Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
köszönöm a választ,milyen lenne célszerű-(szén--fémréteg--vagy az smd-ellenállás) ?
Én erre gondoltam--amúgy nem soros kötés-1/db-
SMD ellenállás 1206 Műszaki adatok Ellenállás típus: Vastagréteg ellenállás Ellenállásérték: 470 Ω Gyártói szám: RC3216F4700CS / RC3216F471CS Hőmérséklet együttható: 100 ppm Kivitel: 1206 Tartalom: 1 db Terhelhetőség (elektromos): 0.25 W Tolerancia: 1 %
Soros köésnél 3-db.nál meg erre:
SMD ellenállás 0603 Műszaki adatok Ellenállás típus: Vastagréteg ellenállás Ellenállásérték: 100 Ω Gyártói szám: RC1608F1000CS / RC1608F101CS Hőmérséklet együttható: 100 ppm Kivitel: 0603 Tartalom: 1 db Terhelhetőség (elektromos): 0.1 W Tolerancia: 1 %
1 db 3,3V-os led 60 mA árammal 150 Ohm 0,5W-os ellenállást igényel.
3 db 3,3V-os ledet sorba kötve 60 mA-es árammal 39 Ohm 0.25W-os ellenállást igényel. (De azért írtam a linket, hogy próbágasd ki magad, hogy mikor mekkora ellenállás kell.... Fémréteg volna célszerű, de nem tudom gyártanak-e egyáltalán SMD szénréteg ellenállást.
Szia! Arra figyelj,hogy mekkora tokozásút veszel, mert a 0603 már elég kicsi, gyakorlat nélkül nehéz forrasztani. Kezdésnek inkább 1208-at ajánlanék. Persze, ha van gyakorlatod benne, akkor választhatsz kisebbet is.
Szia!
Szerintem a 60mA-t feletsd el, ki fogja égetni a szemed. Bőven elég lesz oda 10-20 mA is. De ezt csak próbálgatással lehet eldönteni.
Köszönöm a válaszokat, még nézelődök kamera, radar és lézer pointer körül.
Nincs gyakorlatom még ezek forrasztásában sajna akkor lehet a be rendelem mind a 2 fajtát és gyakorlat után megyek rá a 0603-asra
morgo--műszerfal meg világításra lesz azaz nem közvetlen ér a fény hanem a fény maga plexi rudakkal van el vezetve az adott helyekre ezért keresek nagy fény erővel bíró nagy szögű ledet. Köszönöm szépen a válaszokat.
erre a led re gondoltam akkor:
OF-SMD 3528 R SMD LED (3528, piros) Gyártó: OPTOFLASH Kivitel: 3528 RoHS: Megjegyzés: Szín : piros Fényerő : 240 mCd Szög : 120° ----------------------------------- Ellenállás-3 led nél: Tápfeszültség: 12V LED nyitófeszültsége:3.2V LED-ek száma: 3db LED-en átfolyó áram:60mA Számított ellenállás: 40 Ohm Szabvány ellenállás: 47 Ohm Ellenállás min. teljesítmény:169.2 mW A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2015
Sziasztok!
Megcsináltam a képen látható kapcsolást. Csak nem akar működni. Utolsó tranzisztort mosfettel cseréltem ki IRLB8743-al,meg tetem elé egy 4,7 v zénert meg az 1k ellenállást 100k-ra cseréltem. Áramkör működik csak a MOSFET szál el. Villanymotort szeretnék vele lágy indítani. El is indul lassan ahogy kel csak zárlatos lesz a MOSFET. Diódával le van védve a motornál. Mért megy tönkre? Tudna segíteni valaki. Köszönöm!
Egy 7W Led-es égő meddig világít?
Távolságba? Kb 15m.
ilyen égő Nem! Órában,évben.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2015
Az adatlapján megtalálod, hogy mennyi üzemórát bír. Típus ismerete nélkül nem lehet megmondani. Általában 10.000 üzemórát adnak meg, de az több tényezőtől függ (pl. meghajtóáram, hűtés, üzemi hőmérséklet)
adat lap 10.000 üzem óra az mennyi évben?
Attól függ, naponta mennyit van használva.
Érdekes, ki kellene bírnia. Lehet, hogy gerjed nyitás közben és az okozza a halálát. Egy oszcilloszkópos mérés segítene megfejteni a kérdést.
Szerintem még egy kilométerről is látszik. Ez megint egy olyan kérdés, hogy milyen messzire jut el a rádióadóm adása.
Jobb lenne egy 100V-os típust választani az induktív terhelés miatt.
Szobámban volt 1-2 órát ment és egy éve vettem.
Jelentős melegedés is lehet. Ezek szerint 4Ax12V=48W-os motor szabályzása disszipatív módon történik, még ha rövid ideig is, de elsütheti a FET-et. Hűtőfelület esetleg segít.
Ez csak egy válasz volt arra a kérdésre, hogy "meddig világít?"
Akkor ott valami hibája volt a ledeknek. Márkás (pl. OSRAM ), vagy noname volt?
Kanlux 1600ft. Nagyon tetszik. Terveztem hogy veszek belőle több darabot de így már nem hogy csak egy évet bír ki.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2015
Ezt nem ismerem, de így valóban nem éri meg. Próbálj meg valami márkásat venni.
OSRAM az jó márka? van belőle 7W -os?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |