Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Szünetmentes táp javítása, élesztése
Témaindító: Thomas10100, idő: Aug 13, 2006
Témakörök:
milyen szoftverrel tusok rácsatlakozni a szünetmentesre
Arra gondolok, hogy nem jegyzem meg név szerint, hogy mikor, ki, milyen UPS-ről érdeklődik. De ha a régebbi kérdésedre válaszul fűzöd a következő kérdést, akkor egyből tudjuk. SU1000INET? APC-től letöltöd a Powerchute aktuális verzióját, az való hozzá.
Sziasztok!
Elég kezdő vagyok a témában de lenne egy kérdésem. Kábel tévém van meg egy DVB-T set top box-om van. Na most a DVB-t boxot lehet e átalakítani kábelesre esetleg valami kiegészítővel ?
Hi,
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_1667.html?pg=8 ezen a képen szereplő két kicsi transzformátor adatait keresem, de nem találom. Valaki tudna segíteni, vagy linket küldeni a paramétereiről?
Sziasztok!
Azok a szünetmentesek, amelyek nem kimondottan tiszta szinuszos jelet állítanak elő, használhatók erősítők (pl. saját építésű Quad 405) táplálására vagy ott már okozhatnak valami problémát? Ilyesmi UPS -ről lenne szó, a régebbi évjáratok közül. Köszönöm
Sziasztok,
Hozzám került egy évek óta porosodó szünetmentes, Fiskars PS10. Az akkuk 0V-osak, és persze így se kép se hang. Két darab 12V/7Ah akku lakott benne, amit kivettem most. Ránézésre érintetlen gyári állapotban van belül (kívül is egész szép). Meg szeretnék győződni róla, hogy egyáltalán érdemes-e beleinvesztálni akkukat (és használni), vagy valami hibája is van (és akkor elbontom, vagy megkísérlem a javítását). Ki hogyan szokta ezt a tyúk-tojás gondot megoldani? B.
Szerzek próba aksikat. Ha jó akkor veszek bele.
Helló! Esetleg, ha akad egy labortáp, ami tud 24(27)V-ot és pár ampert, azzal ki lehet próbálni. Ha nincs, próbaakku valahonnan kölcsönbe.
Szerintem párhuzamosan vannak kötve. Ha párhuzamos akkor elég 12-14V is.
Ki lehet próbálni, ha meg akkor érdemes aksit venni bele.
Sziasztok! Van egy APC Smart 750XL szünetmentesem, cseréltem akksit de az újrainditás után az akkumulátor töltöttségét jelző 5 led egyszerre villog, normális ez a jelenség mert az előző akksival ezt nem csinálta? Találkozott valaki ilyen problémával
Köszönöm a válaszokat és tanácsokat!
Itt tudsz utánnajárni.
Bővebben: Link
Sziasztok!
Van egy Apc Smart sua1000-es szünetmentes tápom. Minden tökéletesen működik rajta, kivéve egy dolgot 27,4- 27,6V helyett csak 25,1V-tal tölti az akkukat. Javítható ezen próbléma valamilyen módon? Emiatt nem merem benne hagyni az új akkukat, szerintem kevés ez a töltő feszültség. Kérem aki tud segíteni válaszoljon. Köszönöm!
Szia!Volt már felújítva a gép?Töltés fesz szabályzót nekem is kicserélték+ pár kondit.Közel 10 e fizettem a szervizben
Szép napot !
lenne egy kérdésem ,esetleg valaki tudna-e küldeni egy rajzot,hogyan kell bekötni a szünetmentes be-ki részét a lakás főelosztójába ? A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2015
Helló!
Valaki már egyszer cserélt benne akkumulátorokat. Ha jól emlékszem nem láttam rajta javításra utaló jelet. Igazából ha tudnám hol keressem ezeket én is ki tudnám cserélni.
Ha hosszabb ideig járatod hálózatpótló módban és utána alacsony marad a feszültség illetve 1 nap alatt nem emelkedik 27V fölé, akkor nincs töltése. Nem ismerem a kapcsolását, de meg lehet keresni.
Idézet: „hogyan kell bekötni a szünetmentes be-ki részét a lakás főelosztójába ?” Nem szokás. A néhány védett eszközt kell a szünetmentes után kötni. Ahhoz, hogy bármit szünetmentesről tudjál működtetni, ami egy háztartásban előfordulhat, ahhoz ~ 5kVA-es szünetmentes kellene. Erről nem írtál. A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2015
Úgy emlékszen stabilan tartja a 25,1V-ot bármilyen töltöttségű akkukat teszek bele. Az elődjéhez találtam kapcsolási rajzot. Ha esetleg meg tudod mondani, vagy valaki más hol keressem a hibát, jó lenne. Köszönöm!
5KW nagyobb a szünetmentes tápom ebben az esetben gondoltam...
Üdv!
1/1, 3/4, 3/1? Teljesítmény? A bekötése ezektől is függ. Valószínűleg online típus, érdemes mechanikus átkapcsolót is feltenni szervizelés miatt. Előző cégemnél volt ilyen eladásra, megkeresem a rajzát ezekhez lett kitalálva, vagy rajzolok este egyet. A gép típusát leírhatnád az első kérdésem miatt. A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2015
Olyat is olvastam, hogy szoftveresen lehet állítani a töltő feszültséget hyperterminállal. Tud erről valaki valamit?
A rajzot nem találtam, de a németeknek szállított a volt cégem bypass kapcsolót, a lényeg, hogy az online szünetmentest mivel szinkronban van a hálózattal, üzem közben le lehet választani javítás, csere céljából. Két kapcsoló szükséges hozzá, egy váltó a kimenetre, Kommon a kimenet, az egyik állásban az ups kimenetére, másik állásban a betápra, a másik egy sima a bemenet, betáp közé. természetesen az átfolyó áramokat tudniuk kell. Érdekes még ha 3/1-es az ups a kábel keresztmetszetek miatt (abypass ágat 3x áramra kell méretezni). Egyenlőre ennyi, csak szóban.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2015
Köszönöm!
Hyperterminallal soros porton lehet állítani a töltőfeszültséget.
Előtte érdemes megnézni, hogy amikor kapja a hálózati tápfeszt, akkor mit ír ki az USB porton is kommunikáló apc powerchute program. Az UPS szobahőmérsékleten 27,67V on szeretné tartani az akku feszültséget. Ha a programmal nézve megvan a 27,67, akkor a megoldás a hyperterminal használata. Ehhez kell egy hozzá való soros kábel (kb 2500 Ft szokott lenni a vadi új utángyártott) Itt igazából bekalibráljuk az aksi feszültséget. Nem 27,67et módosítjuk, hanem azt, hogy mekkora feszültséget gondol 27,67nek. Szerintem 27,3-27,4 V legyen az ideális feszültség. Elkókat azért jó időnként cserélni. http://www.jjoseph.org/notes/apc_smartups_battery_float_voltage
Sziasztok
Segítséget kérnék. Van egy APC 320 Wattos szünetmentes PC táp. Elvileg szinuszos. A 60w izzó, csodálatosan működik vele. Barátom viszont keringető szivattyúhoz szeretné használni, de az nem működik róla. Mi lehet az oka, mi nem passzol? A szivattyú a legnagyobb fokozaton 75w.
Ezt most nem tudom, de holnap megkérdezem tőle.
APC ups back pro 420
420w, 280w leadott. Gyanítom, hogy nem szinuszos akku üzemben. |
Bejelentkezés
Hirdetés |