Fórum témák
» Több friss téma |
Nos azt hiszem körvonalazódni látszik a probléma forrása, ugyanis sikerült egy kontroll tv-t szerezni egy rövid időre. Igaz ez más modell és kisebb volt 32-collos, de Samsung ez is, rákötöttem a boxot a HDMi-re és ezzel semmi baja nem volt. Így akkor valószínű, hogy a TV sz@rakszik..
Akkor ez megoldva, vidd vissza ahol vetted, ha garanciális, és cseréltesd ki.
Vettem egy ilyen HDMI kábelt az Ebay-ről:
Bővebben: HDMI Össze kötöttem a TV-t meg a tabletet, de nincs rajta kép, másik tv-vel és tablet-tel is ki lett próbálva, a kábelre rá van írva hogy ethernet kompatibilis, miért nem jó? Érdekes hogy teljesen árnyékolatlan, talán ez lehet a gond?
Igen lehet probléma az árnyékolás hiánya. Nekem például a hosszal van gondom, egy 3m-es példánnyal néha-néha megszűnik a kapcsolat egy pillanatra a TV és a PC között. Ezen kívűl még a hálózati zavarok is képesek beleszólni. Az 1m-essel semmi baj.
Jó kis röntgen. De szerettem használni, amíg volt a cégnél...
Sziasztok!
nem tudja valaki melyik lábon megy a HDMI HDCP jele? azokon a lábakon más jel is megy? ki lehet valahogy iktatni? Válaszokat előre is köszönöm Károly
Üdv!
Nincs külön HDCP jel, az átvitt adat van ebben az esetben kódolva. Kiiktatni nem lehet.
Valahogy meg lehet szabadulni a jeltől? akkár kisebb minőségvesztésel.
Nem igazán. Röviden tömören. Minden ilyen eszköz 40db egyedi 56bit-es kulcsot használ a kódoláshoz/dekódoláshoz. Egymás között csak a publikus KSV-t (Key Selection Vector) cserélik ki, ami megmondja, hogy melyik kulcsot kell használni. Ha le is tudod menteni az adatfolyamot, nem tudod a dekódoláshoz szükséges kulcsot, a feltöréshez meg egy emberöltő is kevés szerintem. Ha HDCP v2.x-ről van szó akkor pedig még szörnyűbb a helyzet, az 128bit-es AES kódolást használ 3072, vagy 1024bit-es RSA publikus kulccsal és 256bit-es HMAC-SHA256 hash-eléssel. Bővebben: WiKi
Sziasztok.
Tudja e valaki hogy a HDMI használja e az 5 voltot egyszerű video és hang átvitelnél? A TV és az X box egyszerre ment tönkre. A TV-t sikerűlt megjavítani (táp hiba) de azóta nem kommunikál a HDMI. A tudásom odáig terjedt hogy ellenőriztem a 18. lábon az 5 voltot. Nincs ott. De lehet hogy nem is adja ki csak úgy. Van valakinek ebben a témában tapasztalata? Előre is köszi. Üdv Laczo.
Üdv!
A +5V-ot csak a forrás eszköz szolgáltatja, ez kell Hot-Plughoz és EDID/DDC-hez, ha minden igaz. Az hang és a kép átvitelére a TMDS vonalakat használja.
Köszi a választ.
A TMDS vonalak egyenest mennek a prociba. Ez rossz hír. A még furcsább hogy mind a két HDMI bemenet megszűnt egyszerre. Marad a beállítások vagy panel csere Még egyszer köszi. Üdv
Nem tudom, hogy a prociban ez hogyan van megoldva, de nagy valószínűséggel van benne egy HDMI switch ami a HDMI interface-re csatlakozik, és az halt meg. Ezért döglött le valószínüleg az összes HDMI bemenet egyszerre, és minden más pedig nem.
Akárhogy is ez rossz hír. Ha HD-ben akarok valamit nézni marad az USB és a monitor bemenet. Az meg körülményes.
Azért köszi.
Üdv mindenkinek !
Van egy LG PK550-es plazma amit a számítógép videó kártyájáról szeretnék ellátni jellel (GeForce GT9600 ) . Két DVI kimenet az egyik a monitort hajtaná, a másik egy 10m-es DVI-HDMI kábelen a TV-t. Összedugtam. A Plazma TV állásban maradt...(nem kapcsoltam át) . A TV-kép itt-ott kikockásodott. Átkapcsoltam HDMI-re a bemenetet . A kép szuper, hang semmi. Azért piszkált a jelenség (már hogy tördelt a TV-kép, nem akaródzik, ha nem videózunk, a kábelét kihuzigálni), Rámértem multival 77,5V AC. Más fórumon írták : tuti földhurok ! Nosza csináltam két 10nF/3kV kondiból antenna leválasztót..., a jelenség maradt . Mit lehet ilyenkor még tenni ? Lehet-e, és hogyan a hangot hozzávarázsolni ? Esetleg van valami HDMI-HDMI leválasztó..., kapcsolási rajz?
A DVI alapesetben nem visz át hangot (félrevezető, de nem szabványos megoldásként sok újabb kártya a DVI digitális üzemmódban nem használt pinjein mégis képes erre saját adapterrel, ún. HDMI audio over DVI megoldással). Ez egy spéci DVI-HDMI adapter, amit a kártya csatlakoztatás esetén felismer. A GT9600 család szerintem ezt még nem tudja.
Ezen felül a DVI-HDMI kábel lehet, hogy nem is tartalmazza az audió átviteléhez szükséges vezetékeket. Megoldás lehet külön kábelen vinni a hangot, lehet videokártyát cserélni (HDMI kimenetest választani), valamint vannak spéci kütyük (pl: Bővebben: Link) amik segítségével mégis megoldható a hangátvitel. A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2015
Sziasztok!
Samsung ue40h70000-es készülékről szeretnék kimenő jelet varázsolni projektoron való TV nézéshez. (Ez lett volna a karácsonyi ajándék a családnak) A csatolt képen levő csatlakozók állnak rendelkezésemre, a HDMI, ha jól látom mind IN bemenet. A hangot egyszerű megoldani, de a kép jel is kellene a projektrohoz. Van ötletetek? Előre is köszönöm! ui: a projektoron 2 HDMI bemenet található
Szia!
Ha szerencséd van, akkor a Scart-ba bele van kötve egy analóg videó kimenet. A tévé leírása biztosan ad információt erről. Digitális HD-kimenetre ne számíts.
Köszönöm! Tegyük fel, hogy van analóg kimenet a scarton. Ebben az esetben ha jól gondolom, csak egy borsos árú hdmi/scart konverterrel tudom átalakítani a jelet?
Természetesen kell egy AV-HDMI konverter.
Nem lenne egyszerűbb az STB-ből jövő HDMI kábelt átdugni a TV-ből a projectorba..?
Esetleg valami átkapcsolót beiktatni..?
Nyilván nincs set top box és azért kellene így megoldani.
Nincs STB - Beépített CA modul van a tv-ben, pont ezért a megoldás egy STB vásárlása lesz, ha 1080p-t akarok a projektorra, nem tudok jobbat.
Sziasztok!
Ahogy fent írtátok a STB lenne a megoldás a projektorhoz, nos vettem az invitelnél egy fullHD képes STB-ot és összekötöttem az ACER X152H fullhd (http://www.acer.de/ac/de/DE/content/model/MR.JLE11.001) projektorommal és ismét akadályba ütköztem. Projektor bekapcsolás után azonal felismeri, hogy a HDMI1-en 50Hz-es jelet érzékel a STB felől, be is jön a tű élesen a STB menüje. Majd ott behangoltam a csatornákat, meg is találta őket, azonban mikor a guide-ot nézem nem jelenik meg már kicsiben sem az adott csatorna képe - a hang viszont szól a projektoron, tehát az is szépen átjött a 10m-es HDMI kábelen. Rémenve a csatornára csak a hangot hallom és semmi kép. Olvastam már a fórumon, hogy 1080i-re próbáljam meg beállítani a jelet, ezt meg is tettem, továbbra is eredménytelenül. Külön leteszteltem a STB-t LED TV-n, ott simán jön a HD kép a hnag mellett ill. a 10m-es HDMI kábel szintén működik egy ASUS médiaboxszal, simán megy rajta minden fullHD film, igaz ha jól emlékszem ott talán 60Hz-es jel van -nem tudom, ez számít-e. Van ötletetek, hoygan tovább a probléma elhírítása végett?
Sziasztok!
Van egy HDMI splitterem (elosztó). 2K2-s. Két TV-t kötök rá. Amikor bekapcsoltam a gépet és a TV-ket, akkor nincs semmi gond megy minden szépen. De miközben a gép megy, kikapcsolom a első TV-t és megint bekapcsolom akkor a kép rózsaszín lesz, de csak ezen az egy TV-n. A másiknál ez nem fordul elő soha. Meg cseréltem már a két TV csatlakozási pontját de akkor is ugyanaz a TV rózsaszín. Ám ha a splittert kihúzom és újra bedugom minden rendbe jön. Nem értem hogy így normális vagy a splitter rossz? Ha jól tudom akkor ennek nem így kéne működnie. Kérlek segítsetek. Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Mivel jobb topicot nem találtam, ezért itt kérdezem meg: A HDMI kábelen a hang átvitele kétirányú? Érthetőbben: szeretném összekötni egy házimozi erősítővel a TV-t. Itt ugye a jel iránya: DVD -> erősítő -> TV De szeretném azt is, hogy a TV-ből kijövő hangjeleket erősíteni a házimozival. itt pedig: TV->erősítő Ez megvalósítható 1db hdmi kábellel?
Elvben lehet, de mindkét készüléknek ugyanazt a protokollt kellene használnia, ami elég nagy ritkaság különbözö márkák esetében (pl Sony-Bose stb nem visz át hangot). Igy egy kábellel nem fogod tudni meguszni.
Köszi a választ, ez nem túl jó hír..
Még lenne kérdésem: van egy toslink nevű optikai csatlakozó a házimozin és a tv-n is. Ez felhasználható az én célomra? Vagy mi lenne a jó megoldás nekem?
Igen, igy oldottam meg a Bose-Sony gpndot is. Optikai csatin megy a hang.
Felhozom egy kérdésemmel, és közben válaszolok is: a HDMI hang _lehet_ kétirányú, ez a HDMI ARC. Az én TV-men a háromból egycsati tudja ezt.
Az erősítőm viszont nem HDMI-s, ezért belekezdtem egy tákolásba, ehhez kapcsolódik a kérdésem. Van egy Chromecast-om, ami HDMI-n kapcsolódik a TV-hez, viszont én szeretném a hangot TV nélkül is kiküldeni az erősítőre (SPDIF). Ezért vettem egy "hdmi audio extractor" fantázianevű terméket, ami ki tudja küldeni a hangot eredeti formában és 2 csatornás PCM-ként is. Az vele a probléma, hogy a hang vagy az erősítőre megy vagy HDMI-n a TV-re, a kettő együtt nem megy. (Egyébként ez egy "okos" eszköz, ha állítok ezen a kapcsolóján akkor a rádugott Chromecast-on megáll a lejátszás, nyilván CEC jelet ad ki ilyenkor.) Kitaláltam ezért, hogy egy HDMI elosztót teszek közéjük, bemenetre a Chromecast, kimenetekre a TV és az "extractor", jóidő. Csakhogy így az egész cucc nem működik, egyszerűen a CC nem tud jelet kiadni. Ha csak a TV van rádugva vagy csak az SPDIF konverter akkor megy, együtt nem. Gondolom az "extractor" okossága itt a probléma, azaz hogy két "display" típusú eszköz küld eltérő paramétereket a chromecast-nak, az meg szerencsétlen nem tudja hogy mi ez a hülyeség. És a kérdés: szerintetek működhet-e az, hogy az "extractor" felé menő kábelben 1 vagy több eret megszakítok, ezáltal az okos eszköz elbutul és a rendszer az én elképzelésemnek megfelelően fog működni? Adja magát a 13-as (CEC), 19-es (hotplug detect), illetve a 15-16-os láb (DDC clock és data). Mi erről a véleményetek?
Sziasztok!
Nem találtam neki jobb topikot, vettem egy Apple Mac Mini géphez ebayen egy HDMI-VGA átalakítót, hogy meglévő VGA monitoromhoz hozzáköthessem. Nincs rajta kép, de ha műholdvevő HDMI-jéről veszem le a jelet, azzal működik az átalakító (csak kicsit össze van ugorva a kép). Kérdésem, hogy ezekben lehet valami elektronika, vagy csak sima vezeték átkötések és vajon ennél fogva az Apple-nek miért nem tetszik? Tudtok ebben valamit mondani? |
Bejelentkezés
Hirdetés |