Fórum témák
» Több friss téma |
Szia ! A mozgásérzékelővel közvetlenül ne kapcsoltass relét,nem bírja,nem erre tervezték !
Szia!
Milyen megoldás jöhet még szóba, ami 12 Voltos és mozgásra kapcsolja a szirénát? üdv attila
Szia!
Miért is nem? A relé azért nem olyan borzalmasan nagy áramfelvételű. Diódát persze lehet rakni a tekercsére.
A mozgásérzékelők maximum 10-15 mA kapcsolgatására vannak tervezve,és nem szeretik az induktív terhelést.
KX 15 ED érzékelő alarm kimenet 50mA. Persze, gondolom nem kell újra leírnom, hogy több helyen is leírtam egy időzítő elektronika szükségességét a kapcsolásba. Anélkül a sziréna működtetési idő rövid.
A PIR-t megvettem ki is próbálom a leírt módon, kérlek azt az időzítő elektronika kapcsolását mutasd meg nekem légyszíves.
HA nem működik hosszú távon, veszek egy 220 V-os szirénát és azt fogom rákötni a 220 Voltos mozgásérzékelőre. üdv a.
Sziasztok!
Olvasva a forumot, ráleltem a saját érzékelőm hibájára. Ledes reflektorban cseréltem érzékelőt, frankón működik, addig míg nem kötöm be, amint be van kötve ki-be kapcsol. Előtte ha csak tápot kap minden rendben, mi lehet a gond?
A reflektornak, pontosabban a LED-nek kapcsolóüzemű tápja van. Párszor felmerült már a dolog, hogy ilyen-olyan eszközt zavar (pl. rádiót is). Úgy tűnik, a mozgásérzékelő is érzékeny erre. Nincs mit tenni, valamelyik eszközt cserélni kell másik típusra.
Sziasztok!
Tudnátok segíteni,... olyan problémám van, hogy be lett fejezve a lakás újítás, és lett tervezve egy mennyezetbe süllyesztető mozgásérzékelős kapcsoló. Ez kb 40-50cm-re van a mennyezeti lámpától és kb 2 méterre az ablaktól. A problémám az, hogy nagyon érzékeny. Világos nappal is folyamatosan bekapcsol, de ha plusz lámpákkal megvilágítom, akkor is kapcsol. Azt hittem, hogy ez rossz, ezért 2 másikkal is próbáltam (kértem a boltból) de semmi. Mind a 3 ugyan olyan érzékeny. Természetesen az összeset át állítottam a kis hold ikonra, ugye az az hogy minél sötétebb fénynél kapcsoljon. Esetleg ha szét szedném, lehetne ezeken valamit kicserélni, valahogyan megbabrálni, hogy ne legyen ilyen érzékeny? Beltérre van, és 2 db gu10-es ledes lámpát kapcsolna. Köszönöm szépen!
Szia!
Az érzékenységét csökkentsd, a SENS potival ha van rajta olyan.
Sajnos nincs rajta sens poti.
Csak a time illetve a lux feliratú. De ugye nekem az a baj, hogy teljes vilagossagban is kapcsolgat, holott a lux potméter maximalisan a hold ikonra van tekerve.
Akkor próbálj a Lux-on állitani. A time csak azt állitja, hogy mennyi ideig világitson ha bekapcsol.
Ha PIR szenzor van benne, az nem fényre hanem hőváltozásra kapcsol.Márpedig ahogy a képen nézem az infravörös feliratot annak kellene benne lennie.A fénynek csak akkor van jelentösége, hogy csak sötétedés után kapcsoljon vagy nappal is. Tehát a te mozgásodtól kapcsol nem attól, hogy megvilágitottad lámpával.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2015
Úgy tudom, PIR szenzoros. Próbáltam lehűteni a helyiséget 17-18 C fokra, de úgy is kapcsolt folyamatosan.
Talán ha sokkal melegebb lenne, nem lenne olyan érzékeny akkor? Bár az se jó, ha 25C-fok lenne a lakásba, csak hogy ne kapcsolgasson. ![]()
Mindegy hány fok van, a hőmérséklet változást figyeli sávokban. Mindegy hány fok van a szobádban.
Tegyük fel hogy 20 fok van te vagy valamely testrészed megszakit és sávot ott 36 C fok van tehát a 20 és a 36 fok közötti különbséget érzékeli. Ha csak 18C fok van akkor a 18-36 közötti változást érzékeli és nagyon sok.
Értem. Sajnos akkor nem tudom mit lehetne tenni.
A napfény ha rávetődik, az kapcsolgathatja, de ha úgy állítod be a LUX gombbal hogy csak naplemente után váljék aktívvá az megoldás lenne. Tehát nappal ne kapcsoljon, csak sötétedés vagy szürkületkor.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2015
Igen igen. Úgy van beállítva, elvileg, hogy csak naplemente után váljék aktívvá. De sajnos még úgy is, világos nappal ahogy mozgok folyamatosan kapcsolgat. Természetesen, ha nincs mozgás a helyiségben, akkor nem kapcsol.
Tehát azok a sávok amelyeket figyel a senzor, azokban szoba hőmérséklet van, ha bármelyik sáv megszakitódik az által, hogy attól eltér, akkor kapcsol az elektronika, de ha van benne fénydióda is és úgy van beállitva, hogy nappal ne kapcsoljon, az nem engedi kapcsolni az elektronikát.
Próbáld meg ellenkező irányba tekerni a potit, vagy forgasd végig többször oda vissza, lehet a csuszka nem érintkezik minden helyen, kontakthibás.
Köszönöm. Holnap megpróbálok minden alternatívát utolsó reményként. Ha úgy sem jó,... nem tudom. Marad dísznek mind a kapcsoló és mind a lámpa is.
![]()
Annak jónak kell lennie, próbáld ki több állásban is, én középen kezdeném és onnan csökkenteném, de várj vele mert kell egy kis idő, amig az elektronika feldolgozza. Én ugy szoktam beállitani, hogy a TIME-t a legkisebbre veszem, és miután beállitottam a LUX ill a SENX potit utánna állitom be a TIME vagyis az időt.Tudom neked nincs SENS poti, de így még könyebb.
Áramot lekapcsolva eltekerném egyik végállás közelébe, majd 4-5 perc várakozás után az áram vissza kapcsolása jön, ha nem jött be másik végállás közeli állapot újra próbálkozás. Esetleg a típus alapján utána néznék lehet gyárilag nincs is benne ez a funkció. Az is kérdéses, mindkét potmétert érzésre egyforma nehéz tekerni?
Szerintem csak akkor kell annyi idő, ha a time 4-5 percre van állítva. Egyébként szerintem az áram le és visszakapcsolás után újra indulhat az elektronika.
Volt olyan érzékelőm, ami a rövid áramszünetet folyamatos felkapcsolásnak vette ( használati utasítás szerint is jogosan).
Sziasztok!
A PIR szenzoros lámpát valahogyan fel lehet távolról kapcsolni, a szenzor segítségével?
Hello! Hogy akarod távolról felkapcsolni, a szenzor segítségével, mikor az pont azt figyeli, hogy van-e a közelben mozgó hőt termelő tárgy/alak?
![]()
Valami fenéken billenti pl. a kutyát, hogy tessék elhaladni a mozgásérzékelő előtt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |