Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   171 / 297
(#) kobza hozzászólása Nov 22, 2015 /

Szép napot!
Ha valamelyik koléga tudna segiteni egy kapcsolási rajzal az alábbi tip.
készülékhez:
Gorenje HZOS 3366.
Art N 615925.
Elöre is köszönöm a fáradozását!
(#) Fiftike hozzászólása Nov 30, 2015 /

Üdv. Nekem olyan a problémám, hogy a hűtő Alsó fagyasztója tökéletesen megy viszont a normál hűtő része pedig 12 fok alá nem megy. Valószínűnek tartom hogy a termosztát a hibás mert egyfojtában megy és nem áll le. Vagy valami másötletetek van ?

Nekem a kérdésem az lenne, hogy ha belerakok egy univerzális termosztátot akor üzemelni fog rendesen? Vagy inkább vegyek bele eredeti termosztátot? Előre is köszönöm a választ.
(#) kaqkk válasza Fiftike hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Ha a normál tér nem megy 12 fok alá és nem áll le a gép akkor nem a hőfokszabályzó a hibás hanem a gép nem bírja leadni a kívánt teljesítményt , vagy kompresszor hibás (szállító teljesítmény csökkent) vagy részleges gázhiány alakult ki , a fagyasztó hőmérsékletét még éppen bírja tartani de ahhoz már kevés hogy a normál teret is lehűtse , azt nézd meg hogy a fagyasztó minden része deres e - vagy csak egy része . mindkét hiba csak szerelő által orvosolható ,tehát sajnos a távjavítás ebben az esetben nem működik .
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2015
(#) Fiftike válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

Igen deres mindenhol és hőmérővel mérve -20 fok vam bene. Én meg próbáltam egy idökapcsoloval hejeresiteni a hőfokszabájzót és azzal 30 perces ciklusokban le vitte 9 fok alá ami szerintem még mindig nem jó. A hiba leőtt le lett olvasztva a fagyasztó és csak tegnapp vetem észre hogy az egyik csőről lejőtt egy gumi szigetelés nem tom enek mekora a jelentősége. És én azért gondoltam a termostátra mert egy barátom hütője is ezt produkálta és ott a szerelő kicserélte a temosztátot és már ment is rendesen.
(#) kaqkk válasza Fiftike hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

Azt nem kérdeztem eddig hogy egy -vagy két kompresszoros e a gép -és hogy a sárga lámpa világít e rajta ?
(#) Fiftike hozzászólása Dec 1, 2015 /

Ez ez egy kompreszoros. Lg gc-279svs készülék és most már látszik hogy a fagyasztó rész egyik oldalról jobban jegesedik.
És az ehyetlen lámpa az a hütő világítása. És négy csilagos gép ha ez jelent valamit.
(#) kaqkk válasza Fiftike hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

Akkor jársz a legjobban ha hívsz egy szerelőt, Az hogy az egyik oldal jegesebb valószínűsíti az első hozzászólásomban leírtakat.
(#) Fiftike hozzászólása Dec 2, 2015 /

Értem köszi a segítséget.
(#) Fruzsi hozzászólása Dec 3, 2015 /

Sziasztok ! Vettem a nyáron Elektrolux kombinált hűtőszekrényt. Belső szembe hátlapja állandóan deres. Valamelyik nap kihúztam a zöldségtároló dobozokat és elképedve láttam, hogy teljesen be volt gombásodva vastagon feketén .....elképedve mostam ki, és kivettem a lyukból azt a zöld valamit, lehet, hogy azzal volt eldugítva ? Most néztem meg, nincs víz a dobozok alatt, de hátul deres, ez természetes ???? - azért nem volt két fillér és az előző hűtőmnél nem tapasztaltam ilyet soha - nem volt no frostos. Köszönöm szépen a segítséget sziasztok
(#) Gafly válasza Fruzsi hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Szia Fruzsi!
Idézet:
„Belső szembe hátlapja állandóan deres.”

Igen, ennek ilyennek kell lennie. Úgy működik a "no frost", hogy a pára lecsapódik hátul. Majd kifolyik alul egy lyukon (amiben van az a "zöld valami" ) rá a kompresszor tetején lévő "tálacskára", ahonnan pedig elpárolog.
Idézet:
„és kivettem a lyukból azt a zöld valamit, lehet, hogy azzal volt eldugítva ?”

Azért van ott, hogy azzal lehet "kidugitani". Néha meg kell vele birizgálni a "lyukat". Ha még nem dobtad ki a kukába, akkor tedd vissza (vagy használhatsz hurkapálcát eme nemes célra).
Üdv,
G.
Ps: Jártam már én is igy, csak nekem állandóan állt a viz a zöldségtároló előtt. Ne hibáztasd magad...
(#) Fruzsi válasza Gafly hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Szia G! Köszönöm szépen válaszodat, akkor visszadugom a zöld bigyót ....de, ez nem no frostos !!!!!

Üdv: F
(#) Gafly válasza Fruzsi hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Igazad van, a "no frost" kicsit mást jelent.
De akkor sem baj, ha "deres" hátul. és akkor is néha ki kell dugitani alul
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2015
(#) Fruzsi válasza Gafly hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Köszönöm - további szép napot ! szia
(#) manao hozzászólása Dec 4, 2015 /

Sziasztok! 20 éves Zanussi hűtő miközben megy a kompresszor erős csurgó csöpögő hangokat hallat nagyon zavaró tud lenni, mivel elég sokszor kapcsol be a kompresszor. Mi lehet ez?
(#) Joe_001 válasza Fruzsi hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Üdv!
A cső kompresszor felőli végén szokott lenni egy puha gumi szelep ami levízkövesedik, azt is érdemes vízkőteleníteni, mert az is elzárhatja a cseppvíz útját.
(#) mercurial hozzászólása Dec 8, 2015 /

Sziasztok!

Meg tudná esetleg valaki nekem mondani,hogy mi lehet a baja az Indesit NBAA13VNX kombinált alulfagyasztós hűtőszekrényemnek?
A probléma a következő. Bekapcsolás után a kompresszor egyfolytában megy,zúgó hangot ad ki,soha nem hagyja abba,nem kapcsol le. A hűtő hátán a rács egyik oldala nagyon forró a másik hideg,ez belül is észlelhető a hűtőben,ahol meleg ott nem jegesedig a háta,ahol hideg ott igen.
Nem tudom pontosan,hogy hány fok lehet belül,nincs kijelző,de azt érezni,hogy hűt,a fagyaszó legfelső rekesze felett jeges,deres(szeritnem túl vastag).
Kompresszor hiba,esetleg kevés a gáz vagy a kapcsolóval van a probléma?
Köszönöm szépen előre is a segítségeket!
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
(#) kaqkk válasza mercurial hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Idézet:
„Kompresszor hiba,esetleg kevés a gáz”
Megválaszoltad saját kérdésedet !
(#) palko0125 hozzászólása Dec 8, 2015 /

Sziasztok!
Beleszaladam egy Fagor Innova hűtőszekrénybe. Két kompresszoros, alul fasgyasztó, felül normál tér.
A gond a csatolt képen látható. Először azt produkálta, hogy néha elkezdett villogni a kijelző minden marhasággal, mindeközben a relék a panelon kattogtak ugyanilyen ütemben. Ez csak akkor szűnt meg, ha kihúztam, majd visszadugtam. Ekkor volt, hogy egy napig működött, majd megint csinálta ezt a berregést. Most már csak annyit csinál, hogy a kijelző villog a képen látható módon. A kompresszorok rendben vannak, ha direktben indítom őket külön-külön mennek.
Én arra gyanakszom, hogy a PIC-ben történt valami.
Valakinek hátha van több tapasztalata/tudása.
A segítséget előre is köszönöm.

IMG_2173.JPG

(#) kaqkk válasza palko0125 hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Legtöbbször az ilyen elektronikákban a tápfesz osztó kodi szokott tönkremenni a panelon (470n-1mikro körüli fóliakondi a 230v os betáp ágban)
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
(#) palko0125 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

A táptrafó utáni stabilizátor kimenetén stabilan megvan a tápfeszültség.
(#) kaqkk válasza palko0125 hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Tudnál egy képet lőni az elektronikáról ?
(#) palko0125 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 10, 2015 /

Sajnos azt most nem tudok küldeni, mert nincs nálam ahűtő, de a csatolt képen látható elektronika van benne.
(#) kaqkk válasza palko0125 hozzászólására (») Dec 10, 2015 /

Ha trafós tápja van az elektronikának akkor 90% az esélye hogy processzor hiba ,ami komplett elektronika cserével jár ...(maximum a kijelző panel maradhat )
(#) LacaWatt hozzászólása Dec 11, 2015 /

Sziasztok!
Egy hűtőgép szaki segítségére lenne szükségem, mert a Gorenje International két részes fagyasztószekrényben Bővebben: Link tönkrement a hőfokszabályzó (szaki mondta), így folyamatosan hűt soha sem áll le. Viszont brutális árat adtak meg a cserére. Itt: Bővebben: Link azonban találtam egy szabályzót egész jó áron. Csak azt nem tudom, hogy ez beszerelhető lenne-e vagy tudtok-e esetleg egy jó beszerzési helyet (a cserét már megoldom magam).
Ha meg tudnám javítani (bár vettem egy másikat), akkor lehet, hogy megtartanám.
Előre is köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2015
(#) kaqkk válasza LacaWatt hozzászólására (») Dec 11, 2015 /

A linkelt szabályzó nem jó neked az egy 2csillagos normál hűtő szabályzója nem használható fagyasztóba . A sárga lámpája nem világít véletlenül a fagyasztódnak ?
(#) LacaWatt hozzászólása Dec 13, 2015 /

Kedves kaqkk! Nagyon köszönöm a gyors választ! Nem emlékszem, mert már nem használjuk. De mi lenne a tipped, ha pl. folyamatosan világítana?
(#) kaqkk válasza LacaWatt hozzászólására (») Dec 13, 2015 /

Ki kell kapcsolni a sárga kapcsolót mert az "kiiktatja" a hőfokszabályzót és nem engedi leállni a kompresszort.
(#) szabi881014 hozzászólása Dec 13, 2015 /

Sziasztok!
Pár napja vettem egy Gorenje RK6191 A+ alul fagyasztós, kombi hűtőt. Szerintem túl kis időközönként kapcsol... 25-30 perces kihagyásokkal megy 15-20 percet . Ha magasabb hőfokra állítom a termosztátot akkor kb 15-20 percenként megy 10-15 percet. Azt szeretném tudni hogy mennyi lenne az ideális kapcsolási idő az ilyen készülékeknél, vagy csak én aggódom túl (18-20 fok van a helységben, a kondi és a fal között 15cm a távolság)
(#) kaqkk válasza szabi881014 hozzászólására (») Dec 14, 2015 /

Teljesen jó ! Ha tele pakolod akkor ritkábban fog elindulni .
(#) Bell hozzászólása Dec 14, 2015 /

Sziasztok!
Van egy Multi Air Flow GR-359SQ (No Frost) típusú hűtőszekrényem, amit eddig nem kellett leolvasztani. Mostanában viszont 2-3 hét alatt bejegesedik a fagyasztó alsó fiókja és csöpög.
Az ajtók jól záródnak, a fogyasztása nem emelkedett meg.
Ez a vég, vagy van esély a javításra? Ha van, mekkora költséggel járhat ez?
Következő: »»   171 / 297
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem