Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Sziasztok!
Ganz Univó EKM mérőműszert javított már valaki? A kapcsolónál pár vezeték nincs meg,ebben kéne egy kis segítség.Mit hova kéne kötni.
nagyon szépen köszönöm a tanácsokat. Elvileg megvan az üveg, varázsszem és a gombok de nem bízom benne hogy megkapom. ezért keresem egyből. Nem a mechanika a nehéz a számomra hanem majd a lakkozás.
szia! Nézd át ezt:Bővebben: Link szerintem jó lesz.
Hat sajnos ez ki van telyesen belezve,csak a skalaja van meg ,de fogog bele epiteni egy FM vevot ,es teszek bele egy 8 colos jominusegu hangszorot,es TDA2030-as vegfokot,aztan jo lesz erositonek is laptophoz,telefonhoz,tabletthez,cd-hez,stb.Sajnos ez nem restauralas de a keszulek egy szep peldany lesz,persze a dobozt restauralom,es a hangszoroselymet ki szeretnem cserelni,nem tudja valaki,hol lehet azt beszerezni?
Szia!
Igazi hangszóróselymet szerintem nem kapsz már sehol,textiles boltban kell nézelödni és a maradék végekböl vásárolni valami olyat ami hasonló az eredetihez. Ez is Janó bácsi ötlete. A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2015
Körül nézhetsz a turkálókban is, sálak, terítők, függönyök, között szoktam találni hasonló anyagokat.
Szia!
Találtam kapcsolás rajzot hozzá,az alapján majd megpróbálom.Csak elég szűkre szabták a helyet anno,hogy odaférjen az ember forrasztani.Szét szedni meg nem akarom.Köszi a linket!
Sajnos nem tudok vele mérni semmi mást csak ellenállást.
Eszem nincs hol lehet a hiba.....
Tisztelt fórumozók,
Érdeklődöm, hogy a tulajdonomban lévö, itt gyakran emlegetett készülélkeket milyen forumon , portálon érdemes meghirdetni?
Tedd fel itt az oldalon az apróhirdetések közé. Ott sokan látják,és miután eladtad őket,nem fogja a helyet a téma hozzászólásai között tényleges információ nélkül.
Üdv! István
Bárhol meglehet,akár több oldalon is egyszerre.Itt is van apróhirdetés,inkább ezt javasolnám.Sokan olvassák,és lehet valaki pont olyan valamit keres.....
Üdv mindenkinek. Régen volt már szó készülék felújításról, hát most írok ebben a témában. A napokban került hozzám ez a 443-as Orion, szörnyű állapotban. Régi tapasztalatom, hogy a fuserok tárháza kimeríthetetlen, de hogy valaki a feljött, hiányzó furnírt szürke panelkittel pótolja, az nekem is új. De ahol nem nyúltak hozzá, ott is borzalmas állapotban van, tiszta rozsda, stb. Egyenlőre kifújtam, kiporszívóztam, a trafó környékéről lebontottam az alkatrészeket, kimaszkoltam, és lefújtam feketére. A teljes panelt le kell majd festeni, ehhez majd részekben bontom le, és úgy fújom darabonként. A dobozra még ötletem sincs, lehet hogy odaadom egy asztalosnak. Ez lesz a következő napok munkája, majd írok róla részletesen.
Hát erre ráférne egy új furnél réteg. Kérdés, lesz e rá szakember, és anyag. Az eredmémy biztos nem marad el az előzöekhez méltán.
Szép rádió lesz, ha kész lesz! Nekem ezek a függőleges skálásak nagyon tetszenek. Bár lehet nem véletlen, az egész gyűjteményem egy ilyennel kezdődött még régen. Ez ugyan A117 típusnak vallja magát, de ugyanaz a rádió. A kép készülte óta már lett hozzá egészben lévő jelvény is. Eredeti állapotban, semmit nem cseréltem benne, de máig működik. Egyszer kellett a húrozását megigazítanom.
Folytatom a 443-ast. A mai nap ráment, reggel 6-tól délután 4 ig. Reggelre megszáradt a feketére fújt trafó, le lehetett szedni a panelről a többi cuccot. A KF-eket úgy is le akartam venni, mert rendszerint rossz bennük a 200 pf csillám. Később szétszedtem és nem tévedtem, ebben is rossz volt kettő. Az egyik elkó szintén szakadt volt, került e belsejébe másik. A forgót csak azért vettem le hogy le lehessen festeni a tartóját. Ezután kimaszkoltam a maradék lukakat, meg a fent maradt többi alkatrészt. Erre ráment majd egy óra, de ezt gondosan el kell végezni, mert különben össze ezüstözik az ember mindent. Ezután jött a festés, ezüsttel. Amíg száradt felújítottam a kint levő alkatrészeket, majd száradás után visszaraktam. Eddig jutottam ma, holnap bekötök mindent, és megpróbálom feléleszteni a masinát.
Szépen haladsz.
Ezen is ugyanolyan csodát hajtasz végre mint az összes eddigin amit láttunk!
Szép estét Mindenkinek tegnap kaptam 1Db Elprom - M10-0 Melódia Csöves Rádiót
csak sajna elvan törve a skála üvegje hol lehetne beszerezni ? tudnátok segíteni A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2015
Ez tényleg így van!
Szerezz egy egész rádiót. Legalább más alkatrészeid is lesznek.
Van egy bontott M10-esem, aminek jó az üvegje, keress meg privátba (e.mail)
Csatlakozom az Orion 443 és A117-hez egy 442 MO típussal. Mindig is szerettem volna egy ilyent, már a gyűjtés legelejétől kezdve, de valahogy sose jött össze. És most itt van! Külsőleg egy erős közepes, ha a gyűjteményi állapotot nézzük, de a lényeg, hogy szúmentes. Lehet, hogy így hagyom "fellelt állapotban", mert így is jól mutat. Részben működik, ezen még dolgoznom kell. Hangszórója francia gyártmány. Hátlapja is szép. Jött még mellé egy VT R646, ennek csak a felirata hiányzik. Illetve egy Orion 140A normál állapotban.
Kuriózumnak pedig egy Videoton TC2613-at tudok mutatni. A híres Super Star 12 készülékcsalád kicsivel nagyobb, de még hordozható verziója. Csak külföldön forgalmazták. Kávája rétegelt lemez, fogantyúja a Minivizor de Luxe gépről való. Képcsöve 44 cm-es Philips.
üdv Jonó bácsi irtam privát
Folyt. 443. A mai nap is ráment, de legalább az elektronika készen van. Reggel elkezdtem bekötni a leszedett dolgokat, hát sehogy nem akart stimmelni. Rutin ide, tapasztalat oda, elcseréltem a két KF-et. Nosza szét megint, aztán a helyére rakva újból a kötések. Még bekapcsolás előtt kiszedtem a pot métereket, és felújítottam, majd kitisztítottam a hull. váltót, megcsináltam a skálahúrozást, gyártottam hozzá retró hálózati zsinórt, aztán jöhetett a delej. Persze meg sem nyikkant, elkezdődött a módszeres hibakeresés. A kitrafótól visszafelé menve, kellet csövet, kondikat, ellenállásokat cserélni, jó délután lett mire állomást tudtam fogni rajta. A kiszedett rossz cuccokat lefényképeztem. Aztán jött a hangolás, meg a többi apróság, varázsszem regenerálása, skálaizzók cseréje stb. Most félretettem, jöhetne a doboz restaurálása, de arra még mindig nincs ötletem.
Sziasztok.
A szú nyomokat hogy tudom eltüntetni? A lakkozásról is szeretnék érdeklődni. Mennyire nehéz jól megcsinálni a politúrt? Érdemes egymagam nekilátni vagy vigyem egy öreg szakihoz?
Szépen halad! Nagyon tetszenek a felújításaid! Remélem a kávára is lesz megoldás.
Szia!
Ha jól tudom,a " szút" semmivel nem lehet kiirtani a fából,formaldehidebe áztatva is túlél mindent,a nyomok fakittel eltüntethetök,de a szú máshol kifog jönni.De ne törödj vele,ha örömöd leled benne újitsd fel amit akarsz,a tanácsokat a politúrozáshoz megtalálod,de végig kell olvasnod a topicot ehhez
Nagyon klassz lesz ez is!Csodaszép igényes munka.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |