhetem, de ez az esetek 99%-ában elég. A többire ott az 1989-ben gyártott labortápom 2x30V 2x5A mellett. Az sem hagyott cserben még eddig.
Köszönöm a segítséget akkor én is így építem meg ezek alapján!
Sziasztok,
Szeretnék csinálni egy 12V-ról 10V valamint 8V DC-DC konvertert, esetleg, de az nem szükséges potméterrel szabályozhatót. Egy 12V 4Ah-ás aksi feszültségét szeretném szabályozni(csökkenteni) és, ha megoldható akkor maradjon kihasználható az aksi teljes ereje. Jelenleg ugyan nincs rá szükség, de, ha egyszer mégis kellene akkor ne kelljen egy új konvertert csinálni. Nézegettem, hogy mivel lehetne ezt megcsinálni és talán az LM338T jó lehetne hozzá mert az azt írja, hogy 1.2V-38V / 5A. Szerintetek ez jó lenne? Illetve tudna valaki esetleg kapcsolást mutatni egy ilyen konverterhez? Előre is köszönet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |