Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   32 / 1274
(#) ventura hozzászólása Feb 25, 2008 /

Üdv!
Adott egy samsung lcd Tv, ami olyan hibát produkál, hogy ha kiválasztok benne egy üzemmódot (amiben gyárilag be vannak állítva színek, hang stb.), akkor az kb fél óra múltán visszaáll általánosra.
Az lenne a kérdésem, hogy ezt mi okozhatja?
(#) saab7 válasza saab7 hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

Csáó hard!
Tettem fel néhány képet, de sajnos nem a legjobb minőségben, de azért megnézhetnéd, és ha vmivel okosabb lettél, akkor rám szólhatnál.... Kössz!
(#) oresz hozzászólása Feb 27, 2008 /

sziasztok.

Olyan kérdésem lenne, hogy van egy régi videoton TV-m és elromlott a távírányítója.Újat nem akarok venni, mert annyit nem ér, de beszeretném hangolni a csatornákat.Direkt modban nem lehet a TV-n van erre más megoldás,hogy be hangoljam??
Olyat csináltam, hogy videóval összekötve a videón beállítottam a csatornákat,de olyan frankó videóm van (philips), hogy 5 perc után kikapcsol , ha a csatornákat bámulom csak(ha nem érzékel mozgást)--erre esetleg van megoldás.
Elég laikus vagyok.

Kösz a segítséget.
(#) elektron69 hozzászólása Feb 27, 2008 /

Sziasztok
van egy tv 9es gépem és szépen elvérzek rajta
bekapcsoláskor indul a nagyfesz is de egy másodperc alatt ki is kapcsol még a led is kikapcsol
a sorvégfok cser és a trafó csere megtörtént de nincs változás. ez a képcső és eltérítő másik sassival ( Öregebb ) működik az öregebb tv teljesen üzemképes de képcső gyenge nagyon . próbáltam át tenni az öreg sasszit az ujabb képcsőre remekül működik is csak más a képcső ezért kevesebb sor látszik és oldalt kissé íves . leht hogy a szervíz menüben át állítható a képcső típus?
fel éleszteném a saját sassziát de elakadtam
tudna segíteni valaki?
(#) elektron69 hozzászólása Feb 27, 2008 /

Sziasztok
van egy tv 9es gépem és szépen elvérzek rajta
bekapcsoláskor indul a nagyfesz is de egy másodperc alatt ki is kapcsol még a led is kikapcsol
a sorvégfok cser és a trafó csere megtörtént de nincs változás. ez a képcső és eltérítő másik sassival ( Öregebb ) működik az öregebb tv teljesen üzemképes de képcső gyenge nagyon . próbáltam át tenni az öreg sasszit az ujabb képcsőre remekül működik is csak más a képcső ezért kevesebb sor látszik és oldalt kissé íves . leht hogy a szervíz menüben át állítható a képcső típus?
fel éleszteném a saját sassziát de elakadtam
tudna segíteni valaki?
(#) kocici17 válasza oresz hozzászólására (») Feb 27, 2008 /

Idézet:
„5 perc után kikapcsol , ha a csatornákat bámulom csak(ha nem érzékel mozgást)--erre esetleg van megoldás.”

Ja ja ja kell venni olcson /néha kapni/ univerzális távirányitót. Melyik videoton???
(#) kocici17 válasza elektron69 hozzászólására (») Feb 27, 2008 /

Mérni kell méghozáá baromi sokat, az sem árt meg ha van szkóp,, hogy a sorjelet lehessen látni.
Az a nagy igazság, hogy nem tartom valószinünek, hogy bárki is tudna segiteni igy távolból, mert ahoz hogy honnan kezdeném pl: én, a javitást ahogy egy kisebb szépirodalmi alkotást kéne leirkálnom neked. Sajnos tény hogy ez utobbi igen idörabló. Na meg nem árt meg ha van doksi is róla. Hát ahogy látom ez igy baromi bonyolult lenne, mert egy halom informáciora volna szükség különbözö "üzemi" helyzetekben különféle pontokrol gyüjtött mérési adatokra.
(#) Gabesz_01 hozzászólása Feb 27, 2008 /

Üdv mindenkinek!

Volna egy kis problémám és szeretném a segítségeteket kérni,ugyanis tv-vel még nem nagyon volt dolgom...(a szervizelést illetően ) a gond a következő lenne: a készülék (Funai 2000T MK6) már lassan 15 éve hiba nélkül üzemelt de az utóbbi időben kezdett elmenni a piros szín...az eggyik bekapcsolás után pattant 1et és piros felvillanás volt látható...viszont a kép megjelent a felvillanás előtt bár piros szín nem volt benne. A villanások egyébként egyre gyorsabb ütemben jelentkeznek. Nem tudom hogy mi lehet a probléma... tudnátok nekem ebben segíteni??

A segítséget előre is köszönöm!
(#) oresz válasza kocici17 hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

Ugy tudom univerzális távirányítóval nem lehet hangolni.. márka számot nem tok
(#) elektron69 válasza kocici17 hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

nos azt a megoldást választottam hogy a régebbi sasszit átraktam az ujabb képcsőre
a jelenség a következő:minden működik csak olyan mintha 16/9 ben nyomná
de a kép felső részén egy kevés ferde csíkozás láthaó
van scóp is de tvt nem sokat javítottam még
.
(#) kocici17 válasza elektron69 hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

A helyzet az, hogy nem azonos 1:az eltéritőtekercs
és valoszinüleg az eltérités értéke sem.
nézd meg, hogy a képeltérités szabályozható vagy nem , ha nem akkor /de ehez amatörgyakorlat kevéske lesz/az eltéritő tekercs nem egyforma a két "készüléknél".
Ettöl még öszzehozható a dolog, de nem egyszerü.
És igy levelezésben igen sokat kell körmölni ahoz, hogy menjen..
Egy biztos.... az eltéritőt a régit ill. a sasse szerintit kell feltenni, ez az egyik lehetöség, /igy legalább ami fontos , hogy a sortrafó terhelése alap lesz.
Utánna lehet idegbetegeskedni a raszterkorrekcio, és konvergenciával. De ehez baromi jó idegek kellenek, és tudni kell mit csinál az ember.
Az az egy telyesen más tipusú képcső /még akkor is ha müködik de pl: más az eltéritése---90-vagy 110 fok/nem egy egyszerü dolog. Ha magadnak csinállod akkor megértem, de kölömben igen hálátlan dolog.
Nem az a gond, hogy kinyissuk a képet, és vagy elég legyen a sorméret, hanam az a gond, hogy egy nem oda tervezett képcsövet munkára birjunk egy olyan környezetben ahol nem jó a kép és a sorméret, ami megviseki az öt meghajtó elektronikát mindadig mig ne jók a kapcsolodási inpedanciák. Hát kb ennyi igy levélben mert igy is többet sokat kellet körmölni.
Ha nagyon felbosszantanának akkor összetenném /pl magamnak, vagy ha nagyon muszály/de ma már nem volna kedvem megit "gyártó és MEO " sort játszani egy konszernnél.

ui: a ferde csik is ebböl ered , megszünik ha az illesztések megeggyeznek az elektronika álltal elvártaknak.

(#) patexati válasza Gabesz_01 hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

Hello!Nézd át panelt ami a képcső végén van (bár lehet,hogy máshol nem ismerem a típu st) és keress forrasztáshibát,kimelegedett ellenállást,mérd le a tranzisztorokat mi a pirosat viszi!Menni kellene neki ha csak színhibás csak nem lenne bent piros bár lehet valamelyik tranyó zárlatos és hibajelet kap a táp és ezért kapcsol ki!Lehet,hogy a táp is rosszalkodik szerintem először cseréld bent ki az összes elkót mivel elég idős a készülék!
(#) kocici17 válasza oresz hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

A videoton hátulyán van egy cetli középen azon rajta van minden pl: TS........xxxx....yy... stb
Azért kérdem mert ugy éreztem, hogy ez egy olyan vidi amihez van távirányitom itthon. Csak ennyi.
(#) kocici17 válasza Gabesz_01 hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

Ha meguszta a képcső akkor a piros sugármeghajtó a legvalószinübb, az az a pattanás /szerintem/ a képcsönyakon jött létre, és kivégezte a piros ágyu meghajtását.
Persze van még kb 13 más verzio is de egy biztos mindegyik a piros katód meghajtáshoz kapcsolodik. Így nem könnyü megmondani, de én a tv-t minimun 2 évente ki szoktam portalanitani, mert a por+pára a levegőből irtozatos sok cirkuszt csinál a nyákokon. És még az sem izgat mikor a kedves ügyfél azt mondja, hogy " ez olyan jó tv, hogy 10 éve ki se bontották". Ilyenkor mondom neki azt, hogy ez most pon ezért kerül ennyibe.
(#) kocici17 válasza kocici17 hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

Úgy álltalánosságban az a tapasztalatom, hogy olyan tiszta lakást még nem láttam, ahol tényleg nincs por, és ha ehhez még szellöztetni is szoktak akkor ne legyen a Tv-ben /üzemelö tv röl beszéllek/páralacsapodás ha ezt a kettöt összevetjük akkor feltaláltuk a statikusan képzödő rövidzárlatot, illetve a lerakodásokbol következö rezisztenciális /értsd minden átmeneti ellenállás csökkenése/ /ja és Herr Ohm a villamosság alapját fedezte fel/ értékváltozást, az az megnöveltük akaratlanul is a summa áramot/lásd Ohm törvény/ a többiröl nem beszélve.

Ezekután az aki nem ellenörizteti a készülékét/karbantartás...videoton örökölt "robbanos"supercolorja, de tök mindegy/ annak ha meghal a tv-je akkor NAGYON meghal. de nem biztos, hogy a felhasznállo ezt igy érti ahogy leirtam... Nos addig van munkánk .........
(#) kocici17 válasza patexati hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

Jogos 2 pont mert a forrasztási hibák sajnos dolgoznak.
Remélhetöleg a képcsöve meguszta /azért ilyen könnyen nem hal meg/ egy biztos ha mákja van akkor a nyakon a hiba , és az egy szinre lebontva nem sok alkatrész ....ha nincs mákja akkor vissza is mehetett az rgb ic ig.
(#) Gabesz_01 válasza kocici17 hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

Hello! Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget! A tranyókat (c 2271)lemértem a képcső hátulján lévő panelen kiforrasztás után is és semmi bajuk sincs ellenállás sincs megnyúlva és semmien melegedési jel sem látható...A konidik cseréje pedig folyamatban van Ha pedig a az IC vel van a gond akkor marha nagy szerencsém van mert még lehet kapni ezt a 64 lábú jószágot (TA8759 AN)A forasztások nagyrészét már átnéztem jah és aportalanítás is megvolt holnap megejtem a kondicserét és írok hogy mi a helyzet.

Még 1szer köszönöm a gyors segítséget!!
(#) Directors hozzászólása Feb 28, 2008 /

üdv

Lenne egy olyan problémám,hogy csak videón keresztül jönnek be az adók.Ha simán a tv-re kötöm rá a kálbetévét
úgy nincsen semmi.Ez miért van?
(#) kocici17 válasza Directors hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

Huhhhhh de jó kérdés volt ez.
Na akkor az elejéről:
1. ha csak az antenna van bedugva a tv be és hangolod, /az az keresed az állomást/ akkor reagál e a tv rá?
2. Milyen tv?
nem is sorolom addig.
(#) Directors válasza kocici17 hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

A tv Grundig és a hátuljára ez van írva szerintem ez a típusa: P37-443/1

Nem reagál ha keresek.

Lehet pll hiba, lehet tuner hiba, lehet a.v kapcsolo hiba,
lehet /nem jellemző/ Kf hiba, és lehet vezérlő proc hiba.
:nemtudom: innem tetszés szerint. Ja nem soroltam fel mindent.

Nos most mennem kell de átgondolom a dolgot, és több informáciora lesz szükségem. addig nem tudok korrekt vélenényt mondani. Holnap este 6 tol leszek.
(#) Directors válasza kocici17 hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

Rendben
Milyen infók kellenek még?
(#) Directors hozzászólása Márc 1, 2008 /

Meg lenne még egy másik tv is Orion Color 4230 rc
Ezt rádugom a háéózatra és csak a Stanby led világít azon kívül semmit.
Hiába nyomogatom a gombokat semmi életjel.
(#) Directors válasza Directors hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Találtam kapcsolási rajzot hozzá.
(#) kocici17 válasza Directors hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Ha a linket vagy a rajzot rakod ide akkor még be is lehet olvasni.
De ezt amit ide tettél mellékletbe ezt nem értelmezi a gépem.
(#) Directors válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

De sajnos így volt fent.
Amit beraktam linket onnan letudod tölteni a progit amivel
megtudod nyitni a fájlt.Bővebben: Link

Az a helyzet, hogy ezt a hibát igy levelezgetve nem lehet letávirányitani.
Ha bekapcsoltál és kivetted av-ből akkot mérj a tuneren, tápot, és hangolofeszültséget a hangolás közben.Ha valamelyik hiányzik akkor onnan kezdödik..Ha kivetted av-böl és semmi változás a képernyőny, akkor az av elektronikánál kell kezdeni.
De mint már mondtam ezt képtelenség letávirányitani.
(#) Directors válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

MSN-en is?

Mérések és eredményeik nélkül nincs olyan müszerész aki megnondja, hogy mi a baj.
A multkor felsoroltam egy csokrot belöle
Következő: »»   32 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem