Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Lapozás: OK   14 / 148
(#) Dudus válasza fofo007 hozzászólására (») Jan 29, 2008 /

Definiáld mit szeretnél és most mi van.

A lassúnak tűnik= ?ms

Szeretnék = ? oldalmeredekségű jelet.

Kapcsolási rajz is segítene.
(#) rooney hozzászólása Jan 29, 2008 /

Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy a kapcsrajzon található BC300 és BC303 tranzisztorokat ki lehetne cserélni másra
pld.: BD139 és BD140 re ,hogy nagyobb teljesítményt tudjon leadni az erősítő???

50w.jpg

(#) hapro válasza rooney hozzászólására (») Jan 29, 2008 /

Szia!

szerintem nem attól fog nagyobb teljesítményt leadni ez az erősítő, ha a Bc300 és 303-et kicseréled BD139 és 140-re, mert azok nem végtranyók. A végtranzisztorok számát kellene növelni, vagy a végtranzisztorok teljesítményét, és ezzel egyidőben a tápfeszt is, de ahhoz nem értek, ennek a végfoknak mennyire lehet emelni a tápfeszét (persze a többi alkatrész tűrészhatáráig egyszer) másrészt meg van még egy csomó más tényző is, pl abszolút instabillá válhat tőle gerjedhet, meg még ki tudja mi minden probléma jöhet elő a tápfesz emeléstől.

szóval önmagában hogy cserélsz BD139-re és 140-re attól nem lesz teljesítmény növekedésed.

üdv.:

Zoli
(#) stephen hozzászólása Jan 31, 2008 /

Üdv nektek

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok.
Van egy alaplap, amiben memóriát cseréltek. Megfelelőt a megfelelőre.
Amint bekapcsolták a gépet, se kép, se hang, leállt...
Most itt van nálam, én is, ha bekapcsolom, akkor sípol egyet, majd kikapcsol egyből. Kondik rendben vannak.
Amit viszont megfigyeltem, hogy egy APM2054N PFA37 feliratú egység a közepén szét van olvadva. Próbáltam utánaolvasni neten, annyit sikerült (?) kitalálnom, hogy ez egy tranzisztor.
Mivel ezen a téren elég amatőr vagyok, érdekelne, hogy szerintetek okozhatja-e ezt a problémát ennek az egységnek a hiánya.
Másrészt, ha igen, akkor simán cserélhető-e, mint egy kondi?

üdv
István
(#) Ise hozzászólása Feb 3, 2008 /

Sziasztok! Nekem a bc 337 helyett kellen egy olyan tranyo ami elbír legalább 100 voltot mert ez egy hangszóró védelembe kellene egy 4ohm-on 800w os végfokba. Itt van a védelem kapcsolásáról egy link : http://users.otenet.gr/~athsam/protection_2_EN.htm

Előre is köszönöm!!!
(#) kocici17 válasza stephen hozzászólására (») Feb 4, 2008 /

Eldobando alaplap, mert többe kerülne a helyreállitása mint amennyit ér.
(#) kocici17 válasza Ise hozzászólására (») Feb 4, 2008 /

2n3440...3442..3700...3772,
Bc 639
BD 230...stb
vagy álltalában bármely bc npn de "C"v "q" sorozatu. azok 100 v-osak.
PL bc182c...stb
(#) Ise hozzászólása Feb 5, 2008 /

Köszönöm a segítséget!!!
(#) nagy_david1 hozzászólása Feb 5, 2008 /

Udv!
Segitseget szeretnek kerni. Valaki nem tudna egy tranzisztor oszzehasonlitas / helyetesito tablazatot kuldeni? Alldatasheet es Dosos verziokon kivul, valami linkre, dokumentumra gondoltam. Eccer kaptam egy oldalt de elfelejtettem s tobbet sose bukkantam ra 2 telyes napig keresgeltem a neten angol meg magyar honlapokon is de semmi, vagy nem eleg kielegitoek, hianyosak. Elore is koszonom
(#) sprofan hozzászólása Feb 11, 2008 /

Hello
az IRLZ44N Power Mosfet -et helyettesíthetem IRFZ24N -el? Mert én csak 5-6A -el fogom hajtani, ezért szerintem elég lenne ez is. Vélemény ?
Nem utolsósorban olcsóbb is
(#) sprofan válasza sprofan hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

Csak azért kérdezem mert mini cnc-hez kellene, és közben kiszámoltam hogy csak 3A -el és 20V -al lesznek meghajtva a motorok.
(#) Norberto válasza sprofan hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

Igen, lehet helyettesíteni.
(#) sprofan válasza Norberto hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

Köszönöm
(#) lali válasza Norberto hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

szevasztok:kedves norbertó nem tudnál nekem segiteni ugyanis kétszer probáltam segiséget kérni sikertelenül ,ugyanis van egy hütőgépem s elégett benne valami to220-as tranzisztorra emlékeztető alkatrész a felirás A117 nem tudm hogy tranzisztor-e, vagy fet,vagy tiristorm, segitségedet elöre is köszönöm lali
(#) Pajti hozzászólása Feb 16, 2008 /

Hali!
Bár nem tranzisztor de gondolom itt gyorsan választ kapok. 1N4001-es dióda helyett 1N4006-osat adtak.Helyettesíthetem vele?Jah és mellékelem a kapcsolást.

3.gif

(#) Dudus válasza Pajti hozzászólására (») Feb 16, 2008 /

Nyugodtan. Nagyobb a max zárófeszültsége más paraméterei kb. egyformák.
(#) Pajti válasza Dudus hozzászólására (») Feb 16, 2008 /

Ez gyors volt köszi
(#) Gaben92 hozzászólása Feb 22, 2008 /

Sziasztok

Ma sikerült elfüstöltetnem egy 7815 C nevű tranzisztort. Egy nagyon régi riasztóban volt. Szerintem már nem lehet kapni, és az érdekelne, hogy mivel tudnám helyettesíteni?? Ezenkívül még kellene róla egy adatlap. Előre is köszi!!
(#) kobold válasza Gaben92 hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

Úgy, mint 7815, nekem feszültség-stabilizátornak tűnik, nem tranyónak. Ha az, akkor bárhol vehetsz, ugyanígy hívják ma is
(#) Gaben92 válasza kobold hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

Hát nem tudom. Kinézetre tranzisztor.
(#) kobold válasza Gaben92 hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

Az az... Kétféle stab van ezekből, egyik kisebb teljesítményű (max. 100 mA), TO-92-es tokban fordul elő, mint pl. egy BC337-es tranzisztor. A másik fajta erősebb, 1 A -tól 3 A-ig is vannak típusjeltől függően, azoknak TO-220 a tokozása, hűtőfelülettel a hátlapon.
Könnyű összekeverni őket a tranyókkal, de a jelölés nekem inkább stabilizátort jelent.
(#) Gaben92 válasza kobold hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

Akkor biztos az. Ez egy TO-220-as tokozású alkatrész. Kapott az akkumlátor felől 12V-ot, és mivel véletlenül fordítva kötöttük be, a hálózatról is kapott még 12-t. Köszi a választ!!
(#) szabi83 hozzászólása Feb 27, 2008 /

2N5401/2N5551 pár helyet kellene nekem erőssebb típus, fet meghajtáshoz, komparátor kimenetére.

2 fetet kihajt, de három fettel rövid ideig boldogul csak.

(#) kocici17 válasza szabi83 hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Az a helyzet, hogy a lomexnál találsz megfelelö "erösebb" komplementerpárt.
A jelenlegi alap paraméterei Bővebben: itt
(#) kocici17 válasza szabi83 hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

A lényeg, hogy 600mA nél többet kell tudniuk 180V-on.
Bár megnézném mekkora a collektor emitter feszültség, mert nem tudom indokolt e a 180V-osfesz.
(#) Dominó hozzászólása Márc 5, 2008 /

Sziasztok! Ki tudja melyik az a teljesitmény MOSFET ami nálunk olcsón kapható és helyettesíti a 2sc1969 tranzisztort? Előre is köszönet!
(#) Dudus válasza Dominó hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

A 2SC1969 egy biploár nagyfrekvenciás NPN tranzisztor pl. mobiltelefonok végfokozatába. Hogyan akarod ezt egy power MOSFET-tel helyettesíteni???
(#) kocici17 válasza Dominó hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

Ez nagyon nem gömbölyü!!!!!!
(#) szabi83 válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

Bocs, már tárgytalan.
(#) Ifjbockgaben hozzászólása Márc 5, 2008 /

a Bc182B->546->547
Következő: »»   14 / 148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem