Fórum témák
» Több friss téma |
A jelöletlen üvegcsöves olvadóbiztosító nem lomha kioldású. Nem találtam róla infót, de inkább a normál lesz, az olvadószála sem olyan a jelöletlennek, mint a lomhának.
Hangerő szabályzásra pedig inkább a logaritmikus karakterisztikájú potit kell használni, mert egyébként kis hangerőnél nem állítható finoman a hangerő és többnyire "hirtelen" szólal meg.
Nem gondoltam végig részletesen, csak nagyjából levettem azokat az alkatrészeket, amiket nem kellene beültetned akkor, ha SUB nélküli változatot építesz.
A primer biztosítéknap két feladatot is meg kell valósítania. Egyszer védenie kell a hálózatot, de a készüléknek azért be kell indulni. A toroidok jó nagyon szoktak rúgni alkalmanként, ezért lomha 1,5-2A körül próbálkoznék hálózati oldalon.
Jelen esetben, kimondottan lineáris poti kell, mert egyéb elemek is részt vesznek a karakterisztika formálásában (R3-R5). A megoldásnak hátránya is van, mert így változó terhelést jelent a forrás számára, de még így is jobb az eredmény, mint amit a logaritmikus potik szórása miatt el lehetne érni. Nekem is Reloop ajánlotta, és az eredmény teljesen rendben van.
Ez így igaz, nekem a kis erősítőmben a 150W -os toroid indításkor folyamatosan elküldte még a 10A -es normál biztosítékot is, 2x24V -os szekunderrel és tápáganként 4700µF pufferrel.
Bent hagyhatod, nem okoznak semmi bajt.
Rendben, köszönöm!
Majd ha a bordára szerelem az ic-t, akkor hogyan vannak sorban, ic, paszta, csillám, paszta, borda? Vagy nem kell mindkét felére pasztát rakni? Köszönöm a segítséget!
Ic re ujjhegynyi paszta és a bordára is.Közé csillám.Ne sajnáld a hővezető pasztát,de nem muszály úsznia benne.
Oké, köszönöm
Sziasztok!
Megépítettem az alábbi kapcsolást. A bajom az vele, hogy üresjáratban a tápágon 55 V jelenik meg, bekapcsolás után a végfok lerántja kb. 19 V-ra és nem szólal meg. A segítséget köszönöm és Kellemes Ünnepeket mindenkinek. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2015
Problémás melegedést nem tapasztaltam, a trafó primer körébe kötött 60 W-s izzó folyamatosan világít, nem teljes fényerővel.
Szia.
Nem találom a nyákterven a Zobel-tagokat a kimeneteken. Lehet, hogy amiatt gerjed, mert azok le vannak hagyva, próbára tegyél már mindkét IC kimenete és a táp GND pontja közé egy-egy RC tagot. A rajzon ott vannak az értékek.
Feltennéd a teljes rajzot, ha kérhetem? Már megszólalt, de nem lehet teljesen kihajtani, torzan szól.
Nem tudom melyiket építetted meg, én az IC adatlapjáról ollóztam ki a rajzrészletet.
Mindkét IC kimenete (14 -es láb) és a GND közé tedd be a karikázva jelölt RC tagokat.
Az eredeti reloop-féle egytápos kapcsolásban nem is szerepel. az ő nyákterve alapján készült ez a szubláda erősítő.
És ez az Alkotó féle panel hajtja (reloop tanácsára a SUB- nincs bekötve mert a végfok nem olyan kialakítású a belső csatlakozási pontok vannak bekötve az NE 5532-re. Lásd egy lappal előrébb): A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2015
Attól még ráteheted a Zobel-tagokat, azok azért vannak, hogy ne gerjedjen olyan könnyen egy erősítő. A gyári panelterven sincs rajta, csak ajánlásként javasolja az adatlap.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2015
Szia! Az ajánlás ±25V-nál kisebb tápfeszültségre vonatkozik.
Szia! A bementet testre zártad mikor próbáltad?
Az élesztés szokásos 60 W-s izzó primerbe, 10 ohm a tápágba, 150 ohm a hangszóróra de ez sajnos kimaradt. És találtam két helyen egy-egy ónhidat amit kijavítottam.
Azért írd meg, mekkora feszültség esik a tápági 10 ohm ellenálláson?
Az egy teljes elfogadható érték.
A testpont arányosan feszültségre van a ±táptól? A kimeneti pontok között mekkora egyenfeszültség mérhető?
+26,4 V GND -27,4 V; kimenet 1,25 V. Kipróbáltam rettentő torz. Az szűrő fokozat?
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
Lezárt bemenettel mérted a kimeneti egyenfeszültséget?
Rendben, akkor a testponthoz képest mérd meg külön mindkét IC 2, 3, 14 lábainak egyenfeszültségét és a polaritást is add meg kérlek!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |