Fórum témák
» Több friss téma |
Az a maximális érték (+/- -ban adják meg, már az gyanús kéne legyen
![]() A nyitási fesz Vgs(th) néven fut. Az Rdson-t pedig gyakran különböző feszekhez (Vgs) is megadják. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2016
Bocsi benéztem nem lapoztam végig az adatlapot ..
Akkor most jó lesz a 630 mert már bele keveredtem a dolgokba. Esetleg tudnál egy egyszerű rajzot küldeni hogyan kössem be szerinted ellenállás értékekkel stb?
Ha most veszel, akkor ne 630-ast vegyél, hanem amit megadtam, mert a 630-as nagyon nem erre való (minek ide pl. 200V Vds?, stb.).
Igazából most ez van itt kéznél azért lenne jó.
Akkor használd azt, de nem a legjobb választás.
Az R2-t ne spórold ki, biztonsági célból van bent.
Semmi, de a kimeneten 0 voltot mérek a led meg világít. Ilyenkor mi van pwm lenne a kimeneten?
Ha a D12-en 0V van és jól kötötted be, akkor a LED-nek nem szabadna világítania. Nem cserélted fel a D és S lábakat egymással?
D11 elírtam a rajzban. De sehogy sem világít ha fut a program akkor sem világít.
Próbaképp, kösd az 5V-ra a bemenetet (D12-vel jelölve). A lábat már kinyírhattad az előbbi körben a tranzisztorral.
Úgy tökéletesen működik, de várj csak találtam valamit csak kicsit gyenge az angol tudásom engedélyezni kell a kimenetet valahogy jól értem? (v0.9)
12-es láb ha nincs engedélyezve a fordulatszám szabályozás (PWM-el). 11-es láb ha engedélyezve van.
Ha a lézer modulodat szabad PWM-el meghajtani, akkor az hasznos lehet az égetés intenzitásának szabályozására (sokkal jobb mint a sebesség variálásával szabályozni az árnyalatokat).
Ohh már semmit se értek akkor most mit csináljak? :O
Nézd meg működik-e a 12-es lábra kötve.
Az nagyon nem normális érték (5V körül kéne lennie vagy pedig 0V körül). Próbáld meg leterhelni egy 1k-s ellenállással (föld-D12) és mérd meg úgy a feszültségét.
Szia!
Én nem értek az Arduino programhoz, de a G kódot mivel generálod neki? És a másik kérdés, hogy a G kódban benne van az hogy ki és be kapcsolja a lézert? Például a 12 kimenetet ki és be kapcsolja?
Most ki próbáltam úgy hogy digitalwrite-al high-ra emeltem úgy meg 4.2V van rajta illetve le is megy 0-ra.
Hmm. Érdekes, ha eddig input-pullupban volt, akkor az 1k-nak le kellett volna húznia 0V körülre, ha pedig nem akkor nem lett volna szabad a feszültségnek leesnie.
Na mind1. Akkor működik a láb, konfiguráld úgy, hogy a D12-t használja Spindle-enable-re. Ebben nem tudok segíteni, nem ismerem ezt az eszközt.
Szia!
Én nem értek az Arduino programhoz, de a G kódot mivel generálod neki? És a másik kérdés, hogy a G kódban benne van az hogy ki és be kapcsolja a lézert? Például a 12 kimenetet ki és be kapcsolja?
Bocsi, de rossz a kérdés! A D12 az a tranzisztor bázisa.
Nem feltételeztem, hogy tényleg direktbe köti...
Ügyes cucc de a világon semmi köze a CNC-hez.
Még az „N" sem igaz.
![]() De a vezetési rendszer egy lézerhez alkalmas lehet. A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |