Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok van neken egy Voltcraft Vc303 multimeterem, amelyik hibásan müködik az alsö hiba amit adja hogy a fojtonosági testnél mikor a két mérö bornát öszeérintem akkor 1et mutat. Mind ösze visza mutat. Mi lehet a probléma?
Szerintem az van mint nalam. Biztositek a ludas. De azert vard meg egy komolyabb szaki velemnyet is.
Sziasztok! Van egy tr1660-a multimeterem, amit ma vettem börzén, abban a tudatban, hogy nem mér. Kijelezni kijelez, de minden méréshatáron ugyan azt mutatja, ki van akadva maximumra. Az lenne a kérdésem, hogy meg tudná mondani nekem valaki, hogy merre érdemes keresgélnem a hiba okát? Előre is köszi a válaszokat!
Szép napot!
Van egy a CEM DT-61 multiméterem, ma akartam használni de nem indult. Elősször elemet csereltem, de semmi. Szétszedtem és akkor láttam, hogy egy kondenszátorral van a baj: CD1. Javítható ez? Hogyan tudnám kideríteni a CD1 értékét? Köszönöm!! Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2015
Szia!
Mivel a közelben lévő kondenzátorok 10µF-ok, valószínűleg ez is. Viszont annak is nagy az esélye, hogy van ott más baj is. Egy elkó nem szokott csak úgy felrobbanni. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2015
Sziasztok!
Egy maxwell 25-304-es DMM javításában szeretnék tanácsot-segítséget kérni. A hiba a következő: a hőfokmérésen kívül minden más funkció működik. Az előéletéhez hozzátartozik hogy túlfeszt kapott és egy összeégés keletkezett a funkciókapcsoló két vezetősávja közt, amitől össze-vissza működött. Ezt eltávolítva a hőmérsékletmérésen kívül minden más helyrejött. Az első csatolmányon látható az egész készülék rajza a másodikon pedig amit már én rajzoltam vissza. Ez csak a hőfokmérést tartalmazza. A funkciókapcsoló kontaktjait nem rajzoltam ki, így jobban átlátható. A mA és a VOhmHz csatlakozókra kerülne a mérőszonda, de e nélkül a műszerben lévő hófokot kellene mérnie. Hőfokmérésnél a referenciafeszülség 100mV, így 200mV lenne a műszer végkitérése. De a bemenetekre 440mV érkezik, így az overload kijelzés látható. Előre is köszönöm a segítő válaszokat!
Hello!
- A kirajzolt részlet a hőmérőkör hidegpont kompenzációja. Mivel egy hőelem a meleg és hideg pontja közötti hőmérsékelettel arányos feszültséget szolgáltat, így a mért értékből "hiányozni fog" a hidegpont hőmérséklete. (Ez a műszer csatlakozójának környezeti hőmérséklete lesz.) - Mivel gondolom "K" típusú hőelem tartozik a műszerhez, melynek hőmérsékleti együtthatója kb. 40,6uV/°C. Így 25°C környezeti hőmérséklet esetén, 1,015mV feszültség fog hiányozni a bemeneten. Ezt a feszültséget szolgáltatja a mellékelt áramkör. Mivel a környezeti hőmérséklet nem állandó, azt kompenzálni kell. Erre a célra szolgál a D15 dióda. Pontosabban az R66-on átfolyó dióda árama ami hőmérséklet függő. Mivel a diódának nyitóárama is van, ami szintén az R66-on esik, ezt kompenzálandóan levonja az R23-VR7-R24-el felépített feszültség osztó. - Tehát az R66 és R24 közötti feszültség különbségnek kell a környezeti hőmérséklettel arányos feszültséget adnia. - A műszer V+ és GND pontja között az IC belső referencia feszültsége mérhető. Így 25°C környékén az R66 ellenálláson kb. 26..27mV mérhető, míg VR7 állásától függően az R24-en 25..27mV feszültségnek kellene lenni. Vagy is a kettő között semmiképpen nem lehet 440mV. - Az R58 R55 és R1-nek a mérésben különösebb szerepe nincs. R1+R55 csak szűr, míg R58 feladata, hogy szakadt bement esetén is a hidegpont kompenzáció hőmérséklet értékét lássuk, ne a műszer túlcsordulását. - A refrenciát a méréshez az R25 VR8 R26 adja, ami nem lehet 100mV. Mivel az hőegyüttható 40,6uV, ami 100°C esetén 40,6mV-ot adna, miközben a műszernek 100°C-t kell mutatnia. Tehát a referenciának VR8-al beállított értékének kb. 40,6mV-nak kellene lenni. (Talán nem mindet írok pontosan,de a lényeg talán a hibakereséséhez kiszűrhető..)
Szia!
Leírásod alapján nekiültem megint és kibukott a halott alkatrész: R66 volt az. Most már csak vissza kell hitelesítenem... Köszönöm a segítséget!
Senkinek semmi tippje/ötlete, merre kellene elkezdenem a hibakeresést?
Sziasztok! Van egyVoltcraft Vc303 multimeterem, amit ma vettem börzén, abban a tudatban, hogy nem mér megfelelöen. Kijelezni kijelez, de minden méréshatáron nem megfelelöen ertéket mutatja, ki pl egy o.75 v os elemnél elsönek mutat o.75 öt aztán mind esik a mért érték o.6o ig . Az lenne a kérdésem, hogy meg tudná mondani nekem valaki, hogy merre érdemes keresgélnem a hiba okát? Előre is köszi a válaszokat!
Szia.
Kicseréltem az elemet és tetem uj elemet de semi változás.Meg tudná mondani nekem valaki hogy merre érdemes keresgélnem a hiba okát? Előre is köszi a válaszokat.
Az a baj, hogy sajnos csomó ic cserélve van benne. De ,,kezdésnek" kérhetnék egy képet egy eredeti állapotú műszer belsejéről? Mert az enyémbe vélhetően bele van gányolva...
Mérj meg egy új elemet, ha annæl is csökken a kijelzett feszültség, akkor tényleg csal a műszer.
Én személy szerint nem tudok neked ilyesmivel szolgálni, nincs ilyen és hasonló műszerem se. De itt van pár kép a belsejéről. A szerviz manuálban Bővebben: Link pedig az ic-k től megkezdve az utolsó ellenállásig minden le van írva. És kitárgyalja a méréshez előállított jeleket is amiket lehet szkóppal nézni. Ezenkívül szerintem még szükséged lesz egy orosz szótárra is amivel az esetleges ciril betűs ic-ket tudod azonosítani.
Sziasztok!
Van egy MY-64 típusú multiméterem de nincs hozzá hőmérséklet szenzor. Az lenne a kérdésem, hogy pontosan milyen típusú hőelemet lehet hozzá használni (és azt honnan lehet beszerezni normális áron). Köszönöm
Szia K type thermocouple kel hozzá. (K típusú hőszenzor)
Köszönöm a választ!
Bármilyen K típusú használható? Tehát ha ilyen fajta a hőelem, az már elegendő feltétel és megfelelő mérést biztosít?
Azt sajnos, nem tudom, de van ilyen multiméter a HEstore -ban is, kérdezd meg tőlük. Sőt, javítós topicja is van a műszernek.
Nekem nem pont ilyen a belseje, holnap lesz időm fotót csinálni róla nappal, és akkor talán előbbre leszünk kicsit.
K tipusú hőelem csak egy van, a kivitel meg édes mindegy, mert a szenzor a lényeg, nem a kivitele a szenzornak. De neked a multiméterhez ilyen kivitelű hőelem kell, nekem is ugyan ilyen multiméterem van, de nekem volt hozzá hőmérő szonda is.
Köszönöm a választ mindenkinek!
Egész barátságos az ára.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2016
Ugye, milyen ,,drága"?
Sziasztok
Vettem régebben csak kondenzátor ellenőrzésére (megy nem megy) egy DT9205 multimétert. Nem is mértem vele mást. De megtetszett és az volna a kérdésem, hogy próbált már valaki bekalibrálni ilyen műszert? Mert használnám feszültség mérésre és hát messze elmarad még egy DT830-tól is. Van róla rajz, de én nem ismerem a műszerek működését, így nem tudtam kisilabizálni, hogy melyik trimmer mit állít. Tudna ebben valaki segíteni? A potik és az alkatrészek elhelyezkedése kb. ilyen Rajz A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2016
Szia.
Felül a kijelző alatti trimmerrel egyenfeszültség állásban pld. 2V vagy 20V kell beállítani. A képen bal alsóval váltófeszültség állítható, pld. 2V vagy 20V állásban. Képen jobb alsóval kapacitásmérést lehet állítani. Tehát kell egy ismert pontos egyen, és váltó feszültség lehetőleg a méréstartomány felső végéhez minél közelebb, erre kell állítani. Kondenzátormérésnél egy pontos kondi kell ahhoz beállítani, szintén a méréstartomány felső vége felé legyen az érték. Fontos. Legelső az egyenfeszültség beállítása, a kijelző alatti potival! A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2016
Tyűha! Köszi szépen, nagyságrendekkel jobb lett!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |